Inşallah dilediğin bedene gelirsin canım hayırlı olsun, pahalıymış yaMerhaba ben 15 agustosta taktırdım fiyatı 29bindi taktırdığim klinikte. Kapsül şeklinde yutuluyor, daha sonra mideye inince şişiriliyor. 4 ay boyunca midede kalıyor, daha sonra kendi kendine vücuttan atılıyor.
Allurion elipse balon şeklinde arayabilirsin google da daha detaylı bilgi sahibi olursun
Inşallah dilediğin bedene gelirsin canım hayırlı olsun, pahalıymış ya
Ben de balonu taktırdığım günden beri (17 gün) ne çay ne kahve içtim aklıma dahi gelmediler ki tek başıma bie demlik çay içerdim, kahvesiz asla günüm geçmezdi. Benim de listemde kahve var ama belki badem sütüyle 2-3 yudum deneyebilirim. Çok şükür daha çok su içebiliyorum ama hala hızlı içince bi kasılma oluyor. Öğünlerin yarım saatten kısa sürede bitmemesi gerekiyormuş, ben balondan önce 5 dkda önümdekileri yiyip bitiriyordum:)) Oyalanarak yemek, 2-3 çataldan sonra bırakmak biraz mola vermek gerekiyormuş. Olabildiğince akşam 18.00den sonra bişey yemememeye çalışıyorum ki boş mide ile uyuyayım. Yarın itibarıyla yürüyüşe de başlıyorum inşallah.Benimde kramplar bulantılarım bitti muhtemelen pazartesi bu şekilde beslenmeye başlayacağım artık. Bugun kafeinsiz kahve içmeyi denedim 2-3 yudum içebildim normalde kahve içmeden duramayan biriyim
Su içimin nasıl biraz daha arttı mi? Ben eskiye nadiren yudum yudum değilde normal içebiliyorum ama çok fazla içemiyorum tıkanıyorum☹
Ben de henüz yavas yeme kısmına alışamadım maalesef. Su daha çok iciyorum ben de şükürBen de balonu taktırdığım günden beri (17 gün) ne çay ne kahve içtim aklıma dahi gelmediler ki tek başıma bie demlik çay içerdim, kahvesiz asla günüm geçmezdi. Benim de listemde kahve var ama belki badem sütüyle 2-3 yudum deneyebilirim. Çok şükür daha çok su içebiliyorum ama hala hızlı içince bi kasılma oluyor. Öğünlerin yarım saatten kısa sürede bitmemesi gerekiyormuş, ben balondan önce 5 dkda önümdekileri yiyip bitiriyordum:)) Oyalanarak yemek, 2-3 çataldan sonra bırakmak biraz mola vermek gerekiyormuş. Olabildiğince akşam 18.00den sonra bişey yemememeye çalışıyorum ki boş mide ile uyuyayım. Yarın itibarıyla yürüyüşe de başlıyorum inşallah.
Yavaş yeme kısmı benim de en zorlandığım şey, ama 3 çatal sonrası elime telefon alıyorum. Instagram'a girince zaten en az 10 dakika geçmiş oluyor:) Böyle bir yöntem geliştirdim, 30 dakikayı bulmaya çalışıyorum. Genelde de tabağın hepsini bitiremiyorum.Ben de henüz yavas yeme kısmına alışamadım maalesef. Su daha çok iciyorum ben de şükürBen de akşam gec saatlerde bir şey yemiyorum. Veee ben de yarın yürüyüşe başlıyorum
Bugun sabah bir dilim peynir bir dilim ekmek
Ardından biraz bekledim ve açık çay içtim
Öğlen bir incir yedim
Akşamda çorba ve 12 adet mantı( kayınvalidemin yoğun ısrarlarına direnemedim)
Bir de sana şunu sormak istiyorum yiyebildigin şeylerde proteinin yüksek olmasına vs dikkat edebiliyor musun? Ben yumurta pek sevmiyorum mesela sabahları bir dilim etimek bir dilim peynir ile geçirtiyorum. Sence yanlış mi yapıyorum
Eşim dışında kimse bilmiyor balon taktirdigimine gerek vardı söylemlerini cekemeyecegim icin böyle bir karar aldım. Midem bozuk, hastayım midem ağrıyor diyorum herkese kucuk pembe yalanımla bir süre böyle devam edeceğim
Yemekle su arasına zaman koyamiyorum ben yalnız onu kontrol edemiyorummidem daha iyi açlık hissetmiyorum kramplar sadece yemeyi kaçırırsam sinyal veriyor( özellikle gece) çok kısa sürede normale dönmüş olmak çok güzel
Tartıldın mi bu aradaesmasultan nasil eskiler
Yavaş yeme kısmı benim de en zorlandığım şey, ama 3 çatal sonrası elime telefon alıyorum. Instagram'a girince zaten en az 10 dakika geçmiş oluyor:) Böyle bir yöntem geliştirdim, 30 dakikayı bulmaya çalışıyorum. Genelde de tabağın hepsini bitiremiyorum.
Ben listenin hala yarısını bile tamamlayamıyorum. 07.00'de kalkmama rağmen kahvaltıyı 13 gibi ancak yapabiliyorum, sabah kalktığımda hafif bir bulantım oluyor. Akşam 17.00 gibi ara öğünü yapıp bişey yiyemiyorum.
Böyle olunca da bazen protein tozu desteği yapıyorum. Zaten diyetisyen hem sıvı hem püre dönemde önermişti. Sıvı dönemde bir bardak badem sütünün içine bir ölçü protein tozu koyuyordum, şimdi de arada 100ml süte yarım ölçü protein tozu ekliyorum ki yiyemediğim öğünlerin en azından protein yönünden tamamlamaya çalışıyorum.
Benim de annem ve 1-2 yakın arkadaşım hariç kimse bilmiyor. Midemde ülser var o nedenle yiyemiyorum diyorum soranlara:) Ki ülserin de gerçekten benzer bir etkisi var. Bir süre hiç yemek yiyemiyorsunuz:))
Şimdilik 5,5 kg görünüyor ama bir arkadaşım beni görünce çok zayıflamışsın naptın diye sordu:) Yemek yiyemediğim için hala kabızlıkla uğraşıyorum. Aynada baktığımda baya göbeğimin gittiğini görüyorum, daha yolumuz uzun:))
Sen de nasıl gidiyor? Fiziki değişimi hissedebiliyor musun?
İnsanın beklentisi o kadar az yemeye en az 4-5 kg vermek ama başlangıç kilosu çok yüksek olmayınca çok normal aslında. Şöyle düşün normal şartlarda 1 haftada 2,8 kg verebilir miydin? Ben 1 ayda 4 kiloyu ancak veriyordum.Selam kızlar, bugun diyetisyen görüşmem vardı. Püreden artık normal yeme tarzına ben de geçiş yapmış bulunuyorumama hicbir şey yiyelim yok
Tartıldım bugun bir de bugun balonla tam 8 gün oldu 2,8 kg vermişim. Doktor çok iyi olduğunu söyledi ama ben her zaman ki gibi aceleciyim5 görmek isterdim sanki kısmet buna da şükür inşallah böyle devam.
Kabizlik konusuna gelince de kayısı hurma vs yiyebileceğimi söyledi şimdilik püreden de çıktığım icin değişebileceğini söyledi bakalım
İnsanın beklentisi o kadar az yemeye en az 4-5 kg vermek ama başlangıç kilosu çok yüksek olmayınca çok normal aslında. Şöyle düşün normal şartlarda 1 haftada 2,8 kg verebilir miydin? Ben 1 ayda 4 kiloyu ancak veriyordum.
Hadi bakalım normal liste hayırlı olsun:) Kabızlık için bana diyetisyen bir tarif vermişti ama ben incir ve erik bulamadığımdan yapamadım. Belki senin işine yarar. Benimki hala devam ediyor. Bir normal düzene dönsem de biraz tartıda eksilerim hızlansa:)
Evet kesinlikle azdan az gidiyor iste sabırla inşallah hepsi gidecek
Teşekkür ederim canım denerim
Birkaç gündür yazamadım size koşturmacalardan, eksilere start vermişsiniz şikayetler de geçmiş ohhh :) bundan sonrası keyifli gider artık, arada yazmayı ihmal etmeyin ama durum bildirin, merakta bırakmayın beni
Düşündüğün gibi ödem olma ihtimali çok yüksek. Ben hiç susamayan ve dolayısıyla su tüketimi çok az olan bi insanım. Ne zaman diyete başlasam bolca su içtiğim için ilk 2 günde hemen 3 kilo verirdim hiç şaşmazdıBen ancak öğlen bişey yiyebilecek aşamaya gelebiliyorum onda da 1-2 gündür protein tozu içiyorum şekersiz badem sütüne. akşama kadar yine midem bişey almıyor 17-18 gibi 60-70 gram kadar et ve salata yiyebiliyorum ya da prebiyotik yoğurt ve yanına yarım meyve.
Acıkırım diye korkuyordum ama açlık hissim çok ama çok az. Hala aynı kilodayım 1 haftadır ona biraz şaşırıyorum, muhtemelen yeteri kadar su içemediğimden vücudum su tutuyor. Sanki yediklerimi çok genç sindiriyorum gibi hissediyorum. Önceden 17-18'de en son yemek yediğimde sabaha boş bir mideyle uyanırdım ama şimdi sanki midem hep dolu. Tabi içinde balon var:) Ama sanki yediklerim de hala midemde gibi geliyor.
Çok şükür ağrı, bulantı, halsizlik hepsi geçti. Şimdi artık moral bozmadan hedefe doğru odaklanma zamanı:)
Ben ancak öğlen bişey yiyebilecek aşamaya gelebiliyorum onda da 1-2 gündür protein tozu içiyorum şekersiz badem sütüne. akşama kadar yine midem bişey almıyor 17-18 gibi 60-70 gram kadar et ve salata yiyebiliyorum ya da prebiyotik yoğurt ve yanına yarım meyve.
Acıkırım diye korkuyordum ama açlık hissim çok ama çok az. Hala aynı kilodayım 1 haftadır ona biraz şaşırıyorum, muhtemelen yeteri kadar su içemediğimden vücudum su tutuyor. Sanki yediklerimi çok genç sindiriyorum gibi hissediyorum. Önceden 17-18'de en son yemek yediğimde sabaha boş bir mideyle uyanırdım ama şimdi sanki midem hep dolu. Tabi içinde balon var:) Ama sanki yediklerim de hala midemde gibi geliyor.
Çok şükür ağrı, bulantı, halsizlik hepsi geçti. Şimdi artık moral bozmadan hedefe doğru odaklanma zamanı:)
Düşündüğün gibi ödem olma ihtimali çok yüksek. Ben hiç susamayan ve dolayısıyla su tüketimi çok az olan bi insanım. Ne zaman diyete başlasam bolca su içtiğim için ilk 2 günde hemen 3 kilo verirdim hiç şaşmazdıAma tabi sonra haftalarca 1 kilo bile vermekte aşırı zorlanırdım. Çünkü o giden ilk 3 kilo ödemdi hep. İlk defa balon taktırdığımda bu durum böyle olmadı. Çünkü su içmiyordum haliyle. Böylelikle de o 3 kilonun ödem olduğu kesinleşmiş oldu :))
Düşündüğün gibi ödem olma ihtimali çok yüksek. Ben hiç susamayan ve dolayısıyla su tüketimi çok az olan bi insanım. Ne zaman diyete başlasam bolca su içtiğim için ilk 2 günde hemen 3 kilo verirdim hiç şaşmazdıAma tabi sonra haftalarca 1 kilo bile vermekte aşırı zorlanırdım. Çünkü o giden ilk 3 kilo ödemdi hep. İlk defa balon taktırdığımda bu durum böyle olmadı. Çünkü su içmiyordum haliyle. Böylelikle de o 3 kilonun ödem olduğu kesinleşmiş oldu :))
Su içme kısmı zamanla artıyor kesinlikle. 20 gün oldu bugün tam, 1 bardak suyu içebiliyorum artık. Ama tabi hemen şişiriyor. Diyetisyenin dediğine de uymaya çalışıyorum su içtiysem en az yarım saat beklemek lazım yemek yemek için. Ya da yemekten sonra bişey içmek için de 45 dk bekle demişti. Benim kilom 8-9 gündür aynı ama inceliyorum, kıyafetlerin bollaştığını görüyorum. Muhtemelen bazı eşiklerde biraz durup sonra aniden gidecek (inşallah:)Ben de çok fazla su içemiyorum dediğin gibi her şey midemde duruyormuş gibi bir hissiyat bir siskinlik hep mevcut.Su içmek çok istiyorum ama çok rahatsız ediyor
Bende sabah atıştırıyorum öğlen pek bir şey yiyesim olmuyor. Akşamda çok hafif ve erken yemeye çalışıyorum. Bana çiğ sebzeler yasak salata vs yiyemiyorum hala canım. Biraz salata yemeyi özledim
Ben de hala 3 kg ile devam ediyoruminsallah tutuluyordur da bir anda toplu olarak gidecektir hepsi kiloda fark yok ama vücûdumda ben farkı hissediyorum kıyafetlerindem falan.
Yürüyüş nasıl gidiyor bu arada
Su içme kısmı zamanla artıyor kesinlikle. 20 gün oldu bugün tam, 1 bardak suyu içebiliyorum artık. Ama tabi hemen şişiriyor. Diyetisyenin dediğine de uymaya çalışıyorum su içtiysem en az yarım saat beklemek lazım yemek yemek için. Ya da yemekten sonra bişey içmek için de 45 dk bekle demişti. Benim kilom 8-9 gündür aynı ama inceliyorum, kıyafetlerin bollaştığını görüyorum. Muhtemelen bazı eşiklerde biraz durup sonra aniden gidecek (inşallah:)
Yağ hücreleri hacim kaybettiğinde bu sefer boyutunu koruyabilmek için içini su ile dolduruyor. Bir süre daha direniyor sonra su yağ hücresini terkettiğinde bu sefer büzüşüp küçülüyor. Tartıdaki kilo kaybı su yağ hücresini terkettiğinde görüyoruz. O nedenle yağ yakımına devam etsek bile tartıda bu daha sonra ortaya çıkıyor. Bu kadar az yemeye zaten imkansız zayıflamamak.
Sabırla yağ hücrelerimizi bekleyeceğiz artık yapacak bişey yok:)
Ben genelde su içmediğim için, diyet yaparken de en çok zorlandığım şey şu günde en az 2 litre su meselesiydi :) Öyle ki beni su içerken gören biri zehir içiyorum filan sanabilir. O kadar zorlanıyorum su içmekte. İlk defa su içmek zorunda kalmayacak olmam benim için balonun en iyi yanıydı diyebilirimSen nasıl besleniyordun canım gun icinde? Su içimin zamanla arttı mi yoksa hep böyle mi devam ediyor acaba
Yağ hücrelerindeki dirayete bak yaaa, bi sal halbuki demi, istenmiyorsun işte ne çabalayıp duruyosunSu içme kısmı zamanla artıyor kesinlikle. 20 gün oldu bugün tam, 1 bardak suyu içebiliyorum artık. Ama tabi hemen şişiriyor. Diyetisyenin dediğine de uymaya çalışıyorum su içtiysem en az yarım saat beklemek lazım yemek yemek için. Ya da yemekten sonra bişey içmek için de 45 dk bekle demişti. Benim kilom 8-9 gündür aynı ama inceliyorum, kıyafetlerin bollaştığını görüyorum. Muhtemelen bazı eşiklerde biraz durup sonra aniden gidecek (inşallah:)
Yağ hücreleri hacim kaybettiğinde bu sefer boyutunu koruyabilmek için içini su ile dolduruyor. Bir süre daha direniyor sonra su yağ hücresini terkettiğinde bu sefer büzüşüp küçülüyor. Tartıdaki kilo kaybı su yağ hücresini terkettiğinde görüyoruz. O nedenle yağ yakımına devam etsek bile tartıda bu daha sonra ortaya çıkıyor. Bu kadar az yemeye zaten imkansız zayıflamamak.
Sabırla yağ hücrelerimizi bekleyeceğiz artık yapacak bişey yok:)
Vücut istememesi gereken her şeyi istiyor maalesefBen genelde su içmediğim için, diyet yaparken de en çok zorlandığım şey şu günde en az 2 litre su meselesiydi :) Öyle ki beni su içerken gören biri zehir içiyorum filan sanabilir. O kadar zorlanıyorum su içmekte. İlk defa su içmek zorunda kalmayacak olmam benim için balonun en iyi yanıydı diyebilirimBu yüzden de ben mutlu mesut günlerce hiç su içmeden ve bundan hiç rahatsız olmadan gezdim durdum ortalıkta. Bu konuda sizinle hiç bi şekilde empati kuramıyorum o yüzden. Bi süre sonra su tüketimini arttırın dediklerinde de kendimi zorlaya zorlaya içtim biraz. Şimdiyi sorarsanız aklıma gelirse yada birinin aklına gelip de al iç diye getirirse içiyorum suyu yine, aynı tas, aynı hamam
Ama ben günlük şu kadar litre su şart vücuda olayını hiç anlayamıyorum zaten. Şart olsa susardım herhalde, vücut bu ister yani, çikolatayı şunu bunu istemeyi biliyor da ihtiyacı olsa suyu istemez mi