Kayına mıAbla bazıları utanıp sıkılma nedir bilmiyor bizim gibilere var utanma. Kaynına kendini baktıran var ya. Ailecek bellemişler bi tane enayi afedersin, vermişler sırtına. Tonla konu açıldı burda bile öyle.
Ciddi ciddi öyle bir konu var, birinin nişanlısı yengesine bakıyormuş yıllardır, finansal koca resmen bu tabir için özür dilerim ama. O en son ayrılmıştı, inşallah geri dönmemiştir. O adam yengesinin A-Z her şeyine koştuğu sürece zor evlenir.Kayına mıtövbe estağfurullah kaynım bana niye baksın? Kayın, kayınvalide, kayınpeder kimse bakmasın, bakım demek söz hakkı demek, evlenirken eşya alan kayınvalide vb konularını da okuyoruz işte, bayramda gelmedi hizmet etmedi kavgaları çıkıyor.
Ya Katip kimseyi kırmadan yazmak istiyorum çünkü herkesin hayat görüşü de yaşam tarzı da farklı, sana bana uymayan onların normali olabilir ama ben yetişkin birisinin kendi ailesinden dahi ev araba eşya günlük hayatını sürdürmek için maddi destek vs beklemesini garipsiyorum, ki kaynın veya kardeşin yengesine, kardeşine bakması ne bileyim, insanın ağırına gitmeli bence, benim de kaynım var kızımın bez parasını nasıl isterimCiddi ciddi öyle bir konu var, birinin nişanlısı yengesine bakıyormuş yıllardır, finansal koca resmen bu tabir için özür dilerim ama. O en son ayrılmıştı, inşallah geri dönmemiştir. O adam yengesinin A-Z her şeyine koştuğu sürece zor evlenir.
o konuyu ben de hatırlıyorum çok çok eski bi konu da değilCiddi ciddi öyle bir konu var, birinin nişanlısı yengesine bakıyormuş yıllardır, finansal koca resmen bu tabir için özür dilerim ama. O en son ayrılmıştı, inşallah geri dönmemiştir. O adam yengesinin A-Z her şeyine koştuğu sürece zor evlenir.
Ya Katip kimseyi kırmadan yazmak istiyorum çünkü herkesin hayat görüşü de yaşam tarzı da farklı, sana bana uymayan onların normali olabilir ama ben yetişkin birisinin kendi ailesinden dahi ev araba eşya günlük hayatını sürdürmek için maddi destek vs beklemesini garipsiyorum, ki kaynın veya kardeşin yengesine, kardeşine bakması ne bileyim, insanın ağırına gitmeli bence, benim de kaynım var kızımın bez parasını nasıl isterimdüşünüyorum düşünüyorum isteyebilmek için kuracağım bir cümle bile bulamıyorum
Marketine kadar görüyordu yengenin, bi de veletleri özel okula mi gidiyodu neydi tam hatırlamıyorum. Sorsan nişanlısına aşık olmuş. İşsiz kadına aşık mı olur acaba bu uyanıklar?o konuyu ben de hatırlıyorum çok çok eski bi konu da değil
nişanlının abisi vefat etmişti galiba yenge de çocuklarla ortada kalmıştı, o nişanlı da her şeylerine koşuyordu para falan veriyordu diye hatırlıyorum
bildiğin bakıyordu yani dul kalmış yengesi ve çocuklarına
Her şeye tamam da babasız kalmış çocuklara velet demek biraz çirkin sanki.Marketine kadar görüyordu yengenin, bi de veletleri özel okula mi gidiyodu neydi tam hatırlamıyorum. Sorsan nişanlısına aşık olmuş. İşsiz kadına aşık mı olur acaba bu uyanıklar?
Velet çocuk demek, arapçaHer şeye tamam da babasız kalmış çocuklara velet demek biraz çirkin sanki.
Ay iyi ki söyledin bilmiyorduk piraye. Arapça konuşmuyoruz ve türkçede hakaretamiz bir sözcük olarak biliniyor.Velet çocuk demek, arapça
Yani, evet biraz kötü olmuş, ama çocuklarla doğrudan alakası yok, nasılsa bakan eden var diye o kadar abartana laf. Anası babası başında kaç tane çocuk o kadar imkana erişebiliyor, kaç kadının nazı o kadar geçiyor kocasına diye bi düşünüyorum bazen. Bazı şeyler çok şaşırtıyor beni. Neden diyorsun yani ne uğruna?Her şeye tamam da babasız kalmış çocuklara velet demek biraz çirkin sanki.
Konuyu bilmiyorum o yüzden yorum yapmadım zaten o kısımlara. Ama çocukların bir günahı yok, onları katmadan yardırınYani, evet biraz kötü olmuş, ama çocuklarla doğrudan alakası yok, nasılsa bakan eden var diye o kadar abartana laf. Anası babası başında kaç tane çocuk o kadar imkana erişebiliyor, kaç kadının nazı o kadar geçiyor kocasına diye bi düşünüyorum bazen. Bazı şeyler çok şaşırtıyor beni. Neden diyorsun yani ne uğruna?
Buldum şimdi biri 16 biri 19 yaşındaymış. Çocuğun büyüğü 2.kere üniversite sınavına giriyormuş, bizim kızın nişanlısı bey sadece yüzde 50 burslu yerler yazmasına izin vermiş. Elaleme babası yazdırmıyo ya o bölümleri jffjjfjf, bi de bu kısıtlanmış hali ha, adam bıraksa full özel üniversite yazacaklar.Konuyu bilmiyorum o yüzden yorum yapmadım zaten o kısımlara. Ama çocukların bir günahı yok, onları katmadan yardırın
lafı gediğine oturtma yeteneğine hayranım kudraAy iyi ki söyledin bilmiyorduk piraye. Arapça konuşmuyoruz ve türkçede hakaretamiz bir sözcük olarak biliniyor.
eşini kaybetmiş geline aile olarak destek olmaları, onu yalnız bırakmamalı çok hoş bir davranışMarketine kadar görüyordu yengenin, bi de veletleri özel okula mi gidiyodu neydi tam hatırlamıyorum. Sorsan nişanlısına aşık olmuş. İşsiz kadına aşık mı olur acaba bu uyanıklar?
Mükemmel bir yorum yapmışsınız, tebrik ediyorum.Ayrıca her yorumumda diyorum, kadın ister çalışır ister çalışmaz kendi tercihi. Ama tercih yaparken sonuclari bizi bağlamalı, ben çalışmamayi tercih ettim diye neden imtiyaz bekliyorum...neden çalışanlar bana destek olmak zorunda?
Evet kâtip biraz hassaslaşmis gibi geldi o yorumda ,ben de hissetmedim değilAy iyi ki söyledin bilmiyorduk piraye. Arapça konuşmuyoruz ve türkçede hakaretamiz bir sözcük olarak biliniyor.
lafı gediğine oturtma yeteneğine hayranım kudra
Elbette imkanı elveren herkes evlatları için bir şeyler yapıyor, bizim toplumun kültürü bu yönde ama öyle evlatlar da var ki kazık kadar olmalarına rağmen çalışmak yerine anne babaya bana bakacaksın diyebiliyor yüzü kızarmadan, bir kuzenim var evlerden ırak, 40 küsür yaşında ama 18’lik yapmaz onun yaptığını, tüm gün evde yatıyor evde olmadığı zamanlar hatunlarla, o hatunlarla gezme tozma yeme içme onlara hediye alma vs tüm maddi yükü annesinin sırtına yüklemiş durumda, fosur fosur içtiği sigaranın parasını bile annesinden alıyor, ben utanırım şahsen, ki bir işverenin yanında aktif olarak çalışmışlığım yok ama dedelerim olsun babam olsun esnaflık yapmış insanlardı, okula giderken ya babama yardım ederdim veya dedemin sattığı ürünleri okulda satar harçlığımı çıkarırdım belki atla deve değildi ama ortaokul lise öğrencisini tatmin edecek miktarlardı.Mune bundan 8-9 sene önce biz de bazi sureclerden gectik maddi manevi, gidip hicte sevmedigim işlerde calistim. Anne babamdan kayinaileden bisey istemedim ama evli olmasam tek basima zor durumda olsam anne babamin imkanlarini kullanmaktan hic gocunmam cunku zaten bana yapildi, tek cocugum.
Bir de simdi de yurtdisina gidecegimiz icin calişacagim, Türkiyede calişmak zor bunu iş yapmak ve yorulmak manasinda soylemiyorum kafa olarak zor. Turkiyede masa başinda rahat iş yapmak yerine "gerekirse" yurtdisinda kuryelik yaparim kafam daha rahat olur.
Bunu dedim diye de yok aglayarak işe gittik biz zor demedik bilmem ne diyenler oluyor, olabilir en süper kadin onlar. Ben yapamadim.
Herkes mutlu oldugu yerde, mutlu oldugu sekilde calissin. Herkes gelecegini kendi dusunsun bir sekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?