- Konu Sahibi burcuerdem
ewet kızlar daha öncedende söylediğim gibi internet üzerinden birçok doktora sorular sordugumu verdikleri cevaplardan bahsetmiştim sizlere şimdi cevaplardan birkaçını yazmak istiyorum özellikle son doktorun verdiği cevap çok dikkatimi çekti :26:
***Bir yıl boyunca doktorunuzun önereceği doğum kontrol ilaçları ile korunmanız gerekir. Ayrıca beta HCG değeriniz sıfırlanmış olmasına rağmen, komplet mol'ün maliğn potansiyeli %15-25 olduğu için iki ay 15 günde bir, sonra 10 ay boyunca ayda bir kez beta HCG yaptırmanız , üç ayda bir jinekolojik muayene olarak vajina, rahim , yumurtalıklar ve tüplere yayılım olup olmadığına baktırmanız ve beta HCG seviyesi yükselecek olursa AC filmi çektirmeniz gerekir. Hoşçakalın(op.dr.kutlugül yüksel)
***AC fimi gerekli bir tahlil ancak sizin değeriniz düşmüş, korkmayın filmi de çektirebilirsiniz. 6 ay beklemek uygun olabilir. (prof.dr recai papuçcu)
***Burcu hanım merhaba geçmiş olsun. ay sonunda testi tekrarlamanız uygun olur. gebe kalmama süresi de 6 ay yeterli gibi. yaşınız genç merak etmeyin her şey yoluna girecektir(op.dr.nuri delikara)
*** Burcu Hanım,Negatifleşene kadar (< 10 mIU/mL) haftalık yapılması uygundur. Literatürde bildirilen bir yıl sonra gebe kalınmasıdır.(prof.dr fahri öçer)
***Tedavi yaklaşımınız doğrudur, yeniden gebelik için 1 yıl bekleyiniz. Geçmiş olsun(prof.dr.ali rüştü reçber)
***MOL GEBELİKLERDE KROMOZOMAL SORUNLAR OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILMALIDIR. SİZE VE EŞİNİZE YAPILACAK GENETİK TESTLERLE DURUMUNUZ NETLEŞTİRİLMELİDİR. YÜKSELMEYECEKTİR. AKCİGER FİLMİ İLE BİR BAĞLANTISI YOK...(op.dr.seval taşdemir)
bu ne burcu ya yine ne yaptın bakim sen...:44::44::44::44::44: neyse hepsi ayrı telden çalmış bunların ortaya bir karışık çıkmış ,çık işin içinden çıkabilirsen...kromozol sorunlar neciymiş ya insanı uyuz ediyo bu doktorlar.hepsi aynı eğitimi almıyormu kara kaplı kitapta ne yazıyorsa o değil mi??*başımıza neler çıkıyo.yaptırmıyorum bir şey ya olursa da allahtan olmazsa da....