• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Minik görümce sorunu :)

Niye sizinle yatsın onu anlamadım ne alaka? Sizin oturma odanız falan oralarda da koltuklar yok mu :confused:
Eşiniz kardeşiyle ilgilenir niye bu kadar büyüttünüz, diyemiyor mu size kardeş benim kardeşim ben ilgilenirim sırtında mı taşıyacaksın diye😒

Sen misafirden tiksiniyordun hatırladım:D

Ama orası eşinin de evi. 6 yaşındaki kardeşim gelecek derse ne diyebilirsin ki? Abartmamak kaydıyla kendisi kendi evinde ağırlayabilmeli.
Ya evet muhtelif agirlarsin benim de misafirim gelir eşimin de . Bir kere iki kere olur bu kadar . Ama ben yok yatağımda ağırlarim yok agirlamazsan evlilik sorgulanır kısmını anlamıyorum 😅
Kadın çocuğa gıcık olmuş . Kabul edelim kız çocukları belirli bir yaşta çekilmesi zor oluyor . Bu arada kızım olacak Allah sabır versin 🤣 yani şımarık altına da isiyormuş gelir kardeşine bakar sonra beş dk mesafedeki evine götürür koyarsın yani . Ben bizim topluma has olduğunu düşünüyorum bu yapışık ilişkilerin . Bak bak bak bizim gelin evde kaldırmadı bizi evde istemedi kafası bana tuhaf geliyor. Istemek zorunda mıyım kardeşim misafir gelir üç gün kalır uzaktaysa gider . Anaağ neymiş evlendik diye herkesin gönlünü ayrı göremem ben . Kendi gönlümü bile göremiyorum 🤣

Kızlar benim 6 yaşında bir görümcem var. Çocuklarla iyi anlaştığım için beni pek sever.Ama kendisi ailenin hem son , hem tek kız çocuğu olması hasebiyle oldukça şımarıktır.Ailede bir dediği iki edilmez.Neyse konumuza dönelim eşim ve kv evlendiğimizden beri yatılı almak istiyor ben pek yanaşmıyorum.Birincisi çocuk bazen altına kaçırabiliyor büyük olduğu için temizliği falan nefsime zor gelir diye düşünüyorum, ikincisi ise benim yatak odası hassasiyetim var. Genelde odama kimsenin girmesini istemem kendi evladımı bile yanımda yatırmayı düşünmüyorum.Gelipte ortamızda uyuma fikrini hoş bulmuyorum.Hani gelsin uyuyacağı vakte kadar eğlensin abisiyle vakit geçirsin de sonra eve gönderelim fikrindeyim. Eşimi de kırmak istemiyorum en son siz ikiniz salonda uyuyun ben yatak odasında tek uyurum diye espri yaptım.:) neyse var mı sizce bunun bir çözümü , eşimi üzmeden nasıl halledebilirim ?
Konu ozeti 6 yasindaki cocugu eve sigdiramiyirum olacak. ortaniza yatmaz zaten net dersin salona yatak yaparsin yatar. Korkarsa abisi yanina gider. Islatma olayi olursa diye bisey ser alta. Temizlige de ennkotu dersin abisi yapsin. cocuk ustunu degistirir zaten. Bu es ailesine ocu gibi yaklasma sorunu da genel bir sorun halini aldi cidden. Insan sosyal bir varlik yarin birgun cocugunuz olur kucuk bir halasi var ilerde belki cok iyi anlasacak . Ne bileyim ergenken sizi dinlemez onu dinler belki . Kalbinizi genisletin size tavsiyem

6 yaşındaki çocuğa görümce demek biraz garip geldi.
Herkesin evlililik dinamiği farklıdır. Kardeşim gelip bende kalabilir, eşime sorma gereği bile duymam. O da bana sormasın.

Yatak odası hassasiyeti mevzusunu hiçbir zaman anlamadım anlamayacağım. Sadece yatak odasında sevişildiğini zannedenler var sanırım o kısım daha da komik. 😀😀😀

Gelip aranızda yatacağını sanmıyorum. En çok olsun olsun uykuya dalana dek abisi yanında durur yattığı yerde. Bu olur yani daha ne olacak.
Hizmet etmek zorunda da değilsiniz. Abisi halleder.

gerçekten ''minik'' bir görüümce
6 yaşındaki çocuğa görümce demek bile bana komik geliyor siz bayaa 45 yaşında görümceymiş gibi ciddiye almışsınız

birkere neden evinizde gelip uyusun
ayrıca neden abisiyle yatsın ?
5 dk uzaklıktaymış evleri benim canımdır otursun vakit geçirelim ama herkes evinde yatsın dersiniz olur biter bu kadar derde gerek yok abartmayın

"temizliği falan nefsime zor gelir"...6 yasindaki cocukta mi? Yatak odaniza baskasinin girmesine gerek yok. Ama burdan bakilsa baya abartiyorsunuz gibi geldi.
Bende olsam iğrenirim çocuk altına kaçırsa kadının kendi akrabası değil olsa bile iğrenebilir yani🤷🏻‍♀️Yatak odasınıda bilmem ama bana normal geldi çiş sorunu olan bir çocuğu temizlememek istemesi.

Arada gelsin oynasın abisi eve bıraksın neden yatsın sizde 5 dk mesafe varmış zaten.bende olsam istemem evde kalmasını ev uzaksa arada olabilir ama altına kaçırma sorunu olan bir çocuğu bende ağırlamak istemem yatılı şekilde.sizde ilgilenemeyecekseniz hiç alıştırmayın sonradan sorun olacağına baştan tavrınız belli olsun.gelsin abisi ile oynasın gitsin zaten ergenlikte o gelmek istemeyecek.

Şahsen aynı şehir aynı semt içinde gecelik misafir ağırlayamam altı yaşındaki çocuk bir kere çok istedi kalabilir altını cize çize de bir kere derim . Kimsenin kardeşini eyleyemem .Evlendikten sonra niye birşeyler değişmek zorunda bunu da anlamıyorum . Herkes sevmek zorunda mı ? Kardeşinin eşi agirlamazsan evlilik sorgulanır yok yeğeni agirlamazsan eşin kırılır bu eşler her ota evlilik sorgiluyorsa zaten devam ettirmenin anlamı olmadığını düşünüyorum .

Şahsen yatılı misafir ağırlamayı sevmem aileler uzaktan gelince ağırlarim bu da genelde birkaç gün oluyor bu kadar . Bunun haricinde aman yeğenim gelecek şu gelecek derse istemezdim . Sanırım bu biraz eşlerin ortak aynı fikirde olmasıyla ilgili . Benim misafir kapasitem bu kadar. Ben sadece kadınlar kulübünde açılan her konuda insanların kadınların hep anlayışlı olması bekleniyor onu anlamıyorum . Bu dünyada demek ki yatılı misafir sevmeyen insanlar var 😅
Eşlerin ortak fikirde olması cidden önemli.
Yeğenimin, kardeşimin bir gece gelip evimde kalmasını eşimin keyfine göre belirleyeceğim bir evlilik istemezdim ben. Aynısını eşimde düşünür sanırım.

Ben tek taraflı bir anlayıştan bahsetmiyorum, kadinlara da ekstra birşey yüklemiyorum o yüzden.

Kızlar hepinizin düşünceleri doğru ve saygı gösteriyorum. Benim bir tane görümcem var ve kendisi kardeşim gibidir, görümcemin de bir tane oğlu var 7 yaşında. Görüncemler bize geldiğinde yada biz onlara gittiğimizde benimle yatmak ister ve beraber yatarız. Yengem minnoşum seni çok özlüyorum der, ben de onu çok özlüyorum. Bayılarak beraber yatıyoruz. Görümcem olmadan iki kere kaldı bizde ama babası vardı, yine beraber yattık. Görümcem asla tek başına bırakmaz, sadece ben de değil hiç kimse de bırakmaz.

Eşimin 6 yaşında kardeşi olsa onu ben şahsen kardeşim gibi görürdüm. Eşimin ablası da ablam gibidir mesela. Ama temizlik ve arada yatma konusunda haklısın. Abisiyle kalmak istiyor olabilir heves etmiştir. O yaşlarda oluyor. Abisiyle salonda yatsınlar. Ama şunu unutma bu kız büyüyecek ve sen onu kardeş gibi görmezsen büyüyünce de aranız soğuk olur.

için temizliği falan nefsime zor gelir diye düşünüyorum, ikincisi ise benim yatak odası hassasiyetim var. Genelde odama kimsenin girmesini istemem kendi evladımı bile yanımda yatırmayı düşünmüyorum.
Ahhh buyuk konusmalardan zıncırleme yapmıssın ablacımm gfllgfgfl
ALlah yardımcın olsunn bır bır yasayacan onları hıc sasmaz gfşgflfglk

Kızlar benim 6 yaşında bir görümcem var. Çocuklarla iyi anlaştığım için beni pek sever.Ama kendisi ailenin hem son , hem tek kız çocuğu olması hasebiyle oldukça şımarıktır.Ailede bir dediği iki edilmez.Neyse konumuza dönelim eşim ve kv evlendiğimizden beri yatılı almak istiyor ben pek yanaşmıyorum.Birincisi çocuk bazen altına kaçırabiliyor büyük olduğu için temizliği falan nefsime zor gelir diye düşünüyorum, ikincisi ise benim yatak odası hassasiyetim var. Genelde odama kimsenin girmesini istemem kendi evladımı bile yanımda yatırmayı düşünmüyorum.Gelipte ortamızda uyuma fikrini hoş bulmuyorum.Hani gelsin uyuyacağı vakte kadar eğlensin abisiyle vakit geçirsin de sonra eve gönderelim fikrindeyim. Eşimi de kırmak istemiyorum en son siz ikiniz salonda uyuyun ben yatak odasında tek uyurum diye espri yaptım.:) neyse var mı sizce bunun bir çözümü , eşimi üzmeden nasıl halledebilirim ?
Açıkça eşinize durumu anlatın, sınır çizin...

Bu forumdaki anlam karmaşası beni şaşırtıyor.

Görümce; damat beyin kız kardeşi anlamında kullanılır. Ve bunun haricinde başka bir anlam ifade etmemektedir.

Görümcelik sıfatı insana 30 dan sonra yüklenmiyor . Görümce 5 yaşında da olabilir, 50 yaşında da.

Benim 2 tane görümcem var 40 üstünde. Kimseye bir zararları yok. Annem görümcedir ve en yakın dostu da dayımın eşi yengemdir. Yengem de beni birine tanıştırırken gorumcemin kızı diyor. Çünkü benim annem onun görümcesi.

Görümcelerin hepsi dalmaz yani insana hanımlar. Kelimeye ön yargı beslemeyelim 😊 sorun şahıslarda.

Bu ortadoğu coğrafyasının erkek aileleri ile kız aileleri de genel manada aynı değildir. Bir anne profilimiz vardır. Çoğunlukla erkek anneleri "burasi benim oğlumun evi" mantığı ile yaklaşır olaya. Istisnalar olabilir. Ama kız anneleri aynı şekilde yaklaşmaz. Bu sebeple ben kadin ile erkek ailelerine adil davranmakta zorlaniyorum. Çünkü adil olmayan çok daha büyük şeyler var ortada.

Konu sahibine yapılan "senin kardeşin olsaydı" suçlaması da hatalı. Benim için benim ailemle eşimin ailesi tabii ki aynı şey değil. Eşim de mutlaka benim gibi düşünüyordur. Ama bu onlara farkli davrandığımız anlamina gelmiyor.

Eşimin ailesi gelecekleri zaman beni aramazlar. Eşimi ararlar. Musaitsek buyur ederiz. Sorumluluğu birlikte paylaşırız. Zaten çok gelme kalma sevmeyen insanlar. Ama işin içinde 6 yaşında çocuk girerse; evet eşimin hatrına reddetmem ama sorumluluk da kabul etmem. Bi şey olursa kimse oglumuz bakmadı demez çünkü "gelin bakmadı" olur adı.

Eşim ilgilenir. Yatması kalkması ile. Ben kimsenin çocuğunu temizlemek zorunda değilim. Mümkünse abisi ben uyarmadan her şeyi halledecek beceriye sahip olacak.

6 yaşında çocuğun mütemadiyen altına işemesi sağlıklı bir durum değil. Abisi çok kıymet veriyorsa kardeşine , ortada yatırmadan önce bi doktora götürmesini öneririm.

Yine 6 yaşında bir çocuğun karı koca arasında yatması normal değil. Evin çocuğu olur, sabah erken uyanir anne babasinin arasına girer. Bu ayri. Olabilir. Cocuklar severler böyle şeyleri. Ama orda uyumak istemesi saçmalık.

Yatak odası hassasiyeti sendromunun ne olduğuna dair fikrim yok . O sebeple ona değinmiyorum. Ben bu eve yeni taşındım. Yatak odami babamin mobilyacı arkadaşı kurdu. Girip çıkmayan kalmadı. Herhangi bir sorunla da karşılaşmadım.

Bazı şeyleri abartmadan spontane yaşamak lazim.

Her şeyin ötesinde eşim beni kırmaz ve böyle olduğu sürece ben de onu kırmayacağım.

Taleplerimiz birbirimizi hirpalamadigi sürece olumlu cevap bulmali diye düşünüyorum.

Siz bana görümceden de şımarık geldiniz. Hadi o 6 yaşında ya siz? Koskoca kızın sizinle yatmak isteyeceğini sanmıyorum ama velev ki istedi uygun bir dille yok dersiniz istemiyorsanız. Kendi çocuğunuzu da eminim yatırmazsınız yanınızda 😀 Şu anne olmadan önce atıp tutan insanlara da bayılıyorum çocuk doğunca eser kalmıyor o prensiplerden haberiniz olsun. Olur da altına kaçırırsa çarşafı toplayıp makineye atacaksınız zor bir şey değil, nefsinize nasıl ağır geliyor? Siz yapamıyorsanız eşiniz yapar. Şu yatak odası hassasiyeti de baba aşırı saçma geliyor. Salondan, misafir odasından ne farkı var? Uyuduğunuz bir oda işte, ne özeli var? Sanki grinin elli tonundaki kırmızı oda... Yazdıklarınızın hepsi 6 yaşındaki ‘görümcenizi’ bir gece ağırlamak zor geldiği için bahane.

Back