Çocuğunuzun geçen seneki öğretmeni size daha doğru yol gösterecektir.
Devlet okullarını bilemem ama özel okullar bu yaş çoccukları için daha iyi hazırlanmışlar diye gözlemledim.
Çocuk kendi yaş grubu içinde daha mutlu ve verimli oluyor.
Daha küçük yada büyüklerle değil.
bir öğretmen olarak gönderme derim. sınıf öğr. değilim ama konuştuğum arkadaşlarım anasınıfı görmüş öğrencilerin daha etkin kaldıgını diğerlerine özel ilgi gerektiğini söyledi. ayrıca bu durum öğrencileride etkiliyormuş, bugün boyama yaparken bir öğrenci ben yapamıyorum diye ağlamaya başlamış, biri lavaboya giderken kaybolmuş vs.. bunların eğitimi anasınıfında çok güzel veriliyor. öğrenci daha donanımlı başlıyor. asıl problem buda değil, çocuklar kendilerinin yapamadıklarını ama arkadaşlarının güzel yaptıklarını görünce özyeterlilikleri azalıyor. özgüvenleri zedeleniyor. bence bir sınıf öğretmeniyle oturup karşılıklı görüşün. bunlar benim düşüncelerim. ama şunu bilin öğretmenler odasında herkes hem fikir
ben geçen yıl anasınıfıına gönderdim buyıl 1. sınıfa başlarsa birazdaha rahat olur belki sizinde dediğiniz gibi anasınıfı gördüğü için ama seneye 1. sınıfa başlarsa sınıfta 66 aylık çocuklar olucak bu seferde benim oğlum küçüklere uymak zorunda kalacak işin bu tarafı da var
pardon anasınıfına gönderdiğinizi okumamışım. inanın başım öyle doluki. öğretmeniyle konuşmussunuz okuduğuma göre. şimdi 3ay boyunca ders işlemeyecekler. anasınıfını 3aya sığdırmaya çalışıyorlar. özyeterliliklerini geliştirmeye çalışıyorlar. bu 3 ay içerisinde o boşluğu dolduradabilir. acaba öğretmeniniz bu ihtimali düşündümü. dediğiniz doğru. seneye1.sınıfa başlarsa 2 senelik anasınıfı altyapısı olacak küçüklere ayak uydururken problem olacak. bir çocuk psikologuyla görüşün bence
birde şu varki benim oğlum yardımsız tuvalet ihtiyacını gideremez çok hareketlidir aman ordan hopladımı burdan zıpladımı düştümü sürekli kontrolüm altında olan bir çocuk tenefüslerde tamamen tek başına olucak çocuk yani allaha emanet bu konuda da tedirginliklerim var hocam
Ben Hollandada ogretmenlik yapiyorum.
Burda cocuklar 4 yasinda okula basliyorlar.
Hatta okul oncesi donemde 2 yasinda basliyor.
Bence cocugunu okula gondermende hic bir sakinca yok.
Hatta sosyal gelisimi icinde cok daha iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?