İlköğretim Yorum ve Soruları minik oğlumu okula başlatmalı mıyım kafam karmakarışık

rosalinda

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2012
1.032
15
118
İstanbul
benim oğlum tam 65 aylık bu yıl okula vermeyi düşünmüyordum geçen dönem 5 yaş gurubu anasınıfına gitti buyıl 6 yaş gurubuna gidecekti ki bu malum yasa çıktı ,şimdi bu yıl anasınıfına devam etse 4buçuk yaşındaki çocuklarla aynı sınıfta aynı şeyleri tekrar edicek,1. sınıfa başlasa ben hazır değil diye düşünüyorum eşimde okula başlamasında ısrarcı şaşırıp kaldım ,sizin fikirleriniz neler lütffen yazın çocuğum bu seneyi evde boş boş geçirsin istemiyorum

Çocuğunuzun geçen seneki öğretmeni size daha doğru yol gösterecektir.
Devlet okullarını bilemem ama özel okullar bu yaş çoccukları için daha iyi hazırlanmışlar diye gözlemledim.
Çocuk kendi yaş grubu içinde daha mutlu ve verimli oluyor.
Daha küçük yada büyüklerle değil.

Son düzenleme:

bugün geçen seneki öğretmeniyle konuştum 1.sınıfa başlayabilecek kapasitede bir çocuk ama dikkat dağınıklığı var ve çok hareketli dedi aslında sıcak baktı 1. sınıfa başlamasına ,geçen seneki sınıf arkadaşlarının hepsi başlamış

bir öğretmen olarak gönderme derim. sınıf öğr. değilim ama konuştuğum arkadaşlarım anasınıfı görmüş öğrencilerin daha etkin kaldıgını diğerlerine özel ilgi gerektiğini söyledi. ayrıca bu durum öğrencileride etkiliyormuş, bugün boyama yaparken bir öğrenci ben yapamıyorum diye ağlamaya başlamış, biri lavaboya giderken kaybolmuş vs.. bunların eğitimi anasınıfında çok güzel veriliyor. öğrenci daha donanımlı başlıyor. asıl problem buda değil, çocuklar kendilerinin yapamadıklarını ama arkadaşlarının güzel yaptıklarını görünce özyeterlilikleri azalıyor. özgüvenleri zedeleniyor. bence bir sınıf öğretmeniyle oturup karşılıklı görüşün. bunlar benim düşüncelerim. ama şunu bilin öğretmenler odasında herkes hem fikir

ben geçen yıl anasınıfıına gönderdim buyıl 1. sınıfa başlarsa birazdaha rahat olur belki sizinde dediğiniz gibi anasınıfı gördüğü için ama seneye 1. sınıfa başlarsa sınıfta 66 aylık çocuklar olucak bu seferde benim oğlum küçüklere uymak zorunda kalacak işin bu tarafı da var

pardon anasınıfına gönderdiğinizi okumamışım. inanın başım öyle doluki. öğretmeniyle konuşmussunuz okuduğuma göre. şimdi 3ay boyunca ders işlemeyecekler. anasınıfını 3aya sığdırmaya çalışıyorlar. özyeterliliklerini geliştirmeye çalışıyorlar. bu 3 ay içerisinde o boşluğu dolduradabilir. acaba öğretmeniniz bu ihtimali düşündümü. dediğiniz doğru. seneye1.sınıfa başlarsa 2 senelik anasınıfı altyapısı olacak küçüklere ayak uydururken problem olacak. bir çocuk psikologuyla görüşün bence

birde şu varki benim oğlum yardımsız tuvalet ihtiyacını gideremez çok hareketlidir aman ordan hopladımı burdan zıpladımı düştümü sürekli kontrolüm altında olan bir çocuk tenefüslerde tamamen tek başına olucak çocuk yani allaha emanet bu konuda da tedirginliklerim var hocam

inanın sizin çocugunuz gibi oyle çocuklar varki. disiplinli ve ilgili bir öğretmenle halledilebilir gibi geliyor bana. bu terginlikleriniz hep olucak, bunun yaşla alakası yok. bir görseniz 8. sınıf öğrencileri bile böyle artık. tualet ihtiyacına gelince, anasınıfında hallolmadımı bu sorun. eğer çalışmıyoranız bir süre siz gidip gelin okula, tüm gün bekleyin gerekirse. böyle yapan çok veli var, öğretmeninizde yardımcı olacaktır eminim. şimdi görmeden tanımadan yorum zor oluyor ama 2kere anasınıfı sıkar dediğimiz gibi ve cabası gelir. hem eski öğretmeniyle hemde yeni öğretmeniyle detaylı konuşun. çocuk psikologunada unutmayın danısın. ama müdürle konuşmayın sakın,onlar hemen kayıt yapalım mantıgındalar. mantıklarını anlayamadım hiçbirinin açıkçası

Bugün ilk gündü izlenimlerim şöyle çocuklar çok küçük olduğu için sınıfta durdurmak zor sürekli zilin ne zaman çalacağını soruyorlar ve tenefüste deli gibi koşuyorlar o kadar küçükler ki düşüp şaşsalar herkesin aklı çıkıyor okulda birine bir şey olacak diye

öğretmenler hep diken üstü
zil çalınca o sese bile dayanamıyorlar kulaklarını kapatıyorlar...

bence göndermeyin zaten zorunlu değil isteğe bağlı bunu bütün veliler bilse çoğu göndermezdi eminim...çok küçükler inanılmaz küçükler...

5 dkda tuvalete nasıl gidecek bu çocuk öğretmeni tek tek ilgilenemez ki elini yıkadı mı poposunu temizledi mi? hepsini tuvalete mi götürecek sınıftakilere mi sahip çıkacak

okulda beklesenizde olmaz herkes okula gelse kim veli kim değil güvenlik açısından düşünebiliyor musunuz herkesi okula aldıklarını kim kimin velisi kim nereden bilecek?

Son düzenleme:
Ben Hollandada ogretmenlik yapiyorum.
Burda cocuklar 4 yasinda okula basliyorlar.
Hatta okul oncesi donemde 2 yasinda basliyor.
Bence cocugunu okula gondermende hic bir sakinca yok.
Hatta sosyal gelisimi icinde cok daha iyi olur.

bir eğitimci olarak; yaşı geçtim şu kargaşada, şu düzensizlikte, kimsenin ne yaptığını bilmediği bir ortamda okul öncesi eğitim de alsa 65 aylık çocuğumu kesinlikle okula göndermezdim...

bugün haberlerde izledim küçük çocuklarla büyükleri ayırmak için bahçeye ve binanın içine tel örgüler çekmişler...bilemedim hangi akla hizmet hangi zihniyetle :26:

Öncelikle çocuğunuzun okula hazır olup olmadığını en iyi siz bilirsiniz.
Ama bu keşmekeşin içinde vermemek te daha doğru olur sanki,
Müfredat 66 aylık çocuklarında yapabileceği şekilde hazırlansa bile sınıfta 80 aylık çocuklar bile olacak.
Çocuğunuz duygusal olarak okula hazır olsa bile fiziksel olarak ezilebileceği bir ortamda bulunacak okula başlarsa.
Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle vermezdim.

hem bir anne hem de bir eğitimcıi olarak size tavsiyem çocuğunuzu bu sene ilkokula göndermeyin..daha çok küçük ve onun yeri okul sıraları değil..ana sınıfına yollayın bir sene daha.bu anlamsız karışıklıkta heba olmasın çocuğunuz.bütün uzmanlar 5 yaş çok erken dediği halde böyle garip bir uygulamaya gidildi..ne için yapıldı,içeriği nedir hala anlayamadık..tepeden inme,alt yapısı hazır olmayan bir düzen oluşturuldu..daha doğrusu düzensizlik...olan bu sene 5 yaşında okula gönderilmek zorunda kalan çocuklara oldu.deneme tahtasına dönecekler diye korkuyorum..

ve tüm samimiyetimle söylüyorum,benim çocuğum o yaşta olsaydı asla gönndermezdim..ki birçok öğretmen arkadaşım da öyle yaptı.

Kesinlikle vermeyin, teneffüs aralarında bir görseniz curcuna gibi. Fiziksel olarak küçük ezilir. Bir sene daha anasınıfına gitsin.

bu sene 1. sınıflar zor değil..anasınıfı modunda...daha öncede anaokuluna gitmiş...az çok ortam biliyor...tuvalet eğitimini siz bilirsiniz yapabilip yapamayacağını...fiziksel olarak ezilir diye düşünürseniz o bütün yaş grubu çocuklar için geçerli bence...ortaokula gidenler süper mi geçiniyor? yada aynı yaş grubunda olan çocuklar aynı kuvvete mi sahip? sonuçta her yaş grubunda sorunlar çıkabiliyor... iyice düşünüp kararınızı ona göre verin...

Ben de sınıf öğretmeniyim.
Bu sistemi getirenlerin Allah cezasını versin diyorum.
Daha el göz koordinasyonu olmayan, küçük kasları gelişmemiş çocuklar okulda. düzgün kalem tutmayı beceremiyor çoğu.
Benim sınıfımda neyse ki sadece 1 tane küçük çocuk var ve diğerlerinin arasında çok sırıtıyor beceriler bakımından. Geç yapıyor, düzgün olmuyor ve geride kalıyor. Bir ara tekrar ana sınıfına gitse mi diye düşündük. Ana sınıfına baktım bulunacağı sınıf benim sınıftan daha beter. Resmen bebekler var kimisi tam konuşamıyor bile. En doğrusu 1. sınıf diye kaydettik.
Siz de çocuğunuzun durumuna göre karar verin.

cnm benım kzım 68 aylık ve ben hıc duşunmeden anaokula yazdırdım ne öğretmenler ne sıstem bence bu yasa cın hazır degıl böyle bı ortamda sıstemın oturmasını bbeklemek cok daha faydalı derım

beni küçükken yaşıtlarımdan 1 sene sonra başlattılar boyum kısa diye.. liseyi bitirene kadar anne ve babama kızdım şimdi ben bir üst sınıfta olacaktım diye.. hep üst sınıftakilere özenirdim.. gıptayla bakardım sanki çok önemli gibi..

bence yaşıtları hangi sınıftaysa oraya gitsin

Ben Hollandada ogretmenlik yapiyorum.
Burda cocuklar 4 yasinda okula basliyorlar.
Hatta okul oncesi donemde 2 yasinda basliyor.
Bence cocugunu okula gondermende hic bir sakinca yok.
Hatta sosyal gelisimi icinde cok daha iyi olur.

Hocam bir eğitimci olarak söylüyorum ki bu yorum çok doğru...

dikkate alın lütfen

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…