nick'ime atıfla yazılmış gönderileri okudum. hepsine toptan cevap vermek daha makul olur diye düşündüm çünkü yüksek bir çoğunluğu aynı cümleleri tekrarlamış veya gördüğünü kopyalamış.
-"bir siyasi lider ne olursa olsun kendi görüşünü millete dayatmaya çalışmamalıdır" diyen arkadaş;
ütopyanızdan yeryüzüne indiğiniz vakit söyleminizin nasıl da mantık dışı olduğunuzu farkedebilirsiniz. siz o dünyada yaşarken benim hiç bir açıklamam size gerçekleri göstermeye yetmeyecek.
-uzunca bir karalama yapan kadın;
ön yargılarınızdan kurtulun ve biraz siyasi kitap okuyun. bunu eksiklik olarak söylemiyorum yanlış anlamanızı istemem ama bu kadar biçimli bir siyasi eğilimin var olabildiğini düşünmenize şaşırdım. emperyalizm demişsiniz ama savunduğunuz siyasi görüşün bile emperyalizm destekçisi olduğunun farkında değilsiniz. sizin için iki tip görüş var bir, sizin görüşünüz -mutlak doğru-; iki, diğerleri -mutlak yanlış-. bu ikisi arasında bir görüş tanımamışsınız. atatürk dönemini savunmak için olmayan idealist bir düşünce sistemi geliştirmişsiniz ama biraz daha ayakları yere basan, realist tavıra ihtiyacınız var.
atatürk dönemiyle hesaplaşma sadece sizin kuruntunuzdur. çünkü öyle olmasını istiyorsunuz böylece atatürkü ne kadar sevdiğinizi gösterecek ve vatanınızı ne kadar sevdiğinizi kanıtlayacaksınız. bunu başkalarının üstünden yapmayın. vatanını en çok seven, vatanı için en çok çalışandır. fikirleri uygulamadıktan öğrenmedikten sonra bu tip klavye şovlarıyla atatürkü yüceltemezsiniz.
ben hiç bir zaman şahısa hakaret etmedim, ama alenen benim şahsıma hakaret edildi. insan haklarında gösterdiğiniz özveriyi karşı taraf(sizin algınızla) için de göstermenizi bekliyorum.
-osmanlı-rakı-edeple alkol içmek temalı gönderisi bulunan bir kaç kişi;
siz problemi anlamamışsınız. hatta siz konuyu da anlamamışsınız, salt muhalefet amaçlı burdasınız. zaten osmanlının övülecek tarafları yok denecek kadar azdır, bu da onlardan biri.
herkes edeple alkol içsin diyen kadın, itiraf etmeliyim ki konu içerisinde beni güldüren tek kişi oldunuz.
-ayrandan menderese transit geçen insan,
menderes'in, inönü'nün veya o dönem partilerinin yaptıkları hataları bu dönem hükümetlerine yüklemek doğru mu sizce? ben atatürk'ü koruma kanunun kaldırılmasını istiyorum şahsi bir kanaat olarak.
o malum dönem diğerleri de çok masum değildi takdir edersiniz ki. bir de virgül kullanırsanız daha güzel olur, cümleler de bozuk olunca anlam karmaşası yaşadım.
son olarak, ben ne söylediysem siz de "hayır sensin o" tarzı bir çocukça savunma yapmışsınız. güzel eleştiriler oldukça cevaplamaya çalışacağım ama bu tarz galeyan içerisinde saldıranlarla değil.
-uzunca bir karalama yapan kadın;
ön yargılarınızdan kurtulun ve biraz siyasi kitap okuyun. bunu eksiklik olarak söylemiyorum yanlış anlamanızı istemem ama bu kadar biçimli bir siyasi eğilimin var olabildiğini düşünmenize şaşırdım. emperyalizm demişsiniz ama savunduğunuz siyasi görüşün bile emperyalizm destekçisi olduğunun farkında değilsiniz. sizin için iki tip görüş var bir, sizin görüşünüz -mutlak doğru-; iki, diğerleri -mutlak yanlış-. bu ikisi arasında bir görüş tanımamışsınız. atatürk dönemini savunmak için olmayan idealist bir düşünce sistemi geliştirmişsiniz ama biraz daha ayakları yere basan, realist tavıra ihtiyacınız var.
atatürk dönemiyle hesaplaşma sadece sizin kuruntunuzdur. çünkü öyle olmasını istiyorsunuz böylece atatürkü ne kadar sevdiğinizi gösterecek ve vatanınızı ne kadar sevdiğinizi kanıtlayacaksınız. bunu başkalarının üstünden yapmayın. vatanını en çok seven, vatanı için en çok çalışandır. fikirleri uygulamadıktan öğrenmedikten sonra bu tip klavye şovlarıyla atatürkü yüceltemezsiniz.
allah senin gibi insanları çoğaltmasın.
Gündemi değiştirmek için güzel seçim. Akoool...
Yalnız neden rakı değilde bira? Çözemeyenlerdenim. Gerçi tahminim varda neyse...
İşte espriler, gülüşmeler, seviyeli-seviyesiz tartışmalar... "1 hafta daha oyalar" diyorum.
Efes' in sahibi Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı üyesi bu da ilginç bir detay
allah senin gibi insanları çoğaltmasın.
:) koruma kanunu kaldırılsın olayında;
atatürkün korunmaya ihtiyacı yok diye düşünüyorum. kemal kılıçdaroğlu ve bir çok sol görüşlü milletvekilinin isteği de bu yönde. bunu ak parti söylemiyor. hayır her söylenene muhalefet olsun diye yazdığınızın farkındayım ama bu sefer tutmadı işte. biraz gündem takip edin. hayat kadınlarkulünden ibaret değil.
ayrıca atatürkle bir problemim yok. sevmeseydim sevmiyorum yazardım:)
:) koruma kanunu kaldırılsın olayında;
atatürkün korunmaya ihtiyacı yok diye düşünüyorum. kemal kılıçdaroğlu ve bir çok sol görüşlü milletvekilinin isteği de bu yönde. bunu ak parti söylemiyor. hayır her söylenene muhalefet olsun diye yazdığınızın farkındayım ama bu sefer tutmadı işte. biraz gündem takip edin. hayat kadınlarkulünden ibaret değil.
ayrıca atatürkle bir problemim yok. sevmeseydim sevmiyorum yazardım:)
yorum yapmamak için zor tuttum kendimi ama dayanamadım size tek diyebileceğim acınası durumdasınız...
Ulu Önder ATATÜRK 'e hitap ederken dikkat edin!!
ağzınıza bile yaşamayan o kutsal ismi cümle içinde bilinçli kullanın!!
her konu hakkında engin bilgiye sahipsiniz ama ÖZEL isimleri nasıl yazacağınızı bilmiyorsunuz çok acı çok!!
ATATÜRK 'ü sevmeyi ve görüşleri üzerine yorum yapmayı hak eden biri değilsiniz sürünüze dönüp ayran tüketmeye devam edin!!
bu cümleler sizin haddiniz değil.
cumhuriyete düşman olanın, her şeyi cumhuriyete yıkması olağandır. taş yağsa, cumhuriyet yüzünden diyecek bazıları.
dönüp baksınlar o allayıp pulladıkları osmanlıya... 2. selim (lakabı bile sarhoş), 4. murat, 3. ahmet, 1. mahmut, en içkicisi 2. mahmut.
bu arada rakı osmanlı zamanında yani 17. yüzyılda gelmiştir bize.
dip not, her gün ayran içerim, içerdim, artık ayrandan soğudum.
Ben buraya şimdi düşündüğüm şeyleri yazarsam çok ban yerim.
Kendisine ayran ve milletten emdiği kanla afiyetler olsun diyorum.
kimsenin düşüncesini değiştiremezsiniz
değiştirmek değil geliştirmek istiyorsanız da geliştiremezsiniz.
insanların alışkanlıklarından, tabularından, düşüncelerinden vazgeçmesi zordur.
sadece canınız sıkılır.
hele ki siyaset mi?
bence boşverin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?