- 14 Ekim 2021
- 431
- 939
- 44
Direk dükkanı açmam gerek,işlerim bitince size katılırım deyin.Eğer çok üstelerseler de daha samimi olduğum arkadaşıma söylerim bu ay çok sıkışığım ve yüklü ödemem var o yüzden dükkanı açmak zorundayım dersiniz.Herkese iyi bayramlar dilerim ve konuya geçiyorum.
2 gün önce çok sevdiğim bir arkadaşım bayramda bana geleceğini ve 1 gün kalacağını söyledi,yanında da yakın bir arkadaşı ve her birinin birer kızı.
Çok sevindim,çünkü gerçekten çok değer verdiğim bir arkadaşım. Gelen diğer arkadaşını da birebir tanıyorum aynı ortamda bulunmuşluğum var 3 kez filan,kızla da gayet iyi anlaşıyoruz.
Neyse geldiler yemek hazırladım hep birlikte yedik, sohbet esnasında aslında 3 gün kalacaklarını söyledilerben bu arada hastayım 2 gündür ayakta durucak halim yok ama birşey demedim çünkü evime ilk defa geliyorlar antibiyotik kullanıyorum diye kendime gelirim diye düşündüm. Ama bugün kalktım boğazım filan daha beter durumda başım çatlıyor.
Bu sohbet esnasında da biz birkaç yere gitmek istiyoruz dediler,bahsettikleri yerler biraz masraflı yerler,ister istemez öyle yerlere gidince birazdan fazla masraf yapmamız gerekiyor. Şimdi sorum şu,bu gideceğimiz yerlerde masrafları ben mı yapmalıyım misafirlerim olarak? Yoksa herkes kendi masrafını mı yapsın? Ben yemek ısmarlarım diye düşündüm zaten bu ay epey bi sıkışığım. Birde ben bu süreçte işe gitmem gerekirken onlar kalıyor diye dükkanımı da kapatıyorum,ayın 15 inde yüklü bir ödemem var ve nasıl olucak bilmiyorum. Gelmelerine gerçekten sevindim ama 1 gün kalıcaz diyip 3 gün kalacaklarını öğrendim ve 2 gün boyunca 5 6 yerlere gitmek istiyorlar. Ben acaba bugün gitsem ertesi gün size katılamam dükkanı açmam gerekiyor desem çok mu ayıp olur?
aynı şekilde yaptım. hem sıkışık olduğumu hemde dükkanı açmam gerektiğini ve bugünki gezmelerine katılamayacağımı söyledim. bugün dükkanımı açtım onlar da gezecekler.Direk dükkanı açmam gerek,işlerim bitince size katılırım deyin.Eğer çok üstelerseler de daha samimi olduğum arkadaşıma söylerim bu ay çok sıkışığım ve yüklü ödemem var o yüzden dükkanı açmak zorundayım dersiniz.
En güzelini yapmışsınız.İnsanlar artık otele para vermek istemiyor ayrıca vardan yoktan da anlamıyorlar.aynı şekilde yaptım. hem sıkışık olduğumu hemde dükkanı açmam gerektiğini ve bugünki gezmelerine katılamayacağımı söyledim. bugün dükkanımı açtım onlar da gezecekler.
açıkçası kim ne derse desin gerçekten artık insanların düşüncelerini kesinlikle önemsemiyorum. benim gerçekten bu hayatta hedeflerim var kızıma düzgün bir gelecek vermek için tırnaklarımla her yeri kazıyorum, kimsenin düşüncesi umurumda değil gerçekten. istediklerini de söylesinler.Jameya, senin misafirler beni bile iki gündür baya gerdi, kendine güvenmeyen yola çıkmasaydı. Bak gör seni daha aramayacaklar :)
Benim ve eşimin akrabaları baya geniş ve ülkeye dağılmış şekilde, gitmek istediğimiz yerlerde önce otel ayarlıyoruz, görüşmek istediğimiz kişileri biz dışarda yemeğe davet ediyoruz ve evlerine asla gitmiyoruz.
Sonradan laf ederlerse hiiç aldırma , kimseyi memnun edemezsin zaten
gerçekten durumum bu kadar sıkışık olmasa yine dert etmem. ben gerildim açıkçası ya kendi kızım bile istediği birşey olur da alamam diye. cidden çok kötü bir zamana denk geldi kartımın limiti bitti dükkana mal aldım diye. cebimde sadece 3 k vardı dün zaten dediğim gibi 2000 gitti ki çok birşey de yapmamamıza rağmen.En güzelini yapmışsınız.İnsanlar artık otele para vermek istemiyor ayrıca vardan yoktan da anlamıyorlar.
Boşverin kendileri gezsin oraya kadar gelip hasta kadının evin de hem bedava kalıp hem de işlerine engel olmasınlar.Esnafsınız bir gün ayırdığınıza şükretsinler.Ben olsam arkadaşımı görmeye gittiğim için onunla dükkanda da vakit geçirdim onu zorlamayacak şekilde gezerdimgerçekten durumum bu kadar sıkışık olmasa yine dert etmem. ben gerildim açıkçası ya kendi kızım bile istediği birşey olur da alamam diye. cidden çok kötü bir zamana denk geldi kartımın limiti bitti dükkana mal aldım diye. cebimde sadece 3 k vardı dün zaten dediğim gibi 2000 gitti ki çok birşey de yapmamamıza rağmen.
herkes bunu düşünmüyor işte. benim kendi işim olabilir ama daha 1 senem dolmadı, ayakta durmak için kendi harcamalarımdan bile fazla fazla kısıyorum. tamam onlar gezmeye gelmişler ama bana bunu baştan söylemediler. keşke deselerdi biz geliyoruz gezicez sende bize katılabilir misin diye sormaları gerekiyordu böyle emrivaki olmaz bu tarz şeyler.Boşverin kendileri gezsin oraya kadar gelip hasta kadının evin de hem bedava kalıp hem de işlerine engel olmasınlar.Esnafsınız bir gün ayırdığınıza şükretsinler.Ben olsam arkadaşımı görmeye gittiğim için onunla dükkanda da vakit geçirdim onu zorlamayacak şekilde gezerdim
Zaten 1 gün deyip 3 gün kalmaları bile tuhaf.Ha çok güzel vakit geçirirsiniz gerçekten 1 gün kalmaya gelmişlerdir ama siz dersiniz bir kaç gün daha kalın diye.Ama bu insanlar bedava tatile gelmişler resmen.herkes bunu düşünmüyor işte. benim kendi işim olabilir ama daha 1 senem dolmadı, ayakta durmak için kendi harcamalarımdan bile fazla fazla kısıyorum. tamam onlar gezmeye gelmişler ama bana bunu baştan söylemediler. keşke deselerdi biz geliyoruz gezicez sende bize katılabilir misin diye sormaları gerekiyordu böyle emrivaki olmaz bu tarz şeyler.
Kim olursa olsu hic kimse buna degmez. 1 gun demisler 3 gun emirvaki ayip etmisler size. Mecburiyetiniz yok dukkaninizi acin benceYa bu fikir diğer kızdan geldi aslında ona eminim çünkü benim yıllardır tanıdığım arkadaşım asla böyle birşey yapmaz ama dün gedçekten böyle hissettim bende. Burayı otel gibi kullanıcaklar birde 1 gün kalıcaz diyip 2 çocukla 3 gün kalacaklarını öğrenmem ayrı bir şok oldu. 1 fün hadi neyse giderim skkıntı yok ama 2 gün gezmek için hemde öyle yerlere gitmek için cidden şuan durumum yok.
aynen öyle ben teklif etsem ok de yaptıkları cidden üzücü.Zaten 1 gün deyip 3 gün kalmaları bile tuhaf.Ha çok güzel vakit geçirirsiniz gerçekten 1 gün kalmaya gelmişlerdir ama siz dersiniz bir kaç gün daha kalın diye.Ama bu insanlar bedava tatile gelmişler resmen.
açtım valla hiç kırılacaklar mı diye düşünmeden. siz gidin gezin dedim güzel bir dille. ben katılamam dükkanımı açmam gerekiyor dedim.Kim olursa olsu hic kimse buna degmez. 1 gun demisler 3 gun emirvaki ayip etmisler size. Mecburiyetiniz yok dukkaninizi acin bence
öyle yaptım ben dükkanı açmam gerekiyor dedim onlar bugün gezmeye gittiler. ben dükkandayım.Ben olsam kendimi işlerimi bir günlüğüne ayarlayabildim. Bugün size katilayim diğer günler katilamayacagim evde görüşürüz artık diyin. Normal bir insan buna alınmaz hele yakın arkadassa hiç alinmamali seni anlamalı diye düşünüyorum.
Evet aynen çok ayıp gerçekten.Zaten gittikten sonra eskisi gibi olacağınızı sanmıyorum açıkçası.Eski dostluklar kalmadı hep çıkar ilişkisi.aynen öyle ben teklif etsem ok de yaptıkları cidden üzücü.
evet birde bayram vakti valla benim de canım çok sıkıldı bu duruma. arkadaşlığımı da bozmak istemiyorum kız arkadaşımı gerçekten çok seviyorum ama bu yaptığından hiç haz almadım.Bayram vakti tüm bayram zamanını size sormadan kapatmak nedir. Hic hosuma gitmedi kusura bakmayin ama olmaz böyle. 1 gün deyince anneme biraktim da onunda isleri vs var duramayacak benim dukkani acmam lazim deyip birakin napiyolarsa yapsinlar yoksa 10 k da yetmez alkol kullanan lüks yer gezmek isteyen insana bana cok fazla ayip geliyor bu tarz davranislar
öyle olacak gibi. gittikten sonra bozulacaklar gibime geliyor ama açıkçası takılmicam, eğer bozulurlarsa.Evet aynen çok ayıp gerçekten.Zaten gittikten sonra eskisi gibi olacağınızı sanmıyorum açıkçası.Eski dostluklar kalmadı hep çıkar ilişkisi.
Valla en güzelini yaparsın benim de böyle bir arkadaşım vardı öğretmen turistik yerde yaşıyorum diye gelirdi her yaz her ara tatilde aylarca kalırdı.Ben o kadar kaldığım eve birşeyler almadan duramazdım hep gezelim isterdi ortak öderdik çok nadir benim hesabımı öderdi düşün.O yüzden bana samimiyetten ziyade çıkar arkadaşlığı geldi ve kendisi ile eski samimiyetim yok.Bundan sonra gelemez yani evime.öyle olacak gibi. gittikten sonra bozulacaklar gibime geliyor ama açıkçası takılmicam, eğer bozulurlarsa.
aylarca kalmak mıValla en güzelini yaparsın benim de böyle bir arkadaşım vardı öğretmen turistik yerde yaşıyorum diye gelirdi her yaz her ara tatilde aylarca kalırdı.Ben o kadar kaldığım eve birşeyler almadan duramazdım hep gezelim isterdi ortak öderdik çok nadir benim hesabımı öderdi düşün.O yüzden bana samimiyetten ziyade çıkar arkadaşlığı geldi ve kendisi ile eski samimiyetim yok.Bundan sonra gelemez yani evime.