Popüler Konu Minimal Yaşam

Geçmiş olsun. Bir rahatsızlığın varsa ihmal etme bence de. Mutlaka görün bir doktora.

Biz de dün epey toparlandık. Evi de toparladım, süpürdüm. Nevresimleri değiştirip, yıkadım. Wcleri yıkadım. Yemek bulaşık vs.

Bugün eşim iş başı yaptı.
Kızımın öğretimeni de covid oldu. O yüzden sınıfı bu hafta kapalı.

Geçmiş olsun , ihmale gelmez böyle şeyler görün mutlaka

İyi olmanıza sevindim

Geçmiş olsun. Bir rahatsızlığın varsa ihmal etme bence de. Mutlaka görün bir doktora.

Geçmiş olsun , ihmale gelmez böyle şeyler görün mutlaka

Evet takibe başladım.
Takip edip, sonra gidersem doktora daha sağlıklı olur. hem git şu yediklerini düzelt öyle gel derse zaman kazanmış olurum.

Elinize sağlık

selamlar.
-dün akşam kuruyan 1 makina çamaşır katlandı yerleştirildi.1 makina kurumuş daha var katlanacak
-1 makina yıkandı serildi.akşam bir makina daha atılacak.
-wc + banyo temizlendi,çocuk odası ve diğer odalar beşer dakikalık süreyle toparlandı.mutfak temiz bırakıldı.
-yemeği dışardan söyledik.eşim yoktu.civcivlerimle abartmış olabiliriz bu konuyu.
-ödevler yapıldı çocuklara yatış
bende çay demleyip tv izledim biraz.
rutinler fena sayılmaz
-elektrikte 150 kw geçilmiş 2 katına yakın fatura geldi.günlük 5 kw hesapla iki kat ödeme sıkıntısı olmayacak.bi derdim oydu zaten her gün saat kontrolü yaparımneyse konumuz bu değil.
-markete zorunlu olmadıkça girmiyorum.
-sosyal aktivite olarak eşimle karar aldık.yakın çevremizdeki gezilecek görülecek yerleri not alıp müsait olduğumuz haftasonları sabahtan çıkıp kahvaltıyı mini bir piknik şeklinde yapıp günü devam ettirmek istiyoruz.geçen yaptık.çocuklarada bizede iyi geldi açık alanda vakit geçirip önemli yerleri görmek.

rahatsız olan arkadaşlar geçmişler olsun.bizim büyük sıkıntılı.öksürüp duruyor

Ben de az önce banyoya gidip dişlerimi fırçaladım, yüzümü yıkama jeliyle yıkadım, sonra tonikledim, nemlendirici sürdüm, dudaklarıma lipbalm sürdüm, göbeğime biooil sürdüm, ellerimi tırnaklarımı manikür peelingiyle ovdum, yıkayıp elime koluma vücut kremi sürdüm, benim vücudum çok kuru malesef, en son gözaltlarıma kolajenli göz maskesi yapıştırdım, yatarken yüzüme kantaron yağı sürücem bi damla kadar masaj yaparak
Şimdi bi ıhlamur demledim kendime, mumlarımı yaktım, netflixten dizimi izlicem
Ev toplu, mutfak temiz, çocuklar uyudu

Teşekkür ederim canım

Canım bu kullandığın ürünler doğal mı kimyasal mı onu merak ettim. Kimyasalsa çok fazla geldi benim gözüme.

Selam kızlar bu gün biraz dertleşmek istiyorum.
Öncelikle yazdıklarımı hiç kimse üzerine alınıp sitem etmesin. Hiç bir şekilde belli bir şahsı hedef alarak yazmıyorum. Sadece kendimi anlatmak istiyorum.

Bi söz okumuştum. Kitap okurken yazarın yazdıklarını değil kendi gördüklerinizi okuyorsunuz diye. Bu güne kadar o kadar çok kitap okudum ki ama sadece okudum. Uygulama kısmına geçince hiç birini kendi hayatıma geçiremedim. Çünkü KK da bir çok konuda büyük çoğunluk çocuğundan şikayet ediyordu. Bunu kendime bahane olarak almışım. Baksana adamlar 1-2 tane sağlıklı çocuktan yaka silkiyor şikayet ediyor senin 10 çocuğa bedel kızın var zaten bi de 3 oğlun var senin zorlanman çok normal diyip her giriştiğim işi yarım bıraktım. Her hevesimi öteledim. Tabii 4 çocukla nasılll napcannn tepkileri aldığım için de üstüne tuz biber oldu. Her okuduğum kitabı attım elimden. Ama 2021 in son çeyreğinde aydınlanma yaşadım. Yaşadığım bu aydınlanma ile bir nevi zihinsel diriliş de yaşadım. 2009 da kızımın hastalığıyla kendimi öldürmüşüm ve gömülmeyi bekliyormuşum. Oysa ki her zaman bana sıkıntısını anlatanlara kaza, kader, hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine iman ettik dediğim halde bilinçaltım gizli gizli isyan ediyormuş.

Şimdi aydınlanma yaşadım yaşadım da bu sefer daha da dibe battım. Beynim susmuyor. Zaten bilgi çöplüğüne dönmüş herkese her şeye verecek cevabı var kendine hayrı yok. Kendimi yağmur adam gibi hissediyorum. Her şeyi kayda almış sadece plak gibi döndürüyor. Hiç faydası yok kendine.

şimdi size sormak istediğim ben napayım nerden başlayayım hayata geri dönmek için. Kaçırdığım yerden yakalayabilmek için. Seneye 35 olacağım. Yaşadığım her şey iyi kötü tecrübeydi elbet ama 35 yılım çöp gibi geliyor artık.

Canım benimmm

Hayatta herkesin sınavının farklı olduğunu düşünenlerdenim kimimiz eşten,,,, kimimiz çocuktan,,, kimimiz sağlıktan,,, kimimiz ekonomiden herkesin sıkıntısı çok farklı Rabbim isyan etmeden sınavımız vermeyi nasip etsin

Ben büyük kızım okula başlayana kadar sadece benim yaşadığım sıkıntılar var sanıyordum eşimle filan tartışın a da ama farklı insanlar tanıyıp hayatlarını gördükten sonra anladım ki herkes bir mücadele içinde
Her zaman önceliğim sağlık ve huzur olmuştur

Bence sende öncelikle düşüncelerden kurtul kendini oyalayacak bişeyler bul biliyorum 4 çocukla zor olur ama ufacık bir yürüyüş bile kulaklığı takıp sana kendini iyi hissettirecektir

Ah Ankacım, 35 yılın asla çöp değil. Biz senin ne kadar fedakar bir anne olduğunu biliyoruz. Onlara verdiğin zaman emek çöp olabilir mi hiç.
Kitapları okuyup hayatına anında uyarlanabilen kaç kişi vardır ki şu hayatta? Zamanlar harmanlanır sen farkında olmadan hayatının içinde yer bulur öğrendiklerin. Ama senin fiziksel yükünü(ev işi,yemek) vs paylaşman ve birazcık da olsa kendine zaman ayırman lazım. Maddi olarak sıkıntı olmayacaksa en azından bir temizliğe bir abla olabilir, arada çocuklara bakacak bir yardımcı olabilir biri olmalı. İnsaüstü bir çaba sarfediyorsun sana da yazık

Canım bu kullandığın ürünler doğal mı kimyasal mı onu merak ettim. Kimyasalsa çok fazla geldi benim gözüme.

Kantaron yağı dışındakilerin hepsi mağazadan alınan hazır ürünler Hepsinin kullanım alanı farklı, kimi elime, kimi dudağıma, kimi vücuduma, kimi yüzüme, her bi zerrem ayrı bakım istiyo
Ama önüme gelen şeyi almamaya çalışıyorum tabi, içeriği incelenmiş, bütçem sınırları içinde güzel içerikli, tavsiye edilen ürünler almaya çalışıyorum, araştırıyorum, kullanmamak kullanmaktan daha zararlı bence, inanın çok fazla olan bişey yok, bunlar benim hep yaptığım rutin bakımlar
Önceden ev yapımı maskeler/peelingler hazırlardım ama öğrendim ki evde yaptığımız ürünler cildimizin ph değerine uymadığı için faydadan çok zararı var, yani her doğal olan iyi olan demek değilmiş, temizleme- tonikleme- nemlendirme-serumlama, gözaltı bakımı, dudak-el-vücut nemlendirme, tırnak bakımı, haftada 1 maske rutini bunlar olması gereken temel bakımlar

4 çocukla böyle hissetmeniz o kadar normal ki, her birine nakış nakış emek işleniyor, bu devirde çocuk büyütmek kolay mı, hem de 4 tane birden… kendinize yok yere yüklenmeyin, eleştirmeyin bence, önce kendinizi anlayın, kendinize hak verin, çok sevdiğiniz bi dostunuz sizinle bu cümleleri paylaşsa ona neler söyler, nasıl telkin ederdiniz? O cümleleri kendinize söyleyin çünkü çoktan haketmişsiniz güzel şeyler duymayı
Hem hiç bi şey için geç değil, hele hele yaşadığınız yıllar asla çöp değil, 4 çocuğa verilen emek, yapılan annelik, bunlar en değerli kazançlar
Kendinize çok yüklenmeden başlayın bence, kitap okuyacaksanız çok kalın olmayan bi kitapla başlayabilirsiniz mesela, keşke yardım alabilseniz ev işleri, yemek vs için, plan/program dahilinde hareket etmek de zamandan çok kazandırıyo, hem neler yapıp neler yapamadığınızı görürsünüz, yapmak istediğiniz şeyleri listeleyebilirsiniz, çocuklarınız kaç yaşlarında?

Hayat hiç adil değil terazi eşit değil
Verdiğimiz mücadele aynı değil

Pes etmek kolay bunları düşününce
Efsaneler duyarız imkansız olanı başarmaktı içindeki inançla

Her sorumluluğa ip bağlarız ve hepsini elimizde sıkıca tutarız yoruluruz
Başkasına ipleri verecek kadar guvenmeyiz yada vicdan yaparız
Sonra o ipler gerilir ve kopar.
Kopan sorumluluk değildir sonuclaridir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…