Milli "İçki" Ayran

nick'ime atıfla yazılmış gönderileri okudum. hepsine toptan cevap vermek daha makul olur diye düşündüm çünkü yüksek bir çoğunluğu aynı cümleleri tekrarlamış veya gördüğünü kopyalamış.

-"bir siyasi lider ne olursa olsun kendi görüşünü millete dayatmaya çalışmamalıdır" diyen arkadaş;

ütopyanızdan yeryüzüne indiğiniz vakit söyleminizin nasıl da mantık dışı olduğunuzu farkedebilirsiniz. siz o dünyada yaşarken benim hiç bir açıklamam size gerçekleri göstermeye yetmeyecek.

-uzunca bir karalama yapan kadın;

ön yargılarınızdan kurtulun ve biraz siyasi kitap okuyun. bunu eksiklik olarak söylemiyorum yanlış anlamanızı istemem ama bu kadar biçimli bir siyasi eğilimin var olabildiğini düşünmenize şaşırdım. emperyalizm demişsiniz ama savunduğunuz siyasi görüşün bile emperyalizm destekçisi olduğunun farkında değilsiniz. sizin için iki tip görüş var bir, sizin görüşünüz -mutlak doğru-; iki, diğerleri -mutlak yanlış-. bu ikisi arasında bir görüş tanımamışsınız. atatürk dönemini savunmak için olmayan idealist bir düşünce sistemi geliştirmişsiniz ama biraz daha ayakları yere basan, realist tavıra ihtiyacınız var.
atatürk dönemiyle hesaplaşma sadece sizin kuruntunuzdur. çünkü öyle olmasını istiyorsunuz böylece atatürkü ne kadar sevdiğinizi gösterecek ve vatanınızı ne kadar sevdiğinizi kanıtlayacaksınız. bunu başkalarının üstünden yapmayın. vatanını en çok seven, vatanı için en çok çalışandır. fikirleri uygulamadıktan öğrenmedikten sonra bu tip klavye şovlarıyla atatürkü yüceltemezsiniz.

ben hiç bir zaman şahısa hakaret etmedim, ama alenen benim şahsıma hakaret edildi. insan haklarında gösterdiğiniz özveriyi karşı taraf(sizin algınızla) için de göstermenizi bekliyorum.

-osmanlı-rakı-edeple alkol içmek temalı gönderisi bulunan bir kaç kişi;

siz problemi anlamamışsınız. hatta siz konuyu da anlamamışsınız, salt muhalefet amaçlı burdasınız. zaten osmanlının övülecek tarafları yok denecek kadar azdır, bu da onlardan biri.
herkes edeple alkol içsin diyen kadın, itiraf etmeliyim ki konu içerisinde beni güldüren tek kişi oldunuz.

-ayrandan menderese transit geçen insan,

menderes'in, inönü'nün veya o dönem partilerinin yaptıkları hataları bu dönem hükümetlerine yüklemek doğru mu sizce? ben atatürk'ü koruma kanunun kaldırılmasını istiyorum şahsi bir kanaat olarak.
o malum dönem diğerleri de çok masum değildi takdir edersiniz ki. bir de virgül kullanırsanız daha güzel olur, cümleler de bozuk olunca anlam karmaşası yaşadım.

son olarak, ben ne söylediysem siz de "hayır sensin o" tarzı bir çocukça savunma yapmışsınız. güzel eleştiriler oldukça cevaplamaya çalışacağım ama bu tarz galeyan içerisinde saldıranlarla değil.

allah senin gibi insanları çoğaltmasın.

Bana cevaben yazdığınız mesajın her bir kelimesinde saçmaladığınız için cevap vermekte zorlanıyorum.
Benim savunduğum bir siyasi görüş yok.
Benim savunduğum bir görüş varsa o da Atatürk milliyetçiliğidir.

Bu görüşün emperyalizm destekçisi olduğunu yazmak ciddi bir rahatsızlığın belirtisidir.

Psikolojide durumunuzun adına yansıtma derler

Kelime oyunu yapmadan cevaplayabileceğinizi sanmıyorum ama yine de sormak istedim, savunduğunuz zihniyet, bob projesinin eşbaşkanı. Farkındasınız bunun değil mi?
Hani emperyalist destekçileri ile ilgili tuhaf tezinize istinaden soruyorum bunu.

Bu arada söylemeden edemeyeceğim;

Bir insan avatarıyla ancak bu kadar çelişir.
Halkına korku salan, milli egemenliğe derin baltalar vurmuş bir zihniyeti savunan kadın ve avatarı "V"

Hakikaten traji komik.

Son düzenleme:
Gündemi değiştirmek için güzel seçim. Akoool...

Yalnız neden rakı değilde bira? Çözemeyenlerdenim. Gerçi tahminim varda neyse...

İşte espriler, gülüşmeler, seviyeli-seviyesiz tartışmalar... "1 hafta daha oyalar" diyorum.

Efes' in sahibi de Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı üyesi bu da ilginç bir detay

Son düzenleme:
allah senin gibi insanları çoğaltmasın.

:) koruma kanunu kaldırılsın olayında;
atatürkün korunmaya ihtiyacı yok diye düşünüyorum. kemal kılıçdaroğlu ve bir çok sol görüşlü milletvekilinin isteği de bu yönde. bunu ak parti söylemiyor. hayır her söylenene muhalefet olsun diye yazdığınızın farkındayım ama bu sefer tutmadı işte. biraz gündem takip edin. hayat kadınlarkulünden ibaret değil.

ayrıca atatürkle bir problemim yok. sevmeseydim sevmiyorum yazardım:)

Son düzenleme:

yorum yapmamak için zor tuttum kendimi ama dayanamadım size tek diyebileceğim acınası durumdasınız...
Ulu Önder ATATÜRK 'e hitap ederken dikkat edin!!
ağzınıza bile yaşamayan o kutsal ismi cümle içinde bilinçli kullanın!!
her konu hakkında engin bilgiye sahipsiniz ama ÖZEL isimleri nasıl yazacağınızı bilmiyorsunuz çok acı çok!!
ATATÜRK 'ü sevmeyi ve görüşleri üzerine yorum yapmayı hak eden biri değilsiniz sürünüze dönüp ayran tüketmeye devam edin!!

Son düzenleme:

tam iktidar insanı maşallah.

ben akp dedim mi? akp diyor dedim mi?

ha böyle terbiyesizliklerin yayılma sebebidir akp, evet. böyle densizlerin kendini belli etme sebebidir akp, evet.

gündemi yeteri kadar takip ediyorum ben, her bildiğimi yazsam "şakirt"cikler kapıma dayanır, ondan yaz(a)mıyorum. ha bu da akpnin meziyetidir, evet.

en az 3 çocuk değil arkadaş, konuşmadan önce en az 3 dk. düşünme istiyorum ben.

bu cümleler sizin haddiniz değil.

Ben buraya şimdi düşündüğüm şeyleri yazarsam çok ban yerim.
Kendisine ayran ve milletten emdiği kanla afiyetler olsun diyorum.

bu cümleler sizin haddiniz değil.

buna siz mi karar vereceksiniz ??
yazdıysam haddimedir!!
sizin ulu önderimiz ATATÜRK 'ün ismini kullandığınız şekil ve cümle haddinize mi ??
cümleniz ' ATATÜRK 'ü sevmesem söylerdim.. ' (ismi küçük harflerle yazamam saygım var çünkü)
size sevip sevmediğinizi soran oldu mu ?? kimse bu detayla ilgilenmiyor!!
zaten her cümlenizde belli ediyorsunuz her şeyi...
hadsiz yorumlar yapıp bütün şimşekleri üzerine çeken sizsiniz ??
sizin yorumumdan bir şey anlamanızı beklemiyordum zaten çünkü sizi aşar ...
siz herkese saygısızca hitaplar ve yorumlar yazdınız
yorumlarınıza cevap veren kimse size hakaret etmedi üslubunu bozmadı...
herkese dalaşan sizsiniz...
umarım yorumumu anlayabilirsiniz ??

kimsenin düşüncesini değiştiremezsiniz
değiştirmek değil geliştirmek istiyorsanız da geliştiremezsiniz.
insanların alışkanlıklarından, tabularından, düşüncelerinden vazgeçmesi zordur.
sadece canınız sıkılır.
hele ki siyaset mi?
bence boşverin..

ben tarih mezunuyum ben bile bıktım osmanlıdan ama arkadaşım bu ülkede o kadar çok ki cumhuriyet düşmanı şeriat isteyen.defolup gitmiyorlarda ülkeden

Haklisiniz ama bos vere bos vere ne hale geldik... Artik bosvermemek lazim ama at gozluklerini cikarmak cok zor insanlarin...

''ütopyanızdan yeryüzüne indiğiniz vakit söyleminizin nasıl da mantık dışı olduğunuzu farkedebilirsiniz. siz o dünyada yaşarken benim hiç bir açıklamam size gerçekleri göstermeye yetmeyecek.''

Diye cevap yazan Tunamega isimli arkadaş,bence yeryüzüne inmesi gereken sensin.Beynini nasıl yıkadılar bilmiyorum ama asıl sen kendi ütopyanda boğulmuşsun.

Biz demokratik bir ülkeyiz,en azından anayasaya göre bu böyle.Bu demek olur ki siyasi bir lider halkın zevklerini kendi zevklerine göre değiştiremez.Bana kalırsa asıl senin düşüncelerin şuan da mantık dışı.

Ayrıca rakı Osmanlı'ya aittir dediğimde cevap yazmışsın Osmanlı çok mu iyiydi diye.İyi olduğu da yanlış olduğu da yer vardı.Ne olursa da olsun biz onların soyuyuz.Bu yüzden rakıyı milli kültürlerimizden dışlamak yanlış.Bigün TC'yi çıkarırız,sonra milletimize ait içecek ve kültürlerden rakıyı tamamen dışlarız(içen içer içmeyen içmez ama bizim bulduğumuz bir içki türüdür.),sonra bir başka gün bayrağımızı çıkartmak isterler susarız,en son birisi gelir özgürlüğümüzü alır ve gider.

Bu yazdıklarımla senin ve senin gibilerin kafa yapısının değişmeyeceğini biliyorum ben.Kendimi yordum boşu boşuna ama kim bilir.Belki bir derece kendi düşüncelerini sorgularsın.

Bu kadar basit bir konu üzerine dönen bir tartışmada bile bu kadar saldırganlaşılmasını, taraflara bölünmeyi çok anlamsız buluyorum ben. Biraz daha sakin olabiliriz bence. Herkesin kendine göre doğruları ya da kutsal saydıkları olması normal, ama bütün problem başkaları da aynı değerlere sahip olucak illa noktasında çıkıyor ve ne kadar farklı görüşlere sahip olursak olalım çoğumuz düşüyoruz aynı hataya.

Konuyla ilgili olarak konuşmak gerekirse de, sağlık politikaları olsun, demiryolları olsun, neden RTE'nin kendikini ısrarla 70-80 yıl önceki hükümetle kıyasladığına anlam veremiyorum şahsen. Evet 80 yıl önce çocuklarda alkol tüketiminin sağlıklı olduğu iddaa edilmiş olabilir Türkiye'de ve Dünya'da, aynı şekilde 50li yıllardan önce sigaranın da sağlığa yararlı olduğuna inanılıyordu, hatta bir dönem Türkiye'de eroin fabrikaları vardı. O dönemin sağlıkla ilgili doğrularına bugün inanmamamızın sebebi de hükümetler değil tıbbın yeni keşifleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…