• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Özür dilerim iki kez oldu makina kilitlenince :(((( Bu arada rep verdim ama buradan da söylemek isterim. İnciboncuk ellerine sağlık. Benim annem olur musun???

:) olurum tabi hem hikaye sıralayan bi de akıllı ve tatlı torunum olur çınar adında:)

monpetit sıkmak ne demek, paylaşımın için teşekkür ederiz
doğayı tanıyorum bizde de var, bir de ilk kelimelerim var ama yırtılır cinsten olduğu için pek kullanamıyoruz şimdilik
dediğin durumu ben yaşıyorum, ben anlatıyorum gösteriyorum ama pek ilgilenmiyor
hatta eşim dalga geçiyor, sizin eğitici oyununuz bu mu, o seni hiç takmıyor ki diye
ben de o şimdi kaydediyor sonra çıkacak diyorum
ama xenom sizin gibi benim yönlendirebileceğim oyunlar oynayamıyoruz henüz
ben uğraşıyorum tabi, duygu kartları da yapıyorum, kaplaması kaldı
inciboncuk senden de oyuncgın çizimlerini isteyeceğim mümkünse, eşime gösterdim, yaparız kolay dedi, nasıl bir top kullanacağız bu arada

showthumb.php

neyse sizleri daha fazla sıkmıyayım

cnm hepsı çok güzel emeğine sağlık fayadan oluyo cnm
sıkmak ne kelıme teşekürler cnm

çok güzel bir konu

topiği açan arkadaşa çook teşekkürler.

hemşoo nerden aldın kitaplarııı kızıma göre olandan bulabilirim belki
füs füs üm yapışkanlı asetatla kapla her sayfasını.. böylece yırtılma riski olmaz...
taktım ben şu yapışkanlı asetat a...

ben şuan tek oyuncak durumundayım yani tek bir oyuncakla oynuyoruz ve onu anlatıyoruz 2 yada 3gün aynısını tekrarlıyoruz,şimidiki oyuncağımız kaplumbağa ve ayrıca kare ve üçgenleri içine konulauyor onlarıda öğretmeye çalışıyorum zaten ecrin ağzını burnunuı kulağını dişlerini öğrendi artık bebeğine mama yediriyor kendisi ...bakalım şimdilik sadce kaplumağayı öğrendi geometrik şekilleri daha öğrenmedi...

hemşoo nerden aldın kitaplarııı kızıma göre olandan bulabilirim belki
füs füs üm yapışkanlı asetatla kapla her sayfasını.. böylece yırtılma riski olmaz...
taktım ben şu yapışkanlı asetat a...
canım ben bir bulsam her yeri kaplayacağım onunla
bugün kırtasiyeye soracağım bakalım, inşallah uzaylı muamelesi yapmazlar yine:)))
defne de üstüste dizilen kutularına aşık, sürekli onlarla oynuyor
sertçe koymasa yıkmadan üstüste dizmeyi bile başaracak
içiçe ne zamandır geçiriyor zaten
bultakları yapmaya da başladı
iple çekilen bir otobüsü var, onu tutyor, bizim de elimizi tutup koridorda volta atıyoruz, bayılıyor

canım ben bir bulsam her yeri kaplayacağım onunla
bugün kırtasiyeye soracağım bakalım, inşallah uzaylı muamelesi yapmazlar yine:)))
defne de üstüste dizilen kutularına aşık, sürekli onlarla oynuyor
sertçe koymasa yıkmadan üstüste dizmeyi bile başaracak
içiçe ne zamandır geçiriyor zaten
bultakları yapmaya da başladı
iple çekilen bir otobüsü var, onu tutyor, bizim de elimizi tutup koridorda volta atıyoruz, bayılıyor

Sana bir oyun. Üstüste dizdiği kutulardan birini al. Kutunun içine girebilecek kadar bir oyuncağını al. İçinde, yanında, üstünde, önünde kavramlarını çalıştır. Tam zamanı. Şarkılar uydur. Defne'nin ..... kutunun yanında, şimdi kaçmış nerede .. acaba üstünde mi.. hayır içinde vs vs

süpersin xeno yaa
annenden mi öğreniyorsun bunları bakiim
dediğini yapıyordum ama şarkılısı aklıma gelmemişti

süpersin xeno yaa
annenden mi öğreniyorsun bunları bakiim
dediğini yapıyordum ama şarkılısı aklıma gelmemişti

şarkıyla daha akılda kalıyor. Walla araştırıyorum ama çoğunu annem yapıyor . Bazen anne bak böyle bir oyun buldum diyorum. Annem gel gel diyor Çınar'ın önüne bissürü şey yığıp benim oyunumu oynatıp, daha önceden oynadıklarını ispatlıyor tabi ben dumur :)))

kızıma el becerisi için bende bir oyuncak yaptım
asetat kağıtları varya onlardan birtanesini rulo yapıp yapıştırdım bantla içine toplarımızı atıyoruz üstüste toplarınızın boyuna göre büyüklüğü ayarlanıyor resminide çektim ama yükleyemedim makinamda bir sorun var sanırım

kızıma el becerisi için bende bir oyuncak yaptım
asetat kağıtları varya onlardan birtanesini rulo yapıp yapıştırdım bantla içine toplarımızı atıyoruz üstüste toplarınızın boyuna göre büyüklüğü ayarlanıyor resminide çektim ama yükleyemedim makinamda bir sorun var sanırım

Eline sağlık

Bugün evde kullanılmayan ıvır zıvırla Çınar'a bowling yaptım. K.validemde 2 tane kırmız, 2 taneyeşil, 2 tane de sarı renkli tüpçülerin promasyon olarak verdiği tüp şeklinde çakmak vardı. Altlarını ve çakmakları çıkartıp Resim 1 'deki gibi 6 tane yarım tüp elde ettim. Sonra Resim 2 deki gibi aynı renklileri üst üste koyup yapıştırdım. Bu kez 3 tane tüp elde ettim. 3 tüpün üzerine de Çınar'ın daha önceden itina ile kırdığı oyuncağından arta kalan 3 küçük balığı yapıştırdım. Böylece labutların hazırlığı bitmiş oldu. Evde Çınar'ın Playskool'un oynamaktan nefret ettiği yaramaz toplar oyuncağının pembe topuna da bowling için el koydum. Labutlar ve topunu Çınar'ın yerde oturması için diktiğim hayvanlı süngerine koydum ve eğlence başladı :)))
]ImageShack® - Image Hosting[img=http://img16.imageshack.us/img16/6195/page1eiy.th.jpg][/url]

xenocum çok güzel olmuş eline sağlık da
bunları yapan kadın şu foto yükleme işini neden bir türlü çözemedi onu anlamıyorum walla:)))
bir de çok küçük ekliyorsun tatşım yaa, acık büyüt şunları

xenocum çok güzel olmuş eline sağlık da
bunları yapan kadın şu foto yükleme işini neden bir türlü çözemedi onu anlamıyorum walla:)))
bir de çok küçük ekliyorsun tatşım yaa, acık büyüt şunları

:))))) zalağım herhalde :)) şaka bir yana boyutu daha büyüttüğüm an makina çakılıyor. Bu arada canı eklerse ekliyor , istemezse eklemiyor bu zıkkım

bunlar da bizim duygu kartlarımız

yapışkanlı asetat bildiğimiz yapışkanlı rulonun şeffafıymış, çok sevdim ben de
içine karton da koydum sert durması için

Süper olmuş. Yapışkanlı asetatı bilmiyordum ben

biz de pazar günü babasıyla oğluma ahşap oyuncak yaptık bu oyuncak bebeğin gözle takip yeteneğini geliştiriyor ve bunu kendisinin yapması bir de takip ederken sesini de duyması gelişimi için önemli yukarıdan topu atıyoruz aşağı kadar iniyor bu tip oyuncaklar oldukça pahalıya satılıyor malumunuz o yüzden kendimiz yaparsak hem bize terapi oluyor hem de yüklü paralar ödememiş oluyoruz isteyene autocad çizimini yollayabilirim
Elinize sağlık inciboncuk, süper olmuş.benim eşim eline çakar çiviyi kesin,o kadar yeteneksiz yani :)
Az önce sırf kendi merakımı gidermek için bir oyun oynadık Çınar'la ve sizlerle paylaşmak istedim. Uzun zamandır Çınar'a Baby Bach eşliğinde okuduğum ve onunda çok severek dinlediği, eylem sırasını ve esprisini iyice anladığını bildiğim bir hikaye kitabımız var ve evde de 2 tane mevcut. Birini kesip oyun mataryelimizi yaptım. Resimleri metinlerinden ayırdım. Duygu kartlarında yaptığım gibi mouse pedlere yapıştırdım. 6 parçalı bir puzzle yaptım. Önce kitaptaki sıraya göre resimleri yerleştirdim. Baby bach eşliğinde tekrar hikayeyi okudum. Sonra parçaları karışık sıra ile verdim ve abla şimdi ne yiyor?? abla ne topluyor gibi sorular yardımı ile resimleri olay sırasına koymasını sitedim. Takıldığı yerde hikayenin o bölümünü okudum ve kısa bir zaman sonra Çınar 6 parçalık hikaye puzzle'mızı bitirdi.Kısa bir süre sonra resim sayısını arttıracağım. Merakın gitti mi?? ne merak etmiştin?? diyen arkadaşlar olabilir.. Evet merakım fazlasıyla gitti. Ben Çınar'ın analitik düşünme sürecinin ne aşamada olduğunu, parça bütün ilişkisini kurabiliyor mu?? kısa süreli bellek kullanımı ne durumda onu merak etmiştim.
http://img245.imageshack.us/img24[/QUOTE]
valla maşallah,ben kitap okuyacağım bizim kız dinleyecek...ancak resimlere bakıyor,ben okuyum derken öbür sayfayı ceviriyor bile kafadan uyduruyorum bişeyler resme göre.
[quote="monpetit, post: 6281569"]bu eğitimi biraz inceledim emekleriniz ve paylaşımınız için teşekkürler
bende kızım için aldığım kitaplardan bahsedeyim
benim ilk sözlüğüm mesela(yüz var mesela kaş göz burun,kulak vb anlatılmış,
giysi bölümü var,
banyo,
hayvanlar,
sayılar,
renkler,
şekiller)
bebeğinizin aylarına görede değişik kitap seçenekleri var gelişim aylarına göre mesela 6-12 ay gibi
bunları sizde hazırladığınız kartlar gibi yapabilirsiniz[/QUOTE]
ben burada aya göre kitap malesef bulamıyorum,karton kapak ne bulursam almaya çalışıyorum.zambağın okul öncesi setine iyi dedi bi arkadaş,ona bakıcam sanırım.
[quote="füsfüs, post: 6288570"][B]monpetit sıkmak ne demek, paylaşımın için teşekkür ederiz[/B]
[B]dediğin durumu ben yaşıyorum, ben anlatıyorum gösteriyorum ama pek ilgilenmiyor[/B]
[B]hatta eşim dalga geçiyor, sizin eğitici oyununuz bu mu, o seni hiç takmıyor ki diye[/B]
[B]ben de o şimdi kaydediyor sonra çıkacak diyorum[/B]
[[/B][/QUOTE]
evet dediğin gibi sonradan çıkacak inşallah.arkadaşın oğlu 2,5 yaşında filan.yeni konusyor ve bakıyorum biz neler anlatmışsak,onları anlatıyor dedi bugun.
Şu içine şekil atmalı oyuncaklar kaç ay gelişimine uygun bilen var mı?benim aldıgımda 12 + yazıyordu, fisher 6+ yazıyordu, şimdilik silindir olanı ağzına sokuyor bizimki,diğerleriyle de ben oynuyorum .
aldıgım uyku kitabında cocuk yatmadan önce dua ediyordu,bizimki ordan ellerini açmayı öğrenmiş :)

Back