Milli "İçki" Ayran

Türkiye ayranla meşgul olurken kimbilir altında neler dönecek gizli gizli...
Amaç çaktırmadan gündem değiştirmek işte..
Safız ya bizde..Söylenecek o kadar çok şey var ki ama cahil ve kandırılmış halka ne desek boş..

Bir insan avatarıyla ancak bu kadar çelişir.
Halkına korku salan, milli egemenliğe derin baltalar vurmuş bir zihniyeti savunan kadın ve avatarı "V"

Hakikaten traji komik.

İnanın ona bende takıldım "V" nin ne için savaş verdiğini bilse söküp atardı herhalde avatarından o resmi...:)

Son düzenleme:
RTE'nin içki ve içecek ayrımını bilmemesi çok komik gerçekten. içki, alkoldür, içecek, ayran,meyve suyu,süt vs.

Tabi tamamen gündemi değiştirmek için sarf edilmiş gereksiz bir cümle.

Bugün üniversitelerde boşuna öğrenciler, şeriata faşizme karanlığa geçit yok diye bağırmıyorlar.

yine konu Atatürk'e gelmiş
ne derdiniz var güzelim Atatürk'le ya hu
yediğiniz yemeğin içtiğiniz suyun kıymetini bilin.

onu da yapamıyorsanız şu at gözlüklerinizi çıkarın
höh vallahi..

yine konu Atatürk'e gelmiş
ne derdiniz var güzelim Atatürk'le ya hu
yediğiniz yemeğin içtiğiniz suyun kıymetini bilin.

onu da yapamıyorsanız şu at gözlüklerinizi çıkarın
höh vallahi..

olur mu canım hiç? amaç ne su ne ayran..amaç bunların ardına sığınarak Atatürk dönemi politikalarını kötülemek.bu çok belli.

Geliştirdiği 'Karatay Diyeti' ile tanınan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, 'Ayran çok önemli, geleneklerimizin, dünyanın en sağlıklı içkisidir. Başbakanımız hakikaten çok haklı' dedi

Konya Aile Hekimleri Derneğince (KONAHDER) düzenlenen 3. Aile Hekimleri Ulusal Kongresi’ne katılmak üzere Konya’ya gelen Prof. Dr. Karatay, gazetecilere, Başbakan Erdoğan’ın, "Bizim milli içkimiz ayrandır" açıklamasını değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan’ın ayran konusundaki sözlerinin toplum sağlığı için önemli bir adım olduğunu belirten Karatay, annelerden, çocuklarına ayran içme alışkanlığı kazandırmalarını istedi.
Ayranın sağlıklı ve doğal bir içki olduğunu vurgulayan Karatay, şunları kaydetti:

'HAKİKATEN ÇOK HAKLI'
"Ayran çok önemli, geleneklerimizin, dünyanın en sağlıklı içkisidir. Bunu çocukluğumdan beri uygulayan, çocuğuma da uygulatan bir insanım. Bütün hastalarıma, herkese ’en sağlıklı içki, en doğal içki ayrandır’ diye zaten söylüyorum. Sayın Başbakanımız da bu şekilde bir açıklama yapmış. Hakikaten çok haklı."

AA

Bu halkın içeceği milli bir konu olacak kadar mühimse o zaman tarihe dönüp bakılmalı, illede milli içeceğe takılı kalacaksak bizim milli içeceğimiz Kımız'dır.

içki= içilen şey. ör: su, meyve suyu vs.

avatarımda fikirlerimle çelişen bir şey göremiyorum. siz ya filmi anlayarak izlemediniz yada benimsediğiniz filmi başkasına kaptırmaktan korkuyorsunuz. sakin olun ben filmi tekelime almadım siz de kullanabilirsiniz. :)

Hayatınız boyunca tdk'ya bakmak aklınıza gelmeyecektir muhtemelen.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayı bilen insanlardan birisiniz. Avatarınıza nasıl bir aklı selimlikle bu resmi koyduğunuz belli değil.

TDK
1. isim İçinde alkol bulunan içecek

Onca yazılan şeylerden sonra takıldığınız noktalar komik ve yazık.

içki satışımız yoktur diyen restoranlar su ve meyve suyu satmıyormuş demek! alkol varmış da bunlar yokmuş, tamam.
yanlış biliyormuş onlar, tabii biz de.

adam rakının yerine koymaya çalışıyor ayranı.Hala ne içkiydi yok bilmem neydi muhabbeti dönüyor burada anlamadım.Hem durup dururken nerden çıktı şimdi ayran ya.Şaka gibi gerçekten.
He tamam rakı da bizim değil onu da başkası sahiplensin ,almanlar sahiplensin mesela ,nasıl ki yunanlılar baklavayı ,kahveyi geçtim ismi bile türkçe olan imam bayıldıyı sahiplendiyse aynı şekilde.
Biz de ağzımız açık ayran budalası gibi bakarız artık aman ne var canım deriz kültürümüz alaşağı edilirken.

Mune çok doğru birşey söylemiş orta asyadayken milli içecek kımızdı.Yalnız tabi bunlar Türklerin islamiyetten önceki tarihini yok sayarlar o ayrı.

Bu arada ayrandan da rakıdan da nefret ettirdiler her zaman herşeyde olduğu gibi.
Kımızı ise damak tadıdır tabi ama ben pek sevmedim

Cumhuriyetin ilk yıllarındaki kitapları çıkar da görelim efendi, hangi gizli arşivinizdeyse artık!!! Ben de tarihe pek meraklıyım, ama böyle bir şey ne duydum, ne okudum. "bira milli bir halk içkisi olarak takdim edildi" diyor, hiçbir yerde böyle bir şey yazmıyor, öyle takdim edilmiş olaydı en azından elimizde yazılı bir şeyler olurdu, nerde? Siz ingilterenin milli içkisiyle falan karıştırmış olmayasınız?

Yeşilay Atatürk'ün ölümünden sonra kurulmuştur, onun ölümünün alkolden olduğunu ifade etmişler ancak gerçek sebebinin ona verilen kinin miktarının normalden fazla olduğu iddiası çok daha olasıdır. Neticede sirozdan hayatını kaybetmiştir. Onun ölümünden sonra alkolü kötüleyen çok miktarda yayın da yapılmıştır.

Şimdi efendi hazretlerinin bahsettiği dönem, belli ki Atatürk ölmeden önceki dönem. Alt metinde şu var :" Cumhuriyetin ilk yıllarında yani Atatürk zamanında alkolü devlet teşvik etti, çocuklara varana kadar içirdi"

Atatürk kendisi alkolü seven bir liderdi, kimseye alkolü dikte ettiği, ya da bunu devlet politikası haline getirdiği görülmüş şey değil. O zamanlar bu durum her yere afişler asmaya varana kadar devlet politikası haline gelseydi, bugün biz de sizin kadar bu tarihi biliyor olurduk efendi!!! Çamur at, izi kalsın.

Bu konuya yorum yazmak dahi istemiyordum zaten amaç gündemi çarpıtmak. Gündem çarpıtılırken en azından doğru bilgi kullanılsın, o.... teyyare değil.

milli içki !!!! açıklamasını duyduğum an,hangi akrabası yoğurt fabrikası kurdu ki diye düşündüm..neden acaba????

Son düzenleme:
(Boş işlerle uğraşan kişiye boşbakan denir)
Bu boşbakan içmeden kafayı bulmuş, şimdide kafayı rakıya takmış. Gündemi değişmek için elinden ne gelirse yapıyor. Milliyetçilik, millet ile ilgili herşeyi halletti sıra geldi milli içkiye.

Şimdi haberturk de bir habere rastladım.Okumanızı tavsiye ederim.Türk halkı olarak özgürlüklerimize fazla düşkünüz sanırım.
İçki yasağı mı geliyor?-HABERTÜRK

new york konusunda tamamen sallamış, alakası yok. fransada akrabalarım var, keşke fransa hakkında daha uzun yazsaymış, o zaman onu da kıyaslayabilirdim.

ayrıca bu konuda başka ülkeler ile sidik yarıştırmak saçma, aptallığın dik alası.

baştakilerin niyeti başka olsaydı, farklı olsaydı zaten her teşebbüslerinde art niyet aranmazdı. bu da arayanların değil, aratanların suçudur.

bakın okullara artık çarşafla gidiyor öğrenciler, 9 yaşındaki çocuk çarşaf nedir ne bilsin, türbanı geçtik artık çarşaf çıktı piyasaya. ha ama atatürk rozeti takıp derse girmek istersen almıyorlar. ne iş??? sakalla okula giden öğrenci var, bunu biliyor musunuz?

içine sıçılmış ülkenin, ağlayanı yok.

gerçekten çok komik yaaa,ingilterede böyleymiş de fransada şöyleymiş ,o ülkelerde şeriat isteyen(hiç kimse öyle bir şey yok diye kendini kandırmasın şimdi) hükümetler mi var????adamlar 400 -500 yıl önce çözmüş o olayları.İşilerine geldiğinde batı şöyle batı böyle gelmediğinde ama onlarda da var.tövbe tövbeeeee....artık insan söyleyecek söz bulamıyor ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…