• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Minik görümce sorunu :)

Ben eşimin yeğeni bile bizde kalmak istediginde ki kendisi 5 yaşında çok özendim. Kaldı ki kardeşi olacak.. Kıyafetlerini kurutmali da yıkadım giydirdim pakladim istediği yemekleri söyledim park vs derken güzel anilarla evine yolcu ettik. Nolacak Allah aşkına..

ama hanımefendinin yatak odası hassasiyeti varmışşşşşş,

kolay bir hastalık mı zannediyorsun :olamaz::KK48::KK48:

Kalma ısrarı var çünkü 6 yaşında?😀
Ya hanımlar sizin çocuklarınız kardeşiniz bir şeyiniz yok sanırım? Çocuğu yatmadan kaldırırsın tuvalete, yattıktan 1.5 saat sonra tekrar kaldırırsın, gece altına yapma ihtimali azalır. Ne olur ne olmaz diye altına hem alez hem de yaşlılar için koruyucu var tek kullanımlık onu serersiniz olur biter. Bu kadar zor olan ne gerçekten anlamadım😂
Çok rahatsız oluyorsa yer yatağı yapsınlar vs. Gerçekten merak ediyorum kendi kardeşinize de böyle mi yapardınız?
Yok ben kardeşimi de agirliyorum eşimin kardesini de altı yaşındayken annem beni bir yere yollamazdi kardeşlerimi de yollamazdi şahsen söylüyorum o kadar küçük bir çocuğun sorumluluğunu da almazdım tedirgin olurum . Mesele altına işime k de degil aranıza yatirirsinuz da tuhaf 🤣 yanlış anlayin ama o yoruma çok güldüm bana değişik geliyor bazen burdaki yorunlar . Herkesin her isteğini yapamayiz beş dklik ev olsa kimseyi yatılı agirlamazdim

Alışkanlık haline getirecekler büyük ihtimal sürekli kitlerler çocuğu sana. Ama arada kalsın bence nolcak çocuk bu heves etmiştir. Gece kaldırırsın tuvalete işemez yatağa

Pek tabi ki kendi kardeşi olsa kalmak istemez, kardeşi istese annesi izin vermez. Kız aileleri çocuklarının evine kendileri bile gitmiyor çok çok anlayışlı oldukları için. Böyle istekler küçük çocukta olsa erkek ailesinde olur. Aşk olsun bir bdv kuralıdır bunlar.
Yoo niye öyle olsun kardeşim gelir gayette kalır. Ailem de gelir niye erkek ailesi agirlanip benim ailem agirlanmaz çok saçma . Yani bdv kuralı ne bilmem de altı yaşındaki çocuğu arama yatırmak zorunda değilim gece yatılı bakmsk zorunda da değilim . Herkes küçük çocuğunu kendisi eylesin . Ben hiç ailemde görmedim beni ve kardeşlerimi şehir içindeki birine yollamadi annem yatılı . Altı yaşındaki çocuk bir çok şey isteyebilir . Ama o onun kardeşi diye her an her dediğini yapmak zorunda hissetmiyorum. Aksine dediğiniz gibi erkek ailesi olunca her denilen emir değil

aynı hassasiyeti bekarken kendi evinde yani baba evinde yapıyormuydu acaba ,

yatak odası hassasiyetim var benım diye
Valla ben bekarken de kimsenin çocuğuyla aynı yatakta uyumadım 🤣
Şimdi eşim deseki yeğenim gelecek bizimle yatacak kardesi yok yeğeni var dalga mı geciyorsun anasınin koynunda uyusun ne alaka der gülerim tuhaf çünkü

Kızlar benim 6 yaşında bir görümcem var. Çocuklarla iyi anlaştığım için beni pek sever.Ama kendisi ailenin hem son , hem tek kız çocuğu olması hasebiyle oldukça şımarıktır.Ailede bir dediği iki edilmez.Neyse konumuza dönelim eşim ve kv evlendiğimizden beri yatılı almak istiyor ben pek yanaşmıyorum.Birincisi çocuk bazen altına kaçırabiliyor büyük olduğu için temizliği falan nefsime zor gelir diye düşünüyorum, ikincisi ise benim yatak odası hassasiyetim var. Genelde odama kimsenin girmesini istemem kendi evladımı bile yanımda yatırmayı düşünmüyorum.Gelipte ortamızda uyuma fikrini hoş bulmuyorum.Hani gelsin uyuyacağı vakte kadar eğlensin abisiyle vakit geçirsin de sonra eve gönderelim fikrindeyim. Eşimi de kırmak istemiyorum en son siz ikiniz salonda uyuyun ben yatak odasında tek uyurum diye espri yaptım.:) neyse var mı sizce bunun bir çözümü , eşimi üzmeden nasıl halledebilirim ?
O çocuk sizde yatılı kalmaya başlarsa evlat edinmiş kadar olmanız an meselesi olur. Yatağınıza almayın haklısınız gidip salonda yatsınlar. Yatacakları yere mecburen alez falan sereceksiniz. İlla ki kalacaksa ayda bir defa gibi bir koşul getirin, fazlasına da kesinlikle izin vermeyin.

Bunu evleriniz bağımsız diye düşünerek yazdım eğer altlı üstlü oturuyorsanız kocanıza gönderin uyusunlar birlikte. Evimde sadece kendi evladımın sorumluluğunu almak istiyorum. Bu evde onun başına bir şey gelirse kimse abisi bakmadı demez, suç bana kalır. Şeytanın işi yok allah korusun, de kapat

Valla kimsenin kendi kardeşi zor gelmez böyle Bi durumda da eşim ben kardeşim öyle bişey yaparsa herşeyi temizlerim diyorsa okey yatsınlar derim ki bu durum zaten garip yani 6 yaşında çocugun gece altına kaçırıyor olması dogal bişeymi? Ayrıca dediginiz koruyucu vs şeyler evinde bulunmuyor olabilir. bu herkesin tercih meselesi herkes evde birilerini agırlamaktan hoşlanmıyor olabilir benim kv vs 20 dk mesafede defalarca yatılı agırladım ama ben bunu yapıyorum diye yapmayanı garipseyemem
6 yaşındaki çocuğun kalmak istemesi ile 20 dk mesafedeki kv nin kalmak istemesi arasında fark var. 6 yaşındaki çocuk 5 dklik mesafe için yatılı kalınmazı muhakeme edecek durumda değil doğal olarak. Annesi ailesi belki bunu düşünüp engel olabilir evet ama çocuk 6 yaşında ve konu sahibinin eşinin kardeşi.
Hevesi var ve ilk kez kalacakmış. Sık sık kalma durumu olsa konu sahibi haklı diyeceğim.

Genelde kız çocuğu abisine düşkün olur, kalmak isteyebilir. Görümce denilen kişi 20 yaşında bir ergen değil ki çocuk henüz. Böyle bir durumda eşim kardeşimi istemeseydi çok kırılırdım ve bir şeyleri sorgulamaya başlardım. Sırf evlendik diye abilik, ablalık vasfindan siyrilmiyoruz. Yatak konusunda ve çarşaf temizleme konusunda haklısınız. Böyle bir durumda da abisi temizleyebilir gayet.

Valla ben bekarken de kimsenin çocuğuyla aynı yatakta uyumadım 🤣
Şimdi eşim deseki yeğenim gelecek bizimle yatacak kardesi yok yeğeni var dalga mı geciyorsun anasınin koynunda uyusun ne alaka der gülerim tuhaf çünkü

tabikii çocugun kendileriyle uyuması mantıklı değil , zaten çocukta kendilerle yatmaz yani ,
ama konu sahibinin olayı bu kadar dramatize ediyor , benım hassasiyetlerim var demesi

Valla kimsenin kendi kardeşi zor gelmez böyle Bi durumda da eşim ben kardeşim öyle bişey yaparsa herşeyi temizlerim diyorsa okey yatsınlar derim ki bu durum zaten garip yani 6 yaşında çocugun gece altına kaçırıyor olması dogal bişeymi? Ayrıca dediginiz koruyucu vs şeyler evinde bulunmuyor olabilir. bu herkesin tercih meselesi herkes evde birilerini agırlamaktan hoşlanmıyor olabilir benim kv vs 20 dk mesafede defalarca yatılı agırladım ama ben bunu yapıyorum diye yapmayanı garipseyemem
Evet 6 yaşında çocuğun gece altına kaçırabilmesi çok doğal bir şey.
Bakın ben de bana yakın oturan kayınvalidemin bende kalmasını saçma bulurum. 8 senelik evlilik hayatımda hiç kalmadı, eşimin bekar kız kardeşi büyük, o kaldı bir kaç kez. Ama çocuk bu, abisinde kalmak isteyebilir. Tamam sorumluluk almak istemiyorum tabi ki diyebilir, hiç çocuk bakmamıştır bakmak istemiyordur. Ama aynı evde abisi de var çocuğun. Ne bileyim özlemiştir, abisinin evinde kalmaya özenmiştir. Böyle şımarık yetişmiş demek doğru mu? Zaten o minik görümce demiş ona bir kere. Siz istermiydiniz kardeşinizle ilgili bu düşünceleri? Ben çok üzülürdüm. Böyle de olmamalı yani.

Eşimin yiğenleri 8 ve 4 yaşındalar.Benimde kızım 2.5 yaşında.

Kızlar kalmak istediklerinde eşimden önce ben tamam diyorum.Yatma saatine kadar beraber vakit geçiriyoruz.Sonra onlara ayrı odada yatak açıyorum.Ufak olanin altına herhangi bir durum olursa diye alez ve iki çarşaf seriyorum.Onlar mutlu oluyor bende mutlu oluyorum.

Bu yaşlarda nedense annesiz kalmak hoşlarına gidiyor.O da daha ufacık çocuk ne olacak.Bende yatak odamda kendi yatağımda yatmalarını istemem.Ama evime istediği zaman gelebilirler seve seve ağırlarım.Sizde yatacağı yere sererseniz bişeyler aksi durumda eldivenle alır makineye atarsınız.
Sizde çocuklar birbirini oyalıyor, birlikte vakit geçiriyor. Konu sahibinin de kendi çocuğu olsa birbirlerine arkadaş olurlar deyip kabul ederdi bence.

Yoo niye öyle olsun kardeşim gelir gayette kalır. Ailem de gelir niye erkek ailesi agirlanip benim ailem agirlanmaz çok saçma . Yani bdv kuralı ne bilmem de altı yaşındaki çocuğu arama yatırmak zorunda değilim gece yatılı bakmsk zorunda da değilim . Herkes küçük çocuğunu kendisi eylesin . Ben hiç ailemde görmedim beni ve kardeşlerimi şehir içindeki birine yollamadi annem yatılı . Altı yaşındaki çocuk bir çok şey isteyebilir . Ama o onun kardeşi diye her an her dediğini yapmak zorunda hissetmiyorum. Aksine dediğiniz gibi erkek ailesi olunca her denilen emir değil

Kendi ailesinin arayıp sormamasini, evine çok çok nadiren gelmesini iyi ve anlayışlı olmalarına bağlayan onlarca konu okudum burada, yorumum onaydı.

Her an her dakikalik bir durum yok ki ortada. Çocuk heves edip kalmak istemiş, eşi de istiyorsa gayet gelip kalabilir abisinin evinde. Eşlerin bu kadar basit meseleler için izin almak zorunda olması garip asıl. Kendi yeğenlerim, eşimin yeğenleri aynı şehir aynı semt içinde gelip kaldı. İkimizde birbirinizden izin almadık, müsaitlik durumumuza baktık sadece.

Koca koca insanların 6 yaşındaki çocuğun gelip kalmasını mesele haline getirmesi, bunun için taktik geliştirmeye çalışması bana komik geliyor. Aralarında yatma düşüncesi nereden çıkmış onu anlamadım ayrıca, gerek yok öyle birşey çünkü.

okuyunca ürperdim resmen çocuk ya bu. Bir çocuğun gönlünü yapmak kadar güzel birşey mi var ? Keşke eşimin minik kardeşi olsaydı. Bi çocuğun yüzündeki gülümseme olmak size sevgi ile sarılması kadar güzel birşey mi var. Kuzenimin çocukları var. Ben evlendiğimde biri 6 yaşındaydı. O kadar bana düşkündü ki evlendiğim gece benim yatağıma yatıp ağlamış. Bir de eşimi uzun süre kabul etmemişti. Çocuk bu onlar kadar masumu seveni mi var.

Çocuk seviyorum falan diye girmişsiniz ama çocuk sevdiğiniz falan da yok. Kimse size yatağınızda yatırın demiyor. Çocuk bu zaten 11 diyince uyur. Salonda yatın yanına masallar okuyun hikayeler anlatın saçlarını sevin uyusun. Sonra gider yatarsınız yatağınıza. 1 gece çocuğun yüzünde gülümse olmak için azıcık yorulsanız nolur yani ?

6 yaşındaki çocuğun kalmak istemesi ile 20 dk mesafedeki kv nin kalmak istemesi arasında fark var. 6 yaşındaki çocuk 5 dklik mesafe için yatılı kalınmazı muhakeme edecek durumda değil doğal olarak. Annesi ailesi belki bunu düşünüp engel olabilir evet ama çocuk 6 yaşında ve konu sahibinin eşinin kardeşi.
Hevesi var ve ilk kez kalacakmış. Sık sık kalma durumu olsa konu sahibi haklı diyeceğim.

Genelde kız çocuğu abisine düşkün olur, kalmak isteyebilir. Görümce denilen kişi 20 yaşında bir ergen değil ki çocuk henüz. Böyle bir durumda eşim kardeşimi istemeseydi çok kırılırdım ve bir şeyleri sorgulamaya başlardım. Sırf evlendik diye abilik, ablalık vasfindan siyrilmiyoruz. Yatak konusunda ve çarşaf temizleme konusunda haklısınız. Böyle bir durumda da abisi temizleyebilir gayet.
Tabiki de kimse evlendi diye ailesinden sıyrılmıyo bu dengeyi bulmak çok önemli zaten ne kendi aileni atacaksın ne eşinle sıkıntı yaşayacaksın çocuktan muhakeme etmesini beklemiyorum ama dediginiz gibi ailesi konuyu ona açıklayabilir ya bu konular herkesin farklı baktığı şeyler ama kimse de konu sahibini yargılayamaz sonuçta karşısındaki insanlar nasıl şımarık dedigi davranışlar ne bilmiyoruz belki de gerçekten bu kadar sogumqsına sebep olacak şeyler gördü ondan istemiyor

Evet 6 yaşında çocuğun gece altına kaçırabilmesi çok doğal bir şey.
Bakın ben de bana yakın oturan kayınvalidemin bende kalmasını saçma bulurum. 8 senelik evlilik hayatımda hiç kalmadı, eşimin bekar kız kardeşi büyük, o kaldı bir kaç kez. Ama çocuk bu, abisinde kalmak isteyebilir. Tamam sorumluluk almak istemiyorum tabi ki diyebilir, hiç çocuk bakmamıştır bakmak istemiyordur. Ama aynı evde abisi de var çocuğun. Ne bileyim özlemiştir, abisinin evinde kalmaya özenmiştir. Böyle şımarık yetişmiş demek doğru mu? Zaten o minik görümce demiş ona bir kere. Siz istermiydiniz kardeşinizle ilgili bu düşünceleri? Ben çok üzülürdüm. Böyle de olmamalı yani.
Kardeşim hakkında vs böyle düşünülsün tabiki istemem ama bilemem de yazan kişi belki başka davranışlar yüzünden sogudu ne görüyor ne yaşıyor bilemem yinede dengeyi bulabilir tabiki çocuk abisi ile kalmak isteyebilir sonuçta kız çocugu için abi önemli mecbur degil ama eşi için en azından okey dese güzel olur

Akrabalarimdan gordugum kadariyla cocuk altina kaciriyorsa muhtemelen tek yatmaktan korkuyordur. Bu durumda bende evimde bakmak istemem. Cunku gece olunca annemi istiyorum diye aglama seansi basliyor. Hatta cezalandirma yontemi olarakta bilincli sekilde altlarina yapiyorlar. Biraz daha buyudukten sonra bizimle kalabilir diyebilirsiniz. Bunda kırılıp gücenecek birşey yok.

Ayrica 6 yasinda anaokulu cagina gelmis cocuk altina kaciriyorsa bir anormallik vardir. Temizlenir ya ne olacak diye gecistirilecek bir konu degil.

Kendi ailesinin arayıp sormamasini, evine çok çok nadiren gelmesini iyi ve anlayışlı olmalarına bağlayan onlarca konu okudum burada, yorumum onaydı.

Her an her dakikalik bir durum yok ki ortada. Çocuk heves edip kalmak istemiş, eşi de istiyorsa gayet gelip kalabilir abisinin evinde. Eşlerin bu kadar basit meseleler için izin almak zorunda olması garip asıl. Kendi yeğenlerim, eşimin yeğenleri aynı şehir aynı semt içinde gelip kaldı. İkimizde birbirinizden izin almadık, müsaitlik durumumuza baktık sadece.

Koca koca insanların 6 yaşındaki çocuğun gelip kalmasını mesele haline getirmesi, bunun için taktik geliştirmeye çalışması bana komik geliyor. Aralarında yatma düşüncesi nereden çıkmış onu anlamadım ayrıca, gerek yok öyle birşey çünkü.
Şahsen aynı şehir aynı semt içinde gecelik misafir ağırlayamam altı yaşındaki çocuk bir kere çok istedi kalabilir altını cize çize de bir kere derim . Kimsenin kardeşini eyleyemem .Evlendikten sonra niye birşeyler değişmek zorunda bunu da anlamıyorum . Herkes sevmek zorunda mı ? Kardeşinin eşi agirlamazsan evlilik sorgulanır yok yeğeni agirlamazsan eşin kırılır bu eşler her ota evlilik sorgiluyorsa zaten devam ettirmenin anlamı olmadığını düşünüyorum .

Şahsen yatılı misafir ağırlamayı sevmem aileler uzaktan gelince ağırlarim bu da genelde birkaç gün oluyor bu kadar . Bunun haricinde aman yeğenim gelecek şu gelecek derse istemezdim . Sanırım bu biraz eşlerin ortak aynı fikirde olmasıyla ilgili . Benim misafir kapasitem bu kadar. Ben sadece kadınlar kulübünde açılan her konuda insanların kadınların hep anlayışlı olması bekleniyor onu anlamıyorum . Bu dünyada demek ki yatılı misafir sevmeyen insanlar var 😅

Tabiki de kimse evlendi diye ailesinden sıyrılmıyo bu dengeyi bulmak çok önemli zaten ne kendi aileni atacaksın ne eşinle sıkıntı yaşayacaksın çocuktan muhakeme etmesini beklemiyorum ama dediginiz gibi ailesi konuyu ona açıklayabilir ya bu konular herkesin farklı baktığı şeyler ama kimse de konu sahibini yargılayamaz sonuçta karşısındaki insanlar nasıl şımarık dedigi davranışlar ne bilmiyoruz belki de gerçekten bu kadar sogumqsına sebep olacak şeyler gördü ondan istemiyor
Konu sahibini biz yargilayamayız tabii ama eşinin yerinde olsam ve izin vermiyorum gibi bir tavır görsem gayet de yargılardım eşi olarak.6 yaşındaki küçük kardeşimi bir günlüğüne evimde yatılı alıp abla kardeş vakit geçirmek istediğimde eşime söylediğimde izin vermiyorum gibi bir tavır sergilerse ben bunu aileden sıyrılmak olarak görürümve bir şeyleri sorgularim.
Ailesi işte dusunebilir ama çocuk bu heves etmiş. Abisi ile belli ki arası iyi. Hiç mi çocuklar için bazen çok mantıklı olmasa dahi yaptığımız şeyler olmuyor gönüllerini hoş etmek için? Bu durum sık sık olsa konu sahibi haklı derim ama öyle de değil. Çocuk çok şımarık olabilir, çocuğu sevmeyedebilir. Ben de öyle çocuk canlısı birisi değilim. Fakat bahsi geçen kişi 20 yaşında yetişkin bir görümce değil 6 yaşında küçük bir çocuk. Dolayısıyla konu sahibiyle iyi gecinemiyor olsa bile evimde kalmasın denilebilecek bir durum olarak goremiyorum.Ayrıca kardeşini güzelce uyarır. Çocuğun sorumluluguyla da abisi ilgilenebilir.

Kızlar benim 6 yaşında bir görümcem var. Çocuklarla iyi anlaştığım için beni pek sever.Ama kendisi ailenin hem son , hem tek kız çocuğu olması hasebiyle oldukça şımarıktır.Ailede bir dediği iki edilmez.Neyse konumuza dönelim eşim ve kv evlendiğimizden beri yatılı almak istiyor ben pek yanaşmıyorum.Birincisi çocuk bazen altına kaçırabiliyor büyük olduğu için temizliği falan nefsime zor gelir diye düşünüyorum, ikincisi ise benim yatak odası hassasiyetim var. Genelde odama kimsenin girmesini istemem kendi evladımı bile yanımda yatırmayı düşünmüyorum.Gelipte ortamızda uyuma fikrini hoş bulmuyorum.Hani gelsin uyuyacağı vakte kadar eğlensin abisiyle vakit geçirsin de sonra eve gönderelim fikrindeyim. Eşimi de kırmak istemiyorum en son siz ikiniz salonda uyuyun ben yatak odasında tek uyurum diye espri yaptım.:) neyse var mı sizce bunun bir çözümü , eşimi üzmeden nasıl halledebilirim ?
Alez serin, yaparsa çöpe atarsınız.
Hey allahım hem niye yatak odanızda yatsın.
Eşim böyle bi şeyle gelse kırmızı çizgime basmış olur.Minnoş kardeşime bu şekilde yaklaşırsa soğurdum ondan.

Eşimin 6 yasında bir kardeşi olsa ondan görümcem diye bahsetmem .
Kendi adıma konuşayım kardeşimi 1 gece misafir edemeyeceğim bir evlilikte kendimi oraya 'ait' hissetmem.
6 Yasında bir çocuğun gönlünü yapmakta ne zarar var? Yatagımda yatmasın buna gerek yok zaten,ama gerekirse bir alez serip salonda ağırlar hatta bende yanına uzanıp film gecesi yapardım yerinizde olsam.
Kendi çocuğumu yatırmayı düşünmüyorum demişsiniz ya ''annelik tükürdüğünü yalama sanatıdır'' diye bir söz var,evladınızı kucağınıza aldıgınızda konuşalım bu konuyu ;)

Şahsen aynı şehir aynı semt içinde gecelik misafir ağırlayamam altı yaşındaki çocuk bir kere çok istedi kalabilir altını cize çize de bir kere derim . Kimsenin kardeşini eyleyemem .Evlendikten sonra niye birşeyler değişmek zorunda bunu da anlamıyorum . Herkes sevmek zorunda mı ? Kardeşinin eşi agirlamazsan evlilik sorgulanır yok yeğeni agirlamazsan eşin kırılır bu eşler her ota evlilik sorgiluyorsa zaten devam ettirmenin anlamı olmadığını düşünüyorum .

Şahsen yatılı misafir ağırlamayı sevmem aileler uzaktan gelince ağırlarim bu da genelde birkaç gün oluyor bu kadar . Bunun haricinde aman yeğenim gelecek şu gelecek derse istemezdim . Sanırım bu biraz eşlerin ortak aynı fikirde olmasıyla ilgili . Benim misafir kapasitem bu kadar. Ben sadece kadınlar kulübünde açılan her konuda insanların kadınların hep anlayışlı olması bekleniyor onu anlamıyorum . Bu dünyada demek ki yatılı misafir sevmeyen insanlar var 😅
Sen misafirden tiksiniyordun hatırladım:D

Ama orası eşinin de evi. 6 yaşındaki kardeşim gelecek derse ne diyebilirsin ki? Abartmamak kaydıyla kendisi kendi evinde ağırlayabilmeli.

Back