Popüler Konu Minimal Yaşam

Bazen uzandığım yerden kafamdan evi toplayıp siliyorum gerçek gibi oluyor bi deneyin belki hoşunuza gider , sihirli annem betüş gibi , hatta bakım falan yapıyorum
kafada bitiyor iş yani 😂 önemli olan o temizlik duygusu değil mi 😂
ya Allahım tam bir Terazi kafası :KK70:

Mia- Mia- ve diğer kızlar hepinize selamlar.

Mia- Mia- 'cığım, sen, her işi bitmeyen, temiz olmaya çalışıp yetişemeyen, eşyalardan evi görünmeyen hepimize ön ayak oldum, ilham verdin.

Ben senelerdir çok şeyden kurtuldum. işimi çok azalttım.
Bir türlü girişemediğim 2 yer var.
1- gardrop
2- mutfak eşyaları (senin gibi inanılmaz kaselerim var. yemek takımımı kullanayım dedim, diğerlerini çıkartalım elden. eşim cam tabak kullanmaktan yana. porselen sağlıksız olduğu için, o hepsinden kurtulma taraftarı.)

Bu motiveyi ne zaman bulacağım bilmiyorum.
Ne güzel yolun yarısina gelmişsin
Sadelik işi motiveyle oluyor
O enerjiyi bulduğunda kalan işlerde bitecektir 😊

Bu süreçte tv konsolumu eledim, şifonyerimi eledim, tabaklar, bardaklar, poşet poşet kıyafetler, ayakkabılar.. yeni evlenecek durumu olmayan birine çeyizimden bir şeyler.. çocuğum büyüdükçe küçülenleri verdim.. eşimin giymediği kıyafetler.. anı diye biriktirdiğimiz ıvır zıvırlar.. vs. Ama bunları yaparken bir yandan da almaya devam etmedim. İhtiyaç doğrultusunda alış veriş yaptım. Düzeni severim, karışıklık beni rahatsız eder. Azalınca her şeyi düzenlemek daha kolay oldu. Sadelik harika bir şey.
Süpersin bellezam hep kararlı duruşuna enerjine hayranım 😊

selamlar.
bayadır ajanda kullanmayı bırakmıştım.ya küçük defterime yada minik not kağıtlarına arada yazıyordum.dün masada gördüm eşim bir tel nosu yazmış sayfanın birine. muhtemelen telefon gelmiş biri no bırakmış falan filan.sinirlendim.ajandamı elime aldım sayfaları karıştırdım.ne güzel şeyler planlamışım ne güzel resimler çizmişim.yemek listeleri,haftalık rutinler vs..günün mottosu...günümü nasıl hisstiğimle ilgili renkler belirlemiş bilmem hangi ayın hangi gününde kızgınmışım,birinde enerji tavan...düzenim iyi gidiyor ama ajanda kullanmak başka bişeymiş.alacaklar verecekler market listesi.akşam zamanım olursa tekrar başlıyacağım,yoksa yarın kahvaltıdan sonra kahve içerken..
Ne güzel planlar yapmışsın
Eşimde kalem kağıt görse hesap yapmaya başlıyor 😂

Bazen uzandığım yerden kafamdan evi toplayıp siliyorum gerçek gibi oluyor bi deneyin belki hoşunuza gider , sihirli annem betüş gibi , hatta bakım falan yapıyorum
kafada bitiyor iş yani 😂 önemli olan o temizlik duygusu değil mi 😂
Iyi fikir 😂

20210108_202657.jpg

Ben de uzun süredir başladığım sadelik yolculuğumu özetlemek istiyorum 🤗
Evlenirken çeyiz diye herşeyden aldım ve yaptığım en büyük yanlış herşeyden ayrıca misafir için almak oldu.
İki oda yaptm salon ve oturma odası olmak üzere .
Ama yıllar içinde baktım ki her gelen bizimle oturuyor iki odayı boş yere yapmışız ,sadece iş yükümu arttırıyor.Esimle ortak karar aldık ve tüm salonu koltuklar masa sandalye konsol ne varsa sattık .Bu en büyük adimim oldu bu süreçte oturma odama bazı eklemeler yaptm küçük küçük ama artık kendimi tek odayla daha iyi hissetmeye başladım ve asla pişman olmadım.

Bekar evimdeki odamı da evlenince kendimle getirip boş odaya koymuştum yatılı gelen misafirlere kullanmak için ama oradaki yatak baza ve gardrobu sattım ve ayda yılda bir gelen misafir için bir odayi işgal etmenin mantıksız olduğunu farkettim.

Annemin bana ceyiz için yaptığı yatak ve yorganları anneme geri verdim ,çünkü onları indir kaldır veya koyacak yer ayarla iş yükümu azaltmak istedim ve bunu başardım.

Tülbent patik lif havlu şal gibi ceyizlerimin %90 ini evlenmek üzere olan yakınlarıma dağıttım kalanı birine hediye edebilirim düşüncesiyle ayırdım o da küçük bir hurc zaten çok değil.

Konsolu satınca içindekileri mutfağa taşıdım mutfak dolaplarında sigamadim tabi ,ben de büyük bir eleme yapmaya karar verdim,iki büyük valiz mutfak eşyasını ev kurmaya çalışan bir yakınıma yolladım.(valizleri de yolladım onlar da gitti bekarliktan kalmıştı 😃)

Yatak örtüsü pike takımları gibi bir kaç şeyi de ikinci el uygulamalardan sattım.

Şuan satışta olan bir kaç esyam var ,onlar da giderse aklımda bir iki şeyi değiştirmek var evde .Kendi sadelesme surecime bakıyorum da kendi adıma baya yol katetmisim.

Tüm bunlar olurken alışveriş alışkanlığımi da degistrdm çok az şey almaya başladım.Boylece evde yeni yığılmalarin olmasını engelledim.
🤗

Migi bence üst dolaplar kullanışlı olmayabilir ağır şeyler ya ben altta büyük geniş çekmeceler var oraya koyuyorum ,tava tencere gibi şeyleri her zaman alt dolaplara koyarım
Üst dolabı kullanmadıklarını koydum ama tabak tencere felan erzak dolaba koydum
Baharatlar bölümü ayırdım
Valla yerleşme düşüncesi baya zaman aldı 🙄

Ben de uzun süredir başladığım sadelik yolculuğumu özetlemek istiyorum 🤗
Evlenirken çeyiz diye herşeyden aldım ve yaptığım en büyük yanlış herşeyden ayrıca misafir için almak oldu.
İki oda yaptm salon ve oturma odası olmak üzere .
Ama yıllar içinde baktım ki her gelen bizimle oturuyor iki odayı boş yere yapmışız ,sadece iş yükümu arttırıyor.Esimle ortak karar aldık ve tüm salonu koltuklar masa sandalye konsol ne varsa sattık .Bu en büyük adimim oldu bu süreçte oturma odama bazı eklemeler yaptm küçük küçük ama artık kendimi tek odayla daha iyi hissetmeye başladım ve asla pişman olmadım.

Bekar evimdeki odamı da evlenince kendimle getirip boş odaya koymuştum yatılı gelen misafirlere kullanmak için ama oradaki yatak baza ve gardrobu sattım ve ayda yılda bir gelen misafir için bir odayi işgal etmenin mantıksız olduğunu farkettim.

Annemin bana ceyiz için yaptığı yatak ve yorganları anneme geri verdim ,çünkü onları indir kaldır veya koyacak yer ayarla iş yükümu azaltmak istedim ve bunu başardım.

Tülbent patik lif havlu şal gibi ceyizlerimin %90 ini evlenmek üzere olan yakınlarıma dağıttım kalanı birine hediye edebilirim düşüncesiyle ayırdım o da küçük bir hurc zaten çok değil.

Konsolu satınca içindekileri mutfağa taşıdım mutfak dolaplarında sigamadim tabi ,ben de büyük bir eleme yapmaya karar verdim,iki büyük valiz mutfak eşyasını ev kurmaya çalışan bir yakınıma yolladım.(valizleri de yolladım onlar da gitti bekarliktan kalmıştı 😃)

Yatak örtüsü pike takımları gibi bir kaç şeyi de ikinci el uygulamalardan sattım.

Şuan satışta olan bir kaç esyam var ,onlar da giderse aklımda bir iki şeyi değiştirmek var evde .Kendi sadelesme surecime bakıyorum da kendi adıma baya yol katetmisim.

Tüm bunlar olurken alışveriş alışkanlığımi da degistrdm çok az şey almaya başladım.Boylece evde yeni yığılmalarin olmasını engelledim.
🤗
Süpersin özellikle büyük eşyaları eleyip kurtulmak kısa sürede

Üst dolabı kullanmadıklarını koydum ama tabak tencere felan erzak dolaba koydum
Baharatlar bölümü ayırdım
Valla yerleşme düşüncesi baya zaman aldı 🙄
İyi yapmissin güle güle kullan,bir süre böyle denersin bu düzende rahat kullanım imkanı olmazsa tekrar degistrrsn 🤗hayırlı olsun dolapların

Süpersin özellikle büyük eşyaları eleyip kurtulmak kısa sürede
Kesinlikle büyükler çıkınca sadelestigimi hissettim 🤗
Ama az çok demeden fazlalıklardan arınmak lazım tabi 👍

Mia senin ve diğer arkadaşların benim motivasyonuma katkısı çok büyük 😊herkesin yazdığından bir şeyler ogreniyoruz çok iyi oluyor ♥️

X