Popüler Konu Minimal Yaşam

O yılların birikimi bende de var kıyamıyorum hepsi çok cici çünkü :/

Minimalliğe başlamak önce fazla eşyadan kurtulmak,
daha sonra elindekini değerlendirmek,
eskidiyse yada bittiyse yenisini almak.
mesela el kremim 5 kutu vardır.
atmadım sırayla kullanıcam.
hepsi bitince yenisini alırım.

Ben teşekkür ederim size birlikte öğreniyoruz işte minimalliği :)

Bu konu hakkında deneyimimi paylaşıyım :)
benim evim 3+1 odalar büyük sayılır, salonum baya büyük.
salonum şuan boş ve depo görevi görüyor.
kışın ısıtamam o yüzden hiç orda oturamam.
salon takımı alsam en azından daha derli toplu durur.
yılda 5-6 kez misafir ağırlarım diye düşünüyorum.
yazın belki orda otururuz.

yani boş kalsada dolu kalsada aynı hesap aslında.

O zaman hic kalabaliga gerek yok suan oturdugum evden bi onceki evde cok genisti salon degilde salon gibi kocaman bi oda bostu bende fazlalıkları odaya koyuyodum hatta kizimla o odayi top odasi yapmistik orada top oynuyoduk

Rica ederiz e ne var bugün cop yolunda bekleyen :)
Aslında ben genel olarak minimal yaşayan biriydim. Son kullanma tarihi geçen ilaçlar, kaçmış çoraplar, bitmiş piller vs direkt çöpe gider o anlamda stok yapan biri değilim. Her şey her an elden geçer evde.
Ama burayı okuduktan sonra şu “hatıra” tarzındaki hiç kullanılmayan eşyaları ve zayıflayınca giyerim kıyafetlerini ayırdım. Kol çantalarım, ayakkabılar, ikiden fazla olan pek çok mutfak eşyası, kullanılmayan kilim-örtü-battaniye tarzındaki eşyalar, fazla oyuncaklar vs tekrar elden geçti ve evden gönderildi. İşte bu noktada benim at kurtul olayım bitti :) ama bakıyorum herkes her gün birşeyler atmaya devam ediyor ondan bir sorayım dedim sizlere.

Buranın bana kattığı en büyük iyilik şu oldu: minimal yaşantımı destekler yazılar görmek kendime güvenimi artırdı. Mesela işyerinde bakıyorum herkes her gün farklı montlar/kabanlar veya botlar/çizmeler giyiyor. Ben genelde aynı şeyleri giyerim. Eakiden bunu tercih ettiğim için kendimi kötü hissederdim. Ama şu anda bundan hiç rahatsızlık duymuyorum. Bu da beni mutlu ediyor tabii ki.

Evimde konsol/Gümüşlük tarzında eşya yok, orta sehpa dahi yok. Salonum çok büyük olmasına rağmen bir tane halı var yemek masamın altında halı yok. Süs eşyası/biblo hiç yok. Fon perdem yok. Minimallik kadar sadeliği de seviyorum. Temizlikçim bakarım camları silmiş niye sildin diyorum temizlik senin evde çabuk bitiyor ben de zaman doldurmak için cam sildim diyor öyle bir ev işte:)

Ben de koca bir poşet dolusu kızımın oynamadığı oyuncakları kaldırdım. İhtiyaç sahiplerine vereceğim . Aslında annem verme kaldır daha sonra kıza verirsin tekrar oynar diyor ama olsun ben gene de ihtiyaç sahiplerine vereceğim. Eşimle ikimizin birer çift botunu ve benim bir montumu let go ya koyduk, arayan soran yok valla. Onu da vermeyi düşünüyorum.

5 ocak gelmeden o günün eşyasını attım evden. Salonundaki orta sehpa gitti bugğn. Üstü bardak izi olmuştu. Ayakları da ha kırıldı ha kırılacak.
Gönderdim gitti

Bugun 2 yastik kilifi
Birkac tane havlu ayirdim
Bebek yastigini kaldirmak icin hurca koydum
Nevresim cekmecesi duzenlendi
Bu yil 90 parca ayirdim sanirim :)
Yazin vaktim olmaz o yuzden onden gidiyorum :)

Evet canım başlarda böyle düşünebilirsin ama minimal yaşam sürekli atmak olarak düşünülmemeli
Mesela ben 4 yıldır fazlalıklarımdan kurtuldum ama yerine yenisini kesinlikle almıyorum

İhtiyacım olan şeyleri belirliyorum her anlamda kıyafet ,yemek,ev eşyası.. ve buna göre alışveriş yapıyorum
Aslında ben çok somut bir örnek olduğumu düşünüyorum çünkü yıllardır kenarda bir kuruşum yokken 4 yılda epey birikim yaptım

Ama şöyle düşünülmesin yemiyor,giymiyor,gezmiyor
Aksine para bulamayıp yapamadığım birçok şeyi yapabiliyorum
Eskiden önüme gelen her şeyi alırdım şimdi çok seçiciyim kaliteli ,modası geçmeyen kıyafetler alıyorum .
Yani şunu anladım buzdolabının,gardırobun,odaların tıklım tıklım dolu olmaması hem huzur veriyor hem de yapmak istediğin diğer şeylere vakit ve para kalmasını sağlıyor

Son olarak evden ayırdığım şeyleri hep ihtiyaç sahiplerine ve geri dönüşüme göndermeye uğraşıyorum .Araştırıp belirliyorum hepsi gerçekten ihtiyaç sahiplerine gitti bu da bana ayrı bir mutluluk veriyor

Aslında sizden alıntı yapacaktım yukarıdaki mesajımda
@-bloom- tekrar özür dilerim

Çok açıklayıcı bir cevap oldu teşekkür ederim, ayrıca gerçekten güzel bir akış açınız var takdir ettim doğrusu.

Atma eylemi benim de son 2 yıldır çok yaptığım hatta çok kalabalık evler görünce (yengemin evi) elime koca bir çöp poşeti alıp evdeki tüm gereksiz eşyaları atma isteği doğurunca kendimden korkmadım değil

Evde atma eylemlerim devam ediyor ama yerine yenisini ihtiyacım yoksa almıyorum
Örneğin geçen mutfak çekmecelerini dolaplarını kontrol ederken
2 tane üçgen tabak minicik market indiriminden almıştım
o kadar ayıklama yapmışım onlar gözüme çarpmamıştı
onları attım
Huni almışım 3 boy
kullandığım sadece orta boy kullanmadıklarımı da attım
Kıyafetlerimi yeniliyorum
giymediklerimi atıyorum
Evler boş ferah olunca çok güzel oluyor
Herkes keşke o rahatlığı keşfetse
Mesela yengem

Günaydınlar.
kıyafetlerimi yerleştirirken bozulan raflarıda düzelttim.
zaten az oldugu için kolay oldu işim.
çamaşır mak zamanlayıcı yaptım.
ben eve gittiğimde yıkanmış olcak kıyafetler.
makyaj malz kullandığım toka vs bölümlere ayırdım
kızımın tokalarını eşimin eşyalarını
düzenlenicek
bugün eşimin dolabını düzenleyebilirim.
tabi yine birçok ıvır zıvır attım.
eskiyen 2 atletimi attım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…