Mesele ekmek ve su değil - mesele eğitim meselesi...

çok haklısın arkadaşım
bu konularda düşünmek lazım
bu zamnada çoçuk büyütmek çok zor.
onun isteklerini karşılayabilecekmiyiz.
egitimi nasıl olacak
helede böyle bir zamanda kız çoçuğu yetiştirmek o kadar zor geliyorki benim gözüme
kimseye güven kalmamış.

Allahım herkese hayırlı evlatlar nasip eylesin
umarım herkes isteklerini karşılayabilecekleri kadar
çoçuk düşünürler.

bilinçsizlik falan değil gayet de bilinçli yapıyorlar çocukları..
kızları 11-12 yaşına gelince tekstil atölyesine,erkekleri sokağa,sanayiye yolluyorlar..
kalabalık olunca güçlü olduklarını düşünüyorlar..
sonra ufak olanlarda 3-4 yaşında olanlarda kaçırılıyor,kuyuya oraya buraya düşüyor ,başlarına bir iş geliyor..enik gibi sokakta geziyorlar zaten..
kendilerine baktırmak için çocuk doğuruyorlar..
mantık sadece bu,böyle bir sürü olan kadınların ya da erkeklerin istikrarlı bir işleri yok zaten genelde..

televizyon da yardım isterlerken gördüğümde zerre acımıyorum..
çocuklara acıyorum elbette onların bir kabahati yok..
bir de Allah verdi demiyorlar mı?
o zaman cinnet geçiriyorum..
böyle kabahati yaradana yüklüyorlar sanki durup dururken vermiş..
sen organına sahip çık bakalım veriyor mu?

geçen gün izledim bir aile var..
televizyondan içeri girmek adamı öldürmek istedim..
ilk iki çocukları hasta otistik diğeri de downllu üçüncüye hamile kadın..
adam diyor ki sağlam doğar belki diye yaptık,devlet bize sahip çıksın..
Allah belanı versin senin,o çocuklar ahirette hesap sormayacak mı anne-babaya???​

bunu yapanların çokda düşünerek bunu yaptığını düşünmüyourm ben , aksine tamemen düşüncesizlik ki benim kasttediğim 4 çocuktan sonrası. 4 e kadar normal karşılayabilirim bi yerde. tabi ki babının veya annein düzenli bi işi varsa . ama ondan sonrası verdiğim örnekteki gibi olanlara yuh diyorum. hatta amaçlarının farklı bile olduğunu düşünüyorumCADIARZU

birde cinsiyet ayrimi yaparlarya kizim var birde oglum olsun ne sacmalik hic cocugu olmayanlari goz onune getirip allaha sukredecekleri yerde oglum var birde kiz olsun diyorlar sana katiliyorum arkadasim malesef cok cahil dusunen insanlarimiz var allah islah etsin.

ya bide şu var.sen yap 9-10 tane çocuk allah verdi.allah verir tabi sen korunmazsa eğer tedbirini almazsan.bide tv.lere çıkığ ağlıyorlar devlet bize bakmıyor 9-10 çocukla kaldım ortada devlet bize el uzatsın.şikayetciyim devletden die.kardeşim devlet hangi birine yardım etsin.herkes bakabileceği kadar çocuk yapsın.aile planlamasına uyulsun...herşeyi devletten beklemeyin...

evet o çocuklara yazık...
ne kadar sağlıklı bir birey olarak yetişirler,büyük bir soru işareti...
kimi azmediyor,daha iyi şartlarda yaşatyanları gördükçe kamçılanıyor vee okuyor gerçektende daha iyi yaşıyor,yaşatıyor ailesini...
kimide pasif kalıyor,hayat sadece yaşadıklarından ibaretmiş gibi,öyle gelip öyle gidiyor...ya dileniyor,ya da köprü altları mekanları oluyor...
hep diyoruz ya,hiçbir anne baba çocuğunun kötü olmasını istemez diye,ama bazı anne babaların da akıllarını başına devşirmeleri gerek diye düşünüyorum...
evet devletimiz çok büyük ve çok güçlü...ama asalakça sırtını devlete dayayıp,herşeyi devletten bekleyip sonrada kaldığı yerden devam(çocuk yapmayı kastediyorum) eden insanlara dur demek lazım...
o çocukların yalvaran,acı dolu bakışlarını görmek istemiyoruz...boğazımıza yediklerimizin düğümlenmesini istemiyoruz...
çocuk yapmaya teşvik yerine,bakabileceğin kadar çocuk sloganıyla,daha güzel Türkiye,daha mutlu çocuklar diliyorum...
sevgiler...

O bayanın 7 kilo 150 gram doğurduğu belkide bütün cahilliğiyle iyi beslenmiş diye sevindiği o bebek ölmüş arkadaşlar. Ölüm nedeni annenin şeker hastalığında kaynaklanan sorunlar. Eğer o anne şekerine dikkat etmiş olsaydı o bebek yaşıyor olabilirdi. Bana ister kızın ister sevin çok olunca değeri düşüyor insanın, nasıl olsa biriki yıl sonra bir tane daha doğuracak o kadın...

Evet güzel arkadaşım duygularıma birkez daha tercüman olmuşsun.
Olay ekmek ve su değil ki...
Zaman çok değişti artık o eskidendi...
Eğitim Eğitim Eğitim verebileceğinin en iyisini vermek
Ve
Keşke herkes kardeşlik duygusunu insanın bir kardeşi olması duygusunu tadabilse...
Benim bir erkek kardeşim var anneme hep keşke birtanede kız kardeşim olsaydı diye hayıflanırım....
Ama söylemesi kadar kolay değil işte

Arkadaşım çok haklısın konunda
Senden küçük bişey rica edicem
Konun başlıgını degiştirebilirmisin
Teşekkürler

bende arkadaşıma katılıyorum.konun başlığı hoş değil.ne demek istediğini anlıyoruz biz ama sen yinede değiş.fakir deyince maddi olarak durumu ii olmayan insanlar geliyor direk aklımıza sanki buda onları küçük görüyormuş havası yaratıyor canım.

geçenlerde haberlerde bir kadın 7 kiloluk 10 .çocuğunu doğurdu.sonra devlet baba dan yardım bekliyorum dedi. yok ben hastayım da ,kocam kalp hastası işsizmiş de falan filan...
bir de sonunda utanmadan 2 yıl sonra bir tane daha doğuracağını söylemez mi .pişmiş pişmiş...ayy bir sinirim bozuldu .orda olsam kadına saldıracaktım valla.
ben devlet olsam önce kadının yumurtalıklarını bağlattırırdım...
doğur doğur sonra bakamıyorum diye şikayet et..ne kadar kızıyorum onlara..
bakması kolaysa biz de doğurup duralım ...
hayvandan farkımız kalır mı?

Kesinlikle katılıyorum. Ama bir ülkede işsizlik, fakirlik almış başını giderken, esnaf siftah yapmadan kepenk kapatırken o ülkenin başbakanı bile en az 3 çocuk yapın diyorsa ben bu konuda bizim ülkemizin bilinçleneceğine hiç inanmıyorum açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…