- 6 Mart 2012
- 83
- 4
- 116
Ben Hollandada ogretmenlik yapiyorum.
Burda cocuklar 4 yasinda okula basliyorlar.
Hatta okul oncesi donemde 2 yasinda basliyor.
Bence cocugunu okula gondermende hic bir sakinca yok.
Hatta sosyal gelisimi icinde cok daha iyi olur.
Bugün ilk gündü izlenimlerim şöyle çocuklar çok küçük olduğu için sınıfta durdurmak zor sürekli zilin ne zaman çalacağını soruyorlar ve tenefüste deli gibi koşuyorlar o kadar küçükler ki düşüp şaşsalar herkesin aklı çıkıyor okulda birine bir şey olacak diye
öğretmenler hep diken üstü
zil çalınca o sese bile dayanamıyorlar kulaklarını kapatıyorlar...
bence göndermeyin zaten zorunlu değil isteğe bağlı bunu bütün veliler bilse çoğu göndermezdi eminim...çok küçükler inanılmaz küçükler...
5 dkda tuvalete nasıl gidecek bu çocuk öğretmeni tek tek ilgilenemez ki elini yıkadı mı poposunu temizledi mi? hepsini tuvalete mi götürecek sınıftakilere mi sahip çıkacak
okulda beklesenizde olmaz herkes okula gelse kim veli kim değil güvenlik açısından düşünebiliyor musunuz herkesi okula aldıklarını kim kimin velisi kim nereden bilecek?
"Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ''12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar Genelgesi''yle, ilköğretime başlama yaşının 66 ay olduğunu açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı bu kararında ısrarcı...
"Kayıt yaptırmayan velilere hesabını soracağız" açıklamasını yapan Bakan Dinçer 66 ayını dolduran çocukları okula göndermeyen velilerden günlük 15 TL kesileceğini açıkladı. Eğer veli buna rağmen çocuğunu okula göndermemeye devam ederse ek 500 TL ceza daha kesilecek. Bu da çocuğunu okula göndermeyen veliye yılda 5500 TL'ye patlayacak."
bence bu insanları zorunlu tutmanın bi yolu, açık açık zorundasınız demiyolar ama bu kadar cezayı kim ödeyebilir
Hollanda ile Türkiye bu konuda asla kıyaslanamaz sanırım, Hollandada bi çocuk başına lavabo düşüp ölse Milli Eğitim Bakanını linç ederlerdi
ben bu yabancı yurtdışındakı okullardan örnek verılmesıne ınanılmaz tepkılıyım acılan topşkte bızım buradakı sartlardan bahsedılıyo
orda bellı oturmuş bı sıstem var bırden yapalım hadı uygulayalım tarzı bışey sözkonusu degıl cocuklar erken yaşta başalyıp eşit sartlarda okullarına devam edılıyo bızde ıse ben anaokulan gönderme sansımı raporla elıme aldım ama almayan alamantyan evlatlarını hıc anaokuluna gıtmeden yaşca buyuk cocuklarla okumaya zorunlu bırakılmış bı kesım var ortada
herkes ulkeler arasındakı şartları karşılaştırarak yorularını yaparsa bırbırımızıe o zman yardımcı olabılırız
hele 2006 doğumlu cocukalrın sorunlarını anlatmakla bıtmez
hala yurt dışndan örnekler verip,"destek değil köstek oluyorsunuz" deniliyor ya daha birşey diyemiyorum..orası Hollanda,burası Türkiye! burada sınıflar 60 kişiyi bile bulabiliyor,çocuklar 3 kişi oturuyor sıralarda..bunlar en basit örnekler.olay erken yaşta eğitim değil,alt yapının hazır olmaması umarım anlatabilmişimdir..bunca öğretmen arkadaş "çocuğunuzu göndermeyin" diyorsak boşuna konuşmuyoruz değil mi?
hani derler ya,davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş diye,aynen öyle...evet çocuklarımız deneme tahtasına dönecek ve biz izleyeceğiz.
Sistemi oturtma gorevi egitim baskaninin yaninda ogretmenlere ve velilerede dusuyor. Bir veli olarak ne yapabiliriz.
Kac veli aile kurumunda uye. Siniflar asiri kalabalik diye seyler duydum, Bu sorunu en aza indirmek icin annelerinde faydasi dokunabilir okula.
Bizde tenefuste tek bir ogretmen yaninda 2 veli ile goz kulak olunur cocuklara ve bu annelerin hepsi gonullu aileler.
Topluma ve cocuklarimza nasil daha faydali olabiliriz diye dusunebilmeli insan.
[/COLOR]
sınıfların kalabalık olduğunu ilk kez mi duydunuz ???? hayret.... kalabalık sınıflarda annelerin yapacağı yardımlar ne olabilir merak ettim açıkçası... öğretmen 2 gönüllü veliyle ders mi işlemeli?? yada dersi böyle yapınca çocuklar kazanması gereken istendik davranışları tam olarak kazanırlar mı sizce?? yada tamam böyle yapıldı dersler ,sınıfların kalabalıklığına bir çözüm müdür bu??
neden Türkiye koşullarının bunu kaldıramayacağını anlayamıyorsunuz ,yada biz neden anlatamıyoruz ??
size 4 yıl gdoğuda bir köyde çalışmış biri olarak yazıyorumm bu cümleleri ...lütfen ne olur?? bana İSTANBULDA ETİLER de oturan elit kesim muhabbetini yapmayın... her okulun imkanları oralar gibi olmaz... veliler oralardaki veliler gibi olmaz....biizm velilerimiz sadece çocuğu başından gitsin diye öğlenci olan çocuğunu sabahtan okula gönderir çocuk ortalıklarda boş boş dolanır sağı solu rahatsız eder...sonrada başına bişey gelinceveli gelir öğretmeni döver....siz birde gönüllü veliler var diyorsunuz..
birde milli eğitim BAKANINI suçlamayın .. okul müdürünün görevidir tamir bakım yapmak demişsiniz... hayır okul müdürünün görevi değildir.. okulun hizmetlisinindir o görev... PEKKİİİİ okullarda yeterli hizmetli varmı... hatta hiç varmı??? mesela benim okulumda yok... pazartesi günü okulu tuvaletlerine varana kadar biz ve öğrenciler temizledik...okulumuz ikiye bölündü.. orta kısımda ne bilg lab, ne fen lab, ne spor odası kaldı... hepsi ilkokulda kaldı...sadece duvar ve sıralarla eğitim yapacağız... ama olurmu canım FATİH projesi var dimi... tabletleri ile çocuklar uçacaklar..
SONUÇ OLARAK BEN UYGULAMAYA KONULMAYA ÇALIŞILAN SİSTEME KARŞI DEĞİLİM AMA BU ÜLKEDE UYGULAMAK İÇİN ALTYAPIYI HAZIRLAMAK LAZIM DİYORUM .. SADECE YAPTIM OLDU DEMEKLE OLMUYOR.. SONRA HER UYGULAMA GİBİ BİRKAÇ SENE SONRA ÇÖPE ATILAN SANAL UYGULAMALAR OLARAK KALIYOR.. DEVLET BOŞUNA ZAMAN VE PARA KAYBEDİYOR....
Iste zihniyetteki sorunun nerde oldugu ne kadar acik. Sayet bu durum Hollandada herhangi bir okulada olsa,
olan o okul mudurune olur egitim baskanina degil. Okul mudurunun gorevi okulun icinde olan eksikleri kiriklari tamir etmek.
Egitim baskanin bunu surekli olarak kontrol edebilmesini beklemek sizcede imkansiz degilmi? Bu bizim okullarda bile olmuyor.
Turkiyede cogu insanin zihniyeti sizinki gibiyse hala kiyaslanamiyor olmasina sasirmaliydim dogrusu.
Basiniza her gelen seyi devletten bilinmesi kadar gulunc birsey olamaz ya.
Ben cözüm budur demedim. Sadece sistem güzel bir sekilde oturtulana kadar herkes elinden geleni yapmalidir. Ayrica bu alt yapinin olusmasini beklemek
bu zihniyetteki insanlar icin en az 20 sene sürer. Ama bu uygulamayi hayata koyarak altyapiyi duzeltmek cok daha az zaman alacaktir.
Ayrica bir okulda kapasitesinden fazla cocugu okula almamalidir, bu konularla ilgili yeni duzenlemeler zamanla cikacaktir.
Ben cözüm budur demedim. Sadece sistem güzel bir sekilde oturtulana kadar herkes elinden geleni yapmalidir. Ayrica bu alt yapinin olusmasini beklemek
bu zihniyetteki insanlar icin en az 20 sene sürer. Ama bu uygulamayi hayata koyarak altyapiyi duzeltmek cok daha az zaman alacaktir.
Ayrica bir okulda kapasitesinden fazla cocugu okula almamalidir, bu konularla ilgili yeni duzenlemeler zamanla cikacaktir.
sistemi oturtma gorevi egitim baskaninin yaninda ogretmenlere ve velilerede dusuyor. Bir veli olarak ne yapabiliriz.
Kac veli aile kurumunda uye. Siniflar asiri kalabalik diye seyler duydum, bu sorunu en aza indirmek icin annelerinde faydasi dokunabilir okula.
Bizde tenefuste tek bir ogretmen yaninda 2 veli ile goz kulak olunur cocuklara ve bu annelerin hepsi gonullu aileler.
Topluma ve cocuklarimza nasil daha faydali olabiliriz diye dusunebilmeli insan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?