• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Minik görümce sorunu :)

Çocuğunu mu reddetmiş kadın . Istemezse istemez bu sizin beddua etmenizi gerektiren bır durum mu ? Sanırsın çocuk evsiz barksiz kaldı beddua veriyorsunuz. Ne duyari kasacagim bence siz yazdıklarınizi okuyun . Daha bu kadının çocuğu yok yanıma yatırmam demiş ne olmuş . Evladı olunca ayağının altını öper değişir gider düşüncesi . Ben de eve asla hayvan sokmam diyordum . Igrenme bile yaşıyordum şimdi kedimle iç içe yatıyoruz . Annelik tatmamis bir insanın başkasının dışkısını temizlemek istememesi en normal şey . Toplum olarak ne noktaya geldik sizin gibi düşünebilir düşünmeyebilir kimseye zarar vermeyen insana beddua etmek nedir yapmayın Allah aşkına
Daha çocuk birşey yapmadan böyle düşünmesi zaten ne olacağını gösteriyor. Benimki kinadigin sey basina gelir demek beddua degil. Cocugun ölsun mu dedim ya amma abarttınız. Zaten ben bunu söylemesem de bu kadının başına gelecek bu. Kınadığı bu küçük görümcenin bütün hareketleri ilerde kızında olacak. Ama o zaman aman çocuk bu yapar olacak

Biraz empati yapın Allah aşkına konu sahibi ! 6 yaşındaki çocuktan bahsediyorsunuz. Sizin kardeşiniz olsa eşiniz sizin davrandıginiz gibi davransa ne yapardınız ?
Çocuk altına kacirirsa kaçırsin ne var bunda adı üstünde çocuk. Temizlersiniz olur biter .
Bu kadar dramazite yapmaya gerek var mı yahu

İtiraf et içinden sövüyor musun misafir geleceğini duyunca :D

Sen bir de bebiş oluncs gör
Ay yok vallahi sovmuyorum. Geçen hatta kaynimin kafası atmış gelsin kalsın bizde dedim. Ben evin içinde rahat kalamam ben giderim siz tkailin dedim .eşimin arkadaslari bile geldi kalmaya burda işleri varken 🤣 gelenin de yemeğini önceden hazırlarım zevkle . Ama gönlüm istediği için yapıyorum . Bu haftalık veya tam zamanlı zorunluluk haline gelirse ben böyle görevi kabul edemem ya.

Çünkü hayat benim ev benim . Arada gelsinler gitsinler işte . Geleni güler yüzle zevkle agirlayim .

Konu ozeti 6 yasindaki cocugu eve sigdiramiyirum olacak. ortaniza yatmaz zaten net dersin salona yatak yaparsin yatar. Korkarsa abisi yanina gider. Islatma olayi olursa diye bisey ser alta. Temizlige de ennkotu dersin abisi yapsin. cocuk ustunu degistirir zaten. Bu es ailesine ocu gibi yaklasma sorunu da genel bir sorun halini aldi cidden. Insan sosyal bir varlik yarin birgun cocugunuz olur kucuk bir halasi var ilerde belki cok iyi anlasacak . Ne bileyim ergenken sizi dinlemez onu dinler belki . Kalbinizi genisletin size tavsiyem
Ne alakası var demogoji yapmanın alemi yok 5fk mesafede 7/24 beraber olduğu sorunlu çocuğu ben niye uyutayım ya. Baş savma için yapılmış bir olay bu. Annesinin tahammül edemediği çocuğa ben ne yapabilirim ?

Daha çocuk birşey yapmadan böyle düşünmesi zaten ne olacağını gösteriyor. Benimki kinadigin sey basina gelir demek beddua degil. Cocugun ölsun mu dedim ya amma abarttınız. Zaten ben bunu söylemesem de bu kadının başına gelecek bu. Kınadığı bu küçük görümcenin bütün hareketleri ilerde kızında olacak. Ama o zaman aman çocuk bu yapar olacak
Cidden hiç bir cocuga aman bu çocuk ne kadar çok konuşuyor yildim demediniz mi? Annesi babası tarafından çok simartilan çocuk olunca ortamdan buhar olasım geliyor kaldıramıyorum . Konu sahibi niye bunu çekmek zorunda olsun ? Kendi çocuğu amuda kalksa tabi tatlı gelir. Adı üstünde kendi çocuğu o kadar doğurmuş . Her çocuğa büyük bir sevgi ve aşkla yaklaşma zorunluluğumuz var ?

Babannenize Allah rahmet eylesin . Öncelikle yaptığınız şey gerçekten çok degerliymis her insan yapamaz .

Ikinci olarak kilit nokta zaten bu bence . Evliliğin başından beri eşinin annesi yollamaya calisiyormus . Sebebi ne ben gerçekten anlamadım . Benim yetişme tarzımda annem babam biz küçükken sorumluluğumuzu kimse bırakmazdı . Ki ben veya kardeşlerim altına kaçıran çocuklar da değildik . Evlenince nedense özellikle erkek ailelerine birşey oluyor . O eve gidip kalmak ve oranın aslında geline ait olmadığını oğullarının evi olduğu için istediği şekilde kullanabileceğini kanıtlama dürtüsü .

Çocugun zaten vakit geçirmesi için eve alırsın sonra da ugurlarsin uyku vakti gelince normali budur çünkü . Annesinden ayrı kalmasını gerektirecek özel bir durum olur o zaman da bir zahmet bakar zaten konu sahibi de
Kesinlike. Benim çocuğum olsa altini islatan ve gelinim illaki çocuğu istese vermem. Çocuğumun özel durumu var ne alaka benden ayrı kalsın.

Türk toplumunun kadına yüklediği şeylere bakin. Eminim abisi bir gece kalkip da çocuğun pijamasini değişmemiştir
Simdi gelinden bekleniyor.

Böyle beklentiler olmasa. Kadın çocuğunu birakmak istemese ve eşimle kardesi hevea etse daha bi seve seve bakilir da. Sanki zorundaymisim gibi olunca isin rengi değişiyor .

Ben bu durumu bizzat deneyimledim. evlendiğimde kaynım 6 yaşında idi daha okula başlamamıştı ve ilk aydan bana kalmaya göndermeye başladılar ve bu işin sonu gelmedi yıllarca her bahanede bana kalmaya gönderdiler. doğum yaptım lohusa iken bile abisini özledi deyip gönderdiler. Kaç kez arkadaşlar ile gezmeye gidecek iken kapıdan döndüm bize kalmaya gelecek diye. Bazen gidip okuldan alıp evime getirdim. Hediyeler aldım markası beğenilmedi, yemekler yaptım çeşit çeşit annesine hep çorba içiyorum dedi. Şimdi salaklığıma kızıyorum.

sizin eş ailesi olan ilişkinizi bilemem o yüzden sakın kabul etmeyin yada ne olacak kabul et tabi diyemiyorum.
Yorumları okumanızı isterim yemediğim linç kalmadı da :)

Cidden hiç bir cocuga aman bu çocuk ne kadar çok konuşuyor yildim demediniz mi? Annesi babası tarafından çok simartilan çocuk olunca ortamdan buhar olasım geliyor kaldıramıyorum . Konu sahibi niye bunu çekmek zorunda olsun ? Kendi çocuğu amuda kalksa tabi tatlı gelir. Adı üstünde kendi çocuğu o kadar doğurmuş . Her çocuğa büyük bir sevgi ve aşkla yaklaşma zorunluluğumuz var ?
Ya siz konu sahibinin avukatı mısınız. Çocuğu gördünüz mü. Çocuğu sırf görümce statüsünde diye konu sahibi abartıyor. Ya da kaynanasından nefret ettiği için

İnşallah senin çocuğun olur da nefsine zor gelen başına gelir. Her gece altına işer sıçar 🙏
Bu yorumu hak ettiğimi düşünmüyorum. Kendi çocuğum olsa temizlerim ama kalkıp onu bunu bildiğim halde ele göndermem.Yapabilen var yapamayan var neden geniş düşünmüyorsunuz?

Kesinlike. Benim çocuğum olsa altini islatan ve gelinim illaki çocuğu istese vermem. Çocuğumun özel durumu var ne alaka benden ayrı kalsın.

Türk toplumunun kadına yüklediği şeylere bakin. Eminim abisi bir gece kalkip da çocuğun pijamasini değişmemiştir
Simdi gelinden bekleniyor.

Böyle beklentiler olmasa. Kadın çocuğunu birakmak istemese ve eşimle kardesi hevea etse daha bi seve seve bakilir da. Sanki zorundaymisim gibi olunca isin rengi değişiyor .
Ayy gerçekten bir tek bizde vardır . Sürekli beraberlermis ne gerek var . Kadın çocuktan bunalmış bence biraz başımdan yollayım gelin ilgilensin diye düşünüyor .

Gelin gelince evde temizlik yapılmaz o yapar . Yemek yapılmaz ,kendi dogurduguna bile baktırmak gerekir çünkü adı üstünde el kizi hizmetci olmaya gelmiş .

Eğer yapmazsa yine el kızı . Kendi ailesine gelince yapar bize gelince yapmaz oluyor . Bu toplumda yaranamazsin 😅 hiç erkeklerden böyle beklentiler olmaz

Görümcem bizde kaldığında kızını alıp yanıma yatırıyorum beraber uyuyoruz eşimle ortamızda uyuyor.
Ayy yerim onun kıvırcık saçlarını. Çocuk ya o bu, nasıl bi gaddarlık.
Yatak odasında sadece seks yapmıyoruz yatıyoruz uyuyoruz uzanıp dinleniyoruz üzerimizi giyiniyoruz falan. Bu kadar anlam yüklemeyin. :D :D
Eminim kardeşiniz yatak odanıza girdiğinde çabuk çık oraadan diyorsunuzdur. Nefret ediyorum çifte standarttan, anlayışsızlıktan.
6 yaşındaki çocuğu görümce olarak değil evladınız olarak görmeniz gerekir. Premseslere hayat gerçekten zor..

Ya siz konu sahibinin avukatı mısınız. Çocuğu gördünüz mü. Çocuğu sırf görümce statüsünde diye konu sahibi abartıyor. Ya da kaynanasından nefret ettiği için
Yok değilim ben sizin yaptıginiz yoruma üzüldüm açıkçası bakın bir yaşına gelmemiş çocuğunuz varmış beddua sahibini bulur bence birilerine birşey yazmadan önce kendinize zararı olur mu düşünüp yazın . Başkası için değmez

Algılama problemi yaşadığınızı düşünüyorum. Kınadığım yok benim.

Kadının derdi kalmasın degil çocuk altına yapabiliyormus kimse kimesinin çocugunun altını temizlemek zorunda değil bundan hoşlanmıyor ve olması ihtimal bişeyi göz önünde bulunduruyor ki böyle düşünen birçok insan vardır yani olmaz diyip yatırsa sonra çocuk altına yapsa kadın arada kalacak ve belki durum daha zor bir hal alacak. yatak odası konusundaki hassasiyeti de haksız değil bende sevmem kimseyi yatagımda yatırmam kimsenin yatagında da yatamam bu şımarıklık değil bana göre ayrıca 5 dk mesafede evleri varsa bu kalma ısrarı da saçma
Kolayı var.
Annem çocuklara yatak açtığında poposunun geldiği kısıma muşamba seriyor üzerine çarşaf işerse at makineye tertemiz.
Çok kasmamak lazım.

Biraz empati yapın Allah aşkına konu sahibi ! 6 yaşındaki çocuktan bahsediyorsunuz. Sizin kardeşiniz olsa eşiniz sizin davrandıginiz gibi davransa ne yapardınız ?
Çocuk altına kacirirsa kaçırsin ne var bunda adı üstünde çocuk. Temizlersiniz olur biter .
Bu kadar dramazite yapmaya gerek var mı yahu
Ya sanki bana çocuğa dövmüşüm sövmüşüm gibi davranmayı keser misiniz artık. Ben sadece fikir istemek için açtım. Konuyu nerelere saptırıyorsunuz?

İnşallah senin çocuğun olur da nefsine zor gelen başına gelir. Her gece altına işer sıçar 🙏

Herkes çiş temizlemek zorunda mi? 6 yasina gelip çişini bilmiyorsa bu bir problemdir. El kadar bebe olsa, 2 3 yasinda olsa tamam diyecegim.

Normal Insanlar cocuklari altina kaciriyorsa doktora gotururler. Sizin gibileride okul yasindaki cocugun altina kacirmasini olagan bulup baskalarina beddua eder.

Görümcem bizde kaldığında kızını alıp yanıma yatırıyorum beraber uyuyoruz eşimle ortamızda uyuyor.
Ayy yerim onun kıvırcık saçlarını. Çocuk ya o bu, nasıl bi gaddarlık.
Yatak odasında sadece seks yapmıyoruz yatıyoruz uyuyoruz uzanıp dinleniyoruz üzerimizi giyiniyoruz falan. Bu kadar anlam yüklemeyin. :KK70: :KK70:
Eminim kardeşiniz yatak odanıza girdiğinde çabuk çık oraadan diyorsunuzdur. Nefret ediyorum çifte standarttan, anlayışsızlıktan.
6 yaşındaki çocuğu görümce olarak değil evladınız olarak görmeniz gerekir. Premseslere hayat gerçekten zor..
Waaaaow tebrik ederim. En çok siz iyisiniz.

Gayet haklı olduğumu düşünüyorum.

Benim demek istedigim gözünüzde durumu büyütdügünüz. Cocuk gelip araniza yatmaz. Olmazsa esiniz onun yanina yatar cocuk korksa. Kendinizi bos yere fazla strese sokmayin. Esinizle aranizda problem olusmasin bu yüzden. Sahsen 6 yasimdaki cocugumu baskasinin tek basina evine yatili göndermem.

Back