- 10 Eylül 2017
- 2.896
- 7.131
- 88
Yaşadığımız yer doğunun küçük bir ilçesi, buralarda asker eşleri diye bir kabile var sanırsın ki onlar da bir tim, iş gibi sürekli bir görüşme halindeler. Ha banane tabi ben uzun süre yalnız yaşamış biriyim yani yalnızlıktan ölünmediğini hatta bunun tadına doyum olmadığını bilen biriyim, ama yok sanıyolar ki sıkıntıdan patlıyorum da yabaniliğimden görüşmüyorum, arkadaşlarımın yanımda olmasına gerek yok tel diye bişey var ki zart zurt konuşmam kendime yeterim yani ben hatta bir güne sığmadığım olur, spor yaparım, yürürüm, temizlik, kitap, film, çocuklarım(evcil hayvan) falan derken zamanı verimli kullanırım zaten kendimce. Eşim evdeyse zaten tüm gün ona yapışıyorum, dolu dolu geçiririz zamanı, ki misafir varken benim adamı özlerim ben o da bakar gözümün içine sıkıntıdan, gitseler de çıkıp gezsek kahvelerimizi alıp, yada sarılıp film falan ne bilim şakalaşmalar sululuklar, yetiyoruz birbirimize. Ama olur mu onlarla ev ev gezip kısır yiyip dedikodu yapmadığım için tuhaf olan ben oluyorum. Onlar benim umrumda değilken ben onlar arasında konuşuluyorum adım gibi eminim. Bana göre dünyanın een saçma şeyidir ev gezmeleri, yahu çık gez bi yerler gör hadi beraber gezelerim, eğlenelim falan tamam bi aktivitedir de çay kısır falan ne yaşlımıyız? Çağırmadım mı ben suçluyum napiyim ben üç gün gördüğüm insanla karşılıklı çay içip ne konuşcam. Hadi eski arkadaşlarım olsalar neyse, konuşcak şey var yaşanmışlık var, zaten hepimiz tayinciyiz en fazla 3 seneye. Gurbet diye diye bir dramatize etmeler aman yalnız kalmayalım ana baba yok eş dost olsun aman, çünkü beş yaşında çocuğuz biz. Biri vardı yakamı zor kurtardığım adamlar göreve gittimi dadanıyo bana ama istisnasız gündüz gece sorma etme yok komşuya işte, neymiş yalnız kalamıyomuş ne evlendin asker adamla madem?Geçen biri de davet etti bahane buldum yok dedim, baktım engeli yemişim, hayır bakıyorum eşimle arkadaşları arasında hiç böyle şeyler yaşanmıyo, kadınlarda var problem, yok gelmedi de çağırmadı da bilmem ne ya hayat benim keyif benim bi salın beni, kısır da sevmem kadın da yeter ya.
Valla özeniyorum eşimin arkadaşlıklarına herkes mesafeli, gerektiği kadar konuşmalar, görüşmeler, ne yağlı ballı mesajlar ne dedikodular ne mıçmıçlıklar ama ömür boyu da süren ilişkiler. Burda bile görüyorum duvardan duvara aşık gibi yazışmalar, benim en kısası 8-10 senelik arkadaşlıklarıma bile canımıniçidir hepsi ama kuramam öyle cümleler öyle mıçmıçlar, ama bilir hissederler sevgimi o ayrı. Çok samimiyetsiz ve kısa ömürlü geliyo bana bunlar
(Bir de izin zamanlarımız var tabi onu da ekliyim, bizi görmeye geliyolar baba evlerine tamam iyi hoş, sonra tek tek iadei ziyaret nerden çıkmış bu adetler aklım almıyo, herkes toplansın bizi bi görsün sonra bi salın ya iznimizi değerlendirelim demi, yok biri eksik kaldımı da küsüyo yine suçlu biz ona gittin bana gelmedin, e görüştükya yok evine gitcez ne var bu evlerde ya?)
Bahsettiğim tarzdaki insanlar topa tutacaktır muhtemelen ama sorun değil belki anlarım böylelikle bu kafaları da ne bilim. Baya da uzun yazmışım gözünüze kuvvet
Senin yazan ellerine Allah zeval vermesin kizİyide seni aralarına zaten iki görüşseler almazlar zaten yabani hanım. Kocana mıçmıç yapış işte ne burda gelip milleti küçümsüyorsun.
Geçimsiz burnu havalarda sanırsın prenses. Kocişkosunun prensesi sanırım
İşte beklenen yorum.Burda yapılan muhabbetlerin,kısır gününde yapılanlardan ne farkı var?Lütfen Megg'cim kendine yetemeyen insanlar arkadaş edinip, kısır yerler bilmiyor muydun?
Hele ki dedikodu hiç cool bir davranış değil. Bak mesela kadınlar kulübü özellikle bdv, oldukça nezih konuların konuşulduğu, kayinvalide, görümce gibi ağır dedikodu örneklerinin olmadığı bir platform.o yüzden buradayız bizde.
Komşu edinmek iyidir aslında. Benim burda teyzelerim var yaşıtlarımdan kat kat iyiler allah razı olsunlar. Ama eşimin arkadaşlarının eşleri çokta masum değiller birbirlerinin arkasından saydırıp sonra birlikte gün yapıyorlarInanki şu yaşadıklarinin büyük bir cogunlugunu bende eşimin ailesiyle daha doğrusu sülalesiyle yasiyorum. K.v demede senin gelin gelmez gitmez cagirmaz yabani sosyal hayati yok diyorlarmis. Gecen yaz görümcemler geldi başladi bana acimaya işte calisiyorsun sosyal hayatin yok .neden komsu edinmiyorsun neden günlere katilmiyorsun biraz sosyalles yazik icine kapanacaksin dedi. ( ama konusma tarzi boyle ustten üsten ) . Bende sen 15 yildir evde oturuyorsun ev gezmesi yapiyirsun ekonomik özgürlügün yok esin harclik versin diye bekliyorsun ben bu sekilde yaşayamam, ev gezmesi yapinca sosyal olunuyor diyene bende en son hangi kitabi okudun dedim. ( calismayip evde oturmak tercih meselesi normalde mevzu bile etmem ama kaşındı kaşıdım.) . K.v de de sülalesine hizmet ediyip eve topliyim istiyor. Gecende esimin yaninda diyorki utaniyorum gelinin niye insan icine cikmiyor bizi evine davet etmiyor diye. Bu arada 1 ay hastanede yattim 2 ay evde kalkmadan yattim o zaman gelip 1 tas corba getirmediler iyilestikten sonra gecmis olsuna geleceklermis. Bende esimin yaninda bunlari k.v demin yüzüne vurdum. Ya istiyorki giyiyim dantelli güpürlu takiyim takistiriyim canta gibi onun yaninda geziyim. Ben ogluma 40 mevlut okutmadim. Onun bile dedikodusu oldu kurban kesilip mevlut okutmamisim.hamileyken lohusayken hicbiri piyasada yok sonra etli pilav yicekler bende kurbanimi kestim cocuk esirgeme kurumuna bagisladim. Evdede annecimle okuduk oglumu. Bu tip davetler tercih meselesi bazisi sever bazisi sevmez insanlari 2 durumada mecbur birakmamak lazim heleki calışıyorsa.
Kısır aşeriyorum geceden beri ben geliyomBol ekşili kısır ve cheese cake yaptım .5 çayına beklerim hepinizi .Azıcık kültür sanat filan konuşuruz ,sinemaya yeni gelen filmlerden bahsederiz .
Şaka şaka gıybet time
Biliyodum başıma geleceği zatenNe linç etmişsiniz yav
Linç edenler böyle ortamlarda takılan kişiler bence. Yada konuyu anlamadılar. Kimse kimseyi küçümsemiyor burda arada dönen igrencliklerden bahsediliyor. Yani ben neler duydum o kadar içli dişli olup sonra arkasından benim kocama bakıyor falan diyolarBiliyodum başıma geleceği zaten
Komşu edinmek iyidir aslında. Benim burda teyzelerim var yaşıtlarımdan kat kat iyiler allah razı olsunlar. Ama eşimin arkadaşlarının eşleri çokta masum değiller birbirlerinin arkasından saydırıp sonra birlikte gün yapıyorlar
Anlatmak istediklerim ama bazı kesimlerin anlamadığı da tam olarak da buydu hala da diyolarki niye dert ettin falan bak garipsenen sensin onlar değşl yani onlar sana saygı duymuyor yoksa gezene tozana neden gezdin ettin diye garipseyen yok benim de istediğim benim bu yaşantıma saygı, bu yüzden kimseye tek tek yorum yapma gereği dahi duymadım çünkü algıda problem yaşıyoruz sonra kibirli olan ben oluyorumInanki şu yaşadıklarinin büyük bir cogunlugunu bende eşimin ailesiyle daha doğrusu sülalesiyle yasiyorum. K.v demede senin gelin gelmez gitmez cagirmaz yabani sosyal hayati yok diyorlarmis. Gecen yaz görümcemler geldi başladi bana acimaya işte calisiyorsun sosyal hayatin yok senin hayatinda cekilmez gencligine yazik degilmi bak biz prenses gibi evimizdeyiz neden komsu edinmiyorsun neden günlere katilmiyorsun biraz sosyalles yazik icine kapanacaksin dedi. ( ama konusma tarzi boyle ustten üsten ) . Bende sen 15 yildir evde oturuyorsun ev gezmesi yapiyirsun ekonomik özgürlügün yok esin harclik versin diye bekliyorsun ben bu sekilde yaşayamam, ev gezmesi yapinca sosyal olunuyor diyene bende en son hangi kitabi okudun dedim. ( calismayip evde oturmak tercih meselesi normalde mevzu bile etmem ama kaşındı kaşıdım.) . K.v de de sülalesine hizmet ediyip eve topliyim istiyor. Gecende esimin yaninda diyorki utaniyorum gelinin niye insan icine cikmiyor bizi evine davet etmiyor diye. Bu arada 1 ay hastanede yattim 2 ay evde kalkmadan yattim o zaman gelip 1 tas corba getirmediler iyilestikten sonra gecmis olsuna geleceklermis. Bende esimin yaninda bunlari k.v demin yüzüne vurdum. Ya istiyorki giyiyim dantelli güpürlu takiyim takistiriyim canta gibi onun yaninda geziyim. Ben ogluma 40 mevlut okutmadim. Onun bile dedikodusu oldu kurban kesilip mevlut okutmamisim.hamileyken lohusayken hicbiri piyasada yok sonra etli pilav yicekler bende kurbanimi kestim cocuk esirgeme kurumuna bagisladim. Evdede annecimle okuduk oglumu. Bu tip davetler tercih meselesi bazisi sever bazisi sevmez insanlari 2 durumada mecbur birakmamak lazim heleki calışıyorsa.
Komsun varsa ıyi canım inan komşuluk hakkı diye herşeye yardımcı oluyorlar. Benim eşimin ailesi çok şükür hiçbirşeye karışmazlar allah razı olsunlar ama çevremde senin gibi anlatan çok var inan amaçları ne anlamıyorum allah yardımcın olsun.Kuzum zaten komsularim var. Apartmanda 10 daire var cogumuz calisiyoruz. Birbirimizi gorunce selam veriyoruz. Ben zaten cumartesi dahil calisiyorum. Aksam eve gelince yemek bulasik cocugun esimin ustü başı derken kari koca kosturuyoruz. Saat oluyor 23.00 o saatten sonrada pilim bitiyor. Pazar günüde temizlik hafta ici icin 2 3 cesit yemek ütü oglanı yıka odevleri derken ancak market alısverisine zamanim kaliyor. Enerjim kalmiyor en büyük lüksün kitap okumak. Birde ben calistigimdan dantel vs. kullanmuyorum evimde fazla ıvir zivır yok kullanisli yikanabilir seyler tercih ediyorum.esimin ailesinden biri gelse mana veriyorlar.1 yil dedikodu yapiyorlar ceyizi yokmu diye
Aynen canım ondan kendimi yorup polemiğe girmedim okuyup gülüp geçtim zaten anlamayacakları belli değilmiydi, ayrıştığımız konu buLinç edenler böyle ortamlarda takılan kişiler bence. Yada konuyu anlamadılar. Kimse kimseyi küçümsemiyor burda arada dönen igrencliklerden bahsediliyor. Yani ben neler duydum o kadar içli dişli olup sonra arkasından benim kocama bakıyor falan diyolar
Bide söyle birşey var ben evlenmeden önce hep çalışıyorum gececi olduğum için gündüz uyurdum komşu falan görmezdim annemler toplandığında. Evlenince eşim fazla aralarına girme olay çıkıyor dedi. Ne olabilirki derken muhabbetleri beni baya şaşırttı. Dedikodu olan şeyleri konuşmaktır bence ama burdakiler olmayan şeyleri uydurup konuşuyor. Ifitra yani yaptıkları böyle ortamada girip savunanlarada diyecek lafım yok buyrun yapın dedikodunuzuAynen canım ondan kendimi yorup polemiğe girmedim okuyup gülüp geçtim zaten anlamayacakları belli değilmiydi, ayrıştığımız konu bu
Bende bu tarz durumlar yaşadım o kadar dışlarında olmama rağmen, sanırım buna güveniyolar nasılsa duymaz diye, hiç alakam olmayan insanlarla kendinkavgalarında taraf olmuşum haberim bile yok kapıma dayanmıştı kavga tarafları ben şaştım kaldım, yani nerede çokluk orada mokluk, uzak olsunlar. Ha buraya da yazmıştım kedi bulmuştuk 4 tane yeni doğmuş onları yaşatmaya çalışırken bir kişi el atmadı ay evim kokaaar diye kaçıştılar bunu hiç unutmamıştım barınağa yetiştiremedik bazılarını öldüler, bunu yapanlar bana muhtaç olmasın sakın.Bide söyle birşey var ben evlenmeden önce hep çalışıyorum gececi olduğum için gündüz uyurdum komşu falan görmezdim annemler toplandığında. Evlenince eşim fazla aralarına girme olay çıkıyor dedi. Ne olabilirki derken muhabbetleri beni baya şaşırttı. Dedikodu olan şeyleri konuşmaktır bence ama burdakiler olmayan şeyleri uydurup konuşuyor. Ifitra yani yaptıkları böyle ortamada girip savunanlarada diyecek lafım yok buyrun yapın dedikodunuzu
Akli başında Allah korkusu olan kimse iftirayı savunmaz..Dedikodu da zaten olmaması gereken şey.Ancak kimse ben dedikodu hiç yapmadım diyemez.En iddialisi bile ucundan kıyısından geçmiştir.Simdi mesele iftira meselesine nasıl geldi?Bide söyle birşey var ben evlenmeden önce hep çalışıyorum gececi olduğum için gündüz uyurdum komşu falan görmezdim annemler toplandığında. Evlenince eşim fazla aralarına girme olay çıkıyor dedi. Ne olabilirki derken muhabbetleri beni baya şaşırttı. Dedikodu olan şeyleri konuşmaktır bence ama burdakiler olmayan şeyleri uydurup konuşuyor. Ifitra yani yaptıkları böyle ortamada girip savunanlarada diyecek lafım yok buyrun yapın dedikodunuzu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?