- Konu Sahibi inciboncuk
-
Çınar'ın duygu kartlarının yapımını merak eden arkadaşlarım için fotosunu eklemeye çalışıyorum.
İnternetten ağlayan, gülen,kızan vs duyguları yansıtan resimleri indirip çıktılarını aldım. Düşündüm neyin üzerine yapıştırırım ve nasıl kaplarım diye. Aklıma evde kullanmadığım mouse pedler geldi. Resim boyutunda kestim. Üzerine resim ve onunda üzerine asetat kağıdını yapıştırdım. Hem yumuşak hemde yiyemeyeceği bir materyal elde ettim. İlk kez 4 aylıkken yapmıştım ve A4 boyutundaydı. Büyüyüp algı eşiği değiştiği için fotoğraflarıda tanıdığı için küçültüp çiftleştirdim. Aynı zamanda eşleştirmesini istedim. Böyle birşey çıktı ortaya..
1 milyoncuda ucuzdur ama CE belgesi var mıdır bakmak lazım.
biz de pazar günü babasıyla oğluma ahşap oyuncak yaptık bu oyuncak bebeğin gözle takip yeteneğini geliştiriyor ve bunu kendisinin yapması bir de takip ederken sesini de duyması gelişimi için önemli yukarıdan topu atıyoruz aşağı kadar iniyor bu tip oyuncaklar oldukça pahalıya satılıyor malumunuz o yüzden kendimiz yaparsak hem bize terapi oluyor hem de yüklü paralar ödememiş oluyoruz isteyene autocad çizimini yollayabilirim
biz de pazar günü babasıyla oğluma ahşap oyuncak yaptık bu oyuncak bebeğin gözle takip yeteneğini geliştiriyor ve bunu kendisinin yapması bir de takip ederken sesini de duyması gelişimi için önemli yukarıdan topu atıyoruz aşağı kadar iniyor bu tip oyuncaklar oldukça pahalıya satılıyor malumunuz o yüzden kendimiz yaparsak hem bize terapi oluyor hem de yüklü paralar ödememiş oluyoruz isteyene autocad çizimini yollayabilirim
Az önce sırf kendi merakımı gidermek için bir oyun oynadık Çınar'la ve sizlerle paylaşmak istedim. Uzun zamandır Çınar'a Baby Bach eşliğinde okuduğum ve onunda çok severek dinlediği, eylem sırasını ve esprisini iyice anladığını bildiğim bir hikaye kitabımız var ve evde de 2 tane mevcut. Birini kesip oyun mataryelimizi yaptım. Resimleri metinlerinden ayırdım. Duygu kartlarında yaptığım gibi mouse pedlere yapıştırdım. 6 parçalı bir puzzle yaptım. Önce kitaptaki sıraya göre resimleri yerleştirdim. Baby bach eşliğinde tekrar hikayeyi okudum. Sonra parçaları karışık sıra ile verdim ve abla şimdi ne yiyor?? abla ne topluyor gibi sorular yardımı ile resimleri olay sırasına koymasını sitedim. Takıldığı yerde hikayenin o bölümünü okudum ve kısa bir zaman sonra Çınar 6 parçalık hikaye puzzle'mızı bitirdi.Kısa bir süre sonra resim sayısını arttıracağım. Merakın gitti mi?? ne merak etmiştin?? diyen arkadaşlar olabilir.. Evet merakım fazlasıyla gitti. Ben Çınar'ın analitik düşünme sürecinin ne aşamada olduğunu, parça bütün ilişkisini kurabiliyor mu?? kısa süreli bellek kullanımı ne durumda onu merak etmiştim.
http://img245.imageshack.us/img24[/QUOTE]
[COLOR="Blue"][FONT="Comic Sans MS"]Canım bu fikir de süperrrr! iyi buluyorsunuz bu tür oyunları,faaliyetleri valla ben bu konuda biraz kıtım sanırım ama sizden kopya çekicem ,saolun iyiki varsınızzz![/FONT][/COLOR]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?