• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçen hafta yapmıştım.

Ne kadar ayrıntılı ve güzel yazmışsın. Teşekkürler.:KK36:
Sade yağ, tereyağının tekrar kaynatılarak suyunun iyice buharlaşmasıyla oluşan yağ mı? Kurabiyeye kıyırlık veriyor diye biliyorum.
...
Daha önce pastanede çalışan bir öğretmen arkadaş antep fıstığı diye bezelyeyi kurutup rondadan geçirip kullandıklarını söylemişti. Baklava için de taze cevizin acı geldiği için geçen yıldan kalan( yazmak istemiyorum şimdi ama işte) kötü olan cevizleri elekten eleyerek kullandıklarını söylemişti.:KK57: Bende ki pastane imajı yerle bir tabii. :bicak: şimdi sen de antep fıstığı iyi çıkmadı diyince beynim senaryoları yazdı durdu.:KK53: Burada keyif alarak yediğim baklava falan çok nadirdir.

Bu arada seninle konuşmadan yapmıştım yenidünya kebabını. Bugün de patlıcana talim gibi gözüküyor.
Ana mantık öyle evet 1kilo tereyağ 900gr sade yağ elde edilir tereyağ eritilir köpükler alınır sonra dinlenmeye bırakılır torku kalır dibinde o kullanılmaz kalan üstteki yağ bizim sade yapımız.
Evet ilk hızlı hızlı okudum pardon yanlış okumuşum afiyet olsun eline sağlık ❤️
Evet fıstık olayın da çok iş dönüyor alırken tadına bakmama rağmen randıman alamadım işte.

Ana mantık öyle evet 1kilo tereyağ 900gr sade yağ elde edilir tereyağ eritilir köpükler alınır sonra dinlenmeye bırakılır torku kalır dibinde o kullanılmaz kalan üstteki yağ bizim sade yapımız.
Evet ilk hızlı hızlı okudum pardon yanlış okumuşum afiyet olsun eline sağlık ❤
Evet fıstık olayın da çok iş dönüyor alırken tadına bakmama rağmen randıman alamadım işte.
Benim dedemin eskiden birsürü koyunu/ineği vardı. ( koyun diyince mia mia nın koyınları aklıma geldi. :)Kazan kazan olurdu yağları peynirleri. Hey gidi günler... Orada dediğim gibi kaynatılıp yapılırdı sadeyağ. Bozulmaz zaten. Mis gibi... Şimdi anlatırken bile sanki hiç yaşanmamış gibi geliyor insana... hayat ilginç bir süreç.
Sahtekarlık yapanlar da hep kazanıyor gözüküp aslında hep kaybedenler... Ne acı yaptıkları ...

Selam kızlar
Bulaşık makinesi boşaltıldı, elde yıkanacaklar yıkandı
Balkon yıkandı
Nevresimler değiştirildi, yıkandı
Battaniyeler yıkandı
Bornoz ve havlular yıkandı
Çamaşırlar yıkandı (sepet sıfırlandı)
Gardropta benim taraf temizlendi, katlanıp yerleştirildi
Montlar önceden yıkanmıştı, baza altına kaldırıldı
Ütü yapıldı
:KK52:

Çok şükür sonunda kışlık ayakkabıları kaldırdım. Gözümde büyüyordu nedense. Ayakkabılarda son durum:
Kışlık:
1 bot
3 süet ayakkabı(ayakkabıda süet daha çok seviyorum. 2si siyah biri biraz topuklu az giyiyorum özel günlerde falan, biri de gri)
Kışlık bu kadar çizmem küçüldüğü için attım. Belki yenisini alırım belki almam.

Yazlık
1 yazlık önü açık ayakkabı( şu kafes tarzı olanlardan az topuklu süet🙈, krem rengi her şeye uyuyor çok seviyorum o yüzden)
1 stiletto tarzı ( mercan rengi 🤮, nişanımda almıştım elbiseyle kombin için 🙈 ondan sonra 1 kere ya giydim ya giymedim. Niye atmıyorsun derseniz kotun altına güzel durabilir belki diye bekletiyorum. Bu yaz da giymezsem elden çıkaracağım.)

1 günlük terlik
1 gezmelik terlik ( yeni aldım şu eskitme hasır tarzı olanlardan bu yaz dışarı çıkarsak giyerim inşallah 😅)
1 plaj terliği

Mevsimlik
3 spor ayakkabı (1 i bordo, 2si gri- niye 2 tane gri derseniz eşim almış sormadan)

1 tane de evde spor yaparken giydiğim beyaz spor ayakkabım var ama o sayılmaz 😅

Hepsi bu kadar 🤗
Çok iyi yapmışsın :)

Benim dedemin eskiden birsürü koyunu/ineği vardı. ( koyun diyince mia mia nın koyınları aklıma geldi. :)Kazan kazan olurdu yağları peynirleri. Hey gidi günler... Orada dediğim gibi kaynatılıp yapılırdı sadeyağ. Bozulmaz zaten. Mis gibi... Şimdi anlatırken bile sanki hiç yaşanmamış gibi geliyor insana... hayat ilginç bir süreç.
Sahtekarlık yapanlar da hep kazanıyor gözüküp aslında hep kaybedenler... Ne acı yaptıkları ...
Evet koyun yoğurdu severim bende ama kuzu çok sağma işi olmuyor sanırım

Selam kızlar 2 gündür ev düzenini sağladım
Artık çamaşır fazlalastikca yıkanıyor
Evde fazla vakit gecirdigim için bulaşık mak 1 günde doluyor her akşam çalışıyor
Hergun 1 dolap düzenliyorum hemen hemen hepsi düzenli oldu
Bahçeye çıkıyoruz
Film izliyorum
Yakında yapmak istediğim hobilere başlarım
Siz nasılsınız:)

Selam kızlar 2 gündür ev düzenini sağladım
Artık çamaşır fazlalastikca yıkanıyor
Evde fazla vakit gecirdigim için bulaşık mak 1 günde doluyor her akşam çalışıyor
Hergun 1 dolap düzenliyorum hemen hemen hepsi düzenli oldu
Bahçeye çıkıyoruz
Film izliyorum
Yakında yapmak istediğim hobilere başlarım
Siz nasılsınız:)
Yapmak istediğin hobilerini merakla bekliyorum. Punch demiştin. Benim kızım da meraklı ama daha almadım seti.

İşten ayrılınca bende hobim olsun istedim cam boncuk kursuna başladım sadece iki gün gidebildim sonra Covid-19 başladı yasaklar geldi kurs kapandı benim hayallerim bambaşka bahara Kaldı

Şimdi örgü öğrenmeye çalışıyorum ama işe başlayınca onada fırsat olmadı

Sadece Bunları yapabildim

Eklentiler

• 20200310_113456.webp
    20200310_113456.webp
    35,6 KB · Görüntüleme: 60
  • 20200309_170215.webp
    20200309_170215.webp
    33,2 KB · Görüntüleme: 58
Dün işten sonra eve geldim yemek hazırladım sonra yazlıklardan e hurç kalmıştı onu çıkardım astım ütü isteyenleri ayırdım. Epey ütü birikti bayramda yaparım diye planlıyorum
Mutfağı topladım bulaşık makinesi boşalttım
Çok verimli geçmedi 21.30hemen uykum
Geldi.

İşten ayrılınca bende hobim olsun istedim cam boncuk kursuna başladım sadece iki gün gidebildim sonra Covid-19 başladı yasaklar geldi kurs kapandı benim hayallerim bambaşka bahara Kaldı

Şimdi örgü öğrenmeye çalışıyorum ama işe başlayınca onada fırsat olmadı

Sadece Bunları yapabildim
Çok güzel olmuş:)

Önceden ramazan ayında 2 kg mutlaka verirdim. Bu sene sadece 1 kg gitti. Evet ramazan henüz bitmiş değil ama verebileceğimi hiç sanmıyorum. Üstelik sahurda hiç bir şey yemiyorum belki 1 muz. Yani 1 öğün yemek yiyerek bile zayıflanmıyor demekki. Hareket yok tabi onun da etkisi var bir de fazla su içmiyorum:işsiz: aslında 1 kilocuk daha verebilsem 59 ları görücem ve motive olucam ama yok hep 60.8 - 60.5 minimum:olamaz:
hemen görünce yazmak istedim.
-Tek öğünle kilo neden verilmiyor, vücut şaşırıyor ve yağları elinde tutuyor, alışması için çok daha uzun zaman lazım.
-ayrıca mesela ben tek öğün besleniyorum, ve kilo vermiyorum. ama tek öğünde ne varsa yiyorum. karbonhidrat da yiyorum, sebze de, protein de. kalorim fazla oluyor haliyle.
-bir abimizden de şunu duydum; vücut o kadar süre aç kalınca beyin kıtlık sinyali verir ve yediğin ne varsa hepsini yağa çevirirmiş. o sebeple de kilo almazsın ama yağlandığın için almış gibi görünürsün.

hemen görünce yazmak istedim.
-Tek öğünle kilo neden verilmiyor, vücut şaşırıyor ve yağları elinde tutuyor, alışması için çok daha uzun zaman lazım.
-ayrıca mesela ben tek öğün besleniyorum, ve kilo vermiyorum. ama tek öğünde ne varsa yiyorum. karbonhidrat da yiyorum, sebze de, protein de. kalorim fazla oluyor haliyle.
-bir abimizden de şunu duydum; vücut o kadar süre aç kalınca beyin kıtlık sinyali verir ve yediğin ne varsa hepsini yağa çevirirmiş. o sebeple de kilo almazsın ama yağlandığın için almış gibi görünürsün.
Anladım canım teşekkür ederim. Zaten benimki ramazana mahsus bir durum. Aksi halde tek öğün durmam mümkün değil. Aşırı derecede halsizleşirim. Fakat ramazanda sadece akşam saati acıkıyorum onun dışında gayet iyiyim. Akşam da dediğin gibi ne bulursam yiyorum üzerine de tatlısı meyvesi çekirdeği kahvesi ne olursa artık :)

Selam kızlar bugün mutfak dolaplarına el attım çok dağınık değil ama kavanozları doldurdum bekleyen gıdaları gözden geçirdim

Back
X