Misafir ağırlarken kendinizi harap ediyor musunuz?

Selam kızlar🌸
Benim icin artik bir dert oldu bu konu
Misafir agırlarken kendinizden geçiyor musunuz🥴
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin
Esim diyor bi kek cirp gec ne ugrasiyorsun
Yok olmaz diyorum 1 gun once haber verdiler :mapus:

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Kendimi enayi gibi hissettim
sunu yazarken bile sinirlendim kendime
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:
Bence esinizin teklifine hayir demeyin, zamanla esiniz de halleder yapar Modena girer. Olan size olur gercekten

Bence esinizin teklifine hayir demeyin, zamanla esiniz de halleder yapar Modena girer. Olan size olur gercekten
Bi keresinde gecerken ugrayan misafirlere buzluktan pogaca cikarmistim acele
Hemen firina attim disi cok guzel isindi puf puf, icindeki patates hala buzluydu
Ne kadar isitsam da erimedi gitti o patates
Migrodalga tost makinesi falan da etki etmedi
Ondan sonra sogudum buzluk fikrinden
Ama kurabiye falan atmak mantikli olabilir belki

Selam kızlar🌸
Sanirim annemden gorduklerim ve kendimle harmanladiklarimi da ekleyince misafir bende korku panik tedirginlik yaratiyor
Annem her misafir geleceginde evi temiz olmasina ragmen tekrar temizlerdi 2 saatte corbasindan tatlisina herseyi hazir ederdi. Bizde misafiri harika agirlama mecburiyeti var sanki. Benim de elim agirdir. Ozenli yaparim ama saatler sürer.

Evlendim baska bi yere geldim burada da birileri misafirlige gidecekse misal oglen 1de gelecekseler 11de ariyorlar. Ve ben asla hazir olamiyorum
Dilerseniz yarin agirlayayim sizi diyorum tabi o gece 2lere kadar pogacalar tatlilar ev temizligiyle geciyor benim icin misafir bir nevi stres oluyor
misafirler zili calana kadar kosturma halindeyim iceri girdiklerinde ise rahat moddayim sohbet muhabbet gırla. Cocuktan once bu problem olmuyordu ama cocuk olunca cok zorlasti. Kvnin ablalari bana geleceklerdi esim dedi tatli borek alayim disardan, ugrasma. Kv dedi olur mu oyle ayiplarlar falan :olamaz: evde yemek hazirladim🥴 misafirler huyumu ogrendiler onceden ariyorlar bende hazirlik yapiyorum :hamarat:
Gece 1 olmus ben firindan pogaca cikariyorum gidip cocugu emziriyorum sonra bulasiklari halledip yatiyorum falan
O saate nasil kaliyorum? Aksam yemek hazirla ye bulasiklari hallet cocugu yika uyut derken gec oluyor mutfaga giriyorum yorgun argin

dun aksam tatlinin kremasini cirparken bebegim esimin kucaginda agliyordu, krema pissin hemen geliyorum dedim ama o an birseyler dank etti
Degismem lazim dimi? Siz nasil yapiyorsunuz bu ikram islerini? Normal miyim yoksa? Biri beni sarssin :KK67:
İnsanları alıstırmıssınız..çaya geliyorlar muhtemelen. Köyün yanına çerez. Ev de ortalama temiz olsun . Çocukla anca bu kadar yani

Bi keresinde gecerken ugrayan misafirlere buzluktan pogaca cikarmistim acele
Hemen firina attim disi cok guzel isindi puf puf, icindeki patates hala buzluydu
Ne kadar isitsam da erimedi gitti o patates
Migrodalga tost makinesi falan da etki etmedi
Ondan sonra sogudum buzluk fikrinden
Ama kurabiye falan atmak mantikli olabilir belki
Kurabiye icin demedim, disardan hazir alma teklifi icin demistim

Malesef benimde oyle
Evi ikrami yetistirsem kendim misafirlerin gelmesine zor giyiniyorum sac bas daginik yukardan bi ev topuzu, gozler yorgun ona bile bi far suremiyorum yorgunluktan ne yedim ictim anlamiyorum bile 😮‍💨
benim de ailem uzakta, arkadaslarimla gorusmek istiyorum ama surekli erteliyorum gozumde cok buyuyor. bu arada kayinvalidenin akrabalari gelecegi zaman kayinvalideden rica edin de bi cesit o da yapsin. araniz nasil bilmiyorum ama mesela onun yaptigi borek veya bi salata cesiti soyleyip "anne ben senin gibi yapamiyorum, ondan yapabilir misin bana deyin" 😂 ise yarayacagini dusunuyorum. benim kv ile aram iyiyken demistim. ve mercimek kofte yapmasini istemistim neyse misafirler geldi, kofte cok guzel olmus dediler, kv de "ben yaptim" diye atlamisti. ah safim ben de benim yaptigimi soyleyip beni ovecek sanmistim😂

benim de ailem uzakta, arkadaslarimla gorusmek istiyorum ama surekli erteliyorum gozumde cok buyuyor. bu arada kayinvalidenin akrabalari gelecegi zaman kayinvalideden rica edin de bi cesit o da yapsin. araniz nasil bilmiyorum ama mesela onun yaptigi borek veya bi salata cesiti soyleyip "anne ben senin gibi yapamiyorum, ondan yapabilir misin bana deyin" 😂 ise yarayacagini dusunuyorum. benim kv ile aram iyiyken demistim. ve mercimek kofte yapmasini istemistim neyse misafirler geldi, kofte cok guzel olmus dediler, kv de "ben yaptim" diye atlamisti. ah safim ben de benim yaptigimi soyleyip beni ovecek sanmistim😂
Kv misafirlerin gelmesine yakin arayip birsey yapilacak mi demisti
Benim yemekler ocakta pisiyordu o sirada
Oylesine sordugu cok belliydi yani 😬

Kv misafirlerin gelmesine yakin arayip birsey yapilacak mi demisti
Benim yemekler ocakta pisiyordu o sirada
Oylesine sordugu cok belliydi yani 😬
benimki sormamisti bile. ben kendim dedim🤣 madem onun istedigi zorunlh misafirler o da zahmet etsin biraz. benim arkadaslarimin kv leleri kendi akrabalarini getirecekleri zaman sabahtan gelip kendileri yemek yapiyorlar. bizdeki de sans iste😏

Selam kızlar🌸

eskiden bende sizin gibiydim ancak, aynı özeni kimsenin kimseye göstermediğini farkettiğimden beri daha rahat davranıyorum.
Bugün kızımın arkadaşları gelecekti mesela eskiden olsa ikramlıklarımı tabakta koyacak yer bulamazdım.
Şimdi öyle değil iki belki üç çesit kafi biri hazır oluyor zaten genelde bu tatlı oluyor.
Evi tabiki temizliyorum ama kendimi paralamadan olduğu kadar.

Aklim hala esimin bi kek cirp yeter lafinda kalmis 🫠 akillanmam zaman alacak gibi🥴
Ben oglum dogdugunda ,aldim valla hazir. Ankarada Muhsin bey vardi ordan sarma kurabiye alirdim,Eryaman da Halimbeyden de ciklokatali islak kek bide kendim salata uydururdum tamam bitti gitti iste. Kendimi iyi ki paralamamisim o zamanlar. Hala aliyorum tadi vs güzel denk gelince.

Selam kızlar🌸

Hah benim gibi bir enayi daha😅 daha geçen gün annemle konuştuk bunu. Bir arkadaşa gittik annemi ilk kez götürdüm oraya ve günler öncesinden haberleşmemize rağmen sadece sade bir kek yapmış biz tatlı götürmüştük bide onu getirdi çayın yanında. Aynı arkadaş bana geldiğinde poğaçalar börekler kekler tatlılar uğraşıp didinip gecenin körüne kadar pasta börek hazırlamıştım özenerek ki daha önce yine ona gittiğimde yine sade kek yapmıştı bide yine benim götürdüğüm pastayı getirdi :) annem biz enayi miyiz ya kendimizden geçercesine masa hazırlıyoruz bak arkadaşın bi kek yapmış tamam sen niye gece 3e kadar kendine eziyet ediyosun dedi ve çok haklı buldum. Ben de onun sonraki gelişinde bi kek yapacağım ya da kuru pasta alacağım tamam diye düşünüyorum umarım durabilirim😅

Asla cocugumu bırakıp misafir için kendimi harap etmem uykusuzluga hele hiç gelemem oyuzden Ben yapabildiğimi yaparım bir sürü evinde yapıp satanlar var onlardan alıyorum. Olmadı evime yardımcı bi abla var onu çağırıp yaptırıyorum yine asla abartı şekilde çeşit çeşit değil tabiki.

kime göre neye göre yarış veya sınav? ben gelen misafirim kendisini özel hissetsin diye ikramimdan eksik etmem ha bu benim maddi imkanimdir veya şahsi fikrimdir kimse ona bisey diyemez. elbette ki benim tercihim. ben çeşidi bol hazırlarım vaktim olduğundan veya maddi olarak uçuşa geçmiş bir dönemde olduğumdan değil. öyle istediğimden...
İsteğinize karışmak değildi mesajım. Kendimi heder ediyorum, misafire değer vermek önemlidir cümlenize binaen karşılık verdim. Cümleden ne anlaşılıyorsa yani. Siz devam edin tabi.
toplumda bir yarış haline geldi bu iş Falanca 3 çeşit yapmış ben 5 çeşit yapayım olayına girilince artık insanlar misafir ağırlamaktan uzaklaştı. Ki ev buluşmaları böyle olmasa aslında çok da güzeldir

Hah benim gibi bir enayi daha😅 daha geçen gün annemle konuştuk bunu. Bir arkadaşa gittik annemi ilk kez götürdüm oraya ve günler öncesinden haberleşmemize rağmen sadece sade bir kek yapmış biz tatlı götürmüştük bide onu getirdi çayın yanında. Aynı arkadaş bana geldiğinde poğaçalar börekler kekler tatlılar uğraşıp didinip gecenin körüne kadar pasta börek hazırlamıştım özenerek ki daha önce yine ona gittiğimde yine sade kek yapmıştı bide yine benim götürdüğüm pastayı getirdi :) annem biz enayi miyiz ya kendimizden geçercesine masa hazırlıyoruz bak arkadaşın bi kek yapmış tamam sen niye gece 3e kadar kendine eziyet ediyosun dedi ve çok haklı buldum. Ben de onun sonraki gelişinde bi kek yapacağım ya da kuru pasta alacağım tamam diye düşünüyorum umarım durabilirim😅
Onun gelisinde sade bir kek yapip birakirsan bu batakliktan kurtulabilirsin 😆
Sakin soslama o keki 🤓

Bir an konuyu ben açtım sandim. 10 yıllık evliyim her defasında tamam artık kendimi bu kadar yormam artık bitti diyorum. Kendimi misafir öncesi banyo tuvalet elden geçirip pcaga fırına koştururken buluyorum. Sana kahveye geleceğim diyen olursa baygınlık geçirecek gibi oluyorum halbuki ev temiz kahve yani çikolata versem olur ama gel de laf anlat illa haberim olacak yorgunluktan öleceğim. Son dakikaya kadar kendime iş çıkaracağım öyle mutluyum 🤦‍♀️ benim annem ve babaannem de böyleydi öyle alıştım ama onlar çok pratikti ben onlar gibi hızlı değilim. Mesela annem aşure yaptığı gibi gün misafir çağırırdi ben kalkıncaya kadar koca tencere aşure poğaça salata temizlik bitmiş olurdu. Bana O gün misafir gelse elim ayağım dolaşır. Hayatı zorlastiriyorum farkındayım ama diğer türlüsünü yapamıyorum maalesef.

Daha önce de anlatmıştım bunu başka bir konuda,yine anlatıcam.Yurt dışında yaşıyorum.İlk geldiğimde oğlumun arkadaşının annesini davet ettim.Kadın buralı.Oğlumun yüzüne bakamadan tüm gün pastalar,börekler…tüm vaktimi ona harcadım.Sonra o beni davet etti.Çay ve yanına bisküvi koydu.Sabah oğlanla paten kaymaya gittik dedi.Bu benim hayatımın dersidir.O kadar doğru yapmış ki.O günden beri tillahı gelsin hazır börek alırım,canım isterse yanına bir çeşit tatlı yaparım ,istemezse onu da hazır alırım.Böyle olunca da misafir kabul etmekte hiç tereddüt etmiyorum ve sadece yabancılara değil Türklere de aynı tarifeyi uyguluyorum:)

Hiç öyle misafir ağırlamadım desem…

Hep hazır aldım. Kendi kendime bazen denedim ama iyi olmadı. Zaten misafir için asla yoramam kendimi.

Doğum yaptıktan sonra da bir,iki defa bebeği görmek isteyenleri davet ettim.

Sonra da misafir defterini kapattım.

O kadar yorgunum ki dördüncü kişiye enerjim yok cidden.

Son düzenleme:
Herkes sizin gibi merak etmeyin. Ben de paralarım kendimi. Ama naçizane tavsiyem ani misafirler için derin dondurucuda bir şeyler bulundurmanız. Ben mesela böreklerimi hazırlayıp çiğden dondurucuya atarım, ani misafirde çıkarır pişiririm. Kurabiye hamurunu atabilirsiniz. Kek, poğaçayı pişirip saklama kaplarına koyup dondurucuya koyabilirsiniz. Çıkarıp fırında, mikrodalgada ya da tavada ısıtabilirsiniz. Bu gibi şeyler sıkışık zamanlarda can kurtarıcı oluyor.

Herkes derin dondurucuya hamur işi koyuyormuş çok şaşırıyorum.

Bizim dondurucu çok küçük anlaşılan.

Ayıptır söylemesi şimdi baksam et,tavuk,biraz yazlık sebze ve haşlanmış nohut var. Tabii ki yaz kış dondurma var.

Hamur işi mümkün değil sığmaz.

X