• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
inciboncuk kullanıcısından alıntı Mesajı göster
kızlar bu bende var ve çoooook işime yarıyor bu tür kartların yapımında;

PVC kimlik kaplama laminasyon makinesi , #16899171 Gittigidiyor.com

bir de bu kartlarla ilgili 3 adım yöntemini uyguluyoruz biz paylaşmak istedim
1.adım : Kartın üzerindeki objeler sırasıyla çocuğa tanıtılır bak bu inek , bu aslan bu da kuş gibi
2. adım : Çocuktan istenilen objeyi göstermesi istenir , bana ineği gösterebilir misin lutfen gibi
3.adım: Kartın üzerindeki obje çocuğa sorulur Bunun ne olduğunu söyleyebilir misin bana lutfen?diye ki biz daha bu 3 . aşamaya geçemedik konuşamadığımız için

Bu yöntemle Demir Atatürk'ü , bayrağı, meyveleri (ki meyvelerin kendisini de görme ve tatma şansı olduğundan daha çabuk öğrenirler), telefonu, hayvanları ...vs öğrendi gerçekten işe yarar bir yöntem aynı zamanda çocuğa lutfen demesini de öğretiyor ve karşılık alınca teşekkür ederim derseniz kısa zamanda teşekkür etmesini de öğreneceklerdir.

İnciboncu'ğa katılıyorum. Kart adımları çok önemli.Geçen gün bir arkadaş hayvanat bahçesine gitmekten söz ediyordu. Önce kartlarla tanıtın.Çınar'a önce kartlarla tanıttık, oyuncağını gösterip çıkarttığı sesleri öğrettik, en son canlıları ile tanıştırdık. Annem Atam'ızı da öğretti. uzun zamandır resimlerini tanıyor Atam diye bağırıyor ve Atatürk nerde dediğimizde kalbini gösteriyor..

Sevgili Inciboncuk ve xeno,

bu yontem cok guzelmis. Ben de kisa zamanda boyle bir hazirliga girecegim. Esimle laminator arasiriyoruz biz de, sanirim ileride de cok isimize yarayacak :)) Cok tesekkur ederim boyle degerli bilgileri bizimle paylastiginiz icin.

3 adim metodu demissiniz de, bu bir ogretim metodu mu? Ve montessori ile bir ilgisi var mi?

Resimlerin altina illa ne oldugu yazilmali mi?

Kızlar iki gündür şu kelime ve duygu kartlarıyla uğraşıyorum ben resimleri hazırladım biraz çok oldu ( 84 kelime ama çok uğraştım ,A4 sayfasına 6 tane olacak şekilde hazırladım ve üzerlerine isimlerini yazdım) yapmaya üşenen arkadaşlar varsa isteyene gönderebilirim,özelden mail adresinizi gönderirsiniz.

Son düzenleme:
isimler yazılırsa daha iyi olur tabi ama bebeğin küçükse yazmasan da olur bu arada bu metodun montessori yaklaşımıyla alakası var mıdır bilmem ama montessoriye ters düşen bir metod olmadığından eminim

Kızlar kartları gönderdim ama bendeki sayfalar çok yüksek çözünürlükte olduğu için maile sığmadı küçültmek zorunda kaldım umarım baskıda bir sorun olmaz,bir de bakınca rengi koyu gözükebilir o da baskı formatında yaptığım için yani basılınca renkler normal olacaktır haberiniz olsun,güle güle öğrensin bebişler...

Kızlar kartları gönderdim ama bendeki sayfalar çok yüksek çözünürlükte olduğu için maile sığmadı küçültmek zorunda kaldım umarım baskıda bir sorun olmaz,bir de bakınca rengi koyu gözükebilir o da baskı formatında yaptığım için yani basılınca renkler normal olacaktır haberiniz olsun,güle güle öğrensin bebişler...

çok sağol canım.e yaparsın tabi,meslek sırrı diyorsun yani :D

Aşağıdaki yazıda genel olarak;
bebekler büyüdükçe etrafını gözlemler,ebeveynin günlük işlerine yardım eder.bunu desteklemek için birlikte yemek yapma aktivitesi kullanılabilir.
Bunun için önce mutfak guvenli hale getirilmeli.alçak bir çekmece onun kullandıgı gereclere ayrılabilir.buzdolabında onların kendi malzemelrinin bulundugu özel bir yerleri olabilir.
yemek yapma aktivitesine başlamadan önce iyi davranış öğretmek adına eller yıkanmalı.
tabure ile boylarının yetişmesi sağlanabilir.önlük takılabilir.
iştahsız,seçici bebekler için iyi bir aktivite olabilir.motor becerilerine faydası olur.hijyen mijyen öğretir :D
1.ekmeğin üzerine tereyağ vb sürme
2.salata yapma
3.elma hazırlama,hani şu oktayustanın elma içini çıkaran gereci var,onu salık vermişler.
4.haşlanmış yumurta soyma
5.portakal suyu hazırlama

Activities to do with your toddler in the kitchen

As toddlers grow they become more observant and helpful with the activities that parents do every day. These are what Maria Montessori calls Practical Life Activities. One important aspect of practical life is food preparation.

Make your kitchen safe and accessible to your toddler. One can have a low drawer for their own utensils that they use, have a special place in the fridge for their food and drink that they can serve themselves. To allow toddlers to help you in the kitchen, a stool that gives them access to the kitchen bench is helpful. An apron can also be good to help with the mess. Remember, every time you start an activity in the kitchen teach your child good habits by always washing hands.
Benefits of food preparation activity:

* This activity makes the food more appetising to the child as they have had and important contribution as to how the meal is made. A good strategy for toddlers who are picky with food.

* It helps develop fine motor skills.

* Teaches the value of food and hygiene that goes with its preparation.

Simple food activities that you can do at home:

1. Spreading of butter or spread on a piece of toast or cracker.

Start this activity by having all the materials such as a small spreader or a small butter knife that will make it easier for your child to use, rather than the adult ones which may be too heavy for them. Have a plate for the mess to be contained and a small bowl of a small amount of spread (jam, etc), so that there won’t be too much waste when the toddler attempts it for himself.

2. Making a garden salad

This is a great activity for toddlers since there are a lot of ingredients and you can let your child do one depending on his ability. Have a colander in which each vegetable leaf can be washed. If your child is older you can give him a small sharp knife and allow him to cut cucumbers (tomatoes are particularly difficult to slice and should not to be introduced early). With cucumbers, you can also ask your child to peel it with a hand peeler. Place the cucumber on the chopping board while the child peels it.

3. Preparing apples

This activity is made child friendly by having an apple corer which can be found in shops. Cut the apple crosswise in half. Place the apple flat side down on the cutting board. Let the child push the corer down offering minimal assistance. Using small tongs, you can place each apple slice in a prepared bowl.

4. Peeling a hard boiled egg

This is a great activity for refining toddlers‘ motor skills. Cook the hard boiled egg and cool. When cooled, crack the shells gently and peel a piece or two to start off the process then allow your child a turn. Once the egg is peeled with some of the white gone, cut the egg using an egg slicer. Use tongs to remove the egg pieces from the slicer.

5. Juicing an orange

Cut the orange in half with a sharp knife. Have the juicer ready and a jug for the juice to be placed. Allow the child to squeeze the orange and finish it off. Allow them to pour the juice in a jug, add water and sugar as desired.

Sevgili inciboncuk, cok tesekkur ederim :))

Bu arada ben de boyle bir kaynak buldum ;)

yanlis hatirlamiyorsam, bebeklerin cizimden ziyade gercek fotograflarla ogrenmesi daha etkiliymis ;)

sevgiler...

daha önce bahsettiğim geb kitabı geldi halk eğitimde 0-6 yaş için annelere verilen eğitim ve kitabı
her ay için 4 faaliyet var sizlerin yaptıklarıda var içinde bende bugünden itibaren uygulayacağım yakınınzda halk eğitim varsa faydalanmanızı tavsiye ederim

Archi*SUGAR sitesinede bakın kızlar çok güzel bir site çocuk bizimkilere göre biraz büyük ama fikir açısından iyi ve orda bide blog adresi veriyorlar zaten

bizde iki gündür kumrulara bakıyoruz çok seviyor Uras hatta pencereden alınca bağırmaya başlıyor kumrular pencere önündeki telde cilveleşiyor o da okadar güzel bakıyorki gözlerini ayırmıyor uçarlarken takip ediyor . daha yakına gelsinler diye pencere önüne yem attım hala yememişler.cik cik diye şarkı söylüyoruz. biran evvel hayvan kartlarımı hazırlamam gerek sanırım.
site paylaşımları için teşekkürler.ellerinize sağlık.

sizin ve bebekleriniz adına çok sevindim
kendi ve oğluşum adına çok üzüdüm
malesef 14 ay oldu dünyamıza geleli ve sen onun eğitimi için bişey yapmamışım
babası zaten bu tür şeylerle ilgilenmezs çok cahil gördüm kendimi
evet uğraşıyoruz kelimeler söyletiyoruz oyunlar oynuyoruz ama bu kartlardan neden yapmadım ben şimdiye kadar
4 aylıkken başlayan anneler var ne kadar güzel bir davranış tebrik ederim sizleri

Emir artik inegi görünce möö, köpegi görünce hav hav, kedi görünce de miyav diyor..:))
Ayrica ona daha önce pencereden di$arda dola$an kedileri gösterdigim icin kendisi ara sira camin önüne giderek elini uzatip pisi pisi diye kedileri cagiriyor..Kediyi görünce de sevincten cildiriyor.:))

Bu arada dün ilk defa bir arkada$in önerdigi gibi kücük bir kutunun icine birkac parca nesne koydum..Portakal, kalem, ka$ik vs. Emir`e önce bunlari tek tek tanittim..Ke$fetmesi icin eline verdim..Sonra Portakal nerede? Ka$ik nerede? diye sordum..Birkac kere dogrusunu gösterdi..;) Tesadüf oldugunu dü$ünüyorum.. Yalniz onlarla bayagi bir zaman gecirdi..Bugün yine ba$ka nesnelerle deneyecem.. Bu öneride bulunan arkada$a tekrar te$ekkür ediyorum..

Emir artik inegi görünce möö, köpegi görünce hav hav, kedi görünce de miyav diyor..:))
Ayrica ona daha önce pencereden di$arda dola$an kedileri gösterdigim icin kendisi ara sira camin önüne giderek elini uzatip pisi pisi diye kedileri cagiriyor..Kediyi görünce de sevincten cildiriyor.:))

Bu arada dün ilk defa bir arkada$in önerdigi gibi kücük bir kutunun icine birkac parca nesne koydum..Portakal, kalem, ka$ik vs. Emir`e önce bunlari tek tek tanittim..Ke$fetmesi icin eline verdim..Sonra Portakal nerede? Ka$ik nerede? diye sordum..Birkac kere dogrusunu gösterdi..;) Tesadüf oldugunu dü$ünüyorum.. Yalniz onlarla bayagi bir zaman gecirdi..Bugün yine ba$ka nesnelerle deneyecem.. Bu öneride bulunan arkada$a tekrar te$ekkür ediyorum..

ya kusura bakmayın yeri değil ama paylaşmak istedim kocamın işbirliğini
aynı öneriyi ben geçen gün kocama söyledim. kutu yapalım içine evdeki eşyalardan koyalım dedim oda bana dediki
çok kolay birgün kitap koyarsın birgün cd üç yıl başka bişi koymana gerek kalmaz dedi.
düz mantığa bakarmısınız beni dinlememiş bile :((((

ya eşlerimiz bu konulara biraz duyarsız galiba
onlara göre çocuk daha çok küçük, bir şey öğrenemez, ya da nasıl olsa kendi kendine öğrenir mantığı var
ben defneden önce eşime anlatıyorum neler yapacağını
ben mutfaktayken falan gösterdiklerimi yapıyor neyseki

bu arada lapbook yapan var mı?
çok hoş birşey ama çok zahmetli geldi bana, bir de bizimkiler onun için küçük biraz sanırım
linklerde gördüm ben de

ya eşlerimiz bu konulara biraz duyarsız galiba
onlara göre çocuk daha çok küçük, bir şey öğrenemez, ya da nasıl olsa kendi kendine öğrenir mantığı var
ben defneden önce eşime anlatıyorum neler yapacağını
ben mutfaktayken falan gösterdiklerimi yapıyor neyseki

bu arada lapbook yapan var mı?
çok hoş birşey ama çok zahmetli geldi bana, bir de bizimkiler onun için küçük biraz sanırım
linklerde gördüm ben de

Erkeklerin ve kadınların bakış açısı tamamen farklı bence de çok düz düşünüyorlar,onlara göre her şey gereksiz hatta eşime göre bu kartlar da gereksiz yapılmışını alıyım kitaplar var bir sürü diyip duruyor :) bu kartlar bitsin sıra lapbook da ona da bi el atıcağım!

Bende oğlumu ne zaman babasına bırakıp bir işimi halletsem döndüğümde birlikte çizgi film seyrederken buluyorum ,napalım hoşuna gidiyor diyor iyi ki varız kızlar çocuk eğitimi kesinlikle ağırlıklı anneye düşüyor.

Bu aralar genelde dışarıdayız (baston pusetlerden aldım acayip işimi kolaylaştırdı tavsiye ederim ) ama evdeyken en büyük eğlencesi salıncağı ve baby einstein cdleri acayip sevdi bende sevdim gerçekten çok eğitici ve öğretici,cdler ingilizce belki bu arada kulak aşinalığı da olur :)

ısteyen olursa baby einstein cdlerinden elimde linkleri var isteyene gönderebilirim.

Bu aralar genelde dışarıdayız (baston pusetlerden aldım acayip işimi kolaylaştırdı tavsiye ederim ) ama evdeyken en büyük eğlencesi salıncağı ve baby einstein cdleri acayip sevdi bende sevdim gerçekten çok eğitici ve öğretici,cdler ingilizce belki bu arada kulak aşinalığı da olur :)

İsteyen olursa baby einstein cdlerinden elimde linkleri var isteyene gönderebilirim.

benim ozele atabilirmisin mesaj rica etsem mersiii

Back