nesinden rahatsız oldunuz ki açıklamanın?
milli içeceğimiz rakı olsun da topluca ayyaş mı olalım?
Bu forumda okuduğum en sığ yorumdu, lütfen kusura bakmayın.
Nezdinizde "ne var canım bunda?" diyen herkese soruyorum, o konuşmada açık açık verilen mesajlardan hiç mi rahatsız olmuyorsunuz? Daha da önemlisi, o mesajları nasıl hazmedebiliyorsunuz? Sizce mesele gerçekten ayran mı?
Neden bu şahıs cumhuriyet ve Atatürk dönemine takmış, neden o dönemle, dönemdeki devrim ve ilkelerle tek tek hesaplaşıyor diye hiç geçmiyor mu aklınızdan?
Aman ekonomi, aman efendim dar kalıplardan çıkın, falan fış fış. Hangi ekonomiden bahsediyorsunuz? Giydiğiniz donun lastiğini bile dışarıdan aldığınız bir ekonomiden mi? Tam bir tüketim ekonomisine sahipken, hangi mantıkla "ekonomi"yi örnek verirsiniz?
Neden ağzınıza sakız ettiğiniz cumhuriyet dönemindeki "üretim ekonomisi"nden bahsetmiyor acaba savunduğunuz zihniyet?
Hı hı evet çıkalım dar kalıplardan. İyi de güzel kardeşim, zamanında Atatürk ve rejim aleyhinde açık beyanları olan(belgeler tire askeri arşivinde saklanıyor) bir adamla mı çıkacağız bu dar kalıplardan?
Emperyalistleri diz çöktürmüş tek liderin halkıyız biz, şimdi emperyalistlere bu vatanı peşkeş çeken, ülkeyi soyup soğana döndüren bir de üstüne parça parça etme planlarını bir bir gerçekleştiren bir şahısla mı çıkacağız o kalıplardan?
Size 3 maymunu oynamak keyifli geliyor olabilir, emperyalistlerin sömürgesi olmaya can atıyor olabilirsiniz lakin kusura bakmayınız, bu toprakları seven kimse o dar kalıplardan çıkmaz, çıkamaz. Kalıplardan çıkabilecek bir dönemde değiliz.
tek partili dönem ve cumhuriyetin ilk yıllarında olan olayları anlatırken nasıl bir tabir kullanılması gerekirdi peki? ben daha güzel bir ifade bulamazdım. bunları tabu haline getirmeyin rica ediyorum, yanlış her zaman yanlıştır cumhuriyetin ilk yıllarında olması o yanlışı doğru kılmaz.
Cumhuriyet döneminin ve devrimlerin tabu haline getirilmesine biz de karşıyız evet. Rica ediyorum bunları tabu haline getirmeyin.
neden benim ekonomi, sosyal düzen, toplumsal değerler ile ilgili verdiğim bilgileri ve tartışma konusunu değiştirip, bir mübalağanın arkasına gizleniyorsunuz?
diğer sunduğum argümanların hiç birisine cevap alamadım. vereceğiniz cevabınız mı yok yoksa araştırma yapmak için zaman kazanmaya mı çalışıyorsunuz? sanırım her ikisi de.
Sunduğunuz argümanlarda tek bir bilgi "kırıntısına" dahi rastlamadım.
Ama sizinle "toplumsal değerler ve nankörlük" hakkında tartışmayı isterim.
gündemi değiştirdi diyenler,
gündemin değişmesini siz sağladınız. forumlarda, sözlüklerde, manşetlerde siz dile getirdiniz. sosyal paylaşım sitelerinde siz paylaştınız, siz eleştirdiniz. gündeme getiren sizlersiniz bunu anlamak çok zor olmamalı.
eğitim seviyeniz düşük olabilir anlarım, ama insanın beynini kullanması için başkalarının dogmalarının izinden gitmesine ihtiyacı yoktur. sıyrılın dar kalıplarınızdan, tabularınızdan (kişiye özel not: iki etti:) ). düşünme yetinizin varlığına inanın. ben inanıyorum biraz zorlarsanız donmuş nöronlar da çalışır :)
edit: son mesajımdı. daha mühim vazifelerim var kusura bakmayın cevap veremeyebilirim.
Önceki mesajlarınızdan birinde bir arkadaşa tartışma adabından bahseden siz, epey adaplı cümleler kurmuşsunuz. Tebrik ederim, hakaret, ancak bu kadar adaplı edilebilirdi.
Kurduğunuz cümlyi kendinize sık sık hatırlatın lütfen, özellikle "dogmaların izinden gitme" konusunu.
Son olarak, milli içecek ayran, ama her geçen gün sokaklarda çoğalan yabancı markalar. Nasıl olacak bu iş?
Milli içecek ayran de, ayyaş mı olalım de, sonra git burgerda chicken fish ye, oldu canım