- 20 Ağustos 2022
- 66
- 44
- 18
- 31
- Konu Sahibi AlicePoppins
-
Seni çok iyi anlıyorum tatlım evlendiğimde çalışıyordum o kadar bocaladım ki. Hiç panik yapma. Önce menüyü belirle. Çeşit çok olmasın yemeğin fazla olsun gerekirse ziyan oluyor. Pilav ve salatayı sona bırak. Herşeyi önceden hazırla. Yükün azalsın. Saat gelince sakince kur sofranı pilavın pişerken. Sıraya koyarsan kolaylaşır işin6 aylık evliyim, asıl ağır misafirlerimi henüz çağırmadım ama artık zamanı geldi. Evlenene dek yemek konusunda hiç tecrübem yoktu. Yemek yemeyle de pek ilgili değildim. Bu yüzden bu konularda kafam pek çalışmıyor. Ben anlayamıyorum herkes bir sürü çeşit yapmayı nasıl başarıyor. Zaman yönetimini, o yorgunlukla bir de misafirle sohbet etmeyi, her şeyi taşıyıp yıkayıp tekrar misafirle ilgilenmeyi herkes nasıl başarıyor? İş yemek yapmayı da geçiyor bir yerden sonratecrübeli olmadığım için her şey gözümde büyüyor, misafir çağırmak çok zoruma gidiyor şimdi yine stres başlayacak diye. Ama böyle kaçarak da olmuyor. Bir an önce pratikleşmek istiyorum.
Bana ikindi çayı ve kahvaltı için önceden buzluğa atabileceğim ve pratik tarifler önerir misiniz?
Bir de akşam yemeği için riski az, abartısız misafir menüsü önerileri?
Ayrıca ev hanımlığı konusunda (zaman yönetimi, işleri sıralama vs) başka taktikleriniz varsa onlara da açığım.
Yardımcı olamayacaklar lütfen laf olsun diye yorum yapmasın. Gerçekten daha da stres oluyorum toksik yorumlar yüzünden.
Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri ben 1 gün önceden hazırlıyorum.Öncelikle bir plan-program yapmak işinizi her zaman kolaylaştırır.
İkramlık ya da akşam yemeği ne yapacaksanız menü çıkarın.
Misafiriniz geleceği genelde en az 3-4 gün önceden belli olur zaten.
Örneğin buzluğunuzda her zaman bir kaç çeşit pişmemiş böreğiniz olsun misafir gelmesini beklemeyin sigara böreği olur, paçanga olur, pırasalı patatesli olur. Misafir geleceği gün yapmanız gereken tek şey üzerine sosunu sürüp fırına atmak olur.
Aynı şekilde tatlı-tuzlu kurabiyeler için tüm kurabiye hamurlarını çeşitli hazırlayarak difrize atabilirsiniz. Onları da 1 gün önceden çözdürüp şekil verip pişirmesi kalır.
Keki pişirdikten sonra dilimleyerek buzdolabı poşeti ile difrize atabilirsiniz acil durumlar için kurtarıcı oluyor.
Kısır,mercimek köftesi,salata son gün yapmak durumundasınız. Tatlınızı da 1 gün önceden hazırlayabilirsiniz.
Akşam yemeği bence daha kolay, yapacağınız menüye göre değişir verilecek öneriler ama aklınıza yemek gelmiyorsa nefis yemek tariflerinde misafir menüleri, akşam menüleri gibi kategoriler var oralara göz atarak fikir edinebilirsiniz. Zeytinyağlı yemekleri 1 gün önceden yapıp dinlendirirseniz çok daha lezzetli olur. Köfteli yemeklerin de köftelerini 1 gün önceden hazırlayıp ertesi gün yemeğini pişirebilirsiniz. Yoğurtlu ürünleri yemekten 2 saat önce hazırlamak daha iyi oluyor su salma olayından dolayı. Aklıma gelenler bunlar oldu.
bu da mantıklıymış aklımda olsunKısır, mercimek köftesi gibi şeyleri ben 1 gün önceden hazırlıyorum.
Sadece birleştirmiyorum.
Kısırı ıslatıp, soğan salçasını kavurup baharatla şişiyorum, yeşillikleri ise yıkayıp ayrı bir kapta tutuyorum.
Yeneceği an ikisini karıştırıp sosluyorum, mercimek köftesini de öyle.
Böylece son dk ya hiçbir iş çıkmıyor, tadında sıfır değişim.
Çok teşekkür ederim yorumunuz içinGündüz oturmalarında ve özellikle akşam yemeği misafirlerim gelmeden tüm tabak bardak çatal vs herşeyi hazırlarım. Pratik oluyor. Misafir geleceği gün erken kalkarım temizliğimi yaparım çoğunlukla. Buzdolabım çok büyük değil artan yemekleri tatlıyı vs koyarken yardım ediyor misafir ve ben sıkıntı yaşıyordum sığdıramıyordum artık öncesinde yer açıp bi elden geçiriyorum. Ne çeşit yapacak olursam olayım çoğunlukla nefis yemek tarifleri sitesinden yaparım hiç şaşmaz. Mobil uygulamaları mevcut. Editör hanımların (Elif Atalar,Yasemin Atalar)tariflerinden yaparım özellikle. Eşimin ailesi kalabalık. O yüzden bende dondurucuya pratik şeyler atmaya gayret ediyorum. Müsait olunca yaprak sararım atarım mesela. Ya da tatlı tuzlu pratik kurabiyeler var. Ama kesinlikle önerdiğim şey tabakları bardakları önceden hazır etmek ve nohut ile kuru fasülyeyi fazla fazla ıslatıp bir gün sonra poşetleyip dondurucuya atmak. Geçen gün çat kapı misafirim geldi direk çıkardım fasülyeyi yanına bi pilav salata turşu tamam
Harikasınız, çok teşekkür ederimHer türlü misafire bir gün önceden gece hazır bekleyecek şeyleri yapmayı tercih ederim.
Örneğin zeytinyağlılar, fırın yemekleri, aroması bozulmayacak çorbalar.
Fırın yemeklerini hazırlar, ve dolaba kaldırırım ertesi gün sadece pişirmek kalır.
Çorbayı kaynatır, blend ve soslama işlemini bırakırım.
Börek tepsi döşeme tercih eder, onun zaten sosunu çekmesi için bir gece bekletmek en iyisidir.
Mezeler eğer yoğurtlu ise en son yoğurtla karıştırma eylemi bırakırım ama hazır ederim.
Misafir günü bir tek salata, yemeklerin pişmesi ve birleştirme aşaması kalır.
Özellikle kahvaltı içinse tüm soğukları servis edilecek tabakta streçler, sabah tık tık atarım sofraya.
Sadece sıcak şeyler o an pişer ki genelde sıcak olarak yumurta harici bir şey bırakmam son dk ya.
İnanamıyorum tam benlik bir yorum olmuş bu. Kurabiye hamurunu bile buzluğa atabiliyor muyuz? Beni panikten kurtaracak tüm tüyolar var yorumunuzda. Gerçekten çok teşekkür ederimÖncelikle bir plan-program yapmak işinizi her zaman kolaylaştırır.
İkramlık ya da akşam yemeği ne yapacaksanız menü çıkarın.
Misafiriniz geleceği genelde en az 3-4 gün önceden belli olur zaten.
Örneğin buzluğunuzda her zaman bir kaç çeşit pişmemiş böreğiniz olsun misafir gelmesini beklemeyin sigara böreği olur, paçanga olur, pırasalı patatesli olur. Misafir geleceği gün yapmanız gereken tek şey üzerine sosunu sürüp fırına atmak olur.
Aynı şekilde tatlı-tuzlu kurabiyeler için tüm kurabiye hamurlarını çeşitli hazırlayarak difrize atabilirsiniz. Onları da 1 gün önceden çözdürüp şekil verip pişirmesi kalır.
Keki pişirdikten sonra dilimleyerek buzdolabı poşeti ile difrize atabilirsiniz acil durumlar için kurtarıcı oluyor.
Kısır,mercimek köftesi,salata son gün yapmak durumundasınız. Tatlınızı da 1 gün önceden hazırlayabilirsiniz.
Akşam yemeği bence daha kolay, yapacağınız menüye göre değişir verilecek öneriler ama aklınıza yemek gelmiyorsa nefis yemek tariflerinde misafir menüleri, akşam menüleri gibi kategoriler var oralara göz atarak fikir edinebilirsiniz. Zeytinyağlı yemekleri 1 gün önceden yapıp dinlendirirseniz çok daha lezzetli olur. Köfteli yemeklerin de köftelerini 1 gün önceden hazırlayıp ertesi gün yemeğini pişirebilirsiniz. Yoğurtlu ürünleri yemekten 2 saat önce hazırlamak daha iyi oluyor su salma olayından dolayı. Aklıma gelenler bunlar oldu.
Atabiliyorsun tabi canım neden atmayasınİnanamıyorum tam benlik bir yorum olmuş bu. Kurabiye hamurunu bile buzluğa atabiliyor muyuz? Beni panikten kurtaracak tüm tüyolar var yorumunuzda. Gerçekten çok teşekkür ederim
Misafir geliyorsa ben köfteli yemek yapıyorum. Kıyma yoguruyorum kimyon karabiber tuz, ekmek içi veya galeta unu, soğan, belki maydonoz. Kıyma yagsızsa 1 kaşık yağ. Sonra soğan doğrayıp yapda azcık çeviriyorum salça da ekliyorum. Borcama yayıyorum. Patlıcanları çizgili soyup tuzlu suda bekletiyorım.Tekerler tekerlek patates diz soğanın üzeeine, patlıcan diz en üste yeşil biber diz. Üstüne domates rende veya dilimli. Fırına atıyorum az su ekleyerek. Bu yemek çok güzel görünümlü ve leziz oluyor. Yanına da bi pilav cacık. Önden şehriyeli domatesli çorba kolay olur.6 aylık evliyim, asıl ağır misafirlerimi henüz çağırmadım ama artık zamanı geldi. Evlenene dek yemek konusunda hiç tecrübem yoktu. Yemek yemeyle de pek ilgili değildim. Bu yüzden bu konularda kafam pek çalışmıyor. Ben anlayamıyorum herkes bir sürü çeşit yapmayı nasıl başarıyor. Zaman yönetimini, o yorgunlukla bir de misafirle sohbet etmeyi, her şeyi taşıyıp yıkayıp tekrar misafirle ilgilenmeyi herkes nasıl başarıyor? İş yemek yapmayı da geçiyor bir yerden sonratecrübeli olmadığım için her şey gözümde büyüyor, misafir çağırmak çok zoruma gidiyor şimdi yine stres başlayacak diye. Ama böyle kaçarak da olmuyor. Bir an önce pratikleşmek istiyorum.
Bana ikindi çayı ve kahvaltı için önceden buzluğa atabileceğim ve pratik tarifler önerir misiniz?
Bir de akşam yemeği için riski az, abartısız misafir menüsü önerileri?
Ayrıca ev hanımlığı konusunda (zaman yönetimi, işleri sıralama vs) başka taktikleriniz varsa onlara da açığım.
Yardımcı olamayacaklar lütfen laf olsun diye yorum yapmasın. Gerçekten daha da stres oluyorum toksik yorumlar yüzünden.
Çok teşekkür ederimel açma yufkayı bolca eritilmiş tereyağ+sıvıyağ karışımı ile ıslatın (ben 1/3’ü kadar su ekliyorum yağı çok gelmesin diye), yufkaları 8’e üçgen bölün, iç harcı ekleyip sarın. pişirmek istediğiniz zaman buzluktan çıkarın, suda ıslatın, buzlu halde pişirin. çıtır çıtır börek, asla şaşmaz
vaktiniz ve destek olacak birisi varsa buzluğa çiğ sarmalar, içli köfte, mantı, çorbalık ve yemeklik köfte atmak pratik olur. çocuklu evimizde çok işe yarıyor.
kurabiye hamurunu atabilirsiniz, şekil verip tepsiyle dondurup sonra poşetlerseniz direkt tepsiye dizer öyle pişirirsiniz. ben pişmiş tatlılar hiç atmadım. poğaça, çörek, vb taze iken atılırsa buzluktan çıkınca da güzel oluyor.
ikindi çayı için çırpılmış süzme yoğurt, rendelenmiş çiğ yeşil kabak, mısırı karıştırın, üzerine yağda kavrulmuş pul biber. her gelene ikinci kaseyi ikram ediyorum. kıbrıs tatlısı, güzel tarif bulursanız rulo pasta, günlerin vazgeçilmezi ağlayan kek, tiramisu da çok vakit almaz.
Çok teşekkürler. Bu yemeğin adı ne diye geçiyor acaba?Misafir geliyorsa ben köfteli yemek yapıyorum. Kıyma yoguruyorum kimyon karabiber tuz, ekmek içi veya galeta unu, soğan, belki maydonoz. Kıyma yagsızsa 1 kaşık yağ. Sonra soğan doğrayıp yapda azcık çeviriyorum salça da ekliyorum. Borcama yayıyorum. Patlıcanları çizgili soyup tuzlu suda bekletiyorım.Tekerler tekerlek patates diz soğanın üzeeine, patlıcan diz en üste yeşil biber diz. Üstüne domates rende veya dilimli. Fırına atıyorum az su ekleyerek. Bu yemek çok güzel görünümlü ve leziz oluyor. Yanına da bi pilav cacık. Önden şehriyeli domatesli çorba kolay olur.
Köfteli patates. Köfteleri uzun uzun yaparsanız çiğköfte gibi, izmir köfte de diyorlar.Çok teşekkürler. Bu yemeğin adı ne diye geçiyor acaba?
çok pratikKısır, mercimek köftesi gibi şeyleri ben 1 gün önceden hazırlıyorum.
Sadece birleştirmiyorum.
Kısırı ıslatıp, soğan salçasını kavurup baharatla şişiyorum, yeşillikleri ise yıkayıp ayrı bir kapta tutuyorum.
Yeneceği an ikisini karıştırıp sosluyorum, mercimek köftesini de öyle.
Böylece son dk ya hiçbir iş çıkmıyor, tadında sıfır değişim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?