- 23 Eylül 2013
- 23.874
- 48.557
SagolunAma terazi değilim koç burcuyum kediniz hoş gelmiş
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
SagolunAma terazi değilim koç burcuyum kediniz hoş gelmiş
Mahalle baskısına boyun eğmediğiniz için sizi tebrik ederimEn başından beri minimal yaşamı savunuyorum. 8 aylık evliyim, çeyizlerin çoğunu dağıttım, iki tencere takımım vardı, birini kendime bıraktım sadece yer kaplıyordu.
Mutfak masası almadım diye linç yedim ama yemek masam varken ihtiyacım yoktu ve inatla almadım.
Odalarımdan birinde yalnızca bir çalışma masası ve kütüphanem var. ( Bence evin en huzurlu odası ) Annelere göre orayı oturma odası yapmalıymışım ve oturduğum odayı da yılda birkaç kez gelecek misafirler için temizleyip kapatmalıymışım.
Evimdeki her eşyayı kullanabildiğim için mutluyum. Yemek takımı ve birkaç şeyi annemin korkusundan veremedim ama onları da elden çıkarmam yakın. :)))
Tavsiye ederim.
Okumak bile insani mutlu ediyor degil mi? Bir de uygulamasi kimbilir ne guzeldir aslinda evlenirken hicbir seyi gereksiz almadim. Koca koca salon takimlarim yok mesela, butun esyalarimizi ikeadan aldik. Ama salonumuz nispeten kucuk ve soyle bir bakinca kalabalik duruyor mesela 12 kisilik yemek takimim yok. Onun yerine 6 kisilik gundelik, 6 kisilik de misafir icin ayri yemek takimi almistim bekarken. Fakat mutfaga bakiyorum butun dolaplar dolu, ustuste. Evlendikten sonra da bisey gorup begendikce almisim, birikmis. Hangisine kiysam diye dusunup kiyamiyorum
Kiyafetlerimden azaltayim dedim gecen. En fazla 10 parca cikti artik calisan bir kadin degilim, degisik degisik seye ihtiyacim da yok, ama varolanlardan da bu kadar eleyebildim bilmiyorum, bu sanirim uzun bir surec.. yavas yavas ilerlersem belki basaririm
Çok güzel evlenirken eleştiriler çok fazla oluyor başa çıkabilmek büyük başarıEn başından beri minimal yaşamı savunuyorum. 8 aylık evliyim, çeyizlerin çoğunu dağıttım, iki tencere takımım vardı, birini kendime bıraktım sadece yer kaplıyordu.
Mutfak masası almadım diye linç yedim ama yemek masam varken ihtiyacım yoktu ve inatla almadım.
Odalarımdan birinde yalnızca bir çalışma masası ve kütüphanem var. ( Bence evin en huzurlu odası ) Annelere göre orayı oturma odası yapmalıymışım ve oturduğum odayı da yılda birkaç kez gelecek misafirler için temizleyip kapatmalıymışım.
Evimdeki her eşyayı kullanabildiğim için mutluyum. Yemek takımı ve birkaç şeyi annemin korkusundan veremedim ama onları da elden çıkarmam yakın. :)))
Tavsiye ederim.
Nişan bohçasına beyaz tüylü terlik almam dedim diye ne kavgalar çıkmıştı, hatırlıyorum da.Çok güzel evlenirken eleştiriler çok fazla oluyor başa çıkabilmek büyük başarı
Bende var :) tüyü çıkarılabilir olandan almıştım ama hiç kullanmadım. Bazada yer kaplıyor şu an. Evde topuklu terlikle ne işim olur bilmiyorum saçmalık ötesi.Nişan bohçasına beyaz tüylü terlik almam dedim diye ne kavgalar çıkmıştı, hatırlıyorum da.
Tüylü terlik ne ya? :)
Onu bende almamıştımNişan bohçasına beyaz tüylü terlik almam dedim diye ne kavgalar çıkmıştı, hatırlıyorum da.
Tüylü terlik ne ya? :)
O terlik ev için değil sanırımBende var :) tüyü çıkarılabilir olandan almıştım ama hiç kullanmadım. Bazada yer kaplıyor şu an. Evde topuklu terlikle ne işim olur bilmiyorum saçmalık ötesi.
Bende var :) tüyü çıkarılabilir olandan almıştım ama hiç kullanmadım. Bazada yer kaplıyor şu an. Evde topuklu terlikle ne işim olur bilmiyorum saçmalık ötesi.
Bazalar eşya almıyor, kayınvalidem de kız çeyizi gibi çeyiz yapmış oğluna, annem desen benim çeyizimle iki kız bile çıkardı evden. Bu kadar şeyi kim kullanıyor ki? Saten incili yatak örtülerime kadar verdim, hala da var. Eşim evlendiğimiz ilk gün, bunlarla yatılmıyo ki, insan uyuyamaz da deyip kenara koymuştu, yani çeyizde görünsün diye alınmıştı çoğu şey.Onu bende almamıştım
Ama o sıra ev kiralamamıştık biri bana perde aldın mı diye sormuştu
Ev daha belli değil ki demistim
Olsun sen al yinede demişti
Kutularsam bu kez de kutulari koyacak yer yok evimiz 2+1. Bebek odasi bile yapamiyorum, cunku oturma odamizda bir cekyat bir kitaplik bir koca elbise dolabi varMutfak eşyalarının çoğunu kutulayıp kaldırıp deneyin o sadeligi yaşayın sonra kutulardan ihtiyaç duydukça çıkartırsınız
Aynısını yapmıştım ben de 2017 de belim kopmuştu ama sonrasında çok rahat ettik , bulaşık yemek yer süpür sil banyo tuvalet toz al iş bitiyor hicbir yer dağılmıyor çamaşır ayını oda oda ayin yapiyorum yorulmuyorum buzluga da el oyalayici seyleri yapip atinca zamandan tasarruf geriye tum gun.2017 temmuzunda minimal yaşam verimli rutin bi de eski bir sayfa vardı sade yaşam mıydı neydi. Bu 3 topiği okudum bitirdim. O zaman memleketteydim. Planlar yaptım yazdım çizdim. Elenecekler yeri değişecekleri vs. Belirledim listeledim. Ağustosta eve döndüm 3 hafta her gün poşet poşet kıyafet, mutfak eşyası, ıvır zıvır vs. Evden çıkardım. Eşim bile şok oldu ama çok hoşuna gitti o da kıyafetlerini eledi 30-40 parçayı tek seferde elemiştir. Bazıları yavaş yavaş yapar ama ben bir anda yapıp büyük farkı sadeliği görünce çok mutlu ve motive oldum, hafifledim, zihnim berraklaştı. Siz de kendinize uygun yöntemi bulup başlayabilirsiniz eğer gerçekten istiyorsanız
Kesinlikle duygusal bağ kısmı kilit nokta, orayı çözdün mü gerisi geliyor. Ben de mutfak eşyalarını dağıttım. Paketli çeyizlik pike takımları vs. Vardı yeni evlenenlere hediye ettim. Kıyafetleri ihtiyacı olanlara verdim. Şimdi bazen uygulamaya koyuyorum gözüme takınlanları. Belli bir müddet içinde satılmazsa giysi kutularına atıyorum.Aynısını yapmıştım ben de 2017 de belim kopmuştu ama sonrasında çok rahat ettik , bulaşık yemek yer süpür sil banyo tuvalet toz al iş bitiyor hicbir yer dağılmıyor çamaşır ayını oda oda ayin yapiyorum yorulmuyorum buzluga da el oyalayici seyleri yapip atinca zamandan tasarruf geriye tum gun.
Hâlâ biri bir deyimi beğendi mi al götür al senin olsun hatta şu şu var onu da vereyim diyerek elden çıkarmaya çalışıyorum bazı şeyleri.
Anladimki sadece duygusal bağ var onu aşması zor oluyor ama alışıyor insan ve ben her verdiğim şeyde karşımdaki istediği için verdiğmden ben daha mutlu oluyorum onlardan fazla.
Sürekli link veren hesapları ben de takipten çıkıyorum sıkıyor.Saniyorum sadelesme yolundaki ilk adimimi telefonumdan baslayarak attim ne zamandir kullanmadigim uygulamalari sildim:
tripadvisor
Hopi
Falcibaci
Garantibbva
Ve trendyol. (Hepsiburada ya kiyamadim, bisey lazim olursa diye dursun)
Simdi de instagramda takip ettigim ve 10 dk da bir trendyol linki veren kisileri takipten cikicam. Onlari takip etme sebebim bebekleri olusuydu, belki faydali bir icerik okurum vs diye, ama baktim ki elim surekli trendyola gidiyor. Onlar bundan para kazaniyorlar, tuzlari kuru, peki bana faydasi ne? Daha fazla tuketme durtusu, alinca gecici ve sahte bir mutluluk duygusu, alamayinca eksik hissetme.
Beni tuketime tesvik ediyordu. Bir de indirim adi altinda aslinda cogu indirimli degil. en basiti gecen gun bi hesap sahibi mini sarmisak rendesi linki vermis. Aynisini yakin zamanda migrostan 5 tl ye almistim. Bi bakayim su trendyol linkine dedim,15 20 lira arasi mini rendeler koleksiyonu yapmis, biri benim aldigim yani bilmesem demek ki 3 kati fiyatina falan alicam almak istesem:) cok degisik bir dunya..Sürekli link veren hesapları ben de takipten çıkıyorum sıkıyor.
Merhaba uzun süredir sessiz takipçinizim.Yazacak kadar sadeleşmeyi bekledim.Çok şeyler kattı bu sayfa bana başta Mia- olmak üzere buraya yazan herkesten ilham aldım ben de kendi adıma teşekkür etmek istedim.Kediniz de ailenize hoşgelmişIlk sayfalardan beğeni gelince 4 yıl öncesine gidiyorum hep
Ah be mia koca okyanusta çırpınmışsın hep
Bitmeyen çamaşırlar varmis 3 mak birikmiş
3 nevresimin varmis 2 tane daha olsa hayır demezmissin
Bitmeyen ev işleri
Kaseleri çokmuş ama veremezmiş
Hayallerine adım atamayacak kadar korkak ve yorgun
Sonra büyümüşsün değişmişsin
Bugün elimde çayımla dinlenirken mia yi okudum
O günler o kadar yorumlasaydım bugün bu kadar rahat olamazdım belki de
Değişmeyen bir şey var ütüyü hala sevmiyorum ama ütülenecek eşyam az