• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben hâlâ bitiremedim. :olamaz: Sebebi tabiki çok fazla kıyafete sahip olmak ve de arada çok işin çıkması.
Dün eşim yenidünya (biz muşmula deriz) getirmiş. Bu sıcakta dayanmaz zaten. Bu gün ayrıca iş çıkardım kendime. Bozulmasınlar diye reçel yaptım. İşin komedisi, ben ömrümde reçel yapan bir insan değilim. Kıvamdı, güneşte bekletmeydi, sıcak mı konacak kavanoza soğuk mu bilmem. Bir yerden başlamalı dedim. Birkaç video izledim. Geçen çilek yaptım, şimdi de yenidünya. İnşaallah verdiğim emeğe değer çünkü çekirdek çıkar, kabuğunu soy derken asıl işlerim kaldı. O pişerken de yemeği yaptım. Bozulmak üzere olan marulu ayıkladım. Salata yaptım. Komşu kendi yetiştirdiği baby havuç vermişti. Soysan soyulmaz. Ne yapsam ne yapsam derken netten fırında bir tarif bulunca denedim. Bu arada çocukların yemeği, suyu, çişi...derken zaman geldi geçti.
Şimdi kalkıp çamaşırlara bakayım. İftardan önce ne yapsam kâr.
Herkese kolay gelsin hanımlar :KK200:

Ben hâlâ bitiremedim. :olamaz: Sebebi tabiki çok fazla kıyafete sahip olmak ve de arada çok işin çıkması.
Dün eşim yenidünya (biz muşmula deriz) getirmiş. Bu sıcakta dayanmaz zaten. Bu gün ayrıca iş çıkardım kendime. Bozulmasınlar diye reçel yaptım. İşin komedisi, ben ömrümde reçel yapan bir insan değilim. Kıvamdı, güneşte bekletmeydi, sıcak mı konacak kavanoza soğuk mu bilmem. Bir yerden başlamalı dedim. Birkaç video izledim. Geçen çilek yaptım, şimdi de yenidünya. İnşaallah verdiğim emeğe değer çünkü çekirdek çıkar, kabuğunu soy derken asıl işlerim kaldı. O pişerken de yemeği yaptım. Bozulmak üzere olan marulu ayıkladım. Salata yaptım. Komşu kendi yetiştirdiği baby havuç vermişti. Soysan soyulmaz. Ne yapsam ne yapsam derken netten fırında bir tarif bulunca denedim. Bu arada çocukların yemeği, suyu, çişi...derken zaman geldi geçti.

Kolay gelsin
Eline sağlık reçel işi zor
Kıyafette belli bir ölçü yakalamak zor oluyor
Ama zamanla azaldikca hem iş yükün azalacak hemde fazlasına gerek duymayacaksın
Hemde kıyafet seçmek almak çok özel hale geliyor :)

Merhaba 👋
Cumartesi çalıştım yarım gün eve geldim bitmiş haldeyim ama ev dahada kötü tembellik edecek durumu kalmamış
Hemen evi sildim süpürdüm
Tuvalet banyo temizledim
Balkonu yıkadım
Yemek hazırladım
Biraz örgü ördüm
İzlediğim bir dizi var o yayınlanmıştı cuma günü blu tv de onu açtım izledim alef adı hafif gerilim sevenler için tavsiye ederim

Bugun için plan ise
Bir makine çamaşır yıkamak
Askıdakileri katlamak yerleştirmek
Maydanoz ekmeyi planlıyorum saksıya
Bayram kurabiyesi yapmak için malzeme aldım onu yapacağım
Kışlık ayakkabıları kaldıracağım
Bakalım hangiler
ini yapacağım 🤗
makine çamaşır yıkamak. Yıkandı
Askıdakileri katlamak yerleştirmek. Yerleştirildi katlandı
Maydanoz ekmeyi planlıyorum saksıya vakit olmadı
Bayram kurabiyesi yapmak için malzeme aldım onu yapacağım yaptım harika oldu ve yorucu oldu ama değdi
Kışlık ayakkabıları kaldıracağım kaldırdım yazlıkları çıkardım.
Bir bot ve bir kışlık palto ihtiyaç sahiplerine verilecek yasaktan sonra.

Bugün işe gittim eve geldim sağolsun eşim bir şeyler hazırlamış bende ayran çay vs yaptım dinleniyorum

Eklentiler

• IMG-20200517-WA0009.webp
    IMG-20200517-WA0009.webp
    17 KB · Görüntüleme: 56
Teşekkürler önerin için.

Teşekkürler önerin için. Videolarını izledim. Hoşuma gitti.
Yaz gelince halıları kaldırıp kilim gibi pratik şeyler kullanıyorum. Öyle olunca silinecek alan artıyor. Etkili ve pratik birşeyler arayışındaydım. Viledanın döndürmeli paspası vardı bende. İlk çıkışta almıştım. O zamana göre de bayağı pahalıya gelmişti. Hatta kasiyer "temizlik robotu mu aldınız?" demişti. :olamaz: ufak bir parçası kayboldu ve çöp oldu benim vileda:bicak:
Tekrar teşekkürler önerin için:KK200:
Pratik ve kullanışlı ben duvarda siliyorum epey işime yarıyor 120tl A101 geliyor bayiden 130tl alabilirsiniz

Selam kızlar
Bugün evde sadece rutin işleri yaptım
Film izledim dünde the platfomu izledim süperdi burda tavsiye edilmişti
Annemden getirdigim çiçekleri yerleştirdim güzel oldu
Ve aldığım ürünleri denedim yarın paylaşacağım sizlerle.
Dünde kızımın kıyafetlerini ayirdim
Sadece eşimin dolabı kaldı
Yarın daha aktif olacağım özledim sizi :)
Filmi ben tavsiye etmiştim sevmene sevindim ❤️💗
Çok derin bir film çok anlamlı ekşi sözlükten yorum Okudum

Yeni dünyadan bizim burada kebap yaparlar 😄elinize sağlık

Yeni dünyadan bizim burada kebap yaparlar 😄elinize sağlık
20200513_195941.webp
20200513_195941.webp
20200513_185546.webp

Olmuş mu :olamaz: :KK6:
Ben yeni tatlara, baharatlara, dünya mutfaklarına meraklıyım. :KK36:
" Evde ne var, ne yapılır?" mantığından ilerlerim genelde. Evde yenidünya varsa, tabii ki yenidünya kebabı yapılır. Gaziantep yaptıysa kafadan tamamdır. :KK45:
Bunu önceki hafta yaptım. Mardinli arkadaşa gönderdim. Bilmiyorum dedi. Hiç görmemiş.
Bu arada tavsiye edilir tuzlu, tatlı, ekşi tatları bir arada sevenlere. Neysesakinim Neysesakinim daha iyi bilir tabii ama bence lavaşla yiyin.:kk77:

Bayram kurabiyesi yapmak için malzeme aldım onu yapacağım yaptım harika oldu ve yorucu oldu ama değdi

Bugün işe gittim eve geldim sağolsun eşim bir şeyler hazırlamış bende ayran çay vs yaptım dinleniyorum
Kurabiye tarifini verir mısın? Eline sağlık. Çok güzel görünüyorlar.

Nasıl yapılıyor 😃 hiç duymadım çok severim ben, annem de reçelini yapar. Çok bekletmeden tüketmek lazım reçeli de çabuk bozuluyor
Yeni Dünya olgun olmalı biraz ordan lezzeti gelir. (tuz karabiber gibi baharatlar ile yoğrulur önce) Kıymayı ikiye ayırdığımız yeni dünyanın içine koyarız bu şişte de olur yoksa borcamda sıralanarakta, fırındada olur. Pişince yeni dünyanın hafif ekşi tadı ile farklı bir lezzet ortaya çıkıyor. Bende reçeli ilk defa duydum 🙂

Eki Görüntüle 2637054 Eki Görüntüle 2637054 Eki Görüntüle 2637055

" Evde ne var, ne yapılır?" mantığından ilerlerim genelde. Evde yenidünya varsa, tabii ki yenidünya kebabı yapılır. Gaziantep yaptıysa kafadan tamamdır. :KK45:
Bunu önceki hafta yaptım. Mardinli arkadaşa gönderdim. Bilmiyorum dedi. Hiç görmemiş.
Bu arada tavsiye edilir tuzlu, tatlı, ekşi tatları bir arada sevenlere. Neysesakinim Neysesakinim daha iyi bilir tabii ama bence lavaşla yiyin.:kk77:
Harika olmuş 👍😎😎😎😎🤣bu kadar çabuk yapabileceğini düşünmedim hiç 🤣🤣
Farklı bir lezzettir sabah sabah benimde canım istedi bak. Tabi burada fırında açık ekmek yapılır onunla yenir

Kurabiye tarifini verir mısın? Eline sağlık. Çok güzel görünüyorlar.
Buda Antep e özgü bir olay
250gr pudra şekeri
250gr sıfır numara çekilmiş irmik
250gr hakiki sade yağ
250gr vita yağ(sarı yağ katı yağda deniyor)
Bu bir kilo için tam malzeme ben bunun hepsini katıp ikiye bölüp fıstık öyle kattım onada 150/200gr koydum. Malzemeler burada standart toplu halde alabiliyorsun

Önce yağları büyük bir kaba alıp içine pudra şekeri katıyoruz yarım saate yakın şekerin yağ ile iyice erimesini sağlıyoruz sonra yavaş yavaş irmik ekliyoruz
Ve asıl olay bundan sonra başlıyor kinetik kum gibi özü olmuyor elin ısısı ile yağın iyice irmik ile buluşmasını sağlıyorum yoğuruyoruz. Elektrikli et makinesi var ise yada hamur yoğurma makinesi var ise onunla daha iyi kolay olur siz sadece en son bir rütüş yapar yoğurursunuz
Yağ irmik ile bulununca bu en çok yarım saat sürüyor hamur katı oluyor hala ve şekil yine zor veriliyor
Hamur dinlensin iste 10/15dakika buzdolabına alıyoruz bekliyor. Fırını 120/100derece ısıtıp bekliyoruz. Fırın az derece iyice isınıyor sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye şekil veriyoruz asıl şekiller foto atarım öyle olur ama hamur zor bir hamur tek başıma kolay yolu seçtim ve bu şekilleri verdim ama tadı sade yağ olduğu için harika oldu 👍 pişirme ise 120derecede 7/8/9/10dakika sürüyor yani fırına göre değişir benimki 10dakija sürdü çıkınca hala çok yumuşak pişmemiş sanıyorsunuz ama hemen soğuk hava ya balkona alıp beş dakika dinlendikten sonra sertleşiyor buzdolabında aylarca kalıyor. Altı ve üstü beyaz olacak hiç pembeleşmeyecek

Bazısını yuvarlak yuvarladım

Fıstıklı daha katı bir hamur oldu az yağ daha eklemem gerekiyormuş imiş birde Antepte olmama rağmen fıstık iyi çıkmadı tüm alıp evde rondada çekmek daha sağlıklı
Evde yapılan hep fıstık ta daha açık renk oluyor ama dışarı daha yeşil galiba azda olsa gıda boyası var
Yapmak istersen yardımcı olurum başka püf noktası var ise aklıma gelince yazarım
Bayram bizim burda bu ve zerdeli sütlaç yapılır baklava yada künefe alınır şeker komasına girerek biter bayram 🤗🙂😊

Eklentiler

• Screenshot_20200519-075642_Chrome.webp
    Screenshot_20200519-075642_Chrome.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_20200519-075621_Chrome.webp
    Screenshot_20200519-075621_Chrome.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 33
Eki Görüntüle 2637054 Eki Görüntüle 2637054 Eki Görüntüle 2637055

Müthiş görünüyor ellerine sağlık denemek istiyorum 🤤😋

Yeni Dünya olgun olmalı biraz ordan lezzeti gelir. (tuz karabiber gibi baharatlar ile yoğrulur önce) Kıymayı ikiye ayırdığımız yeni dünyanın içine koyarız bu şişte de olur yoksa borcamda sıralanarakta, fırındada olur. Pişince yeni dünyanın hafif ekşi tadı ile farklı bir lezzet ortaya çıkıyor. Bende reçeli ilk defa duydum 🙂
Denemek istiyorum 😋

ı

Ooo eline saglik

Tüm halıları yıkamacıya gönderdim rica minnet. Burada işler genelde ahbap çavuş ilişkisinde yürür. Çok dolularmış. Yarın alabiliriz diyor. Kapının önünde yığılmış halılar... Çocuklar üstlerinden atlıyorlar, abi gel al dedim. Zaten sermeyeceğim, bayramdan sonra da olsa olur dedim. Götür de ne yaparsan yap diyorsun yani dedi. Aslında tam olarak öyle demek istemesemde öyle anladı demek ki. :rolleyes::confused:Birisi geldi. Benim de amca oğluna benziyor. Muhabbet ettik. O da yıkamacının kiracısıymış. Yıkamacıyı ziyarete gelince arabayla alıver halıları demiş. O da kendi otomobiliyle gelip aldı. Türk işi yıkamacıya halı verme vol 1 :KK45:

Harika olmuş 👍😎😎😎😎🤣bu kadar çabuk yapabileceğini düşünmedim hiç 🤣🤣
Farklı bir lezzettir sabah sabah benimde canım istedi bak. Tabi burada fırında açık ekmek yapılır onunla yenir
Geçen hafta yapmıştım.
Buda Antep e özgü bir olay
250gr pudra şekeri
250gr sıfır numara çekilmiş irmik
250gr hakiki sade yağ
250gr vita yağ(sarı yağ katı yağda deniyor)
Bu bir kilo için tam malzeme ben bunun hepsini katıp ikiye bölüp fıstık öyle kattım onada 150/200gr koydum. Malzemeler burada standart toplu halde alabiliyorsun

Önce yağları büyük bir kaba alıp içine pudra şekeri katıyoruz yarım saate yakın şekerin yağ ile iyice erimesini sağlıyoruz sonra yavaş yavaş irmik ekliyoruz
Ve asıl olay bundan sonra başlıyor kinetik kum gibi özü olmuyor elin ısısı ile yağın iyice irmik ile buluşmasını sağlıyorum yoğuruyoruz. Elektrikli et makinesi var ise yada hamur yoğurma makinesi var ise onunla daha iyi kolay olur siz sadece en son bir rütüş yapar yoğurursunuz
Yağ irmik ile bulununca bu en çok yarım saat sürüyor hamur katı oluyor hala ve şekil yine zor veriliyor
Hamur dinlensin iste 10/15dakika buzdolabına alıyoruz bekliyor. Fırını 120/100derece ısıtıp bekliyoruz. Fırın az derece iyice isınıyor sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye şekil veriyoruz asıl şekiller foto atarım öyle olur ama hamur zor bir hamur tek başıma kolay yolu seçtim ve bu şekilleri verdim ama tadı sade yağ olduğu için harika oldu 👍 pişirme ise 120derecede 7/8/9/10dakika sürüyor yani fırına göre değişir benimki 10dakija sürdü çıkınca hala çok yumuşak pişmemiş sanıyorsunuz ama hemen soğuk hava ya balkona alıp beş dakika dinlendikten sonra sertleşiyor buzdolabında aylarca kalıyor. Altı ve üstü beyaz olacak hiç pembeleşmeyecek

Bazısını yuvarlak yuvarladım

Fıstıklı daha katı bir hamur oldu az yağ daha eklemem gerekiyormuş imiş birde Antepte olmama rağmen fıstık iyi çıkmadı tüm alıp evde rondada çekmek daha sağlıklı
Evde yapılan hep fıstık ta daha açık renk oluyor ama dışarı daha yeşil galiba azda olsa gıda boyası var
Yapmak istersen yardımcı olurum başka püf noktası var ise aklıma gelince yazarım
Bayram bizim burda bu ve zerdeli sütlaç yapılır baklava yada künefe alınır şeker komasına girerek biter bayram 🤗🙂😊
Ne kadar ayrıntılı ve güzel yazmışsın. Teşekkürler.:KK36:
Sade yağ, tereyağının tekrar kaynatılarak suyunun iyice buharlaşmasıyla oluşan yağ mı? Kurabiyeye kıyırlık veriyor diye biliyorum.
...
Daha önce pastanede çalışan bir öğretmen arkadaş antep fıstığı diye bezelyeyi kurutup rondadan geçirip kullandıklarını söylemişti. Baklava için de taze cevizin acı geldiği için geçen yıldan kalan( yazmak istemiyorum şimdi ama işte) kötü olan cevizleri elekten eleyerek kullandıklarını söylemişti.:KK57: Bende ki pastane imajı yerle bir tabii. :bicak: şimdi sen de antep fıstığı iyi çıkmadı diyince beynim senaryoları yazdı durdu.:KK53: Burada keyif alarak yediğim baklava falan çok nadirdir.

Bu arada seninle konuşmadan yapmıştım yenidünya kebabını. Bugün de patlıcana talim gibi gözüküyor.

Çok şükür sonunda kışlık ayakkabıları kaldırdım. Gözümde büyüyordu nedense. Ayakkabılarda son durum:
Kışlık:
1 bot
3 süet ayakkabı(ayakkabıda süet daha çok seviyorum. 2si siyah biri biraz topuklu az giyiyorum özel günlerde falan, biri de gri)
Kışlık bu kadar çizmem küçüldüğü için attım. Belki yenisini alırım belki almam.

Yazlık
1 yazlık önü açık ayakkabı( şu kafes tarzı olanlardan az topuklu süet🙈, krem rengi her şeye uyuyor çok seviyorum o yüzden)
1 stiletto tarzı ( mercan rengi 🤮, nişanımda almıştım elbiseyle kombin için 🙈 ondan sonra 1 kere ya giydim ya giymedim. Niye atmıyorsun derseniz kotun altına güzel durabilir belki diye bekletiyorum. Bu yaz da giymezsem elden çıkaracağım.)

1 günlük terlik
1 gezmelik terlik ( yeni aldım şu eskitme hasır tarzı olanlardan bu yaz dışarı çıkarsak giyerim inşallah 😅)
1 plaj terliği

Mevsimlik
3 spor ayakkabı (1 i bordo, 2si gri- niye 2 tane gri derseniz eşim almış sormadan)

1 tane de evde spor yaparken giydiğim beyaz spor ayakkabım var ama o sayılmaz 😅

Hepsi bu kadar 🤗

Back
X