• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Milli "İçki" Ayran

Birşeyleri millileştirmeye ne kadar meraklıyız. Herşeyimiz tamam bir tek milli içeceğimiz eksik. İsteyen rakı içer isteyen ayran. İki tarafın da kendi içtiklerini milli olarak kabul ettirmeye çalışmaları saçma.

İçesim geldi şimdi :7: buz gibi rakı ohh mis ayranı ne yapayım ..

Ayran yada rakı yada bira herkesin tercihi kendinedir..

Bunun farkına varsalar ortalık süt liman olacakta neyseeee....

bir arkadaşım rakıyı ayranla içerdi. kulakları çınlasın. su yerine ayran la eşlik ederdi rakıya.
denedim. güzel oluyor.
yani isteyen istediğini içer ister rakı ister ayran ister şalgam ,ister boza,

bir arkadaşım rakıyı ayranla içerdi. kulakları çınlasın. su yerine ayran la eşlik ederdi rakıya.
denedim. güzel oluyor.
yani isteyen istediğini içer ister rakı ister ayran ister şalgam ,ister boza,

Rakı ve ayran hiç duymadım denemek lazım bunuda :1:herkes istediğini içmekte özgür değilmidir :6: amaç başka burada tabi :31:

İşte gündem böyle meşgul edilir böyle karıştırılır sayın başbakan iyi biliyor işini ayaran ya ayran :ssz:

Konuyla ilgili duyduğum en güzel sözü paylaşmak istiyorum ;
Bizim milli içkimiz sudur. yoğurta katılırsa ayran, rakıya katılırsa bayram olur. :ssz:

Her şeyi halletti de bi o eksikti zaten :37:

gündemi değiştirdi diyenler,

gündemin değişmesini siz sağladınız. forumlarda, sözlüklerde, manşetlerde siz dile getirdiniz. sosyal paylaşım sitelerinde siz paylaştınız, siz eleştirdiniz. gündeme getiren sizlersiniz bunu anlamak çok zor olmamalı.

eğitim seviyeniz düşük olabilir anlarım, ama insanın beynini kullanması için başkalarının dogmalarının izinden gitmesine ihtiyacı yoktur. sıyrılın dar kalıplarınızdan, tabularınızdan (kişiye özel not: iki etti:) ). düşünme yetinizin varlığına inanın. ben inanıyorum biraz zorlarsanız donmuş nöronlar da çalışır :)

edit: son mesajımdı. daha mühim vazifelerim var kusura bakmayın cevap veremeyebilirim.

Allahım birkaç mesaj önce saygıdan bahsedene de bakar mısınız? Sakin ol şampiyon:ssz:

Son düzenleme:
milli ickimiz degil de milli icecegimiz caydir, bence :6:
bence basbakan bu konulara takilmasin , milletin iyice icesi geliyor baksaniza:27:

Ayran iyidir kafa yapar sakinleştirir derin uyku yapar ahahahh

Hayyam.Demiş ki!
Ben Haram ile Helali karıştırmam... Dost ile içilen 'RAKI' helaldir, 'Puşt' ile içilen su bile Haram.. ;)

ya bizim insanımız şimdi Tayyip dedi diye sırf, "alkol ayrandan daha faydalıdır" derler. siz çocuklarınıza eşinize ayran yerine bira içirin, siz de artık rakı içersiniz. ayranıda hıyar katıp cacık niyetine tüketirsiniz..
Anayasamızda, "devlet, alkol kullanmayı engeller" diye devletin görevini belirten emir var. dikkat edin tavsiye değil, emir!
gidin "bir derdim var" topiğine bakın bakalım. alkol alan eşleri yüzünden neler neler yaşayan insanları görün. sonra bana alkolu savunun lütfen.

ayrandan daha faydalı mı bilmem ama tayyipten daha faydalı olduğu kesin.
Hani kişisel özgürlükten bahseden birileri vardı ya nerede onlar? Olur olmadık şeye benim kişisel tercihim benim özgürlüğüm diye bik bik ötenler.
İşte buraya kadar.Biz zaten biliyorduk da bilmeyenler de yavaş yavaş görüyor artık bunların ne olduğunu.Neyse ,zararın neresinden dönülse kar.
Ayrıca her alkol alanın sarhoş olmayacağını ah bir öğrenseniz.
O mantıkla gidersek kimse araba da kullanmasın o zaman çünkü 150 km hız yapabilir şehir içinde ki yapanlar var.
Biz kimse dedi diye birşey yapmayız.Rakıyı içen içer içmeyen içmez zaten.
Ama böyle saçma sapan açıklamalaradır tepkimiz ,'Milli içki ayran' gibi ,buradaki saçmalığı anlayamıyor musunuz?

ayrandan daha faydalı mı bilmem ama tayyipten daha faydalı olduğu kesin.
Hani kişisel özgürlükten bahseden birileri vardı ya nerede onlar? Olur olmadık şeye benim kişisel tercihim benim özgürlüğüm diye bik bik ötenler.
İşte buraya kadar.Biz zaten biliyorduk da bilmeyenler de yavaş yavaş görüyor artık bunların ne olduğunu.Neyse ,zararın neresinden dönülse kar.
Ayrıca her alkol alanın sarhoş olmayacağını ah bir öğrenseniz.
O mantıkla gidersek kimse araba da kullanmasın o zaman çünkü 150 km hız yapabilir şehir içinde ki yapanlar var.
Biz kimse dedi diye birşey yapmayız.Rakıyı içen içer içmeyen içmez zaten.
Ama böyle saçma sapan açıklamalaradır tepkimiz ,'Milli içki ayran' gibi ,buradaki saçmalığı anlayamıyor musunuz?

burda kimseye dayatma yapılmıyor ki. neden içki içmeniz engelleniyor diye düşünüyorsunuz ayran muhabbetiden anlamadım. isteyen istediğini içsin. isteyen milli içkiyi ayran kabul eder, isteyen çay, isteyen kahve isteyen rakı.. milli içki ayran derken bile inceden bi komiklik var zaten orda.. kimse noter onaylı tasdik etmiyor. ( ha haklı bulanlar var, onlar da kendi düşünceleri)

Milli içki ayran olabilir, sevinirim.

Cumhuriyetle ilişkilendirmesine kıl oldum ama.

burda kimseye dayatma yapılmıyor ki. neden içki içmeniz engelleniyor diye düşünüyorsunuz ayran muhabbetiden anlamadım. isteyen istediğini içsin. isteyen milli içkiyi ayran kabul eder, isteyen çay, isteyen kahve isteyen rakı.. milli içki ayran derken bile inceden bi komiklik var zaten orda.. kimse noter onaylı tasdik etmiyor. ( ha haklı bulanlar var, onlar da kendi düşünceleri)

arada bir gündemi takip edin isterseniz yeni alkol yasaklarından haberiniz yok galiba....

ya bizim insanımız şimdi Tayyip dedi diye sırf, "alkol ayrandan daha faydalıdır" derler. siz çocuklarınıza eşinize ayran yerine bira içirin, siz de artık rakı içersiniz. ayranıda hıyar katıp cacık niyetine tüketirsiniz..
Anayasamızda, "devlet, alkol kullanmayı engeller" diye devletin görevini belirten emir var. dikkat edin tavsiye değil, emir!
gidin "bir derdim var" topiğine bakın bakalım. alkol alan eşleri yüzünden neler neler yaşayan insanları görün. sonra bana alkolu savunun lütfen.

işte onu yanlış biliyorsunuz,devletin görevi,çocukları ve gençleri alkolün uyuşturucunun zararlarını öğretmek ve korumak gibi bir görevi vardır.ya da uzak tutmak diyelim..vatandaşına alkol yasaklaması ya da engellemesi değil...

uzak tutmak başka,yasaklamak başka ...

banım da daha yeni açıldı, mune beni ballamayı seviyo.
çok pis depresyona girdim, gittim rakı aldım, amanın rakı fiyatları uçmuş, bileydim altın yerine ona yatırım yapardım, altından daha çok kazandırıyor :D

neyse konuya gelim, şimdi ben alkol aldım diye, eşim bdv de konu açmışmıdır acep? bi bakaydın sevabına, sen anlıyon gibi bu işlerden :27:

banım da daha yeni açıldı, mune beni ballamayı seviyo.
çok pis depresyona girdim, gittim rakı aldım, amanın rakı fiyatları uçmuş, bileydim altın yerine ona yatırım yapardım, altından daha çok kazandırıyor :D

neyse konuya gelim, şimdi ben alkol aldım diye, eşim bdv de konu açmışmıdır acep? bi bakaydın sevabına, sen anlıyon gibi bu işlerden :27:

Karaktersiz, insaniyetsiz insanlar evlenip karılarını dövüyorlar sonra içki içiyor dövüyor oluyor. Ne alakası var hayvanlık içinde varmış onun. Çevremde içen o kadar kişi var bırak şiddeti alkollüyken kabalaştıklarını bile görmedim.

O değil de şu alkolle uğraşacaklarına, sigarayı açık alanda da yasaklasalar ne hoş olur. :37: Sokağa çıkıyorum, pis pis milletin içtiği iğrenç sigaranın zehirli dumanını ben soluyorum. Mecbur muyum yahu? Kaç kişiyi zehirliyorlar, havayı kirletiyorlar. Alkolün en azında içenin kendisinden başkasına zararı yok.

Back