- 12 Ocak 2019
- 2.837
- 6.386
Ah be Mikan ım, kelin tırnağı olsa diyeceğim... Benimkiler de sabah 6 civarı kalkarlar. Akşam 9.30-10 da uyurlar. Benim uyku 12'yi bulur, bazen de 12'yi geçer. 6 gibi kalkmış oluyorum bende ama daha erken uyuyup (10 gibi), daha erken kalkmak (5 gibi) istiyorum. Kendimce bir plan yaptım. İnşaallah 5 gibi uyanabilip bunu sabitletsem o 1 saati kendime ayırmak istiyorum.Günaydınlar,
Bugün sinir harbi ile uyandım. Tabiki çocuklar erken uyandığı için Uyku hassas noktam, söylendikçe söyledim. Sonra da kendimi çok kötü hissettim Neyse artık çocuklardan önce uyanmaya karar verdim. 6.10 da uyanıyorlar, şanslıysak 6.30
5.45te uyanmaya karar verdim. Biliyorum ki bi kaç gün sürünerek kalkacağım ama olsun mental dengemi çocuklar uyanana kadar ayarlamalıyım. Böylece güne daha huzurlu başlayabileceğim diye umuyorum.
Evet açlık vs bir şekilde tolere ediliyor ama uykusuzluk zor gerçekten. Ben o dönemi kendime "geçecek" diye diye geçirdim. Geçecek...geçecek... Çocuklar bilinçli bir şekilde bize zarar vermiyorlar aslında senin de bildiğin gibi. Ama biz dolu olunca en ufak damla bardağı taşırıyor. Arada kendimizi boşaltmamız lazım. Mümkün mertebe babaya postalamalı. Yoksa tüm dünyayı sırtında taşıyan mitolojik karakter Atlas gibi ezilir dururuz.
Sen kendini en iyi bilensin. Dur bazen ... sadece dur... ve bak kendini izle. Nasıl bir duygu durumu içindesin? Bu halin farkında mısın? Bu halden memnun musun? Memnun olmaman sana birşeyler söylüyor olmalı. Değiştirmen gereken birşeyler...