Selamlar
Bugün plan evi hızlıca toplamak süpürmek silmek
Her oda için 10 dk
Çamaşırlar aylık alışkanlığımız
Haftalık görevimiz banyo çocuk odası ve çamaşır odası
Kolay gelsin
Ben varım

Merhaba, sayfanın sessiz takipçilerindenim :) Sizin yazınızı kurken ajandaya baktım çok hoşuma gitti. Ajanda 2 yılı mı kapsıyor hem 2020 hem de 2021 mi var ajandada?

selam kızlar... işten arada kalan vakitlerde bakıp yazınca çok aktif olamıyorum. tlf dan bakıp yazmaya başlarsam burada çok zaman geçirmekten korkuyorum, iki arada bir derede kalıyorum neyse öyle işte:)) yazamayınca kusuruma bakmayın.

Mikan canım aynı kafa karışıklığı bende de var. pandemi ile hayattan beklentilerimiz, ihtiyaçlarımız bir yana kimliğimizi, kim olduğumuzu, bundan sonra neyle ve nasıl devam etmek istediğimizi sorgulama ihtiyacı duyduk hepimiz. şu anki kısmi normalleşme ile birlikte bunları hayata nasıl adapte edebiliriz, değişimi nasıl, ne süreç ve miktarda yaşamalıyız gibi pratik gündemimiz yoğunlaştı. bu da kafa karışıklığına neden oluyor. bir yazar demiş ya ama en iyi zihinsel durum, kafa karışıklığından sonrasıdır:) onun bu olmasını temenni ediyoruz biz de:)) sen kaliteli bir insansın. duygusal durumunu biraz kontrol altına alırsan hayattan daha çok doyum alırsın sanıyorum. önceliklerinin, neyin sana "en fazla" ruhsal doyum verdiğinin üzerinde yoğunlaşıp, bunları başkalarının istek ve beklentilerinden ayırabilirsen biraz kafanı toplayabilirsin diye düşünüyorum nacizane:) buraya yazmak istediğim çok şey oluyor bazen. ama yazdıklarım genelde o anlık oluyor. inşallah biraz cevap verebilmişimdir sana.

Mia- senin dengede kalma olayına bayılıyorum zaten:) eski minimal yeni biraz maksimalist arkadaşım benim:)) hayat zaten dengede kalabilme mücadelesi... günlük rutinlerin bana ilham oluyor, yazmaya devam
ve herkes iyidir umarım... tüm minimal yaşam grubuna sevgilerimi gönderiyorum

Yaa çok teşekkürler, ne güzel yazmışsın evet ben anlık duygularıma çok yüz veriyorum maalesef, kendi irademe daha çok hükmetmek Benim de hedefim..

Ben öncesinde dışarda yere oturmayan, halka açık WC’lere giremeyen, bir yerde yemek yerken bin kere düşünen biriydim. Çocuktan sonra çok değiştim saldım gitti derken bu salgın beni o anlamda baya gerilere attı yine. Uyum sağlamak gerçekten zor, bi şeyler yaptıktan sonra sürekli acabalarla yaşamak hiç hoşuma gitmese de bakış açımı değiştirmeye çalışıyorum ve baya değiştirdim de aslında:)

Bu arada ben öncesinde de paylaşımlarını zevkle okuyordum, daha çok yazman beni mutlu eder

Yaa ne güzel anlatmışsın :)
Denge önemli mesela saydım 14 tane çiçeğim varmis ama bana fazla gelmiyor oysa :))
Devetabanı da alsam son olacak ama
Ufak detaylar ve büyük tadilatlar olunca hep kendi tarzıma olaylar gelişiyor yoksa şimdiye ev tadilatı biterdi nerelerden neler buluyorum bir bilsen hal böyle olunca minimalizm bir tik geride kalıyor

Yanı lagom felsefesi ne az ne fazla tam kararında

Planlama işini bende sevdim devamı gelecek

Tabii 2,5 saatlik uykuyla duruyorum inşallah zor geçmez bu gün

dün halsizlikten çok bişey yapamamıştım. Akşam yemeğinden sonra gözüm açıldı mutfağı topladım, yemek yaptım evdekilere, mutfağı temiz bıraktım, 3-4 makine belki daha fazla çamaşır katladım. Salyangoz özlü krem hediye gelmişti onu kullanmaya başladım. Üşengeçlikten kaç aydır elimi sürmemiştim.

Bugün eski aynalığım ve eski yatak başlığım da aramızdan ayrıldı. Elden çıkarılacak büyük eşya kalmadı şimdilik.

Şimdi sıra eksiklerde
Komidin yaptırmamıştım. 2 raf takılacaktı. Ama mobilyacı unutmuş takmayı. Bi de yatak komple değişmediği için yakışmayacaktı sanki.
Tabure sehpa bakıyorum şimdi telefonumu kitabımı koymak için. Bi de avizem kırılmış boya yaparken. Odaya renk katacak bi kaç fikrim var bakalım.

Kızlar bu kızımızı takip edelim, destek olalım.

Kızlar minimal yaşama çok uymuyor biliyorum ama küçük çocuğu olanlar için büyük kurtarıcı. Ben başka markadan almıştım mart ayında hala baya var. Bitince hemen bundan alıcam.
bendeki ayna cam silemiyoR. Aynalarda hep parmak izi oluyor. Sırf onun için yine alınır

Selamlar,
Mutfak,çocuk odası,oturma odası supuruldu,silindi,kilimler silkelendi,bebiş uyandı ,antre ve salon akşam yapilmisti,çocuklar uyuduktan sonrada yatak odasını silcem ,supurcem ve dağınıklığı toplayacağım,lavoda ovuldu dün,gecede klozet ve yerleri silerim ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…