• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Montessori Eğitimi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
uzun zamandır bnde çeşitli v resimleri bulup yada keesip yapıştırmak istiyorum ama resimleri bulamıyorum .....renkli olsun istiyorum .hayvanlar tv resimleri gibi..

drydeniss canım eline sağlık çok güzel olmuş,ben görüp çok beğeniyor ama yapmak için bir türlü zaman yaratamıyorum yaaa...

Şu kağıt yırtmayı bizde deneyelim bakalım tabi eminimki önce kağıdın tadına bakacağız:))
Montessori grubundan bir arkadaş video paylaşmıştı izleyenler hatırlar küçük Edison,ne güzel bir eğitimdir valla hayran kaldım çocuğun yaptıklarına keşke becerebilsek onun kadar kendine güvenen,akıllı bir çocuk yetiştirebilmeyi..

Biz bu aralar baby einstein cdlerine takıldık çok seviyor acaba ingilizcesine bi yararı olurmu gerçekten?Hayvanları oradan öğrenip dışarda pekiştiriyoruz.Şİmdi ona hayvanları anlatan resimlerden bişeyler yapmayı tasarlıyorum umarım bu sefer başarırım..

teşekkür ederim canım.. ben daha ayın 6 sında tanıştım. o gün akşama kadar bazı şeyler okudum. bi blog da gördüm bunu bi anne yapmış, onun kinden kopya çektim.daha yapacağım bi kaç şey var bitti ama foto çekemediğim bi şey daha var. çocuk dergilerinden bir sürü şekil kestim top, meyve hayvan insan figürleri onları beyaz A4 kağıtlarına yapıştırdım altlarına isimlerini yazdım. kalıcı ve sağlam olsun diye yapışkanlı asetatla kaplayacağım. pvc kaplatmaktan daha ucuz sanarım. ama gidip bi onu alıp yapıştırmak kaldı.
ve ben bu çalışmayı o gün yapım 6 sında akşam üstü gittim malzemeleri aldım. hemen şekilleri çıkardım ve el işi kağıtlarını yapıştırdım. dün de yalnızca bantlaması kaldı. bantlayınca daha uzun ömürlü olacağını düşündüm.. bugün sabah gelirken kızım oynuyordu... kaydirigubbakcemile5

birde karton kutudan bi çalışma var ama onun için sade karton almam kaldı. yani koli bulmam gerek.. hepsini paylaşacağım sizlerle..

handerya cım yapmak çok uzun zamanını almıyor. hem dediğim gibi stres bile atıyorsun hihoyyyt

ben çok geç kalmışım demekki bu eğitime. neyse nereden başlasak kardır. inceleyeyim şu blogları bi bakalım

hakikaten güzel bir paylaşım olmuş..emeği olanlara teşekkürler...
ben 2 yaşında okuma öğrenen bebeğe takıldım nasıl başarmış böyle bir şeyi o anneyi tebrik ediyorum...
vaktim olduğunda okuyacağım ilgili siteyi bakalım kıızmdan zaman bulursam:)
bende kağıtları yırtmamayı öğrettim önceden yırtardı hep şimdi atlas dergisini resimleri bol olduğu için önüne koyuyorum kendisi sayfalarını tek tek açmaya başlıyor bende anlatıyorum ama sizin fikriniz daha iyi geldi bana anlayabileceği resimleri kağıtlara yapıştırmayı düşündüm şimdi...

kızım sürekli bulduğu kağıdı yırtar ağzına alır yer birde farketmezsem.
kartonun üzerine çeşitli şekiller yapıştırmıştım yırttı ve ısırmaya başladı oyüzden bunları yapamıyorum. hazır olanlarından alıyorum onları yırtmak zor

kizlar, emeginize saglik..paylasiminiz icin cok tesekkurler...

bende yeni fikirler uretmeye calisicam insallah bu konuda..

bizim evin yakininda,kucuk hayvanat bahcesi gibi bir yer var..ilk bunlardan baslamayi dusunuyorum ogluma,evde onlari tanitip...sonra onlari ziyarete gidelim bakalim ne olucak...

Daha önceki sayfalarda Çınar'la yaptığımız aktiviteleri okuduysanız biz hep evde hayvanların önce resimlerini gösterip şarkılar uydurduk, sonra oyuncaklarını gösterdik arkasından canlıları ile tanıştırdık. Seslerini öğretmiştik. Canlılarını görünce hemen ilişkilendirip seslerini çıkararak bize karşılık vermişti. Uygulama kartları o nedenle önemli

Merhabalar,benim 15 aylık bir kızım var.Bende kızımı 8 aylıkken ilkokul 1.sınıf hikaye kitaplarıyla tanıştırdım.Önce yırtıp tadına baktı tabi :) sonra resinlere bakmayı öğrendi herşeyi tek tek inceledi zamanla. Şimdi kelime haznesi çok geniş ve öğrenmeye çok meraklı.Herşeyin rengini söylüyorum kırmızı araba,yeşil şemsiye gibi renkleride öğrendi.Hikaye kitaplarını şiddetle tavsiye ederim önce yırtsalarda biraz sabredin derim.Resimlere bakıp hikayeler de uyduruyorum.sonra bakarken hemen hatırlıyor.Sayfaları tek tek çevirmesini görmekte çok keyifli.

katılıyorum benimkide kitaplardan çok şey öğrendi çok seviyor kitap okumayı şimdi yeni huyumuz kitabını alıyor açıyoruz o şekillerin üzerine parmagı ile işaret ediyor ben ismini söylüyorum sıra ile hepsinin adını soruyor resmen

benim kızımın üçgen kare ve daire farklı renklerde kitapları var yırtılmayacak cinsten. gerçi bizimki dergi gazete roman ne bulursa okuyor

neler yapıyodunuz mesela

Daha önceki sayfalarda üşenmeyip yazdığım oyunlar var. Yazdım mı bilmiyorum ama sanırım 4 aylıkken duyguları öğretmeye başlamıştık. Netten ağlayan, gülen, düşünen, sevinen, üzgün vs. insan resimleri indirip A4 boyutunda çıktılarını alıp, Çınar'a anlatmıştık. Bak bu öfkeli adam, bu kadın çok mutlu, bu bebek yemeğini yemiş annesi çok sevinmiş vs.. sonra her duygu için birer masal uydurmuştuk. Böylelikle her bir duygunun hangi durumlarda ortaya çıkabilceği fikrini gerçek yaşamdan örneklerle açıklamaya çalışmıştık Çınar'a. Çünkü duygular bebekte çok önemli. Hem kendilerini ifade etmede hemde çevrelerini anlamada hep insanların yüzlerine yansıyan duyguları çözümlemeye çalışırlar. Duygusal yeterliliği geliştirmekte biz ebeveynlere düşüyor diye düşünüyorum.

herkese tekrar merhaba kızlar..
geçen gün anlatmıştım ya size.. şekiller resimler kestim altlarına yazılar yazdım diye.
işte onları yapışkanlı asetatla kapladım. böylece uzun ömürlü oldu

goruntu358.jpg

goruntu360.jpg

goruntu361.jpg

goruntu362.jpg

goruntu363.jpg

bunları gösterip sesle çıkaracağım oyun oynayacağızzz. ve ben buna bir kutu yapmaya karar verdim... onu yaptım..

kutunun üzerini el işi kağıtlarıyla kapladım.. ve süsledim. üzerinde hem renkler var hemde geometrik şekiller..

goruntu364.jpg

goruntu367.jpg

goruntu366.jpg

goruntu369.jpg

goruntu370.jpg

umarım beğenmişsinizdir...

kızlar boyutları çok büyük çıkmış. üzgünüm...
umarım resimleri anlaya bilmişsinizdir...
iyi çıksın istedim ama çok büyük çıkmış..

merhaba arkadaşlar benimde kızm iki yaşinda acba geçmi kaldım bu eğitimi vermeye
banada yardımcı olun neler yaptğınıza bakıyorum hepsi süper emeğinize sağlık arkadaşlar
çok güzel bir paylaşim alanı düşünenden allah razı olsun geçte olsa sanırım kızıma faydası olacak zaten kendısı kağıt kalem hastası bu konuda çok eğilimli sanırm sevğiler.

merhaba arkadaşlar benimde kızm iki yaşinda acba geçmi kaldım bu eğitimi vermeye
banada yardımcı olun neler yaptğınıza bakıyorum hepsi süper emeğinize sağlık arkadaşlar
çok güzel bir paylaşim alanı düşünenden allah razı olsun geçte olsa sanırım kızıma faydası olacak zaten kendısı kağıt kalem hastası bu konuda çok eğilimli sanırm sevğiler.

Hiçbirşey için geç kalmış sayılmazsın. Daha öncede dediğim gibi en verimli oyunlar 18 m+ oynanıyor. İlgili linkleri inceleyerek başlayabilirsin işe. Sevgiler..

Back