- 20 Temmuz 2010
- 1.978
- 11
-
- Konu Sahibi burcuerdem
Slm...
Bende mol gebelik geçirdim maalesef...
Herşey normaldi.tıpkı ilk gebeliğim gibi ne mide bulantısı ne halsizlik.adetimi 1 gün geçmişti 2 çizgi çıktı vs vs
biraz zaman geçti.kese görülüyor ama kalpa atışı yok denildi. 8 hafta bekledim yokkkkkkk.
Test yapıldı değer yüksekti 2 gün sonra tekrar test yapıldı değer düşüyordu boş gebelik kesinleşti.drister bu gün alalım ister kendini ne zaman hazır hissedersen.ben zar zar ağlıyorum tabi... Yok dedim 1-2 gün beklersem daha beter olurum.o gece yatış yaptım.yemek yediğim için 8 saat beklettiler... Evimi kilitleyip çıkarken karnımdaki bebeğim (ki ben ona hala bebeğim diyorum olmasa bile) eve döndüğümde yoktu artık.çok üzülmüştüm.sürekli ağlayarak 1 ay geçirdim.kabus gibiydi.psikolojim bozuldu.yavaş yavaş düzelmeye başladım.allah kimseye yaşatmasın...
Sonuçlar çıkınca mol gebelik denildi.1 sene yasakladı dr.bide bir sene riskli denildi.içinde hücreler çoğalma ihtimali var diye 100de 10 ihtimal 6 ay sürekli hcg testi yapıldı.şimdi 2 ayda 1 e düştü hcg kanda gebelik testi3 aydır yaptırmadım bu aralar yine gidecem yaptırcam. Değer 0 lardaydı hep...2010 un 10 uncu ayında kürtaj oldum. 10.ayda süre doluyor.ama ben düşünmüyorum o aralar. Bi kızım var 3 yaşında allah ona ve hepinizin çocuklarına uzun ömür versin.bidahada yaşatmasın...
kızlar bende yaşadım mol gebelik önce dış gebelik diye kürtaj oldum+iğne vuruldum vücuttan atsın diye ama hcg düşmüyordu hiiç az az sonra dr değiştirdim ve baktı sen mol gebelik olmuşsun dedii bu kanserin haberciside olabilir hazırlıklı ol dediii bir doz daha iğne yedimm değerim yine az az düşüyordu en son 5 te kalmıştı ve ben o ay kanser olucam diye ne kadar faydalı bitki varsa tükettim bide o ay yumurtlamam normale döndümü diye meraktan ovulasyon testi yaptımmm çoook silik bir çizgi çıktı aman benim yımırta bozuk dedim.hiç hesap edemedim testin dandik olduğunu ve çizgiyi silik gösterdiğini velhasılkelam o ay hamile kaldım sağlıcakla yavrumu dünyaya getirdim şuan 9,5 aylıkkkk sakın moralinizi bozmayınnnAllah çoook büyük
slm kızlar ben geldim nihayet..Çok yorgunum
selam ablacım nerelerdesiniz yaa özlettiniz kendinizi... nasıl geçti düğününüz bakalım
tatlım çok yorucuydu...İnanılmaz şekilde yoruldum..Pazar gün döndüm hala yerleşemedim
valla fıstığım ben tatil dönüşü işe öyle bir daldım ki çıkamadım...ama bu hafta rahatım bol bol konuşuruz...bizim topic tatilde galibaaa :82: :82: :82: geldiginizde yazın birşeyler merak ediyorum sizleriii :97: ay sonu yaklasıyor tekrar kan vericem(((((
valla hayatım gördüğün gibi hepsi farklı bişey söylemiş...Ama sen kafanı rahatlatmak istiyorsan korunma süresini 1 yıl yap..Testlerini yaptır duruma göre hareket et..banada 6 ay demişlerdi..1 yıl doldu hala hamile değilim.Bu iş biraz kısmet işi...ewet kızlar daha öncedende söylediğim gibi internet üzerinden birçok doktora sorular sordugumu verdikleri cevaplardan bahsetmiştim sizlere şimdi cevaplardan birkaçını yazmak istiyorum özellikle son doktorun verdiği cevap çok dikkatimi çekti :26:
***Bir yıl boyunca doktorunuzun önereceği doğum kontrol ilaçları ile korunmanız gerekir. Ayrıca beta HCG değeriniz sıfırlanmış olmasına rağmen, komplet mol'ün maliğn potansiyeli %15-25 olduğu için iki ay 15 günde bir, sonra 10 ay boyunca ayda bir kez beta HCG yaptırmanız , üç ayda bir jinekolojik muayene olarak vajina, rahim , yumurtalıklar ve tüplere yayılım olup olmadığına baktırmanız ve beta HCG seviyesi yükselecek olursa AC filmi çektirmeniz gerekir. Hoşçakalın(op.dr.kutlugül yüksel)
***AC fimi gerekli bir tahlil ancak sizin değeriniz düşmüş, korkmayın filmi de çektirebilirsiniz. 6 ay beklemek uygun olabilir. (prof.dr recai papuçcu)
***Burcu hanım merhaba geçmiş olsun. ay sonunda testi tekrarlamanız uygun olur. gebe kalmama süresi de 6 ay yeterli gibi. yaşınız genç merak etmeyin her şey yoluna girecektir(op.dr.nuri delikara)
*** Burcu Hanım,Negatifleşene kadar (< 10 mIU/mL) haftalık yapılması uygundur. Literatürde bildirilen bir yıl sonra gebe kalınmasıdır.(prof.dr fahri öçer)
***Tedavi yaklaşımınız doğrudur, yeniden gebelik için 1 yıl bekleyiniz. Geçmiş olsun(prof.dr.ali rüştü reçber)
***MOL GEBELİKLERDE KROMOZOMAL SORUNLAR OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILMALIDIR. SİZE VE EŞİNİZE YAPILACAK GENETİK TESTLERLE DURUMUNUZ NETLEŞTİRİLMELİDİR. YÜKSELMEYECEKTİR. AKCİGER FİLMİ İLE BİR BAĞLANTISI YOK...(op.dr.seval taşdemir)
valla hayatım gördüğün gibi hepsi farklı bişey söylemiş...Ama sen kafanı rahatlatmak istiyorsan korunma süresini 1 yıl yap..Testlerini yaptır duruma göre hareket et..banada 6 ay demişlerdi..1 yıl doldu hala hamile değilim.Bu iş biraz kısmet işi...
öyle ablacım kısmet işi ama birazda bizim elimizde diye düşünüyorm en azından gidip tahlil neyse onu yaptırayımda ne war ne yok cıksın ortaya komplet molde çekirdeksiz yumurta oluyormus yanı anneden kromozom gelmio neden gelmio ögrenmek lazım cuma günü aylık kan verme sıram gidince doktorumla konusayım bakalım ne diyecek senin doktor yaptıımı sana genetik test???
yok normalde yapılmadı ama son gittiğim doktorum bir sürü test yaptı.genetik teste vardı sanırım içinde.dna testi falan istedim 20 gün sonra çıkacak demişti.bugün aradım daha çıkmamış doktorumda 2 ağustosa kadar izinliymiş bakalım haftaya gidicem artık
inşallah sonuçların cok güzel cıkıcak kısa süredede bebişinin haberini alıcazayşe nerelerde gelmiyor epeydir
inşallah tatlım ya..Ayşe uzun bir tatilde canım...Programı uzun biras onların..bende bir kaç gündür düşünüyorum arayayım nasıl falan diye ama..Fırsat bulamadım