-
- Konu Sahibi serotininevi
- #41
Net bir şekilde hem sizin hem de müdürünüzün soruşturma geçireceği ve bunu tekrarlama sıklığınıza göre disiplin cezasını üst mertebeden alabileceğiniz bir konu. Bir öğretmenin bir öğrencinin bir velinin ufacık bir haber uçurması yeterlidir. Emin olun uçururlar. Ben olsam ben de uçururdum. Yönetmelikler bellidir. Zaten ilk atama sonrası sözleşmeli iken yaptığınızda öyle uyarma kınama vs gerek kalmadan men edilirsiniz muhtemelen.Bana da küçük yerlerde yapılabilir gibi geliyor.
Çocuğunuzu yanınıza alamazsınız, bu mesleki olarak da kanuni olarak da yanlış. 5 yaş grubunun dersine girerken ve o çocuklarla ilgilenmeniz için maaş alırken mesela 3 yaşındaki çocuğunuzla ilgilenip sinifinizi boş mu bırakacaksınız? Çocuğunuzla grubunuz eşit yasadır, alırsınız, sinifiniza kaydettirirsiniz o ayrı. Benim kizim bağımsız anaokuluna gitmişti. 8.30 12.30 gibi bir şeydi saatleri yarim gün. Ogleden sonra da gönüllü öğretmenlerle kulüp açılıyordu. Bu iş gönül işi, severek yapacağınızı düşünüyorsanız formasyon alıp hazırlanın. Yalnız Kpss'ye çalışırken hazırlanmak cok zor, bilginiz olsun...Bunun dışında çocuk 2-3 yaşına gelince yanına alabiliyor musun, prosedürde bu yok biliyorum ama okulların tutumu nasıl okuyor genelde ? Okullar böyle konularda müsama gösterir mi ? Bakıcıya vermektense en azından yanımda dursun isterim. Tecrübe eden var mı ?
Uzaktan eğitim ile okudunuz galibaBen bölümü okudum, mecbur bu alanda atanmayı hedefleyeceğm.
Veliler her şeyi cimere yazıyor artık hatırlatayım. Müdürün insiyatifi hiçbir işe yaramaz.Okul öncesinde eğitim süresi 5 saattir (300 dakika). Tek devre de olsa sabahçı öğleci de olsa değişmez. Her okulun giriş çıkış saatleri değişkenlik gösterebilir. Bazı okullarda çok nadiren veli talebine göre 1 veya 2 sınıf gün boyu eğitim alabilir. Bu durumda fazladan ek ders ücreti ödenir fakat gün boyu çalışmak istemezseniz de kimse sizi zorlamaz. Çocuk konusuna gelince bağımsız anaokulundaysanız çocuk 36 ayını doldurunca kayıt yaptırırsınız yasal hakkınızdır kimse birşey diyemez. 36 aydan küçük çocuk da müdür inisiyatifine bağlıdır arada bir götürmenize müsaade edebilirler ama her gün zor.
Benim çocuğumun ogretmeni öyle yapsa ben de şikayet ederim, kaldı ki ben de öğretmenim. Düşünsenize 5 yaş grubuna ogretmen her gün 3 yaş çocuğuyla geliyor. Kendi çocuğu ile mi ilgilenecek sınıftaki 20 öğrenci ile mi? Büyüklerden biri küçüğü itse mesela tepkisi ne olacak? Bir de anaokulu cocugu her şeyi anlatmıyor evde, çabuk unutuyorlar. Okula kayıtlıdır cocugu, grubuyla aynı yastadir, sınıfına kaydettirir amenna... Başla şekilde ne ahlaki ne hukuki olarak doğru değil...Veliler her şeyi cimere yazıyor artık hatırlatayım. Müdürün insiyatifi hiçbir işe yaramaz.
Ben de zaten her gün olamayacağını belirttim. 1 kez götürdü diye kimse şikayet etmez.Veliler her şeyi cimere yazıyor artık hatırlatayım. Müdürün insiyatifi hiçbir işe yaramaz.
Konu sahibinin niyeti öyle değildi ama.Ben de zaten her gün olamayacağını belirttim. 1 kez götürdü diye kimse şikayet etmez.
Doğrudur. Demek istediğimi anladı ama benceKonu sahibinin niyeti öyle değildi ama.
Şöyle yazmış.
Bunun dışında çocuk 2-3 yaşına gelince yanına alabiliyor musun, prosedürde bu yok biliyorum ama okulların tutumu nasıl okuyor genelde ? Okullar böyle konularda müsama gösterir mi ? Bakıcıya vermektense en azından yanımda dursun isterim.
Yanlışınız var. Okul öncesinde teneffüs olmadığı doğru ama bu süreyi kısaltmıyor. Çünkü ilkokulda 40 dk ders, 10 dk teneffüs şeklindeyken okul öncesinde 1 ders saati 50 dk’dır. Her ikisinde de günde 6 ders yapılır sonuç olarak ilkokul ile çalışma süresi aynıdır. Giriş çıkış saatleri farklılık gösterebilir.Okul öncesinde teneffüs olmadığı için saatleri daha kısa. Bizim okuldakiler yarım gün şeklinde çalışıyorlar, öğleci ve sabahçı grup var. Sabahçılar 8.30-12.30 öğleci grup 12.30-16.30 şeklinde. Okula göre değişiyor sınavı kazanıp atanacağınız zaman tercih yapıyorsunuz zaten. Okulların saatlerini öğrenip ona göre seçebilirsiniz.