- 16 Ağustos 2019
- 2.292
- 7.191
- 33
-
- Konu Sahibi Matmazel -
Yemezsen yeme o zaman birazcık utanman olsun da çocuklu ya da çalışana gittiğinde elin boş gitme kendin bişiler yapıver. Kimsenin erindiği falan yok ancak en kötü 3 çeşit yapıcam diye akşam 7 de eve gelen kadın saat kaçta uyusun istersiniz ?Biri bana buzluktan cikardigini ikram etse yemem tobe tanrima herkes delirmis gibi buzluga stok yapiomus meger. Bu kadar eriniyorsaniz bir seyler hazirlamaya allah kitap askina çağırmayın eve misafir falan.
Buzluğa ettiği lafa bak ya sanki çöpten çıkarıp veriyoruz. Gelme kardeşim. Senin gibi insanları 3-4 yıl önce çıkarttım hayatımdan iyi ki diyorum hala.Biri bana buzluktan cikardigini ikram etse yemem tobe tanrima herkes delirmis gibi buzluga stok yapiomus meger. Bu kadar eriniyorsaniz bir seyler hazirlamaya allah kitap askina çağırmayın eve misafir falan.
Bende cok seviyorum mutfakta olmayiMatmazel -
Benim bu konuyla ilgili birkaç konu acmisligim var galiba. Yengeç burcuyum. Bir de çocukluktan kalan bir iki travma da var. Onlar da sagolsun. Neredeyse her hafta misafir çağırıp kerli ferli sofra kurarım. 2 oğlum var. Onlar küçükken de böyleydim. Kanguruda oglum ayakta sarma sardigimi bilirim. Bebeklerim kanguruda çeşit çeşit hazırlık yapardım. Şimdi büyüdüler kaguruya gerek yok tabii. Ama ben çok severek yapıyorum. Mutfaktan çıkasım gelmiyor. Hatta terapi gibi geliyor bana. Keşke tüm gün yemek yapsam. Ama temizlik sevmiyorum ben de. Yani evi silip süpürür topladiysam tamamdır. Cocuklardan sonra evi düzenli tutmak o kadar zor ki her misafirde minik bir kriz cikiyor o yuzden. Öyle dip köşe yapmam lazım diye sartlamiyorum. Ona ragmen çocuklar sagolsun son dakkaya kadar dagitmaya devam ediyorlar. O yuzden son 2 saatte mutfaktaki isimi bitirip ev toplamaya temizlemeye girisiyorum ne yetisirse o kafasinda. Yetismezse de tum daginikligi yatak odasina toplayip kapiyi kapatiyorum. Bir de misafirlerimizi sofradan 4 saate yakın oturuyoruz. Kalkıp da canıma perdeme bakma fırsatı olmuyorkimsenin bana aynı özeni gösterdiği yok tabii. 3te1ini bile görmedim henüz. Ama dedim ya ben kendim çok seviyorum yapmayi yedirmeyi. Karşılık beklemiyorum açıkçası.
Artık misafir kabul etmiyorumSelam kızlar
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.
Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falanevde yemek hazirladim misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler
dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin
Kabul etmiyorum derken ne diyorsunuzArtık misafir kabul etmiyorum
Gecen üçK tutsa da dışarıda agırladım
Strese gıremem
Yemekledıgım için oyle olduKabul etmiyorum derken ne diyorsunuz
Musait degilim vs mi
3bin de cokmus yav
siz onlara gidiyor musunuz?Yemekledıgım için oyle oldu
Ben şöyle yapıyorum
'gece bebegımızın uyuma saati erken aksam kabul edemiyoruz
Oglen gelin desem öğle uykusu da var o saatte de misafir agırlayamıyoruz' geriye kalan aralıkta buluşabiliriz isterseniz dıyorum.
Konu bulusmaya evrılmıs oluyor
Gıtmem yıne dışarıda ayarlıyorumsiz onlara gidiyor musunuz?
Gıtmem yıne dışarıda ayarlıyorum
Cocuklar hava alır hem, sıkılmasınlar gibi Bi bahane sunuyorum
Bahaneye de gerek yok bence herkesin işine gelen o
Herkes hizmetten kurtulmus oluyor
Hayır ben bana gelınecegı zaman kabul etmemıssem kendim ödüyorumbu durumda herkes kendi adına düşeni mi ödüyor?
Yanlış anlamayın merak ettim sadece
Kavanozdaki taşlar hikayesi var klasik duymuşsunuzdur.Selam kızlar
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.
Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falanevde yemek hazirladim misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler
dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin
düzeni oturttuysanız ne güzelGıtmem yıne dışarıda ayarlıyorum
Cocuklar hava alır hem, sıkılmasınlar gibi Bi bahane sunuyorum
Bahaneye de gerek yok bence herkesin işine gelen o
Herkes hizmetten kurtulmus oluyor
Ay bıde ben mesela her zaman yaptıgım yemegı misafir bır gun Onceden haber ettiyse yapamaz oldumBen değiştim... önceden aynı anlattığınız gibiydim. Saatlerce temizlik yapar, enaz 7 8 çeşit ikram hazırlardım. Elim hızlı ve lezzetlidir ama artk yapmıyorum.Eskisi gibi misafirde sevmiyorum. Hayat mottom "hayatıma az insan evime çok daha az insan " şeklinde... Hayatımızın tersyüz olduğu bi dönemde farkettim gecelerce ağırladığım insanlar zor zamanlarda arazi,hiç yoklar. O zaman kendini yıpratmaya gerek yok... kurallarım var herkes bilir. Çocuklarımın sınav döneminde misafir kabul etmem, hafta içi akşam misafir kabul etmem eşim evdeyse misafirliğe gitmem... çekirdek ailem her şeyim hiç kimse için onları ihmal etmem... hayat çok kısa başkaları için kendinizi yıpratmayın değmiyor...