- 2 Nisan 2014
- 2.222
- 3.582
Merhaba kızlar kullanıcı adımı değiştirdim ben eski DilberiRana :)
Minimal yaşam çok zevkli :)
Sadeleştikçe mutlu oluyorum.
Dün gene elim durmadı, sapsade olan gardırobumdan 6 parça daha eksilttim.Sürekli gardırobu inceliyorum.Bu parçayı seviyor muyum bana haz veriyor mu diye? Bakalım daha neler gidecek.
evet canım bu ad güzel oldu hem de Türkçe karakter, sayı, alt tire vb yok, tam istediğim gibi :)Yeni adın tam uymuş buraya :)
bende eskiyen atletimi attım.
artık eskidikçe atma evresine bende geçtim :)
evet canım bu ad güzel oldu hem de Türkçe karakter, sayı, alt tire vb yok, tam istediğim gibi :)
Bir "şey"i eskitebilmek ne güzel bir duygu öyle değil mi? Çok özlemiştik minimalizm bize bunu hatırlattı.
Şükürler olsun ki sade yaşamak İslam'a da uygun.
Eşya hizmet bekler, ne kadar azsa o kadar rahatız.Temizlik de kolay.
Sevdiklerimize zaman ayırmak daha önemli.
Kış bitince kışlıkları da gene eleyeceğim.
Evet dediğin gibi içinde dik durması için karton gibi bişey var ben genelde süpürgeyle tozunu çektirip nemli bezle siliyorum zaten naylon olduğu için ve benimkiler dolap içinde kaldığı için çok kir olmuyor hele baza altına koyacaksan bence tozunu çekip silmen yeterli olur temizliği konusunda...renk konusunda ben gül kurusu rengini tercih ettim beyazın içi görünür sinir olurum..ben yurtdışında yaşıyorum malesef eğer türkiyede varsa gül kurusu rengi olandan tavsiye ederim içi görünmüyor ( yani bence görünmüyor yanlış yönlendirme yapmak istemem)..ne kadar eşya alır dersen ben 1 büyük bavul dantel vs. İle gelmiştim iki hurça sığdılar yani baya eşya toplar..umarım sorularona cevap olur bunlar
bir de bunların içine elyaf yorgan ve yastık sığmaz, baza içine girmesi için iyi
Elbette bitmiş pil zehir saçıyor veya ilaç bizde atıyoruz ama günlük iş yoğunluğu unutulanları elden çıkarıyoruzAslında ben genel olarak minimal yaşayan biriydim. Son kullanma tarihi geçen ilaçlar, kaçmış çoraplar, bitmiş piller vs direkt çöpe gider o anlamda stok yapan biri değilim. Her şey her an elden geçer evde.
Ama burayı okuduktan sonra şu “hatıra” tarzındaki hiç kullanılmayan eşyaları ve zayıflayınca giyerim kıyafetlerini ayırdım. Kol çantalarım, ayakkabılar, ikiden fazla olan pek çok mutfak eşyası, kullanılmayan kilim-örtü-battaniye tarzındaki eşyalar, fazla oyuncaklar vs tekrar elden geçti ve evden gönderildi. İşte bu noktada benim at kurtul olayım bitti :) ama bakıyorum herkes her gün birşeyler atmaya devam ediyor ondan bir sorayım dedim sizlere.
Buranın bana kattığı en büyük iyilik şu oldu: minimal yaşantımı destekler yazılar görmek kendime güvenimi artırdı. Mesela işyerinde bakıyorum herkes her gün farklı montlar/kabanlar veya botlar/çizmeler giyiyor. Ben genelde aynı şeyleri giyerim. Eakiden bunu tercih ettiğim için kendimi kötü hissederdim. Ama şu anda bundan hiç rahatsızlık duymuyorum. Bu da beni mutlu ediyor tabii ki.
Hayalimdeki ev :)Evimde konsol/Gümüşlük tarzında eşya yok, orta sehpa dahi yok. Salonum çok büyük olmasına rağmen bir tane halı var yemek masamın altında halı yok. Süs eşyası/biblo hiç yok. Fon perdem yok. Minimallik kadar sadeliği de seviyorum. Temizlikçim bakarım camları silmiş niye sildin diyorum temizlik senin evde çabuk bitiyor ben de zaman doldurmak için cam sildim diyor öyle bir ev işte:)
Mrb :)Uzaktan uzaga takipcinizin uzun zamandir.sizi okudukca birseyler atasim geliyor oturdugum yerden kalkip :) yakinda bu akima ben de kapilacagim sanirim :)
Uzaktan uzaga takipcinizin uzun zamandir.sizi okudukca birseyler atasim geliyor oturdugum yerden kalkip :) yakinda bu akima ben de kapilacagim sanirim :)
Bakalim insallah :) dayanamayip atmaya baslarsam yazarim :)
Soyle bi dusundukce evin yarisini atarim gibi geliyor :) 5 ay oldu tasinali tasinirken dolabin nerdeyse yarisini attim az giyilenler eskiyenler lekeliler derken heralde bi tek orda bulamam atilacak birsey.aslina bakarsaniz evim cok sadedir orta sehpa bile kullanmam duvarlarim bostur aksesuar biblo falan da sevmem o acidan sadeyim :)Önce kullanmadığın neler var tespit et.
boş kutular tarihi geçmiş ürünlerden başlayabilirsin :)
Selam, ilgim olan fakat eşimden dolayı birebir uygulayamadığım bir konu. Kendime göre ayar çekiyorum gene de ara ara.. Birkaç gün önce loca bir.poset kıyafet attım belediyenin kurduğu kumbaraya.. Elimizdekileri elden çıkarırken geri dönüşüme de dikkat çekmek istedim. Biten pilleri atık pil kutusuna, cam eşya, kavanoz vs. Cam kumbarasına gibi.. Elimizdeki fazlaliklardan kurtulurken doğamizdan olmayalım..Elbette bitmiş pil zehir saçıyor veya ilaç bizde atıyoruz ama günlük iş yoğunluğu unutulanları elden çıkarıyoruz
Kaçan çorap keza öyle ama gözden kaçanlar olabiliyor
Bide tüketim çılgınlığına dur demek gerek bir yerden başlamalı
Oh ne güzel minimalistmişsin attığının aynısını yerine koymadıgımız sürece süperiz :)
Soyle bi dusundukce evin yarisini atarim gibi geliyor :) 5 ay oldu tasinali tasinirken dolabin nerdeyse yarisini attim az giyilenler eskiyenler lekeliler derken heralde bi tek orda bulamam atilacak birsey.aslina bakarsaniz evim cok sadedir orta sehpa bile kullanmam duvarlarim bostur aksesuar biblo falan da sevmem o acidan sadeyim :)
Selam, ilgim olan fakat eşimden dolayı birebir uygulayamadığım bir konu. Kendime göre ayar çekiyorum gene de ara ara.. Birkaç gün önce loca bir.poset kıyafet attım belediyenin kurduğu kumbaraya.. Elimizdekileri elden çıkarırken geri dönüşüme de dikkat çekmek istedim. Biten pilleri atık pil kutusuna, cam eşya, kavanoz vs. Cam kumbarasına gibi.. Elimizdeki fazlaliklardan kurtulurken doğamizdan olmayalım..