Popüler Konu Minimal Yaşam

Veee taşınıyorum perşembe günü.. o sebeble bugün eşimle eşyaları toplamaya başladık. Ben baya birsey elimden cikardim. Kendi ayakkabilarimdan bir koli kadar çöpe atmak icin, bir koli de yeni ama giymediklerim var onu da vermek icin ayirdim. Eşimin ayakkabilarindan da bi kolide atmak icin ayirdik. Duvara monte ettiğimiz ufak bi kitaplik vardi, onu da atmak icin ayirdik, yine kullanmadigik bir cok ajanda, not defteri kirtasiye malzemeleri ayırdım. Eşimin abi dedigi bi tanidiginin düğün hediyesi olarak gönderdiği ve antreye koydugum ayna ve cekmeceyi de eltime vermek icin ayırdım ( avangard model olduğu icin ilk günden gözden cikarmistim, avangard modelmodel hiç sevemedim ). Bir cok kullanma klavuzu, garanti zamani gecmis garanti belgelerini bu tarz bi sürü çöp çıktı evden. Yarin aksam mutfak ve yatak odasıni da bitirirsek bizim toplanma isleri bitmiş olacak. Bakalim mutfak ve yatak odasindan neler atilacak. Benim bundan sonra amacım kullanmadigim tek şeyi de evde tutmamak.

Mutfak esyalari yetiyor bana
Gecenlerde duzenledim
Harcama yapmak istemiyorum evle ve kendimle ilgili
Para birikimine onem vermem gerekiyor
Pesin alisveris donemine girmem gerek

Veee taşınıyorum perşembe günü.. o sebeble bugün eşimle eşyaları toplamaya başladık. Ben baya birsey elimden cikardim. Kendi ayakkabilarimdan bir koli kadar çöpe atmak icin, bir koli de yeni ama giymediklerim var onu da vermek icin ayirdim. Eşimin ayakkabilarindan da bi kolide atmak icin ayirdik. Duvara monte ettiğimiz ufak bi kitaplik vardi, onu da atmak icin ayirdik, yine kullanmadigik bir cok ajanda, not defteri kirtasiye malzemeleri ayırdım. Eşimin abi dedigi bi tanidiginin düğün hediyesi olarak gönderdiği ve antreye koydugum ayna ve cekmeceyi de eltime vermek icin ayırdım ( avangard model olduğu icin ilk günden gözden cikarmistim, avangard modelmodel hiç sevemedim ). Bir cok kullanma klavuzu, garanti zamani gecmis garanti belgelerini bu tarz bi sürü çöp çıktı evden. Yarin aksam mutfak ve yatak odasıni da bitirirsek bizim toplanma isleri bitmiş olacak. Bakalim mutfak ve yatak odasindan neler atilacak. Benim bundan sonra amacım kullanmadigim tek şeyi de evde tutmamak.
Baya elemissin esya
Kolayca yerlesirsin ins
Sade ve duzenli olmak cok guzel

herkese selam.

yorumları okumadım sonra okuyup rahatlayacağım :KK70:

bu hafta evde evi temiz tutmak dışında birşey yapmadım.

geçen hafta mutfağı sadeleştirmiştim girince nasıl ferah geldi anlatamam :KK200:

haftaya süresi dolmuş garanti belgelerini ayıklayacağım.
ve dolabımızı konmari usulü katlayacağım yavaş yavaş :KK52:

Bugün 1 çorabı attım. 1 çorap, 1 tayt ayırdım.

Kızıma ve bana kışlık ayakkabı lazım demiştim ya onları aldım.

Ben de Marie Kondo'nun kitabını okudum ve uygun sepetler alıp gardırobu yeniden katlamak istiyorum ama şu anda da çok derli toplu, mağaza katıyla katlı herşey düzgün ancak konmari metodu yok:)

Yarın dikiş kutusunu temizleyeceğim.

Bugün de yatak odasındaki çekmeceleri koliledik. 3 tane üst 2 tane alt iç çamaşırı attım. İnce çoraplardan hem ten rengi hem siyah renkte olablardan ikişer tane attim. Bunlar hep sorunluydu kurtuldum. Kırık dökük bi de yıllardır kullanmadigim tokaları acımadım attım. Geri kalanların hepsini koliledim. Havlulari da yıkadım astim yarin onlari da temiz temiz kolilerim..

takıları düzenledim

atıp atmama konusunda kararsız kaldığım bir seyahat çantası var, fermuarı bozuk ve bazı yerleri incelmiş. İş görür mü bilemedim.

Giymek istemediğim ama yeni oldukları için vermeye kıyamadığım 2 gömlek var.

Hamileyken giydiğim bir tuniğimin de etek kısmı sünmüş. Artık evde giyeceğim.

Günaydınlar
Annemde bizde 2 gündür kombileri bozuldu evlerinde kızıma bizde bakıyor aksam gidiyor.
evi toplamış yemek getirmiş oh mis
bende mak çamaşır atım.
bulaşık yıkadım vs.
bugün vaktim olursa ütü yapıcam.
kullanmadığım odayı toparlıcam.
misafirler gelsin gitsin
düzen işini tekrar elden geçireceğim.

Akşama doğru yatak odasını şöyle bir elden geçirdim.

Eşimin 2 iç çamaşırını, benim 1 çıtçıtlı atletimi attım. 1 normal atletimi kesip bez yaptım.

2 hasarlı askı attım.

Kızımın eskimiş 1 badisini attım.

Akşam eşim gelince market alışverişi yaptık. İhtiyaç dışına çıkmamaya çalıştım zaten liste yapıp gittim. İhtiyaç dışı @tr_lelli nin başka topikte bahsettiği bimin peynir helvasıydı. Daha almam, sevemedim. Alışık olmadığım ağır bir tat. Merakım gitti ama:)

Yaa gene de 76 lira tuttu:KK43:

Akşama doğru yatak odasını şöyle bir elden geçirdim.

Eşimin 2 iç çamaşırını, benim 1 çıtçıtlı atletimi attım. 1 normal atletimi kesip bez yaptım.

2 hasarlı askı attım.

Kızımın eskimiş 1 badisini attım.

Akşam eşim gelince market alışverişi yaptık. İhtiyaç dışına çıkmamaya çalıştım zaten liste yapıp gittim. İhtiyaç dışı @tr_lelli nin başka topikte bahsettiği bimin peynir helvasıydı. Daha almam, sevemedim. Alışık olmadığım ağır bir tat. Merakım gitti ama:)

Yaa gene de 76 lira tuttu:KK43:
Yakın olaydım sana onuda yirdim :)
Deli sevdim ya sanirim 4 paket yedim son zamanlarda.

Bilmiyorum iş yapasım yok.
Ruhum daralıyor.
Dönem dönem oluyor haklısınız.
Misafir gelecegi zaman guzel is yapiliyo
Dün ne yardırdım ama sabah da oyle.
Ama şuan hiiiç bisi yapasım yok.

Oglumun ve benim olmak uzre 7 corap eledim.
Dün aksam wc, Banyo cifledim. Toz aldim.
Sabah evi süpürdum.
Yapilcak isim yok bulaşık mak. Boşaltmak gerek.
Ev neguzel derli toplu keske böyle kalsa.
Sabah herkesi sıraya hizaya dizdim.
Oraya onu atma.
Surda sigara içme
Orayı bozma diye.
Sabah kahvaltıya arkadaş ağırlayınca hızlanmak gerekiyordugg.

Misafir gelecegi zaman guzel is yapiliyo
Dün ne yardırdım ama sabah da oyle.
Ama şuan hiiiç bisi yapasım yok.

Bende eve gelince
Makineyi calistirdim serdim
2 mak camasir katladim
2 cekmece ve dolap duzenledim
Yine ivir zivir 1 kutu cikti
Nevresim havlu ayirdim yine
Elemem gereken cok sey var

Cumartesi misafirim var gun yapicaz ya
11 kisi olduk cogaldik ya