- 6 Mart 2008
- 1.430
- 11
-
- Konu Sahibi sefamolsun
Malesef öyle..:sm_confused:ewet haklısın sonuna kadar yetmedikleri zaman sonlarını görüyoruz...
bakamadıkları için ya sokaktalar yada tinerci gaspçı olup çıkıyolar....
Zihniyet bu olmalı ama zor çok zor..:1closedeyes:Hamile kalmaya karar vermeden once sorulmasi gereken bir soru:
"Çocuğuma nasıl bir yaşam verebilirim?"
Eger iciniz rahat edecekse cocugunuza istedigi bir kiyafeti; yiyecegi yahut oyuncagi alamadiginizda;
ya da bir parca az peynir yiyeceklerse sirf siz cocuk istiyorsunuz diye yokluk arasinda;
buyrun dogurun;
meydan sizin..
Ama benim icim elvermez minik elli bebegimin gonlunu kirmaya asla!.....
Bir çocuğu dünyaya getirmeyi, ona neleri ve nasıl verebileceğimizi maddi ve manevi ne kadar düşündük.
Daha tohumu bile düşmeden içime, nasıl bir hastanede doğum yapacağımı, kaç yaşında kreşe vermemin uygun olacağını ve hangi okulu tercih edeceğimi düşünmeye başladım.
Acaba 2inci çocuğu yapmalımıyız ikici çocuk birincinin herşeyine ortak olacak belki de daha iyi bir okulda okumasına mani olacaktı.Bir taraftanda insanın bir kardeşi olması gerek hayatta diye düşündük.Çinde tek çocuk yüzünden insanların artık hiç akrabalık ilişkileri kalmamış.Neden mi teyze yok hala yok dayı yok amca yok.Evet tek kardeş bu sonucu doğurmuş işte.Allah verirde bir çocuğumuz olursa bir kardeşi de olmalı fikrine vardık.:CüvCüv:
Biz bunları içimizden geçirip, düşünürken günlerce.Diğer taraftan kimileride Allah rızkını verir diyerek doğuruyor da doğuruyor.kafamçokkarıştıEn son tanıdığım biri bu konuyu buraya açmama sebep oldu, aklımdan geçenleri paylaşmak istedim.Kadının 2 tane oğlu var, evi yok ay sonunu zor getiriyor neymiş bir tanede kızı olsunmuş diye üçüncüye hamile kalıyor ve oda erkek.Elindeki o iki tane çocuğun bile bu şartlarda eğitim alabilmeleri için mucizeler gerekirken üçüncü bir masumu daha dünyaya getirerek ne yapmış oluyorlar şimdi.:tomato:
Yazık değilmi o çocuklara , çocuk kuru ekmeklede doyar ama ya ruhu nasıl doyacak.
Bu zamanda çocuk olmak genç olmak bence daha zor herşeyi biliyor görüyor ve istiyorlar, istemenin sınırı yok her istediği olacak diye birşey de yok ama istemekte haklı olacağı şeylerde çok.
Bakabileceğinden, yetebileceğinden fazla çocuk yapan insanlara içten içe kızıyorum, kınıyorum...
Tek çocuktan bahsetmiyorum ki arkadaşım.Tabii ki Allah herkese anne baba olabilme zevkini tattırsın.Konuyu bir kere daha okursan ne demek istediğimi verdiğim örnekten daha iyi anlayabilirsin...a.s.Rabbim herkesi misafiri bile bereketinle yollar... bu demek degil tabiki hersene 1 tane ama şöyle bişey var arkadaşlar bebek gercekten rızkıyla geliyo kimi tanıdıysam bu bizim içinde gecerli böyle oldu... birde şöyle düşünün cok zenginsiniz ama yarın cok fakir olabilirsiniz.. nice fakirlerden cok büyük adamlar cıkıyo nice zenginlerdende eroinman Allah korusun.. yarın ne olacagımızı bilemeyiz bende sizin gibi düşünüyordum ama oglum şükür cok güzel bir şekilde rızkıyla geldi o yüzden artık katılmıyorum bu fikre önemli olan fakirsen bile güzel ahlaklı bi cocuk yetiştirmek
Tek çocuktan bahsetmiyorum ki arkadaşım.Tabii ki Allah herkese anne baba olabilme zevkini tattırsın.Konuyu bir kere daha okursan ne demek istediğimi verdiğim örnekten daha iyi anlayabilirsin...a.s.
ben anlayamadım farkı arkadaşım..:1closedeyes:açıklarmısın?Kimi A ANNE OLMUŞUM der
Diğeri BEN ANNE OLUYORUM der
Aradaki fark aşikar!
Onlardan doğacak çocukların aynı sosyallikte olması beklenebilir mi????
Konunun açılış noktası çok çocuk doğurmak arkadaşım, yani bilinçsizce üremek.Bilinçsizce erkek olana kadar veya kız olana kadar doğuran ebeveynlerle, bilinçli çocuk doğuran ve öyle yetiştiren insanların çocukları aynı olurmu??
Bunu demek istedim:1closedeyes: