Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Milli "İçki" Ayran
- Konu Sahibi Chess
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 14 Ekim 2012
- 1.416
- 38
- 88
üfff
ayık kafayla da hiç çekilmiyo bu adam :-/
az ve öz yorum, bu kadar güzel özetlenebilirdi.
Başbakan Erdoğan, "Alkollü bir içki olan bira, Cumhuriyet'in ilk yıllarında, bazı kitaplarda, 'milli bir halk içkisi' olarak takdim edilmiştir. Halbuki bizim milli içkimiz ayrandır" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle düzenlenen Global Alkol Politikaları Sempozyumu'nun resmi açılışında konuştu.
Başbakan Erdoğan, sempozyumun hükümet olarak halk sağlığına verdikleri önemin ve sağlık alanında insan merkezli yaklaşımlarının da bir tezahürü olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Tek parti iktidarı döneminde, alkol teşviki o kadar abartılı bir propagandaya dönüştürülmüştür ki, lokantalara afişler asılmış, alkolün ne kadar faydalı olduğu anlatılmıştır. O dönemde, alkollü içkilere adeta 'halis gıda süsü' verilmek istenmiştir. Dahası, alkollü bir içki olan bira, Cumhuriyet'in ilk yıllarında, yayınlanan bazı kitaplarda, maalesef, 'milli bir halk içkisi' olarak takdim edilmiştir. Halbuki bizim milli içkimiz ayrandır. O kadar ki, bazı aileler, sağlığa faydalı diye lanse edilen birayı, besleyici olduğu gerekçesiyle ilkokul çağındaki çocuklarına, evlatlarına içirmeye başlamışlardır.
içki diye alkollü içeceklere denir
ayran bir içecektir içki değildir
amaaaan
bıktım hergün hergün ayrı bi saçmalık
içen içsin içmeyen içmesin
içki içen insanlardan bi zarar görmedim, hepsi de içkiyi kararında içip keyif alan insanlardı
ama içmeyenler çok müdahaleci, hayatlarımıza bu kadar müdahale edilmesi de benim gibi insanların bu ülkenin geleceğine olan inancını sarsıyor
ha onlar müdahale ediyor diye de güzel ve yalnız ülkemi bırakıp da bir yere gidecek değilim
burdayım, burdayız
Son düzenleme:
- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
- 248
ben en güzel yorumu MURAT CEMCİR den duydum. ödül aldığı gece,ödülü akşama 70 lik ayranla kutlaycağız dedi.ben sek severim o yüzden yoğurt yiyeceğim dedi.
milli içkimiz RAKI dır rakı...isteyen sorsun yabancı lara..türk içkisi nin rakı olduğunu bilmeyen yoktur dünyada..içersin içmezsin seversin sevmezsin ayrı bir konu ,ama saygı duymak zorunda herkes..
milli içkimiz RAKI dır rakı...isteyen sorsun yabancı lara..türk içkisi nin rakı olduğunu bilmeyen yoktur dünyada..içersin içmezsin seversin sevmezsin ayrı bir konu ,ama saygı duymak zorunda herkes..
- 13 Ekim 2011
- 4.213
- 508
- 163
- 34
Ayyaş Selim cumhuriyetin ilk yıllarında yaşamış demek ki.
Başbakanımız Cumhuriyet yıllarından pek hoşnut olmadığı için daha çok şeye takar.
O değil mi hastayım diye 23 nisan etkinliklerine katılmayıp akşam dini bir etkinliğe katılan ( Tabi katılsın bizim inançlarımız doğrultusunda çok önemli ama bu devletin milli bayramlarına da aynı özveride bulunsun . Bu kadarı çok fazla geldi bana .)
Ah bu Cumhuriyet yılları . Aslında bütün cumhuriyet düşmanlarını toplayıp eski yönetim şekilleriyle yönetecen bakalım ne kadar dayanacaklar.
Talihsiz bir açıklama içki isim itibariyle kötüyse milli içkimiz ayran diye bir şey olamaz.
Ama bu açıklama Başbakandan geldiği için doğru sayanıda çok olacaktır.
Başbakanımız Cumhuriyet yıllarından pek hoşnut olmadığı için daha çok şeye takar.
O değil mi hastayım diye 23 nisan etkinliklerine katılmayıp akşam dini bir etkinliğe katılan ( Tabi katılsın bizim inançlarımız doğrultusunda çok önemli ama bu devletin milli bayramlarına da aynı özveride bulunsun . Bu kadarı çok fazla geldi bana .)
Ah bu Cumhuriyet yılları . Aslında bütün cumhuriyet düşmanlarını toplayıp eski yönetim şekilleriyle yönetecen bakalım ne kadar dayanacaklar.
Talihsiz bir açıklama içki isim itibariyle kötüyse milli içkimiz ayran diye bir şey olamaz.
Ama bu açıklama Başbakandan geldiği için doğru sayanıda çok olacaktır.
Son düzenleyen: Moderatör:
- 14 Ekim 2012
- 1.416
- 38
- 88
bu konudaki ceza almış olan, hem fikir olduğum/olmadığım, herkesin haksız yere ceza aldığını düşünüyorum. burası bir forum. konular açılacak, insanlar fikirlerini söyleyecekler.
tartışmak, her ne kadar olumsuz bir çağrışım yapsa da bir çok türü vardır. bir matematik probleminin nasıl çözüleceğini tartışmak, bir binanın nasıl yapılacağını tartışmak, bir çevirinin hangi kelimelerle daha iyi olacağını tartışmak...ya da burada olduğu gibi fikirleri tartışmak. bu konuda olan tartışmada da, ne hakaret edildi, ne "salaksın sen, iiyy düşünceye bak" dendi ne de başka bir hakaret. kaldı ki zaten mune bu konuya yorum yapıp, kımızdan bahsetti. madem ters bir konuşma vardı, o yorumun kıyısına köşesine "yorumlara dikkat" demek çok mu zordu?
ne isteniliyor çözemedim ben. birisi konu açsın ve herkes altına "evet doğru, evet öyle, hı-hı katılıyorum" yazsın, bu mudur? yoksa farklı fikirlerin küfürsüz konuşması mı daha güzeldir?
neden KİB yapılmadığı sorulmuş, yahu kiplik ne var? ayrıca KİB yapmadığına göre kimse, demek ki konunun muhataplarının rahatsız olduğu bir şey yok. konu dine getirilmedi, konu parti yarıştırmaya getirilmedi. acaba günlük 100 kişiye ceza verme kotası mı var, zorunluluğu mu var? hayret gerçekten.
körler sağırlar birbirini ağırlasın madem, 2 farklı düşüncedeki insan konuşursa ceza geliyor akabinde. kafa dengi olduklarımızla ay sen ne tatlısın, a sen de çok güzelsin diyelim sadece, herkes kendi içinde kaynaşsın, konuşsun ondan sonra iyice uç noktalar olalım. kimse bir başkasının neyi neden düşündüğünü bilemeden yaşasın gitsin.
tartışmak, her ne kadar olumsuz bir çağrışım yapsa da bir çok türü vardır. bir matematik probleminin nasıl çözüleceğini tartışmak, bir binanın nasıl yapılacağını tartışmak, bir çevirinin hangi kelimelerle daha iyi olacağını tartışmak...ya da burada olduğu gibi fikirleri tartışmak. bu konuda olan tartışmada da, ne hakaret edildi, ne "salaksın sen, iiyy düşünceye bak" dendi ne de başka bir hakaret. kaldı ki zaten mune bu konuya yorum yapıp, kımızdan bahsetti. madem ters bir konuşma vardı, o yorumun kıyısına köşesine "yorumlara dikkat" demek çok mu zordu?
ne isteniliyor çözemedim ben. birisi konu açsın ve herkes altına "evet doğru, evet öyle, hı-hı katılıyorum" yazsın, bu mudur? yoksa farklı fikirlerin küfürsüz konuşması mı daha güzeldir?
neden KİB yapılmadığı sorulmuş, yahu kiplik ne var? ayrıca KİB yapmadığına göre kimse, demek ki konunun muhataplarının rahatsız olduğu bir şey yok. konu dine getirilmedi, konu parti yarıştırmaya getirilmedi. acaba günlük 100 kişiye ceza verme kotası mı var, zorunluluğu mu var? hayret gerçekten.
körler sağırlar birbirini ağırlasın madem, 2 farklı düşüncedeki insan konuşursa ceza geliyor akabinde. kafa dengi olduklarımızla ay sen ne tatlısın, a sen de çok güzelsin diyelim sadece, herkes kendi içinde kaynaşsın, konuşsun ondan sonra iyice uç noktalar olalım. kimse bir başkasının neyi neden düşündüğünü bilemeden yaşasın gitsin.
insanların bu kadar tepki gostermesinin sebebi iktidarın dusunce yapısını bildiginden yoksa her ulkenin bazı kuralları ve bizim ulkemizde el atılması gereken daha buyuk sorunlar mevcutken Tc kaldırılması icki muhabbeti yapmak bence cok abes belirli kurallar cercevesinde icki ve sigarada ayarlamalar yapılabilir kapalı yerde sigara icilmiyor tamam guzel bir uygulama sosyal alanlarda parkda bahcede pikniklik alanlarda musade edilmez tamam ama bizde vur deyince öldürüyorlar insanlar bile birbirinin hayatına saygı duymuyor içen içer beni ilgilendirmez kurallar geregince diyemiyor baslıyor dinden ahkam kesmeye sonrada baslıyor tabiki karsılıklı zıtlık
Son düzenleme:
- 1 Nisan 2011
- 5.104
- 1.972
- 448
bu konudaki ceza almış olan, hem fikir olduğum/olmadığım, herkesin haksız yere ceza aldığını düşünüyorum. burası bir forum. konular açılacak, insanlar fikirlerini söyleyecekler.
çok basit ,ceza verenler objektif olamıyorlar ki. senin yazdıkların hoşuna gitmemiştir ,basmıştır cezayı.Türkiye gündeminde çok takılmana ve az çok düşünce yapını bilmeme rağmen bu davranışla ilk kez karşılaşmış gibisin, yine de kk adına sevindirici:).Mesela benim ceza puanım 90 şu anda. kimseye hakaret etmediğim halde sürekli ceza aldım ,niye yazdıklarımdan hoşlanmadılar da ondan.
benimle tartışmaya çalışan arkadaşlar konuşmalarını ancak bir yere kadar götürebildiklerinden sonrasında hakaret etmeye başlamalarına rağmen onlara ceza falan verilmedi.Ben onları kib yapmamıştım(siyasi konularda böyle şeyler yapmam) ondansa seni de kimse kiblememiş madem sana niye ceza verdi şimdi.Hala mantık arıyorum ben de kendime gülüyorum bazen.
- 14 Ekim 2012
- 1.416
- 38
- 88
çok basit ,ceza verenler objektif olamıyorlar ki. senin yazdıkların hoşuna gitmemiştir ,basmıştır cezayı.Türkiye gündeminde çok takılmana ve az çok düşünce yapını bilmeme rağmen bu davranışla ilk kez karşılaşmış gibisin, yine de kk adına sevindirici:).Mesela benim ceza puanım 90 şu anda. kimseye hakaret etmediğim halde sürekli ceza aldım ,niye yazdıklarımdan hoşlanmadılar da ondan.
benimle tartışmaya çalışan arkadaşlar konuşmalarını ancak bir yere kadar götürebildiklerinden sonrasında hakaret etmeye başlamalarına rağmen onlara ceza falan verilmedi.Ben onları kib yapmamıştım(siyasi konularda böyle şeyler yapmam) ondansa seni de kimse kiblememiş madem sana niye ceza verdi şimdi.Hala mantık arıyorum ben de kendime gülüyorum bazen.
doğru söyleyen ve dokuz köy muhabbeti yani yine desene... yazık ve ayıp.
- 12 Temmuz 2006
- 56.138
- 215.849
- 1.223
- 52
tam iktidar insanı maşallah.
ben akp dedim mi? akp diyor dedim mi?
ha böyle terbiyesizliklerin yayılma sebebidir akp, evet. böyle densizlerin kendini belli etme sebebidir akp, evet.
gündemi yeteri kadar takip ediyorum ben, her bildiğimi yazsam "şakirt"cikler kapıma dayanır, ondan yaz(a)mıyorum. ha bu da akpnin meziyetidir, evet.
en az 3 çocuk değil arkadaş, konuşmadan önce en az 3 dk. düşünme istiyorum ben.
Sayın filtrekahve,
yukarıdaki mesaj ceza aldığınız yorumunuz, yorumu içeriğe değil bir üyeye yazdınız, konuyla ilgili fikrinizi yazdığınız için değil, polemiğe girdiğiniz için ceza aldınız. Kuralları biliyor olmalısınız, illede topiğe aman dikkat edin diye yazmamıza gerek var mı?
Sitenin hangi bölümü olursa olsun polemiğe giremezsiniz. Cezanız haksız yere mi verildi? O zaman bu topikte yazmak yerine basarsınız bize ulaşın'a gerekli şikayeti yaparsınız.
Burada yazınca site sahipleri görmüyor malesef.
Hatta bizzat bu topikte verdiğim cezaların incelenmesini talep ediyorum derhal.
- 14 Ekim 2012
- 1.416
- 38
- 88
Sayın filtrekahve,
yukarıdaki mesaj ceza aldığınız yorumunuz, yorumu içeriğe değil bir üyeye yazdınız, konuyla ilgili fikrinizi yazdığınız için değil, polemiğe girdiğiniz için ceza aldınız. Kuralları biliyor olmalısınız, illede topiğe aman dikkat edin diye yazmamıza gerek var mı?
Sitenin hangi bölümü olursa olsun polemiğe giremezsiniz. Cezanız haksız yere mi verildi? O zaman bu topikte yazmak yerine basarsınız bize ulaşın'a gerekli şikayeti yaparsınız.
Burada yazınca site sahipleri görmüyor malesef.
Hatta bizzat bu topikte verdiğim cezaların incelenmesini talep ediyorum derhal.
burada yazınca görülmüyor mune hanım, "bize ulaşın"a tıklamanız lazım.
ha ben yapsaydım bu dediğinizi, yukarıda yazdıklarınız yazılacaktı yine, "evet, pek de gerekli değilmiş ceza" denmeyecekti.
benim sıkıntım, kendi ağzınızla demişsiniz "neden kib yapmadınız" diye, demek ki taraflar konuşmaktan, tartışmaktan memnun ki basmamışlar kib,e. resmen sözünü kesme durumu yaşadık, konuşurken gelindi ve sözümüz yarıda kesildi.
- 8 Eylül 2011
- 2.011
- 99
- 163
milli içkimiz ayran ise bu ülkenin geleceği cacıktır...
- 14 Ekim 2012
- 1.416
- 38
- 88
Mune nin ve Kazen in ne fikir yapısında olduklarını ne biliyorsunuz ki.Yapmayın lütfen.
mune ve kazenin fikir yapısını bilmiyoruz zaten, kaldı ki 1-2 sayfa önce "ceza alan hem fikir olduğum/olmadığım" dedim, bazı konularda 2 görüş olur sadece, sevmek-sevmemek gibi, dolayısı ile fikir yapısına yönelik bir yorum yok, çünkü benimle birlikte, benim zıt düşüncemdeki insan/insanlar da ceza aldı. konu başkaydı ama sanırım son bir kaç sayfayı odak aldınız.
bu arada, mune hanım hiç bir zorunluluğu olmadığı halde, bana açıklayıcı bir msj atmıştır. buraya yazayım ki herkes bilsin istedim. küçük çaptaki kazan kaldırmam, mantıklı gerekçe ile mune hanım tarafından yumuşak ve tatlı bir şekilde sona erdirilmiştir bir başka kazanda görüşmek üzere
- 12 Temmuz 2006
- 56.138
- 215.849
- 1.223
- 52
bu arada, mune hanım hiç bir zorunluluğu olmadığı halde, bana açıklayıcı bir msj atmıştır. buraya yazayım ki herkes bilsin istedim. küçük çaptaki kazan kaldırmam, mantıklı gerekçe ile mune hanım tarafından yumuşak ve tatlı bir şekilde sona erdirilmiştir bir başka kazanda görüşmek üzere
Sizde gönderdiğim mesajı burada yazma zorunluluğunuz yokken yazdınız, hakkaniyetli tavrınız için teşekkür ederim,son gönderdiğiniz mesajı da okudum, size sorduğunuz soru hakkında da ilk fırsatta bilgi vereceğim.
Türkan Şoray,bir açılışta hayranlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı.Milli içki polemiğiyle ilgili sorulan sorulara şöyle yanıt verdi.
Kahvenin Türk geleneklerinden geldiğini hatırlatan Şoray, Ayran da, kahve de bizim kültürümüzdendir. Bu yüzden hepsinin yeri ayrı. Hangi niyetle içerseniz ona göre o sizin milli içkiniz olur. O zaman çay da milli içkimizdir diyebiliriz dedi.
Kahvenin Türk geleneklerinden geldiğini hatırlatan Şoray, Ayran da, kahve de bizim kültürümüzdendir. Bu yüzden hepsinin yeri ayrı. Hangi niyetle içerseniz ona göre o sizin milli içkiniz olur. O zaman çay da milli içkimizdir diyebiliriz dedi.