Popüler Konu Minimal Yaşam

Nedense ben de sevmiyorum. Kimseye de demem yeni aldığını fark etsem bile:) mobilya tarzı büyük bir şeyse umursamıyor gibi olmamak için hayırlı olsun derim o kadar. Onun dışında ayakkabı almış gömlek almış hiiç karıştırmam yeni mi eski mi:))

Bende de var o ozellikle yeni bir sey aldiysam insanlarin gozune sokmamaya çalışırım hatta kullanirken utanirim bile :) telefon canta ayakkabi gibi farkedilmesi hosuma gitmez

Bizim burda geri dönüşüm yok malesef
Bim marketlerde, muhtarlıklarda, ptt de var bildiğim kadarıyla, bazı okullarda da kampanya var (sanırım genelinde var, yarışma düzenlenmiş çünkü okullararasında). Saydığım yerlere yolunuz düştüğünde gözatmanızı öneririm, kıyıda kenarda kalıyor bazen çünkü atık pil kutuları..

canım sanki benim evi anlatmış gibi hissettim.. biliyorsundur ben de kendi evime yeni geçtim. 3+1.
salon oldukça büyük ve boş.. evlendiğimde çok az eşya almıştım, oturma odasına oturma grubumu koydum. zigon sehpa ve televizyonum tek var.. salonu da 2-3 yıl boş kullanmayı düşünüyorum.. ilerde orayı zevkime göre mobilya ile döşerim diye düşündüm.. bi de çocuk odam boş.. inşallah orası da çocuk olunca dolar. boş odalar şuan depo görevi görüyor..

Hımmm araştırıyım sağol :)

benimde en az 2 yıl boş kalıcak.
kullandığım koltukları oraya koymak istiyorum
çünkü çok yastıklı minderli 1 saatte bozuluyor dağılıyor ev.

düşüncelerimiz aynı demek ne güzel :)

benimde en az 2 yıl boş kalıcak.
kullandığım koltukları oraya koymak istiyorum
çünkü çok yastıklı minderli 1 saatte bozuluyor dağılıyor ev.

düşüncelerimiz aynı demek ne güzel :)
benimde şuan kullandığım oturma grubu çok yastıklı.. baya da spor.. henüz kafamda birşey yok ama salona da gri bej ağırlıklı birşeyler olabilir.. renkli düşünmüyorum yani.. ama çookk zaman var neyi nasıl yapacağım fikri bir milyon kere değişebilir

benim de hergün değişiyor fikrim ama gri renkten vazgeçemiyorum :)

Benim de salon cok buyuktu oturma odasina tasindim bi koltuklari bi de tv sehpasini aldim konsol masa kitapligi biraktim orayi da ardiye ve camasir odasi gibi kullaniyorum simdi :)

Benim de salon cok buyuktu oturma odasina tasindim bi koltuklari bi de tv sehpasini aldim konsol masa kitapligi biraktim orayi da ardiye ve camasir odasi gibi kullaniyorum simdi :)

Benimde ütü masam var
kurutmalığım var.
masam duruyo
perdesi tülü bile yok

bazen sinema sistemimi kursak acaba diyorum.
oyun odası vs :)

Bizim burda geri dönüşüm yok malesef

Pilleri okulda öğretmen topluyor, ona veriyoruz. öncesinde bim, eczane, otel gibi yerlerde karşıma çıktıkça, çantama attığım pilleri atıyordum.
Atık yağlar için belediye belli yerlere kumbaralar koymuş, iş yerime yakın bir yerde var, biriktikçe, işe gelirken poşetle getiriyorum kumbaraya atmak için. Atık yağlar özellikle eski apartmanlarda lavabo tıkanmalarına çok sebep oluyor, herkesin dikkat etmesi gerekiyor ve geri dönüştürülüyor
Giysiler için vermekte sorun yaşamadığım, verecek birilerini buluyorum
Aynı şekilde kullanmadığım ev eşyalarını da bakıcıma veriyorum
kullanılmayan oyuncaklar, siirtte öğretmenlik yapan bir arkadaşa gidiyor.
gelelim pet şişe, cam ve kağıt olayına. bulunduğum şehirde belediye tarafından yapılan ihaleyi alan özel geri dönüşüm şirketleri var, bunlar tüm sokaklara geri dönüşüm için büyük kafes gibi şeyler koydular, ben de balkonda tüm pet, cam, kağıt biriktirip, sabahları işe giderken, bir poşet atıyorum. her sabah koca bir geri dönüşüm çıkıyor ki, ne kadar çok market ürünü meyse suyu, cola, ice tea, yopurt ve süt tükettiğimizi görmek beni üzüyor açıkçası.
bunun dışında kapıcının aldığı evsel atık çok az çıkıyor, iki güne bir çöp çıkarıyorum diyebilirim.

teşekkür ederim büyükler için yerim yok, yatak bazalı, ayrıca yatağın altına koysam zaten toz olur çok fena, başka bir yer ayarlarsam büyükleri düşünebilirim. ama orta boylardan 3-4 tane alıp denemek istiyorum. hurçlarda bulunan şeyleri baza altlarını yeniden düzenleyebilirim.

Ayyy bir arkadaşım bunu öyle sık yapıyor ki görüşmek istemiyorum asla yokluğunu aradığım biri değil ama görüşüyorum mecburen eşlerimiz de çok iyi arkadaş... misal evime mavi renk perde aldım açık mavi koltuklarım gri uyar dedim ki bence gayet ferah ve hoşuma gidiyor gelmiş ilk cümle “ay bacımmm olmamış pembe felan olsaymış “ gibi şeyler söyledi..ama genelde böyle negatif biri zaten

Üşenmez isen şöyle birşey tavsiye edebilirim bir yorganını çantaya koy yanında ikeaya götür sergilenen kutunun içinde bir deneme yap sığarsa alırsın

Selam
Kesinlikle katılıyorum evet bunu dediğiniz iyi oldu

Piller icin marketler topluyor atık kutusu yapıyorlar
Geri dönüşüm icin aslında belediyelere telefon açılabilir veya tüm belediyeler Kıyafet topluyor

Koy okullarına kitap kırtasiye hatta ve hatta çocukların oynamadığı oyuncakları köylere gönderebiliriz mesela yakın bir koyun muhtarı ile konuşulup
Belediye ile konuşulup

Yağlar yine aynı lavabodan dökmemeliyiz

Burda amaç kesinlikle evi boşaltıp Doğaya zarar değil ama not düşmeniz iyi olmuş

Hatta yağları da topluyorlar

5 ocak gelmeden o günün eşyasını attım evden. Salonundaki orta sehpa gitti bugğn. Üstü bardak izi olmuştu. Ayakları da ha kırıldı ha kırılacak.
Gönderdim gitti

Ay iyi yapmışsın. Benim de orta sehpam hala taptaze ama kocaman, hantal, altını temizleyemiyorum.

En güzeli. Benim de bir dahaki kış giymek istemediklerim var. Bu sene de giyip kış biterken postalıcam evden

Merhaba Kızlar
Bugün işyerindeki çekmecelerimden birini temizledim. Gereksiz Kağıtları attım. Bir tane kol saati attım. Orada ne işi vardı bilmiyorum.
Sümen altındaki kağıtları da toparladım

Ev genel temizlenince atacak bir eşya kalmadı şimdilik
Kardeşimi bekliyorum bazı eşyaları atmak içim

İki nevresim takımı atıldı

Başkalarına kulak tıkıyorum fikir aldıklarım dısımda önemsemem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…