-
- Konu Sahibi burcuerdem
ewet kızlar daha öncedende söylediğim gibi internet üzerinden birçok doktora sorular sordugumu verdikleri cevaplardan bahsetmiştim sizlere şimdi cevaplardan birkaçını yazmak istiyorum özellikle son doktorun verdiği cevap çok dikkatimi çekti :26:
***Bir yıl boyunca doktorunuzun önereceği doğum kontrol ilaçları ile korunmanız gerekir. Ayrıca beta HCG değeriniz sıfırlanmış olmasına rağmen, komplet mol'ün maliğn potansiyeli %15-25 olduğu için iki ay 15 günde bir, sonra 10 ay boyunca ayda bir kez beta HCG yaptırmanız , üç ayda bir jinekolojik muayene olarak vajina, rahim , yumurtalıklar ve tüplere yayılım olup olmadığına baktırmanız ve beta HCG seviyesi yükselecek olursa AC filmi çektirmeniz gerekir. Hoşçakalın(op.dr.kutlugül yüksel)
***AC fimi gerekli bir tahlil ancak sizin değeriniz düşmüş, korkmayın filmi de çektirebilirsiniz. 6 ay beklemek uygun olabilir. (prof.dr recai papuçcu)
***Burcu hanım merhaba geçmiş olsun. ay sonunda testi tekrarlamanız uygun olur. gebe kalmama süresi de 6 ay yeterli gibi. yaşınız genç merak etmeyin her şey yoluna girecektir(op.dr.nuri delikara)
*** Burcu Hanım,Negatifleşene kadar (< 10 mIU/mL) haftalık yapılması uygundur. Literatürde bildirilen bir yıl sonra gebe kalınmasıdır.(prof.dr fahri öçer)
***Tedavi yaklaşımınız doğrudur, yeniden gebelik için 1 yıl bekleyiniz. Geçmiş olsun(prof.dr.ali rüştü reçber)
***MOL GEBELİKLERDE KROMOZOMAL SORUNLAR OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILMALIDIR. SİZE VE EŞİNİZE YAPILACAK GENETİK TESTLERLE DURUMUNUZ NETLEŞTİRİLMELİDİR. YÜKSELMEYECEKTİR. AKCİGER FİLMİ İLE BİR BAĞLANTISI YOK...(op.dr.seval taşdemir)
amanın kıslar ben geldim...nasılsınız bakalım.mürüvetcim görüşelim canım özledim valla.
bu ne burcu ya yine ne yaptın bakim sen...:44::44::44::44::44: neyse hepsi ayrı telden çalmış bunların ortaya bir karışık çıkmış ,çık işin içinden çıkabilirsen...kromozol sorunlar neciymiş ya insanı uyuz ediyo bu doktorlar.hepsi aynı eğitimi almıyormu kara kaplı kitapta ne yazıyorsa o değil mi??*başımıza neler çıkıyo.yaptırmıyorum bir şey ya olursa da allahtan olmazsa da....
hamişlik gibi bir durum söz konusu olabilirse bi test yaptır istersen.. Eğer pconun sebebiyse doktora git ablacım sıkıntı yaratır söktürücü verirde rahatlarsınKızlar bu arada size bi,şey söyleceğim ben hala rgl olmadım..14 gün geçti ya..şiştim patlayacağım valla
Kızlar bu arada size bi,şey söyleceğim ben hala rgl olmadım..14 gün geçti ya..şiştim patlayacağım valla
ohhh yaaa şükür gelebildiniz sıkıntıdanda burda ben patladımhoşgeldin bu doktorların işini bende çözemedim profu 6 ay yeterli gibi diyor normal doktoru 1 yıl diyo kromozomda yeni çıktı aslında yaptırsak iyi olur ne war ne yok cıkıyormuş ortaya diyelimki sorun cıktı tedavisi yoksa eger tüp bebek denenecekmiş vs...ama biraz pahalıymıs birde 16 tüp kadarda kan alınıyormus...Bunları yaptıramazsam bile kan pıhtılasma testini mutlaka yaptırmayı düşünüyorum kadınların %70 inde mevcut bi rahatsızlıkmıs sizlerde yaptırmısmıydınız bu testi? kan vermeme az kaldı doktora gidince görüşücem bakalım neler diyecek burada paylasırım ....
hamişlik gibi bir durum söz konusu olabilirse bi test yaptır istersen.. Eğer pconun sebebiyse doktora git ablacım sıkıntı yaratır söktürücü verirde rahatlarsın
evimi özledim mürüvet temizliğim vardı bugün rahatım şimdi oturuyorum.alo demen yeterli tatlım...doktor izinli değil mi ?????kız bir de hamileymişsin.doktora ne kapak olur ama...
canlar bu arada test yaptım veeeeeeee yine negatif çıktı
canım benim ağlama sen tedavini gör bakalım...olacak bebiş kız olursa adını nazlı koyalım mürüvet.yada naz...
koyalım ya..bunalttı artık bu nazlar
fazla naz anne usandırmaz ama canım aşık usandırır.
kızlar ya dün lavaboda afedersiniz peçeteyle silerken böyle sümüğümsü uzun bi akıntı gördüm yumurtlamısmı oluyorum şimdi ben kasıklarımda sızlama war demiştimya yumurtammı catladıda bu akıntı geldi ama hap içiyorum nasıl olur :44:
yarında gidip kan vericem yaaaa artık sıkılmaya başladım gibi hep stresli oluyorum ne zaman bitecek bu günler heray neredeyse bir sorunla karsılasıyorum korkmamak elde degilki
bu arada hepinize şimdiden hayırlı ramazanlar bu mübarek günlerde hepimizin yüzü güler inşaalahhh Allahım dualarımızı kabul etsin(amin)[/QUOTamin
amin canımcım.burcucum hap kullanırken yumurtlayamazsın tabi hapı düzenli içiyorsan canım.ayrıca küretajdan sonra rahim kendini toparlamak için bu tür atıklar atabilir.ya da üşütmüşsündür 10 kadından 9 u o dediğin şeyi yaşamıştır canım...örnek ben yorma kafanı iyisin sen
amin canımcım.burcucum hap kullanırken yumurtlayamazsın tabi hapı düzenli içiyorsan canım.ayrıca küretajdan sonra rahim kendini toparlamak için bu tür atıklar atabilir.ya da üşütmüşsündür 10 kadından 9 u o dediğin şeyi yaşamıştır canım...örnek ben yorma kafanı iyisin sen
günaydın.offfffffffff sıkıntıdan ölecem valla.niyetliyim.karnım ağrıyor.bugün adet olmam lazım da ağrı uyutmadı uyuyamadımda.ağrı kesici alsamda uyusam orucum.mürüvet seni merak ettim aradım geri dönmedin arkadaşım.nrelerdesin?????yani kötüyüm.susuzluk bir yandan.ağrılar bir yandan....
günaydın canım..ya kusura bakma dün biz Karaman a gitmiştik.Yeğenimin doğum günü için..tel çantamda kalmış..Çok geç gördüm o saattede arayıp rahatsız etmek istemedim....Ayşe ben halan adet olmadım sıkıntıdan patlamak üzereyim...Sıcağında etkisi ile patlamak üzereyim yaa..Aşırı sinirliyim...huzursuzum..çarşamba sabah gitcem doktora bakalım ne diyecek