Mide balonu yutuyorum

Evet canım ben de oyle düşünüyorum İnsallah bu süreçte güzel eksiler görürüm de tek dileğim o Beni motive etsin iyice

Evet canım ben de oyle düşünüyorum İnsallah bu süreçte güzel eksiler görürüm de tek dileğim o Beni motive etsin iyice
İnşallah göreceksin, hiç merak etme. Bugün daha iyisindir diye umuyorum, bi de tartıldın mı hiç var mı hiç eksi

Hazımsızlık hala devam ediyor canım. Bugun tartıldım -2 kg gözüküyor. Ama diyetisyenin tartısıyla evdeki tartı da yaklaşık 2 kg oynuyor o da oyle söyledi. Balon öncesi evde tartıldigimda 73.45 çıkmıştım. Balon öncesi ölçüm yapıldığında orada 72.3 çıktım. Şimdi kendi tartımda 72.3 çıktım. Bu haftayı 5 ile kapatsam Çok mutlu olurum.
İnşallah göreceksin, hiç merak etme. Bugün daha iyisindir diye umuyorum, bi de tartıldın mı hiç var mı hiç eksi

İlk hafta aslında yeterli su içemediğimiz için vücudun daha çok ödem topladığını ve tam manasıyla kilo verilmediğini düşünüyorum. Su tüketimi arttıkça eksiler de hızlanıyor. Bir de 500 gram balon var midede, onu da hesaba kat:)

Evet asla su içemiyorum dilediğim kadar umarım biraz daha normale dönünce hızlanırım. Çünkü hicbir şey yemiyorum bakıldığında. Sabah bir dilim etimek bir dilim peynir yedim. Ara ara su içiyorum. Aç değilim ama tansiyonum düşüyor gibi oluyor zaman zaman. Bir iki yudum ananas suyuyla onu da hallediyorum hemen bakalım inşallah böyle devam eder

İlk günler bir şey yiyemediğimiz için aslında kilonun çok hızlı gitmesini bekliyoruz ama sanırım vücut kendini bir tür koruma moduna alıyor. Biraz daha beslenmeye başladığınızda daha hızlı kilo veriyorsunuz. Göreceksiniz biraz daha yemek yemeğe başlayınca daha hızlı ilerleyecek. Ben de günlerce açlığın sonunda 2,5 kilo verdiğimi görünce şok olmuştum ama vücudumuzun mantığı böyle işlemiyor.

Kesinlikle oyle doktorum da söyledi. Sabırsızlık ediyorum her zaman ki gibi. Diyet yaparken de aynen bu hatayı yapıyordum hep. İlk haftadan sonuç almak istiyorum alamayınca hop bozuyordum sil baştan kısır bir döngü.

Bugun yediklerim şöyle;
Sabah bir dilim peynir bir dilim etimek
Öğlen yoğurt
Akşam patates püresi 3-4 kaşık
3-4 kaşık yoğurt corbasi

Yerken midemde bir rahatsızlık hissettiğim an yemeyi bırakıyorum asla zorlamıyorum. Karnım tok ama maalesef beyin olarak açlık dinmiyor yemek istemiyorum ama aklımdan sevdiğim yemekler film şeridi gibi geçmiyor da degil

Ben artık bugün itibarıyla püre sonrası döneme geçtim. Listemde meyve, mercimek, patates, sebze, salata et, tavuk, balık var. Sanki yemek yemeye başlayınca kilo alacakmış gibi bir yersiz bir endişeye kapılıyorum ama aslında gün içinde yediklerimiz o kadar az ki hele benim önceki ayı iştahıma nazaran:))) Karın doysa da beyin açlığı hakikaten geçmiyor. Benim de canım günlerdir aşure ve makarna çekiyor ama önüme gelse korkudan yiyemem kesinlikle:) Hep onlymelek in başarısı aklıma geliyor ve motive oluyorum. Diyetisyen de meyve yiyerek zayıflayabileceğim konusunda çok kesin konuşup beni ikna etti. Ben 2 yıl önceye kadar uzun süre ketojenik, çok düşük karbonhidratlı beslenen biriydim. O nedenle meyve, patates, bakliyat gibi şeyleri yiyerek diyet yapacak olmama hem şaşırıp hem seviniyorum. Allahım hepimizin yardımcısı olsun, boğaz laftan anlamıyor, o anlasa beyin istiyor:))

İnanir misin aynı ikilimde kaldım. Patates püresi yemesem mi acaba diye düşünüyordum bos yere şeker zaten 2-3 kaşık yiyebildim. Azıcık beslenirken bile şeker oranlarını kontrol etmeye çalışıyorum. Kilo vermenin ne denli zor olduğunu bildiğimizi buradan çıkarabiliriz ben de ketojenik beslendim bir süre o zamandan beri takıntı oldu her paketli ürünün içindeki şeker oranına mutlaka bakarım
Püre döneminde bakliyat önermedi benim doktorum mideyi rahatız edebilirmiş.
Yoğurt çorbası yedim 2 gun boyunca akşamları. Bir iki kaşık dun akşam sütlaç yedim bir de dayanamayıp
Neler yediğimizi de paylaşalım fikir olur birbirimize

Kesinlikle benim de tek motivem onlymelek ’in başarısı. Verecegim kilo hesabını bile onunla aynı tutuyorum bile diyebilirim

kub8 esmasultan yiyin bacımlar korkmayın :) Siz diyet yapmıyorsunuz, sağlıklı beslenmeyi öğreniyorsunuz bi kere. Ömür boyu hiç şekerli, karbonhidratlı birşey yememeniz mümkün mü? Eski beslenme düzenimizi, daha doğrusu düzensiz saçma sapan beslenmemizi değiştirdiğimiz zaman metabolizma da doğru çalışmayı öğreniyor zaten. Bitmedi, kafayı da değiştirmek lazım :) Kilo alma korkusundan arınmak, zayıflayacağınıza inanmak, motivasyonunuzu sürekli yüksek tutmanız lazım. İlk zamanlarda hızlı kilo verirken bu çok zor olmuyor ama bi süre sonra yavaşlayacak kilo kaybınız. O zaman da aynı inançla, korkuya kapılmadan devam edebilmek en önemlisi. Ondan sonrası zaten kolay, diyet yapma gergingiliğinden kurtuluyorsunuz çünkü artık diyette filan değilsiniz, sizin ve metabolizmanızın düzeni oturmuş oluyor. esmasultan ın motivasyonu zaten belli, kendini sık sık o gelinliğin içinde hayal et canım. Kendi kendinizi bol bol motive edin, gerisi gelecek merak etmeyin

Bu kısıtlayıcı diyetler nedeniyle zaten yiyeceklerle olan ilişkimiz bozuluyor. Hayat boyu gerçekten meyveden ya da makarnadan uzak durmak mümkün değil önemli olan dengesini bulabilmek. Ben "ya hep ya hiç" mantığıyla başladığım için diyetlere sonunda hiç kısmına kayıp hepten bırakıyordum. İnşallah balonla hem kilo kaybedip hem de bu kafamdaki yerleşmiş kalıpları yıkarım. 2 gündür reglim ve kabızlık yaşıyorum, tartılmıyorum bakalım şu 1-2 gün geçsin de tartıya çıkayım diye sabırsızlanıyorum:))

Benim bu haftaki beslenmem bu şekilde. Bugün itibarıyla başladım. Ama sadece kahvaltı ve ara öğünü yapabildim. Biraz tonbalığı ve sebze ile bitireceğim günü

Eklentiler

• IMG_2449.jpg
    76,3 KB · Görüntüleme: 106

O kadar haklısın ki her şeyden yiyebilmek ölçülü yemek bundan sonraki hedefimiz
İnşallah dediğin gibi diyet kafasından çıkmak kendimizi rahatlamak lazım cunku stres altında vücut kortizon üretiyormuş ve kilo veremiyormuş ☹ zamanla düzenimiz oturacaktır bizimde

Benim bu haftaki beslenmem bu şekilde. Bugün itibarıyla başladım. Ama sadece kahvaltı ve ara öğünü yapabildim. Biraz tonbalığı ve sebze ile bitireceğim günü

Benimde kramplar bulantılarım bitti muhtemelen pazartesi bu şekilde beslenmeye başlayacağım artık. Bugun kafeinsiz kahve içmeyi denedim 2-3 yudum içebildim normalde kahve içmeden duramayan biriyim
Su içimin nasıl biraz daha arttı mi? Ben eskiye nadiren yudum yudum değilde normal içebiliyorum ama çok fazla içemiyorum tıkanıyorum☹

Kızlar bu balon fiyatı ne kadar, nasıl bisey yutunca midede mi buyuyor

Merhaba ben 15 agustosta taktırdım fiyatı 29bindi taktırdığim klinikte. Kapsül şeklinde yutuluyor, daha sonra mideye inince şişiriliyor. 4 ay boyunca midede kalıyor, daha sonra kendi kendine vücuttan atılıyor.
Allurion elipse balon şeklinde arayabilirsin google da daha detaylı bilgi sahibi olursun

Inşallah dilediğin bedene gelirsin canım hayırlı olsun, pahalıymış ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…