Popüler Konu Minimal Yaşam

Günaydın
Dün oğlum erken uyuyunca bende fırsatı değerlendirip, oyuncaklarını ayıkladım
Kafası kopuk spiderman , kırık arabalar, oyuncaklar, bitmiş kurumuş hamurlar
Hepsi çöpü boyladı

Küçülen kıyafetleri , çıtçıtlı bodyleri ayırdım poşete koydum vereceğim
mutfakta da cam bir şişeyi attım
her attığımda evi boşalttım sanıyorum Ama atacak birşeyler hep çıkıyor

*tarzını beğenmediğim; belki giyerim; belki kilo alınca belki zayıflayınca olur diye beklettiğim; her şeyi kaldırdım geri dönüşüme gönderdim: ve bazılarını da bir süreliğine kutuladım..ne zaman ihtiyaç duyacağım diye bakıyorum ki eminim ihtiyaç duymayacağım..
gereksilzerden kurtuldukça ruhen hafifliyorum..

*fazla kilolarımdan kurtuluyorum 10kg verdim ve vermeye devam ediyorum ..

*haftalık yemek listesi yapıp, fazladan bir şey almıyor ve pişirmiyorum..

*evimde ortalarda kullanılmayan fazlalık olmadığından toparlamak da pek kolayoluyor..(yatak örtüsünü kaldırdım mesela:nevresimelr örtü gibi zaten)

*sabah rutinim: yatak odası oturma odası toplamak:bulaşık mak yerleştirmek,kahvaltı hazırlamak..

*sabahtan oğluma çorba yapıyorum:bugün tarhana günü :) akşamda hamburger yapıcam inşallah kendi yaptığım köfteelerden..bir de ayran oh :)

*kişisel bakımımı rutin halde kendim yapıyorum artık ağda kaş bıyık.. ancak hamama gitmak ve masaj yaptırmak isityorum..belki şubat ayında yaptırabilirim.. Ödülüm oalbilir..

*oğlum için şu 2aydır 500tl ayırdık hesaba.. inşaallah artarark artar..
kumabara da biriktirmeye başlamıştık ; tümleyip attık hesaba..

*ayrıca ajanda kullanmak günde yapılacaklar listesi hazırlamak her işimi kolaylaştırıyor ve düzene koyuyor..ciddi rahatlık ve yazmak beni motive ediyor..

*hafta başı kıyafetlerimi kombinleyip fotoğraflarını çektim; giymek istediğimi oradan seçip giiyiyorum (kk dan bir arkadaşın tavsiyesiydi ismini hatırlamıyorum şu an ona sonsuz teşekkürler)sbah hemen hazır oluyorum..

*suco'' su matarası : hafif katlanabilir: pba içermeyen bir matara aldım...(işe suyumu evden doldurup getiriyorum,öğle arası da evde yemek yiyorum )

Bende arkadaşımın doğum gününe hediye aldım
ve atlet aldım kendime
eskiyenleri atıcam artık.

Bu ay bu kadar alışveriş yeter.
ihtiyaç dışı alışveriş yapmak istemiyorum.

Ben masif esyalardan cok hoslaniyorum kendi evime gecince mutfaga buyuk masif bir masa ve masif sandalyeler planliyorum.
Oturma odasi soyle olabilir eger kitap okumayi seviyorsan o odada kitaplik basit bir oturma grubu ve alacaksan bi tv olabilir. Salonda sadece koltuk takimin masan bide sehpan olur. Oturma odasinda kitap okuyacagin tv izleyecegin zaman oturursun salonda da kafani dinlersin misafir agirlarsin falan.

Eger aklin kalacaksa 2 oda yap bence sonradan sikilirsan ya da gereksiz bulursan evden cikarirsin.

evet masif mobilyalar cok güzel cok moda ama ben kütük yerinden kalkmayan esyaları sevmıyorum koltugu bile hafif alıcam halım kolaylıkla yerleri silerken toplayacagım sekilde hafif
koltuklar hafif
yerinden kalkmayan mobilyadan cok cektim :) şimdi aman aman diyorum :)

Ben kıyafette abartı sevmiyorum.
eskiden uğraşırdım kombin yapardım.
şimdi sadelikten yanayım.
kombini cok seviyorum takımdan cantama hep uyum olmalı diye doldurdum
ay yetmış cift küpe iyi elemişsin canım pişman olmazsın ins :)

kac gundur oset poset cop atıyorum bugune bulamadım :))

kac gundur oset poset cop atıyorum bugune bulamadım :))
bu gün için garanti belgelerini ayıklayabilirsin. garanti süresi geçmiş olanları ve çöpe giden teknolojik ürünlerin faturasını falan atabilirsin
ilaçları düzenleyebilirsin son kullanma tarihi geçenleri atabilirsin

hiç bir şey bulamazsan kilerin kapısı aç (kiler varsa ben de yok) ve şöyle bir bak bu gün ne atabilirim diye,
ya da bodruma in ve ne atabilirim diye bak, mutlaka bir şey çıkar

hepsini yaptım :)) fatura ayıkladım depoya girdim kitaplara baktım defalarca takılar elbiseller dip kose ev :) depoyu bi daha karıstırayım ben :))

Arkadaşlar günlerdir sizleri ilgiyle takip ediyorum. Fazla eşyaların insan ruhuna olumsuz etki ettiğini kabul etmekle birlikte acaba diyorum bu atma dürtüsü bir süre sonra alışkanlık haline dönüşmesin? Ben de üç gün süren bir ayıklama sürecinden sonra evimde fazlalık bırakmadığımı düşünüyorum. Yani attım ve bitti. Bundan sonraki süreçteki minimalliğin az alıp az harcamak şeklinde olduğunu düşünüyorum. At at nereye kadar tam anlayamadım aslında? Bir yerden sonra yeni aldıklarımızı atmaya başlamaktan korkuyorum:) Bugün aldığımızı bir ay sonra atıp sonra yenisini alıp bir süre sonra onu da atıp... şeklinde bir döngü geliyor aklıma. Acaba minimalliği ben yanlış mı anladım bilemedim.

Merhabalar
Epeydir buraya yazmadığımı fark ettim öncelikle hepinizin yeni yılını kutluyorum.
Bu sene daha da minimalleşiriz inşallah.
Yeni yılda her gün bir şey atma fikri çok hoşuma gitti akşama hemen bakıyorum
Hafta sonu bende çocukların çamaşırlarından çoraplarından 4-5 tane attım.
Bu ay kitaplardan ayırmayı planlıyorum çevirisini beğenmediğim klasikler var. Evde durmasını istemiyorum onları göndericem çocuklara da kalsa okuma zevkini öldürür o derece yani okuduğum dergiler falan baya bir aylık atılacak çıkar diye düşünüyorum.

ben öyle yapıyorum
kendi adıma tşk ederim en basta Mia- ya tşk ederim
bana mutlu gelmeyen
anısı olan ama kotu bir anısı olan
kullanmaktan sıkıldıgım
bozulan
çürüyen esyalar
bitlenen tüleren kazaklar
teki kaybolmus veya lastiği gevşemiş coraplar atılıyor

derisi dokulms canta ayakkabılar mesela

bunlar dısarda da evde d giyilmez mesela oncelikle bunları attım

sırf anısı var dıye bır esyayı saklamıyorum
veya gorusmedığım arkadasımın verdıgı hediye elimde olsa ne ?

ayrıca düzenli cekmeceler yarattım

sonra okurum diye kenara ayırdıgım kitaoları attım cunku o sonra hic bir zaman gelmiyor.bu yuzden ona hic ihtiyacım yok aslında

koleksiyon pul peçete mesela varsa at gitsin .. ihtiyac dısı yayıntı ..

esyanın kolesi olmamak adına ben minimalistim tabi kıyafet kişisel bakımıma onem veriyorum abartmamak kaydı ile iki kazakla kıs gecırmek benı yine mutlu etmıyor

benım dusuncem mutlu etmeyen esyaları bır gun lazım olur diye sakladıklarımı atmak :)

hayır canım minimallik öyle değil tabiki. attın bitti ama belirli araklıklarla herşeyi kontrol etmek gerekiyor çünkü farkında olmadan birikmeler başlıyor.

mesela ilaçların tarihi geçenleri attın ama bitmiyor çünkü 1 ay sonra yine tarihi geçmiş ilaçlar oluyor. aynı şekilde kiler tarihi geçenleri, böceklenenleri attın ama 1 ay sonra kontrol şart.

ben 1 ocakta 1 eşya, 2 ocakta 2 eşya.... 30 ocakta 30 parça eşyayı elden çıkarmak için kendime meydan okuyorum. amacım bu bahaneyle evimi yeniden gözden geçirip fazlalıkları birikip kümeleşmeden elden çıkarmak

hatta maaşım yatınca bir deftere harcamalarımı kaydedip kontrolünü yapacağım ve zorunlu ihtiyaç harici alışveriş yapmama kararı aldım. (yeni yıl yeni kararlar )
AZI KARAR ÇOĞU ZARAR

bide karar veremedığın kıyamadıgın esyalar ıcın zaman ver kendine gerekirse bir kıs bekle bir hafta bekle sureyı sen belirle kullanmayacaksan ne anlamı var tutmanın
mutfak esyaları tarıhı gecık kozmetik ilaclar zaten çöp :)

Hani filmlerde japon evleri var ya tahta bir ev, yerde sadece bir halı :) o hale geleceğim sanırım. işin espri kısmı tabi ki bu ama elimde işe yarayan şeyi atıp, yenisini almam, o zaman minimal olmuyorsun, yeni bir şey almak için yer açmış oluyorsun. bir mutfak eşyasını atıp, yenisini almak sadeleşmek değil, değişiklik yapmaktır. evet zaman zaman bir şeyi kullanmaktan sıkılıp, yenisini alıyorum,ama mutlaka eskisini işine yarayacağını düşündüğüm birine veriyorum.
ben ihtiyaç dışı alış veriş yapmıyorum uzun zamandır. elden çıkardığım ilk ürünler geçmişte ihtiyaç olarak görüp aldıklarım ancak şu an benim ihtiyacımı karşılama anlamında bir fonksiyonu olmayan, evde durmasının anlamı olmayan şeyler. sonrasında aynı şeyden renk renk fazla olan şeyler olabilir.

o tür kitap ve dergileri geri dönüşüm kutusuna bırakıyorum, okunmuyorsa da en azından bir işe yarar

kombini cok seviyorum takımdan cantama hep uyum olmalı diye doldurdum
ay yetmış cift küpe iyi elemişsin canım pişman olmazsın ins :)

En az 30 çift evde vardır canım
mesela tek taş küpelerden en az 5 çift vardı.
aynı küpenin renkleri vardı.
ve çoğunu takmıyordum.
yılların birikimi olmuş :)

küçük bir kutu küpem kaldı en favorilerim :)
takmadığım olursa yine elerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…