Minik görümce sorunu :)

Her seyi bu kadar ince eleyip sık dokuyarak yasamak yorucu olmuyor mu? Yatak odasi hassasiyeti falan... salin biraz ya. 6 yasindaki cocuk yatsa ne olur? Yataginizda alez yok mu? Oldu ki işedi, kaldirin carsafi, alezi, atin makinaya yikansin. Bu mu nefsinize agir geliyor?

Yatılı misafirlikte nasıl yatıyosunuz valla merak ettim
Yatılı misafirlikte nasıl yatıyosunuz valla merak ettim
Orda rahatsiz oldugum kanepe çekyat değil . Kişilerin kendi yatak odasındaki yatak bahsettiğim. Kimsenin özel odasında yatağında yatağında yatmadım. Kendi odamida misafire vermem. Sevmiyorum. Kastım cocuk değil ama. Zira suan çocukların kıskançlık durumundan sabaha karşı yatakta 4 kişi oluyoruz. Alıştık. Esimin yeğeni geldiğinde salona benim çocuklarla yatak açıyorum. Korkuyorlar ise odama yere yatak açıyorum. Ondan rahatsız olmam yani. Yatılı cocuk çok ağırladık yigenleri falan. Ama eşimin yada benim aileme gelince bizim yatakta yatın rahat edin demem.

6 yaşındaki çocukla abisinin arasına da mesafe koymaya çalışmayın lütfen. Daha düne kadar sürekli abisiyle birlikteyken evlendiğiniz için evleri ayrıldı. Çocuğun sizinle kalmak istemesi çok çok normal. Evleriniz altlı üstlü bile olsa gece sizde kalmak isteyebilir. Yatağınızda yatırmak istememeniz de bir o kadar normal. Çocuğa salonda yatak hazırlarsınız, gece uyuyunca kendi odanıza geçersiniz, sabaha kadar uyur o zaten. Bu kadarcık şeyleri sorun haline getirmeyin.

Pembik gelinler ve kv görümce elti SORUNSALLARIII elbete yatak odasında ortanızda yatmaya gerek yok da böyle 6 yaşındaki çocuğu bu banane ile yok şöyle şımarık yok böyle mimik görümce diye resmen gommussunuz. Abisinin evinde gayet kalabilir başka odada yatabilir. Altına kaçırırsa nefsime ağır gelir demissiniz yarın bi gün allah göstermesin hastalık doğum olduğunda birinin mecburi bakiminizi altınızdan aldığını düşünerek empati yapın e mi?

Kk da bugün biri evinin ortasına işetmiyor diye linç yedi nolucak altı yaşındaki çocuk sende kalsın evine işesin mi ??
Evet eşinizin hatri için isteyen herkesi evinizin orta yerine ... yaptırmalısınız
Kim bunu dedi ki? Merak ettim 6 yaşındaki çocuk zaten tuvalet eğitimini almıştır düşük ihtimal kaçırır. Eleştirilerin çoğu 6 yaşındaki çocuğa sırf görümce etiketiyle bakıp bi gece kalmak istemesini problem hâline getirdiği için yapıldı

Sırf görümce olmasına gerek yok . Kadın evinde çocuk eylemek istemiyor. Altına iserse değiştirmek istemiyorum diyor . Bir zahmet altı yaşındaki çocuğa da anası baksin . Sorumluğunu almak zorunda değil kimse kimsenin . Ben toplumumuza özel olduğunu düşünüyorum bu saçma olayların . Konu sahibinin bir bahane sunmasına gerek yok altı yaşında bir çocuğu gece ağırlayamam beş dk mesafede demesi yeterli . Tabi böyle deyince
işte burda olduğu gibi millet linçlemeye başlıyor . Ona da artık kulağını tıkayıp he he deyip geçecek yapacak birşey yok .

Yorumlarınızı genelde beğenirdim ama yok bu konuda hak veremiyor katılmıyorum. Alışkanlık haline gelmediği surece 6 yaşındaki bi çocuğun isterse altlı üstlü oturulsun dayisinda abisinde ablasinda vs kalmak istemesi anormal değil bende sürekli olmasa da severdim ev dışında farklı yerlerde haftasonu geçirmeyi bu bakilmak olmuyor eglemek de olmuyor bi çocuğun güzel anılarla hatırlayacağı bi anı bırakmak oluyor ' bana gore ' konu başlığı zaten minik görümce sorunu olması hasebiyle sorununun sadece 6 yaşındaki çocuğu bi gün misafir etmek olmadığı anlaşılıyor.

Konudaki yer şöyle değiştirilse kardeşi küçük arada bir bizde kalmak istiyor yine aynı tepkileri alacağından eminim . Bende yukarda bir yerde yazmıştım bir geceliğine evet ağırlarim ama bu kadar . Çünkü beş dk mesafede alışan çocuk bunu hep ister eşinin ailesinin de doğal olarak işine gelecek . Evlendiklerinden beri istiyorlarmış yatılı kalmasını . Bu bir kere başlayınca devamı gelecek birşey yani . Ben şahsen çok rahatsız olurdum .

Ben bu durumu bizzat deneyimledim. evlendiğimde kaynım 6 yaşında idi daha okula başlamamıştı ve ilk aydan bana kalmaya göndermeye başladılar ve bu işin sonu gelmedi yıllarca her bahanede bana kalmaya gönderdiler. doğum yaptım lohusa iken bile abisini özledi deyip gönderdiler. Kaç kez arkadaşlar ile gezmeye gidecek iken kapıdan döndüm bize kalmaya gelecek diye. Bazen gidip okuldan alıp evime getirdim. Hediyeler aldım markası beğenilmedi, yemekler yaptım çeşit çeşit annesine hep çorba içiyorum dedi. Şimdi salaklığıma kızıyorum.

sizin eş ailesi olan ilişkinizi bilemem o yüzden sakın kabul etmeyin yada ne olacak kabul et tabi diyemiyorum.

Eşinize güzel bir dille anlatın, anlayacaktır. 6 yaşında çocuğun anne babasının ortasında bile yatmaması gerekir ki kaldı abisi ve yengesiyle uyuyacak. Aklı çok ermese de bunu büyüyünce hatırlar sonuçta doğru bir şey değil bence. Rahat edemem deyin.

Görümce işte kundakta bebekte olsa mezarda cesette olsa görümce diye batıyor göze çok acı benim görümcem yok bilmem ama olsaydı ve 6 yaşında olsaydı ben arada kalmasına izin verirdim küçücük çocuk ayol

Sürekli olmaz zaten yanlış ama bu çocuk neden tuvalete gitmiyor yaşı gereği gece bile uyanıp tuvalet ihtiyacını giderebilir

Bir anne olarak söylüyorum gece tuvalet sorunu varsa asla çocuğumu başka yerde zorunlu bir hal yoksa yatılı bırakamam. Başkasının ortasında da yatırmam ama anne babanın arasında yatmamalı kısmı tartışılır pedagoji ne derse desin birlikte uyuyabileceğiniz ne kadar kısıtlı zaman var bilemeyiz hatta yarına hayatta olacağımızı bile... O yüzden isterse anne baba ortasında yatsın isterse onların tepesinde

İnşallah senin çocuğun olur da nefsine zor gelen başına gelir. Her gece altına işer sıçar

6 yaşındaki cocuk neden aranızda yatsın? bu 1
6 yaşındaki küçük bir kız çocugunun ( ki eşinizin kardeşi ) 1 gece sizde kalmasında ne gibi bir sorun olabilir ? bu 2
Çok sorun olacağını dusunuyorsan kayınvalidene de 1 gece sizde kalmasını teklif et ? bu 3
Şu durumda odanıza girecek herhangi bir durum göremiyorum, bu 4

kendi evladımı bile yanımda yatırmayı düşünmüyorum.
Bunu ise evladınız olunca konuşalım* bu da 5 :)

Cocuk heveslenmistir abisinin evinde kalmak icin, sonucta orası ona ayri bi dunya gibi geliyodur. Geldiginde neden yatakta ortanizda yatacak ki kocaman cocuk? Guzel bi yatak yapilir, altina da bi sey serilir gonlunu kırmadan izah ederek. Yatagina almak istememeni anlarim, herkes hoslanmaz. Tek yatamıyorsa abisiyle ikisine yatak açabilirsin veya annesiyle birlikte kalsın.
Sürekli seninle kalsin, dadılık yap dememiş sonuçta kimse.

Gelsin sabahtan akşama kadar dursun ama yatılı olmaz der nedenlerini anlatırdım güzelce .Altını ıslatabilir,gece korkup yatağını isteyebilir vs...Ben çocuklarımız olmadan önce eşimin yeğenini çok severim .Bizde kalsın dedim .Görümcem altına islattigini söyledi .Bırakmadı .O yaştaki çocuk gece yataginda uyur.

İnşallah senin çocuğun olur da nefsine zor gelen başına gelir. Her gece altına işer sıçar
Ne kadar mutsuz ,bencil bir insansınız ya . Ne yaşıyorsunuz da gelip burda insanlara beddua ederek rahatlıyorsunuz ? Çocugu dövmüş mu ne yapmış ? Ne biçim bir kafa ve vicdana sahipsiniz? Sorsak en vicdanlı sizsinizdir şimdi ama

O qğırlamasın. Abisi ağırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…