Bende bazi şeyleri ne zamandir erteliyordum. Aslinda bi ara her gun 1 oda temizlemek gibi bi huyum vardi da bebekten sonra tabi uçtu gitti.
Buni da deneyebilirsiniz kizlar. Her gun bir oda mantigi mesela bugun yatak odasi topla toz al supurge tamam. Canin yaomak isterse yerini sil. Ama baska oda asla toplamiyordum o gun. Diger günlerde temizlenen odalarda düzeni koruyunca acayip temiz oluyordu ev. Birde en fazla 15 dakikami aliyordu. Ne guzel gunlerdi beeee

Bunu denemeye çalıştım ama 15 dkya bile üşendim ya

Benim o ufaklık var ya o ufaklık... aahh o ufaklık der, susarım. Adam girdiği her odaya hatıra bırakıyor. Girmediği oda da yok.

Benimki sürekli anneeee gel anneeee bakk.
Kizim geliom geldim ha geldim ha gelecem le iş yapıyorum ve sonuç daha fazla yoruluyorum.
Ama sevgileri yeter. Allah can sağlığı versin hepsine toplariz temizleriz napalim.

flylady bunun yanlış olduğunu söylüyor ve kendinizi böyle yakmayın diyor. Eğer bir günde bu kadar iş yaparsan beyin bunu zor olarak kodluyor ve bir süre iş yapamıyor. Azar azar bebek adımlarıyla ilerlememiz gerektiğini söylüyor.

Amaaa

Benim içimdeki mükemmelliyetçi ruh ya başlayınca her şeyi bitirmek için kendini hırpalıyor ya da amannn zaten mükemmel olmayacak diyip ipin ucunu kaçırıp her şeyi daha da zorlaştırıyor

belleza yapacaklarını değil gün sonu yaptıklarını yazıyormuş, ben de bunu bir kaç gün denedim gerçekten daha motive edici oluyor sen de dene istersen
Şimdilerde hiçbir şey yazmıyorum
Sadece ev için bir takım ölçüler kaydediyorum. İnternetten bakıp fiyat araştırması yapıyorum. Bugün de avmye gidip bakacağız. Duruma göre alışveriş yapmamız lazım.
Mutfak musluğumuz arızalandı onu da değiştirmemiz gerekecek.
Eşime dün mianın robot süpürgeyi gösterdim al dedi ama şu an başka önceliklerim var maalesef. İnşallah sıra ona da gelecek

Sistemli çalışmak çok önemli
Yani bir işi bitirmeden diğer ise geçmemek lazım
Mesela bir odayı dis görüntüsü olarak toplayıp detaylara sonra giriyorum sonra o duzenledigim yerleri korumaya çalışıyorum

İş yerinde de aynı
Bir dosyayı aciyorsam bitirmeden diğerine gecmiyordum
Çünkü o işe odaklaninca diğer işe atlarsaniz toparlayamazsiniz .

İlk zamanlar her konuda dağınık çalışıp başarıya ulaşamadım hiç
Bir işi bitirmek güçlü hissettirir ve diğer işler için motive olmanızı sağlar
Basit işlerden başlayıp sonra detaya inmek çalışma yöntemim
Bunaldiginizda mola verin.

Merhaba kizlar 3 odanin cami iç dis silindi. Tüller yikanip takiliyor. Kizimi parka bile götürdüm markete de gittik geldik. Simdi biraz dinleneyim dedim. Aksama daha yemek yok. Aklimda ufak tefek işler var. Hafta ici de 2 görevim var. Birincisi dyson in parçalarını yıkamak ikincisi robot supurgenin parcalarini yikamak.
Oda oda gidince cok guzel oluyor. Yeni yıkanmış mis gibi tül kokusu. Tüller icin yikarken beyaz olmasi icin napiosunuz acaba. Bu dahakine onerilerinizi dikkate alarak yıkarım beyaz zaten ama kar gibi istiyorum. Birde yatak odasinda sizce kravuze tül olur mu. Tül ya da perde ya da halı yenileme işleri sizce kac senede bi olmali. Benim daha 7 sene oldu cok mu erken.

Elinize sağlık, baya iş bitmiş Perde, halı vs gibi eşyalar bence kişilerin kullanımına ve eşyanın kalitesine bağlı eskime durumuna göre değişkenlik gösterir, aşırı güneş alan camların perdeleri yırtılıyomuş mesela, ya da çok silinen çok yıkanan halılar çok çabuk deforme olabilir, ben halılarımı 9 sene kullanıp değiştirmiştim, elimden geldiği kadar evi ve eşyaları temiz kullanmaya gayret ettiğim için çok çabuk deforme olmadı, perdelerim de 10 yıl sonra değiştirdim taşınırken, 7 yıl da çok erken değil bence, eğer bütçe varsa değiştirilebilir, mobilya adına da sadece mutfak masamı değiştirdim kalan tüm eşyalar evlenirken alınanlar, 12 yıllık

Benim mobilyalar da 12 yil gider sanirim rahat. Bütçe var da hani derler ya ota boka paranı harcama diye. Ee bende gönlüme göre harcayamiyorum bu sekilde düşününce. Ne yirtik var ne yipranmislik.
Bıdık az daha büyüsün madem napalim.

Benimkiler de 15 yıllık ama kullanılacak hali kalmadı artık. Perdeler yarıya kadar yırtık yatak odasında sadece güneşlik var. Koltuklar yırtıldı. Mutfak masası baya eskidi, sandalyeler yırtıldı evi görsen sadaka veresin gelir bi de oturduğumuz siteyi görsen lüks güvenlikli falan

Olsun anka en azindan eskimisler degistirdigin zaman oh ber dersin sende. Aman eşya iste bugun alsam 1 sene sonra gene modasi gececek. Ne yetişmek mümkün ne de almamak.

Olsun anka en azindan eskimisler degistirdigin zaman oh ber dersin sende. Aman eşya iste bugun alsam 1 sene sonra gene modasi gececek. Ne yetişmek mümkün ne de almamak.
Aynen canım. Bi gaza geliyorum değiştireyim diyorum sonra bakıyorum benim en küçük oğlum çok aşırı hareketli ve eşyaya çok zarar veren bi çocuk az daha büyüsün diyorum. 3,5 yaşında 18. Aydan beri çişiyle uğraşıyorum. Alsam yine mahvedecek. Perdeye geçer mesela döner kendi etrafında. Perde etrafına dolanır düğüm olur. öyle yapa yapa yukardan yırtıldı gitti. Seneye ana sınıfına gidecek biraz enerjisini atar gelir inşallah öğrenir yavaş yavaş.

Benim de koltuklarım çökmeye başladı, seneye yenilemem lazım, yatak odam hiç yıpranmadı ama çok demode oldu, çok değiştirmek istiyorum, gözüme batıyo resmen, zaten ben evlendim 2 sene sonra mobilya trendleri inanılmaz değişti Allahtan salon mobilyalarını hep doğal ahşap desenlerde falan almıştım, salonum hiç çaktırmıyo 12 yıllık olduğunu, ama yatak odası oh no

Bizimde kiradaki evimiz çok küçüktü
Evlenirken yatak odası masa sandalye ve koltuk takımı almıştık
1 hali ve 3 yolluk aldık
Başka kirada eve gectik orası büyük bir evdi ama idare ettik exra koltuk almıştık ama sonuç kötü oldu uzun hikaye
Tabi kendi evimize geçince kiradaki eşyalar eve uymadı
Cocuk odası yaptık
Buyuk oda baya boş halde bekledi. Sonra köşe koltuğu aldık tadilat işleri oldu
Bu evde 5. Yılımız artık tamamıyla istediğim gibi olsun yerleseyim istiyorum
Diğer odada hala evlenirken aldığımız koltuklar ve masa var
Yatak odasında hala evlenirken aldığımız mobilyalar var ama bazı parçalarını eledim
8 yıllık olacak bu yaz

Bu yıl eksikleri tamamlarsam ileride eşyalar eskidikçe değişir artık ama uzun süre değişikliğe gitmeyi düşünmüyorum olduğu kadar.

Bizim Haziranda 7. Yılımız dolacak. Mutfak masa takımını değiştirdik geçen yaz. Çünkü evlenirken ev aldığımız için borcumuz çoktu ve uygun bir şey almıştık.
Bi de yatak odamızı değiştirdik yatağı hariç. Yatağın sadece başlığını değiştirdik. Sebebi de takım odaya büyüktü. Yatak duvara dayanıyordu ve bu durum benim canımı çok sıkıyordu.
Geçen sene salona geçtiğimiz için salona mecbur yeni halılar aldık.

içime sinmeyen şeyler değiştiği için ben çocuklar büyüyene kadar bunları kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum

Kravuze tül olabilir ama çok düz model seçersen daha iyi olur yatak odan modern di düz desensiz
Model olabilir ki desen odayı çok yoruyor.

Esyalarinda yipranmasina göre veya görüntüsüne göre karar verebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…