Pilleri okulda öğretmen topluyor, ona veriyoruz. öncesinde bim, eczane, otel gibi yerlerde karşıma çıktıkça, çantama attığım pilleri atıyordum.
Atık yağlar için belediye belli yerlere kumbaralar koymuş, iş yerime yakın bir yerde var, biriktikçe, işe gelirken poşetle getiriyorum kumbaraya atmak için. Atık yağlar özellikle eski apartmanlarda lavabo tıkanmalarına çok sebep oluyor, herkesin dikkat etmesi gerekiyor ve geri dönüştürülüyor
Giysiler için vermekte sorun yaşamadığım, verecek birilerini buluyorum
Aynı şekilde kullanmadığım ev eşyalarını da bakıcıma veriyorum
kullanılmayan oyuncaklar, siirtte öğretmenlik yapan bir arkadaşa gidiyor.
gelelim pet şişe, cam ve kağıt olayına. bulunduğum şehirde belediye tarafından yapılan ihaleyi alan özel geri dönüşüm şirketleri var, bunlar tüm sokaklara geri dönüşüm için büyük kafes gibi şeyler koydular, ben de balkonda tüm pet, cam, kağıt biriktirip, sabahları işe giderken, bir poşet atıyorum. her sabah koca bir geri dönüşüm çıkıyor ki, ne kadar çok market ürünü meyse suyu, cola, ice tea, yopurt ve süt tükettiğimizi görmek beni üzüyor açıkçası.
bunun dışında kapıcının aldığı evsel atık çok az çıkıyor, iki güne bir çöp çıkarıyorum diyebilirim.
teşekkür ederim büyükler için yerim yok, yatak bazalı, ayrıca yatağın altına koysam zaten toz olur çok fena, başka bir yer ayarlarsam büyükleri düşünebilirim. ama orta boylardan 3-4 tane alıp denemek istiyorum. hurçlarda bulunan şeyleri baza altlarını yeniden düzenleyebilirim.