• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miras davası

kimsesizler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2011
18
0
36
Adana
Merhaba arkadaşlar;
Açıkcası nerden başlasam bilemiyorum.Akıl danışcak kimsem yok bir ablamın sayesinde buraya üye oldum sizlerin fikirlerine gerçekten ihtiyacım var...
Ben 28 yaşındayım annemi babamı kaybettim.Kardeşim yok.4 senelik evliyim.Bir tane dünya tatlısı kızım var...
Eşimle kendi isteğimle evlendim zaten annem babam olmadığı için kendim buldum kendim evlendim..
İlk evlendiğimizde eşimde bende çalışıyorduk.Ben sağlıksız bir hamilelik geçirdiğim için işi bıraktım o dönemde eşimin işi fena değildi..Ne zaman ben doğum yaptım kriz döneminde eşim işten çıkarıldı..İlk işten ayrıldığında 8 ay kadar sanırım işsizlik maaşı aldı işte tazminat aldı derken 1 sene öyle geçti..Akabinde eşimin ailesi destekte bulunmaya başladı bu dönemde kredi kartlarımız girdiğimiz borçlar ev kira boğaz satın işte bilirsiniz katlana katlana eşim icralık olcak duruma geldi iş arıyordu o dönemde ama yok yok yok..Tam bir çıkmazın içine girdik bir işe girse maaşdan borçlar kesilcek teklif ettikleri maaşlar 1000 lira maksimum sadece evimizin kirası 600 lira falan..Benim çocuğum küçük bırakamıyorum bunalımlar içerisinde sürükleniyoruz...
O dönemde eşimin ailesi ufak tefek dediğim gibi destekte bulunuyor ama yani kale alıncak şeyler değil..sonra eşime kalan bir miras davası vardı dedesinden yalnız mahkemelik durumları vardı eşim o para gelince iş kurucam borçlarımı temizlicem yeni bir hayata başlıcaz diyerek bir bekleyişe girdi..
Benim ayrılırken işten aldığım 12.000 lira tazminat düğünde takılan takılarım çocuğumun altınları hepsi bu dönemde elimizden kaydı gitti..
Miras gelcek gelcek diye diye birikim diye birşey kalmadı..
Bu zaman zarfında inanılmaz yıprandım ama gidecek yerim yok anam yok babam yok kime gideyim kime sorayım ne yapayım sabır sabır diyerek tam 3 senemiz geçti..
En son bankada 12.500 lira bana ait olan param kaldı..Şimdi sıra ona geldi..
Miras davası 2 aya kadar bitiyormuş sözde ve biz hala onu bekliyoruz artık eşimin ailesi desteğini kesti..Herşey benim üstüme yüklendi..Kimsenin inancı kalmadı...Eşim beklemede ben yorgun bitkin...
Eşimle bunun dışında aramızda bir sorun yok..
Ama benim artık dayancak gücüm kalmadı..
Son 3 kuruş param çocuğum için sakladığım o da elimden kayıp gidiyor..
Artık bütün inançlarımı yitirdim..
Sizce beklemelimiyim ne yapmalıyım?Lütfen akıl verin...Artk çok yoruldum ama çok...

üç sene beklemişsiniz ve sadece iki ay daha beklemeniz gerekiyor sanırım.biraz sabredin bakalım dava nasıl sonuçlanacak.hakkınızda hayırlısı olsun

canim ben evli degilim evliligin sorumluluklarini anlamam zor ama,
akliniza gelmistir heralde sizin de ama olmadi heralde, cocugu esinin ailesine birakip tekrar calismaya baslasaydin iki maas girerdi evinize oyle olmaz mi?

onun disinda kendi birikimin olan parayi verip vermemekte kararsizsin sanirim, ben olsam napardim tam kestiremiyorum ama sanirim esinle aran iyiyse yani birbirinize kotu gun dostuysaniz, bosanmak falan aklinizdan gecmiyorsa ben olsam parami verirdim. sonucta evlilikte senin paran benim param yok, onun ailesi de destek vermis size hep.
kimsesiz oldugun icin birikimin sana guven veriyordur ama enazindan 3 kurus kenarda birak mesela 2.5 milyarini kenarda birak 10 milyarini ver esine.
ama esin bosanalim falan muhabbeti yapiyorsa verme parani kimsesizsin madem bosanma sonrasi guvencen olur... yani ben olsam oyle yapardim.
umarim sorunu tam anlayabilmisimdir.
allah kolaylik versin.

üç sene beklemişsiniz ve sadece iki ay daha beklemeniz gerekiyor sanırım.biraz sabredin bakalım dava nasıl sonuçlanacak.hakkınızda hayırlısı olsun

canim ben evli degilim evliligin sorumluluklarini anlamam zor ama,
akliniza gelmistir heralde sizin de ama olmadi heralde, cocugu esinin ailesine birakip tekrar calismaya baslasaydin iki maas girerdi evinize oyle olmaz mi?

onun disinda kendi birikimin olan parayi verip vermemekte kararsizsin sanirim, ben olsam napardim tam kestiremiyorum ama sanirim esinle aran iyiyse yani birbirinize kotu gun dostuysaniz, bosanmak falan aklinizdan gecmiyorsa ben olsam parami verirdim. sonucta evlilikte senin paran benim param yok, onun ailesi de destek vermis size hep.
kimsesiz oldugun icin birikimin sana guven veriyordur ama enazindan 3 kurus kenarda birak mesela 2.5 milyarini kenarda birak 10 milyarini ver esine.
ama esin bosanalim falan muhabbeti yapiyorsa verme parani kimsesizsin madem bosanma sonrasi guvencen olur... yani ben olsam oyle yapardim.
umarim sorunu tam anlayabilmisimdir.
allah kolaylik versin.

Allah razı olsun sizden arkadaşlar gerçekten bunları yazmanız bile bana fikir oluyor..
Canım ben daha önce zaten işten ayrılırken aldığım 12.000 lirayi ve bütün altınlarımı herşeyimi harcadım..
Geriye sadece çalışırken biriktirdğim 12000 lira daha param kaldı..Son güvencem yani..Yarın birşey olsa oda bitti dediğimde kapısını çalıp sığıncağğım kimsem yok:(eşimin ailesi uzakta hoş yakında olsada çocuğa asla bakmaz...
Keşke annem olsa yada annesi bakıcak olsa hiç düşünmezdim...
Şimdi iş başvurusu yapıyorum çocuğu eşime bırakıp çalışmayı bile düşünüyorum...

üç senedir bir mahkemeyi bekliyor eşiniz hazır yiyerek
1ooo lira diye beğenmediği işlere girse en azından borçlarınız ödenir di
mahkemenizi de kazanınca bırakır istediğini yapardı

üç senedir bir mahkemeyi bekliyor eşiniz hazır yiyerek
1ooo lira diye beğenmediği işlere girse en azından borçlarınız ödenir di
mahkemenizi de kazanınca bırakır istediğini yapardı

Sizde haklısınız ama o zaman nasıl geçti bilemedik..İlk yıl zaten dediğim gibi deli gibi iş aradı..2.yıl icralık oldu girdi çıktı 2 3 işe olmadı..Ya parasını alamadı ya başka şehire gönderdiler vb..Hep sabrettim tabi konuştumda sizin söyledikleriniz ama işte geçti...

amacım yargılamak yada sorgulamak değil
ama hani 3 seneye rahatça işsiz geçirebiliyor ve ne olacağı belli olmayan bir mahkemeye ümit bağlıyor tuhaf geldi bana
si bile çocuğu bırakıp çalışmayı düşünüyosunuz çünkü
birikiminizi vermek birazda güven meselesi tüm bunları düşünün ve karar verin
arkadaşın dediği gibi tüm birikiminizi vermeyin sakın
allah göstermesin küçük çocuğunuz var her an her şey olabiir kenarda bulunsun

begenmedigi parayla elalem kac ocuk okutuyor haberi var mi??
yerinizde olsam tek kurusumu dahi vermezdim cunku yeterince yemis sizi
hayat elbetteki müsterek ama senin kocan müsterekligin afedersin b...kunu cikartmis
sakin ola verme bak kimin kimsende yok hayatta

begenmedigi parayla elalem kac ocuk okutuyor haberi var mi??
yerinizde olsam tek kurusumu dahi vermezdim cunku yeterince yemis sizi
hayat elbetteki müsterek ama senin kocan müsterekligin afedersin b...kunu cikartmis
sakin ola verme bak kimin kimsende yok hayatta

Teşekkür ederim yorumunuz için peki ne yapardınız beş kuruşunuzu vermezdiniz?Çocuğunuzu aç bırakıp elektrik suyunuzun kesilmesini mi beklerdiniz?

Bu arada evdeki bütün faturalar ve kira kontratıda benim üzerime..Yani bunları ödemezsem icra bana gelicek eşim zaten icralık..Çalışmadığı için birşey olmuyor yani aynen borçları duruyor...

eşiniz halen çalışmıyo mu
dava sürecini çalışarak da bekleyebilir
en kötü ihtimali de göz önünde bulundurması gerek çocuğu için
ya davayı kaybederse
tutun ki kazansa bile hazıra dağ dayanmaz
kolay para beklemektense bu dönemi çalışarak geçirebilir
siz de ufacık birikiminizi kaybetmek durumda kalmazdınız

eşiniz halen çalışmıyo mu
dava sürecini çalışarak da bekleyebilir
en kötü ihtimali de göz önünde bulundurması gerek çocuğu için
ya davayı kaybederse
tutun ki kazansa bile hazıra dağ dayanmaz
kolay para beklemektense bu dönemi çalışarak geçirebilir
siz de ufacık birikiminizi kaybetmek durumda kalmazdınız

Kesinlikle haklısınız arkadaşım ama çalışmak istemeyen bir insana ben ne yapabilirim?Israrla o para gelicek ben kendi işimi kurucam diyor başkada birşey demiyor:5:

cnm nickin içimi acıttı; "kimsesizler":14:
Allah çocuğuna ve sana yardım etsinn..
o minicik çocuğun hatırına tüm kapılar size açılsın..
sen elinden geleni yapmışsın,halis muhlis bi bayan profili çizdin gözümde,
annesiz ve babsız olman sessiz kalmanda etkenmiş gibi geldi bana..
cnm eşinin silkelenmesi lazım,asgari ücretle bile işe girseydi şuan epey rahat etmiştiniz..
eşiniz tembelliğe alışmış gibi geldi,sakın parana dokundurma,o bebeğinizin parasıı..
emin ol eriyip gidicek o para ve eşin o paraya güvendiğinden 1000 tl lik işleri beğenmemeye devam edicek..
lütfen güçlü ol ve sağlıklı kararlar al..bu çaresiz dönemde eşini yönlendirebilirsin..
senin aklına ihtiyacı var çünkü..:71:[/B
]

işte bu konu da zaten paranı güvenle veremiyorsun çalışmaması ve istememesi
sen şimdi deseydin ki adam en basitinden gitti garsonluk yaptı ama aldığı şu kadar ne yapayım,adam çırpınıyor ama oluyor
paranı gözünü kırpmadan verirsin böylesine
ama şimdi herkesi rahatsız eden şu rahatlığı
şimdi düşünüyorum
senin 12 bin de bitti belki de ona güvendiğinden çalışmıyor,mahkeme de olumsuz oldu
ne yapacak...
senin de yapacağın bişey yok haklısın adam kendi rahatsız olmalı boş oturmaktan
ama dediğim gibi sen de bu kadar rahat bir adama varını yoğunu harcama

cnm nickin içimi acıttı; "kimsesizler":14:
Allah çocuğuna ve sana yardım etsinn..
o minicik çocuğun hatırına tüm kapılar size açılsın..
sen elinden geleni yapmışsın,halis muhlis bi bayan profili çizdin gözümde,
annesiz ve babsız olman sessiz kalmanda etkenmiş gibi geldi bana..
cnm eşinin silkelenmesi lazım,asgari ücretle bile işe girseydi şuan epey rahat etmiştiniz..
eşiniz tembelliğe alışmış gibi geldi,sakın parana dokundurma,o bebeğinizin parasıı..
emin ol eriyip gidicek o para ve eşin o paraya güvendiğinden 1000 tl lik işleri beğenmemeye devam edicek..
lütfen güçlü ol ve sağlıklı kararlar al..bu çaresiz dönemde eşini yönlendirebilirsin..
senin aklına ihtiyacı var çünkü..:71:[/B
]

Allah razı olsun sizden arkadaşım aynı iyi dileklerim sizin için..
Annemin babamın olmaması kardeşimin hiç kimsemin olmaması sizin dediğiniz gibi hep çaresizliğe itti beni..Ayrılsam dedim tek başıma çocuğuma bakıcak kimsem yok çalışsam kreşe versem nasıl geçinirim doğru dürüst bir okul 600 700 lira..
Alıcağım maaş 1000 lira olsa şükrederim ben..Hazıra dağ dayanmaz bankadaki param ne ki:(
Çok çaresizim çok...

Arkadaşım,
O kadar haklısınız ki... Kenarda beş kuruşunuzu harcamasanız aç, açık kalacak yavrunuz. Harcasanız elinizde bir şey olmayacak kalan. Ne yapacağınızı bilmiyorsunuz, çok çok üzüldüm.

Bende bazı arkadaşlarımıza katılıyorum, eşiniz mahkeme sürecini çalışarak beklese bu kadar kötü olmayabilirdi. Hala geç kalmış değil... Çalışmak istemeyen insana da sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Bu da başka bir çıkmaz, Allah kolaylık versin...

Eşiniz de bir tür bunalım geçiriyor olabilir. Yaşınız daha çok genç, en heyecanlı güzel yıllarınız kızınızla... Eminim ki böyle geçirmek onu da en az sizin kadar üzüyordur. Bence o parayı harcayın, eşinize de anlatın durumu. Bu böyle gitmez, hazıra dağ dayanmaz. Allah yardımcınız olsun en kısa zamanda atlatın bu durumu. İçim acıdı, içim burkuldu. Eşiniz kimseyi düşünmüyorsa dünyalar güzeli kızınızı düşünsün.

Sağlıcakla kalın...

işte bu konu da zaten paranı güvenle veremiyorsun çalışmaması ve istememesi
sen şimdi deseydin ki adam en basitinden gitti garsonluk yaptı ama aldığı şu kadar ne yapayım,adam çırpınıyor ama oluyor
paranı gözünü kırpmadan verirsin böylesine
ama şimdi herkesi rahatsız eden şu rahatlığı
şimdi düşünüyorum
senin 12 bin de bitti belki de ona güvendiğinden çalışmıyor,mahkeme de olumsuz oldu
ne yapacak...
senin de yapacağın bişey yok haklısın adam kendi rahatsız olmalı boş oturmaktan
ama dediğim gibi sen de bu kadar rahat bir adama varını yoğunu harcama

Aynen dediğiniz gibi Gonca...
Yoksa vermem mi zaten en az 5000 liralık altınım çocuğumun takıları 12000 lira bir birikimimi harcadım sırf çocuğum var o yoksun büyümesin diye..
Ama artık bu son önü arkası yok..
Şu da var ilk evlendiğimiz 2 sene ben çalıştığım halde maaşımı biriktiriyordum yani o 12000 lirayı o zaman biriktirdim o eve baktı harçlığımı verdi..Ama sonrası işte bildiğiniz gibi..
Hep o günlerin hatırına bugüne kadar dayandım..
Zaten şu an gidecek gücüm olsa bir dakika düşünmezdim.
Ailesi bile artık kesti yardım etmeyi düşünün artık..

Arkadaşım,
O kadar haklısınız ki... Kenarda beş kuruşunuzu harcamasanız aç, açık kalacak yavrunuz. Harcasanız elinizde bir şey olmayacak kalan. Ne yapacağınızı bilmiyorsunuz, çok çok üzüldüm.

Bende bazı arkadaşlarımıza katılıyorum, eşiniz mahkeme sürecini çalışarak beklese bu kadar kötü olmayabilirdi. Hala geç kalmış değil... Çalışmak istemeyen insana da sizin yapabileceğiniz bir şey yok. Bu da başka bir çıkmaz, Allah kolaylık versin...

Eşiniz de bir tür bunalım geçiriyor olabilir. Yaşınız daha çok genç, en heyecanlı güzel yıllarınız kızınızla... Eminim ki böyle geçirmek onu da en az sizin kadar üzüyordur. Bence o parayı harcayın, eşinize de anlatın durumu. Bu böyle gitmez, hazıra dağ dayanmaz. Allah yardımcınız olsun en kısa zamanda atlatın bu durumu. İçim acıdı, içim burkuldu. Eşiniz kimseyi düşünmüyorsa dünyalar güzeli kızınızı düşünsün.

Sağlıcakla kalın...

Beni anlıyabilen birilerinin olması o kadar güzelki çok teşekkürler...
Evet o da bunalımda kötü niyetli olmadığını biliyorum ama artık ona çalış demeye bile utanıyorum..
Sizinde dediğiniz gibi harcasam ben ne olcam harcamasam ne yicez ne içicez kızım ne olcak o daha küçücük eti var sütü var masrafı var:43:

öncelikle Allah yardımcınız olsun.. tez vakitte feraha ulaşmanızı dilerim..
söylediklerinizden anladığım kadarıyle; eşiniz çalışmak istemiyor fakat bir şekilde değirmenin dönmesi, evin asgari ihtiyaçlarının giderilmesi de gerek... fakat bunun için bankada kalan son paranıza el uzatmayın lütfen....şu anda ikinizin de çalışmayıp, son kuruşuna kadar hazır paradan harcıyor olmanız iyi olmaz....
faturalarınızın ödenip, bebeğinizin sütünün, mamasının alınabilmesi için az çok demeden sizin bir işe girmeniz ve yavrunuza babansının bakması seçeneğinden başka şansınız yok gibi duruyor..
inşaAllah eşinizin beklediği mahkeme de müspet sonuçlanır ve rahatlarsınız umarım...

Back