• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Milli "İçki" Ayran

milli içki falan deniliyor da milliyet kavramı mı bıraktılar Allah aşkına?

eğer tepkiler olmasaydı TC ibaresi bile kalkacaktı ki daha hiçbir şey belli olmaz..

ayran,rakı,bira...hepsi gündem değiştirme politikası başka da birşey değil..

mecazi anlamları anlayabilecek kapasitede olduğunuzu zannediyorum. mübalağa sanatını da bilirsiniz. tekrar okursanız anlayacağınızdan eminim. türk milleti zekidir. dimi ama?

Yazıştığın arkadaş çok zeki emin olabilirsin. Kendi yazdıklarını oku tekrar tekrar. Özellikle ilk cümleni:34:

mecazi anlamları anlayabilecek kapasitede olduğunuzu zannediyorum. mübalağa sanatını da bilirsiniz. tekrar okursanız anlayacağınızdan eminim. türk milleti zekidir. dimi ama?

benim anlama kapasitem en az sizin kıvırma kapasiteniz kadardır, merak etmeyin:34:

sosyoloji bilgilerinizi tazeledikten sonra sizinle seve seve bu konuda tartışırım ama bu cümlelerin sahibiyle değil. vakit öldürmek olur benim açımdan :)

not: elbette herkes sosyoloji uzmanı olmak zorunda değil. sizi eleştirmiyorum.

Sen cümlelerini oku canım, herhangi bir bilgiden eser olmadığını göreceksin zaten. Şayet milli içkinin rakı olduğunda, toplumun ayyaş gezeceğini düşünen birini kaale almak benim hatamdı, bak bunu kabul ettim şimdi:34:

ayran iyi hoşta uyku veriyor kardeşim.
başbakan halk uyusun diyemi milli içki olarak ayranın adını verdi. hoş uyuyoruzda, ayranın katkılarıyla iyice bir rehavet başlayacak demektir bu.
işi biliyor başbakan doğrusu:27:

sosyoloji bilgilerinizi tazeledikten sonra sizinle seve seve bu konuda tartışırım ama bu cümlelerin sahibiyle değil. vakit öldürmek olur benim açımdan :)

not: elbette herkes sosyoloji uzmanı olmak zorunda değil. sizi eleştirmiyorum.

milli içki falan deniliyor da milliyet kavramı mı bıraktılar Allah aşkına?

eğer tepkiler olmasaydı TC ibaresi bile kalkacaktı ki daha hiçbir şey belli olmaz..

ayran,rakı,bira...hepsi gündem değiştirme politikası başka da birşey değil..

Evet yapılan propagandalarla, asılan afişlerle, periyodik aralıklarla geri beslemelerle insanlara her türlü alkollü ya da alkolsüz içkiyi, yasağı, yeni çıkarılan ama dengeleri altüst edebilecek kanunları bile yutturabilir, 'aslında olması gereken buydu yaa' dedirtebilirsiniz. Üstelik tepki veren kesimlere neden tepki verdiklerini bile unutturabilirsiniz.

Bir kaç gün geçer, bilemediniz 1 hafta. Geçen hafta neye tepki verdiğinizi bile hatırlamazsınız. Çünkü o sırada başka bir konu için, başka platformlarda geri besleniyorsunuzdur.

Sonuç olarak gündem sizin için ve sonuçta tüm millet için sürekli değişiyordur. Tıpkı kadesa'nın söylediği gibi.

'' Kim ne derse desin arkadaş Milli içkimiz Su'dur. Yoğurtla karıştırırsın Ayran olur,Rakıyla karıştırırsın Bayram olur '' :64::64:

Söyleyen güzel söylemiş banada sizlerle paylaşmak düşer :34:

Rasim Ozan Kütahyalı' dan canlı yayına sarhoş çıkan bir gazeteci(!) ve başbakanı çok seven bir vatandaş olarak bu konuda fikir beyan etmesini rica edelim :)

Sen cümlelerini oku canım, herhangi bir bilgiden eser olmadığını göreceksin zaten. Şayet milli içkinin rakı olduğunda, toplumun ayyaş gezeceğini düşünen birini kaale almak benim hatamdı, bak bunu kabul ettim şimdi:34:

neden benim ekonomi, sosyal düzen, toplumsal değerler ile ilgili verdiğim bilgileri ve tartışma konusunu değiştirip, bir mübalağanın arkasına gizleniyorsunuz?

diğer sunduğum argümanların hiç birisine cevap alamadım. vereceğiniz cevabınız mı yok yoksa araştırma yapmak için zaman kazanmaya mı çalışıyorsunuz? sanırım her ikisi de.

Koşa koşa markete gidip ayran stoklamalıyız, nasıl olsa her gün başka bir zam yapılıyor "içki"ye...

başbakan gündem değişsin dıye yapmış belliki çokta başarılı olmuş yıne malasef

muhalefet olucaz dıye alkolu savunur hale getırdı bızı

neden şalgam dememişte ayran demiş yaaa

var altında bişey
ya tanıdık biri ayran piyasasına giriyor
yada cacık olacağımızın sinyallerini artık ağzı ile veriyor

Son düzenleme:
Evet yapılan propagandalarla, asılan afişlerle, periyodik aralıklarla geri beslemelerle insanlara her türlü alkollü ya da alkolsüz içkiyi, yasağı, yeni çıkarılan ama dengeleri altüst edebilecek kanunları bile yutturabilir, 'aslında olması gereken buydu yaa' dedirtebilirsiniz. Üstelik tepki veren kesimlere neden tepki verdiklerini bile unutturabilirsiniz.

Bir kaç gün geçer, bilemediniz 1 hafta. Geçen hafta neye tepki verdiğinizi bile hatırlamazsınız. Çünkü o sırada başka bir konu için, başka platformlarda geri besleniyorsunuzdur.

Sonuç olarak gündem sizin için ve sonuçta tüm millet için sürekli değişiyordur. Tıpkı kadesa'nın söylediği gibi.

aynen öyle...ne zaman bu ülkede önemli bir sorun olsa hopp gündem değişir birden..kürtajdan başlar,doğum şeklinden en son milli içeceğe kadar dayanır konular..bizde ayran içmişten beter oluruz işte..hipnoz edilmiş gibi..

neden benim ekonomi, sosyal düzen, toplumsal değerler ile ilgili verdiğim bilgileri ve tartışma konusunu değiştirip, bir mübalağanın arkasına gizleniyorsunuz?

diğer sunduğum argümanların hiç birisine cevap alamadım. vereceğiniz cevabınız mı yok yoksa araştırma yapmak için zaman kazanmaya mı çalışıyorsunuz? sanırım her ikisi de.

Bilgilerin bilgi değil güzelim ondan :34: Yazdıklarında ekonomi, sosyal düzen vs... ile ilgili işe yarar bir bilgi göremedim ben. Ay mübalağa mı oldu birden yahu:9: Her neyse benden bu kadar. Gündemi değiştirmek için kullanılan saçma bir konuyla ilgili çok bile yorum yaptım. O da sizin gibi insanların varlığına şaşırdığım içindi.

Son düzenleme:
neden şalgam dememişte ayran demiş yaaa

var altında bişey
ya tanıdık biri ayran piyasasına giriyor
yada cacık olacağımızın sinyallerini artık ağzı ile veriyor

sütaşın %51i israile satıldı da ondan. hani mavi marmara israli, hani filistini yok eden israil... hani müslüman düşmanı israil...

aynen öyle...ne zaman bu ülkede önemli bir sorun olsa hopp gündem değişir birden..kürtajdan başlar,doğum şeklinden en son milli içeceğe kadar dayanır konular..bizde ayran içmişten beter oluruz işte..hipnoz edilmiş gibi..

Ağzımızı açıp 'hadi bizi kandırın' diye bekliyoruz resmen. 'Başka konularla beynimizi bulandırın, damarımıza da basın ki asıl konulardan uzaklaşalım' diye. Zekiyiz diyoruz ya, aslında değiliz. Kusura bakmasın kimse ama medyaya da laf atıcam.
Bizim hocalarımız der ki, Çok özür diliyorum ; Fahişe Medya.
Bunu neden söylüyorlar? Çünkü onlar ne isterse bizi ona inandırırlar. Onlara, bizi inandıracakları şeyleri fısıldayan kimler? Biliyoruz hepimiz.
Ve hala oturmuşuz ne söylenirse ona inanıyoruz ağzımızı açıp da. Şu yaşadığımız süreçlerin içinde kaç kez bu konularla ilgili açıklama duyduk biz ya?
Ya biri hastadır, ya milli içecek ayrandır, ya kürk giymek insafsızlıktır...
Bırakın milli içeceği gözünüzü açın, Nereye gidiyoruz biz?

Yine aynı politika işte daha ne olsun Boşbakan ve Yandaş medya haberleri.. Artık kaliteli haber yayını yapan bi kaç kuruluş var onun dışındaki yalakaları izlemiyorum bile.

Biz bunları tartışırken Terörist Başı'na bi heyet gönderilir , bi isteği arzusu varsa yerine getirilir.. Kendi Milleti için şehit düşen, gencecik evlatlarını toprağa vermiş ailelere 3 kuruş tazminat verirken Kaçakçıya milyarlarca tazminat ödenir..

Hı bide Süt ve Süt ürünleri borsası tavan yapar!! Bu sefer hangi akrabası bu işe giriştiyse artık!! Yazıklar olsunn 'Milliyetçiliği ayaklar altına almış bi hükümetiz' diye meydanlarda naralar atar koyunlarıda ağzı bi karış havada 'Ayran budalası' gibi tempo yutar..

Ha şunu da belirteyim tunamega hanım, içki türlerinden bazıları makul ölçülerde içildiği takdirde sağlık için yararlıdır. Ama sen ve senin gibi düşünenlerin içmesini tavsiye etmiyorum. Çünkü milli içki ilan edildiği takdirde toplumun ayyaş olacağını savunuyorsun. İlan edildiğinde ayyaş oluyorsanız, makul ölçüde içtiğiniz zaman ne olur orasını kestiremedim:26:

gündemi değiştirdi diyenler,

gündemin değişmesini siz sağladınız. forumlarda, sözlüklerde, manşetlerde siz dile getirdiniz. sosyal paylaşım sitelerinde siz paylaştınız, siz eleştirdiniz. gündeme getiren sizlersiniz bunu anlamak çok zor olmamalı.

eğitim seviyeniz düşük olabilir anlarım, ama insanın beynini kullanması için başkalarının dogmalarının izinden gitmesine ihtiyacı yoktur. sıyrılın dar kalıplarınızdan, tabularınızdan (kişiye özel not: iki etti:) ). düşünme yetinizin varlığına inanın. ben inanıyorum biraz zorlarsanız donmuş nöronlar da çalışır :)

edit: son mesajımdı. daha mühim vazifelerim var kusura bakmayın cevap veremeyebilirim.

Son düzenleme:
Back