Milli "İçki" Ayran

Engin sosyoloji bilgilerinizle bu saptamayı yapamadınız mı gerçekten?
Peki sizce neden daha önemli konularımız varken milli içecek tartışılıyor? Bir sosyolog olarak soruyorum size.

maalesef zorlama ile olmadığının en güzel kanıtısınız.

söylediğiniz lafı bile çevirdiniz, yok mübalağa yok benim zeka! seviyem hatta sosyoloji.

olmuyorsa, zorlamayacakmışsın.

ne güzel söylemiş söyleyen; edebim el vermez edepsizlik edene susmak en güzel cevap edebi elden gidene..

arkadaşım bırak gündemi içkiyi önce düzgün cümlelerle tartışmayı öğren sen!

hee konuşacak başka hiç bir şey yok, milli içki ayran mıdır değil midir bunun derdine düştük...

maalesef zorlama ile olmadığının en güzel kanıtısınız.

söylediğiniz lafı bile çevirdiniz, yok mübalağa yok benim zeka! seviyem hatta sosyoloji.

olmuyorsa, zorlamayacakmışsın.

Gerçekten zorlamakta çok ısrar ediyor ama olmuyorr olmuyorr, toplama sözcüklerle olmuyorr.

şu başlığa takılmamaya söz vermiştim kendime yine dayanamadım..

tartışırsın ,ikir ayrılığı olur ama hakaret ne demek? ne eğitim seviyemizin düşüklğü,ne beyinsizliğimiz! ne başka birşeyimiz kaldı..

söyleyecek fikri olmayan insanlar hakarete baş vurur derler,işte ispatı.

günden değiştirmenin en iyi örneği aynı zamanda.

Artık gerçekten vicdanım kaldırmıyor benim bu olanları... Ve arada böyle çıkıp dalga geçer gibi dandik şeylerle gündemin değiştirilmesini... Dün zaten taksideydim bu haberi duyduğumda hangi dandik kanalsa haber saatinde başka hiç bir haber vermediler "başbakan milli içeceğimiz ayrandır dedi" radyodaki haber bu kadardı...

Kime dokunsam biraz fikir sorsam, sorduğuma bin pişman oluyorum, rezalet medyayı takip edip, hiç birşeyden haberi olmayan, ayran içmiş halde ağzı açık ayran budalası gibi "Tayyip ne yapsa doğru yapar" diyen adamlara çatıyorum... Adam hiç birşeyi araştırmamış, hiç birşeyden haberi yok ama başbakan'a tapmış sözde çok dindar(!), dini bütün müslüman ya o başbakan! Dindarlığı sağolsun israil, abd ile aramızda su sızmıyor!

Velhasıl arkadaşlar artık korkuyorum gelecek günler ne cacık olur belli değil ama o cacıkta hıyar olmak istemiyorum... Batan gemiyi terkeden fareler gibi olmak da istemiyorum ama ciddi anlamda yurtdışına yerleşmeyi bile düşünüyorum! Ki ülkemin her karış toprağını çok severim, aileme hep karşı çıktım, hiçbirzaman bu düşünceyi kabul etmek istemedim, ülkemden başka yerde yaşayamam dedim, sonuna kadar savaşırım dedim... Ama cehalet çok fazla, medya ise insanları uyutuyor güzelce...

Bir siyasi lider ne olursa olsun kendi görüşünü,ahlakını zorla millete dayatmaya çalışmamalıdır.!

Milli içki nedir zaten?Böyle bir şey mi varmış ki!?
Hadi İrlanda denilince akla bira Rusya denilince vodka gelir ama bu o ülkelerin o içkilerinin güzel ve kaliteli olmasıyla ilgili bir şeydir.

Yine biz Türkler değil miydik Ortaasya'da kımız içen?

Yakında tekeli kapatacak,alkol ve sigara tüketimini yasaklayacak sanırım.Ve siyasi bir lider nasıl olur da cezbedenlerin yasaklar olmasını bilmez?!Bir şey ne kadar yasaklanırsa o kadar da yaygınlaşır.

Ayranı çok seven bir insan olarak ayrandan soğudum bu laftan sonra.

Bu ülkeyi temsil ettiği için sağlıklı cümleler kurmasını,sağlıklı kararlar almasını söyleyeceklerini en az 2 kere düşünmesini temenni ederim.

Hem türk kahvesi hangi tür içeceğimiz oluyormuş???

valla ben çevreme ne zamandır bunu söylüyorum, "kim önce giderse, kalanları aldırsın!"

eşim milli piyango çekilişlerine aldırmayan, bilet almayan bir insandı, şimdi tam ya da yarım bilet alıyor muhakkak, çekip gitmek için.

buradan da açıkça istekte bulunuyorum, kim önce giderse bizleri aldırsın, gayet ciddiyim!

konu milli içecek ya o zaman benim milli içeceğim "çay" olsun..

en azından uyanık tutar insanı..

Şimdi burada sürü psikolojisi denilen şey , başbakan ayran dedi , hürrraaaaa ayrana ya da bira deseydi fıçılara dalacaktık kısmı mı yoksa madem mevzu gündem değiştirmek , söylediklerini dünden beri her yerde tartışan , üzerine kafa patlatıp espri arayan , daha bir bira seven , ayrandan nefret eden insanların durumu mu ?

Yeşilay ve Dünya Sağlık Örgütünün düzenlendiği bir panelde , alkollü içeceklerin yerilmesinden doğal ne var ?

Milli içecek tarihimiz ayran değildir , ama olsa ne var ?

Rakı olsa ne var ?

Ayrıca siyasette altın kural vardır , liderin karakteri , geçmişi , inançları , inançsızlıkları , eğitimi....vs vs ülke adına aldığı her kararı etkiler. Bu dünde böyleydi , bugün de .Dün biradan rahatsız olanlar , bugün ayrandan olacaktır . Bir belediye başkanı octoberfeste katılır , diğeri şerbet li kokteyle .

Konunun aslına gelecek olursak , tam araştırılması yapılmamış bir metni okumanın ülke liderine yakışmadığı kanaatindeyim ,alkolle ilgili verdiği mesaj doğruda olsa.

günlerce de bu tartışılır şimdi Türkiye'nin milli içkisi ne?

miili bayrak mı? milli şiir mi?
bu bu kadar önemli mi yani şimdi?

konuş konuş nereye kadar.
söylenecek çok söz var da işte..

nesinden rahatsız oldunuz ki açıklamanın?

milli içeceğimiz rakı olsun da topluca ayyaş mı olalım?

Bu forumda okuduğum en sığ yorumdu, lütfen kusura bakmayın.

Nezdinizde "ne var canım bunda?" diyen herkese soruyorum, o konuşmada açık açık verilen mesajlardan hiç mi rahatsız olmuyorsunuz? Daha da önemlisi, o mesajları nasıl hazmedebiliyorsunuz? Sizce mesele gerçekten ayran mı?
Neden bu şahıs cumhuriyet ve Atatürk dönemine takmış, neden o dönemle, dönemdeki devrim ve ilkelerle tek tek hesaplaşıyor diye hiç geçmiyor mu aklınızdan?

Aman ekonomi, aman efendim dar kalıplardan çıkın, falan fış fış. Hangi ekonomiden bahsediyorsunuz? Giydiğiniz donun lastiğini bile dışarıdan aldığınız bir ekonomiden mi? Tam bir tüketim ekonomisine sahipken, hangi mantıkla "ekonomi"yi örnek verirsiniz?
Neden ağzınıza sakız ettiğiniz cumhuriyet dönemindeki "üretim ekonomisi"nden bahsetmiyor acaba savunduğunuz zihniyet?

Hı hı evet çıkalım dar kalıplardan. İyi de güzel kardeşim, zamanında Atatürk ve rejim aleyhinde açık beyanları olan(belgeler tire askeri arşivinde saklanıyor) bir adamla mı çıkacağız bu dar kalıplardan?
Emperyalistleri diz çöktürmüş tek liderin halkıyız biz, şimdi emperyalistlere bu vatanı peşkeş çeken, ülkeyi soyup soğana döndüren bir de üstüne parça parça etme planlarını bir bir gerçekleştiren bir şahısla mı çıkacağız o kalıplardan?

Size 3 maymunu oynamak keyifli geliyor olabilir, emperyalistlerin sömürgesi olmaya can atıyor olabilirsiniz lakin kusura bakmayınız, bu toprakları seven kimse o dar kalıplardan çıkmaz, çıkamaz. Kalıplardan çıkabilecek bir dönemde değiliz.

Cumhuriyet döneminin ve devrimlerin tabu haline getirilmesine biz de karşıyız evet. Rica ediyorum bunları tabu haline getirmeyin.

Sunduğunuz argümanlarda tek bir bilgi "kırıntısına" dahi rastlamadım.
Ama sizinle "toplumsal değerler ve nankörlük" hakkında tartışmayı isterim.

Önceki mesajlarınızdan birinde bir arkadaşa tartışma adabından bahseden siz, epey adaplı cümleler kurmuşsunuz. Tebrik ederim, hakaret, ancak bu kadar adaplı edilebilirdi.

Kurduğunuz cümlyi kendinize sık sık hatırlatın lütfen, özellikle "dogmaların izinden gitme" konusunu.

Son olarak, milli içecek ayran, ama her geçen gün sokaklarda çoğalan yabancı markalar. Nasıl olacak bu iş?
Milli içecek ayran de, ayyaş mı olalım de, sonra git burgerda chicken fish ye, oldu canım

Son düzenleme:
nesinden rahatsız oldunuz ki açıklamanın?

milli içeceğimiz rakı olsun da topluca ayyaş mı olalım?

Milli içeceğimiz şu olsun bu olsun demek yanlıştır ama şunu belirteyim rakının ilk üretildiği ülke Osmanlı'dır.Dolayısıyla bizim atalarımızın ürettiği bir içki de bizim milli kültürümüz içerisine girer.

Her rakı içen ayyaş olmaz.

İnsan edebiyle alkol içiyorsa buna kimse karışmamalıdır,yorumda bulunmamalıdır.

Milli derken ???
Türkiyelilerin herhalde.
Bop tüm hızıyla devam ederken, sınırlarımız yakın zamanda yeniden şekillenecekken,
Devlet olarak hapisteki bir teröristle pazarlık ederken,
Yugoslavya nın akibetine uğrayacağımız belli olmuşken ,
Amerika son raporunda Türkiyedeki diğer azınlıkların asimile edildiğinden bahsedip yeni cepheler açarken,
Bence milli içkimiz soda olmalı.
Zira hazma ihtiyaç olacak.

tunamega tabulardan kültlerden kurtulmamız gerektiğini düşünüyorsunuz başbakan gibi. peki bu tek partili dönemle ilgili olsun Atatürk ile ilgili olsun varsa tabular bunların öncülüğünü kim yapmıştır ne için yapmıştır biliyorsunuz değil mi ?

hani demokrasi şehidi (!) olan, başbakanın da çok sevip örnek aldığı Adnan Menderes. şu çok şikayet edilen her yerin heykellerle donatılması, Atatürk' ü koruma kanunuyla eleştirilemez oluşu falan bunları Adnan Menderes' in başlattığını Atatürk hayranlığından değil de İsmet İnönü' ye karşı yaptığını biliyor olmalısınız. tabulara bağlı kalanlardan çok bu tabulaştırmaya tamamen menfaatleri açısından ön ayak olmuş olanları da suçlamanız gerekiyor.

tek parti döneminde yine o tek partide Adnan Menderes' in de vekil olduğunu imzalar attığını haliyle yapılanlara ortak olduğunu daha sonra DP kurulup iktidar partisi olunca 6-7 eylül olaylarında '' Yunanlar Ata' mızın Selanik' teki evini yaktılar '' diye yalan bir haber yapıp olayları başlatan yine DP yandaşı gazeteyi de vs. biliyorsunuzdur.ve o dönemdeki yasadışı örgütlenmeyi de.

Son düzenleme:
Bekir Coşkun'un tam da bu konu ile ilgili güzel bir yazısı var,okumanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…