- 25 Şubat 2015
- 1.786
- 2.303
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Büyük 5 yaşında, küçük 28 aylıksenin yavrular kaç yaşlarında Mikan ??
Büyük 5 yaşında, küçük 28 aylık
Zor ama tatlı gerçekten, pandemide eve tıkılmak beni çok olumsuz etkiledi. Yoksa evet yine zorlanıyordum ama yine de çabuk toparlıyordum ruh halimi. Şimdi daha normaliz neysekiahhhh en zor zamanların desene, ama inan geçiyor, o nedenle tadını çıkarmayı sakın unutma
öğlenci, 18:30da evde oluyor.Okuldan kaçta geliyor
amin hepimize kolaylıklar olsun.çok teşekkür ederim :)
size de kolaylıklar diliyorum... sabit gelirli olmak demek bu demek aslında, hesap kitap işi ..
Öğlenci olmak sıkıntı ya gerçekten. Her gün aynı saatte ve aynı yerde ödevlerini yaptırmaya çalış. 1. Sınıf olduğu için ne kadar uygulanabilir bilmiyorum ama mesela 2 saatte ödevlerini bitirmesi gerektiğini söyle. Oyalanır yapmazsa bile kitapları kaldıracağını söyle. Ve gerçekten de saat dolduğunda kitapları kaldır. Öğretmenine de bilgi ver işbirliği içinde o da yapılmayan ödevler için uyarı da bulunsun mesela. Ya da ekstra ödev versin. Normalde bu yöntem çok etkilidir ama dediğim gibi 1. Sınıf için uygulanamayabilir. Ama gelecek yıllar için belki fikir oluröğlenci, 18:30da evde oluyor.
sabah da erken kalkamıyor 10 da kalksa 11e kadar kahvaltısı sürüyor.
Mikan cığım,Manzaram şahane değil ama olsun…
Kara kaplı olmasa da karakedili defterim büyüğü de var aynısının, minimal yolculuğuma başlarken almıştım.Ona hangi odadan, hangi çekmeceden ne eleyeceğimi dahi yazmıştım. Sonra menülerimi, aylık haftalık hedeflerimi, yılsonu değerlendirmesi, temizlik planları, kitap okuma listeleri vs. herşeyi yazıyordum.Mikan cığım,
şu kedili deftere ne notlar düşüyorsun?
Bana arkadaşlarım ToDo Defterleri alıp duruyorlar ben de kıyıp kullanamıyorum onları.
Fikir olsun bana.
Çok teşekkür ederim.
Valla bitti, ama biz de bittik. stresi yeter valla görümcemin yerinde olmak istemezdim.
Valla bu ara programım yoğun.
Çocuk 1. sınıf olunca gece geç saatlere kadar ders telaşımız var. Başında duruyoruz eşimle dönüşümlü olarak, sıkılıyor, hadi hadi hadi diye sürekli baskı peşindeyiz. o da mutsuz oluyor biz de geriliyoruz.
Ders sonrası bir şey kalmıyor ama o an sürekli baskı halindeyiz, anlatabiliyor muyum durumu bilemedim şimdi
ne iş yetişiyor, ne başka bir şey.
dün akşam sadece 1 makine bulaşık yıkattım, kalanı da yıkanacak şekilde hazır bıraktım, tezgahta duruyorlar valla. yetişemedim.
konservatuvara ağırlık vermem lazım, vakit bile bulamıyorum.
ay stresim çok bu ara tutmayın beni ağlıycam
Dün okul tarafından düzenlenen online bir seminere katıldım. Uzman benzer şeyler söyledi. Ödev çocuğun kendi sorumluluğunda ve öğretmeniyle kendi arasında. Yapmıyorsa sonuçlarına katlanacak. Ama tabi pratikte pek böyle olmuyor başına oturup yap da yap diyoruz. Biz de seneye aynı sorunları yaşayacağız eminim.Selam
Ödev konusunda hiç stres yapma
Bu konu öğrenciyle öğretmen arasındaki sorumluluk
Yapmıyorsa bırak kendi haline
Birkaç gün bunun zorluğunu yaşayınca kendi isteyecek
Ebeveyn olarak cocugunla bu konu da ters düşme.
Harika anlattımKara kaplı olmasa da karakedili defterim büyüğü de var aynısının, minimal yolculuğuma başlarken almıştım.Ona hangi odadan, hangi çekmeceden ne eleyeceğimi dahi yazmıştım. Sonra menülerimi, aylık haftalık hedeflerimi, yılsonu değerlendirmesi, temizlik planları, kitap okuma listeleri vs. herşeyi yazıyordum.
Sonra onu taşımak zor olduğu için küçük bir defter alayım dedim bu yaz. Aynı kırtasiyeye gittim, yıllar sonra adam aynı defterin küçüğünü verince çok şaşırmıştım. Bu bir işaret gibi gelmişti. Çünkü ruhsal minimalliğe niyet ederek almak istemiştim yeni defteri. Aylık hedeflerim haricinde daha çok tefekkür defteri olarak kullanıyorum şu anda bunu. Plan programların çoğunu hala büyük olana yazıyorum. Ne uzattım dimi ya
ben bu sene yaparım ama seneye kendi haline bırakırım diye düşünüyorum. önce bir okuma yazmayı öğrensin.Dün okul tarafından düzenlenen online bir seminere katıldım. Uzman benzer şeyler söyledi. Ödev çocuğun kendi sorumluluğunda ve öğretmeniyle kendi arasında. Yapmıyorsa sonuçlarına katlanacak. Ama tabi pratikte pek böyle olmuyor başına oturup yap da yap diyoruz. Biz de seneye aynı sorunları yaşayacağız eminim.
biz de dışarda yiyeceğiz, bir çalışanımızın emekli yemeği var.Bu akşam yemek derdim yok ne mutlu
kv ye gideceğiz
kızını okula götürecek birini buldun mu?biz de dışarda yiyeceğiz, bir çalışanımızın emekli yemeği var.
Çok güzelManzaram şahane değil ama olsun…