Mesele ekmek ve su değil - mesele eğitim meselesi...

ben arkadaşlarıma diyorum korkuyorum hazır değilim çocuk için diye,
gülüyorlar o 9 ayda manen hazır oluyorsun diyorlar doğumdan , bebek bakmaktan korktuğumu sanıyorlar. halbuki bence

anne babalık: çocuk yapmak ; hamile kalmak- onun bebekliği- konuşup yürümesi , bunları izlemek değil
benim için
onun için çok düşüncelerim var özgüvenli biri olmasını terbiyeli olması .............
okul zamanı gerekeni ona verebilmek onun yanında olabilmek öğrenim ve eğitimini düşünmek meslek sahibi olmasını sağlamak ayrıca
madden herşeyini sağlasan bile onun yaşadığı zamana ayak uydurmak ondan geri kalmamak.......

abartmış olabilirim ama elimde değil bunlar gerçek...

BU KONUDA AKLIM KARIŞIK SANIRIM.SOSYAL DURUMU KÖTÜ OLAN İNSANLARIN HEMENCİK HAMİLE KALDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM HERNEDENSE...CADIARZU
DAHA DOĞMADAN ÇOCUĞUMUN EVİ HAZIR................
HASTANESİ HAZIR..........
ONUNLA İLGİLİ HERŞEY RAPORLANMIŞÇASINA HAZIR...
ONA BAKABİLECEK GÜCÜM VAR ÇOK ŞÜKÜR....
AMA BEBEĞİM GELMİYOR BANA..............
OYSA YILLARDIR KİRADA OTURAN
YERİ GELDİĞİNDE CEBİNDE EKMEK ALACAK PARASI BULUNMAYAN İNSANLARIN ARD ARDA HİÇ DÜŞÜNMEDEN 3-4 TANE ÇOCUKLARI OLUYOR..........
HER GÜN DOKTORA GİDİYORUM.YOK STRESMİŞ YOK BİLMEM NEYMİŞ............
YA BUNCA KÖTÜ DURUMDA OLAN İNSANLARIN HİÇ Mİ STRESİ YOK:1no2:

bence olayı bukadar genellestırıp düşünmek cok yalnıs evet bu zamanda cocuk yetıstırmek bır haylı zor tutup 4 5 6 tane cocukda belkı gereksız ama herseyı planlamak cokda dogru degıl bence.ben planlamıyormuyum evet planlıyorum ama cok fazla ayet var bu konuda.bılgılı degılım tam anlatamıycam ama yarının ne olacagını yüce Allah tan baskası bılemez.çünkü bıze rızkımız günlük verılıyormus.yanı nasıl cok zengın bır ınsan bırgecede iflas edıyorsa bu en acık örnektır,rıskımızın günlük olduguna.verende alanda odur.tabı bız herseyımızı planlı istiyoruz en basıtınden ben daha hamıle kalmadan bır dünya plan yaptım doktorum şu olsun odasını şöyle yaparım şöyle beslerım herseyı organık olur falan... cok güzel o ayda hamıle kaldım planlar dahada arttı ama bı tokat gıbı geldı bebeğimi düşürdüm,sonra silkelenıp kendıme geldım.ama tekrar dıyorum dogurup dogurup bırakanlar var buda cok yalnıs.ama tutupda ben 2.yı gelecegını veremıyecegımden yapmıyorum şusu eksık kalır falan filan cok yalnıs bence.bıkere cocugun kardesı olması şart kı paylasmayı öğrensın,arsız şımarık olmasın.her dedıgı alınmasınkı duyguları biraz körelsin.bunlar nacizane fikirlerım cunku cok plan yapmak insanı yalnışa sürüklüyor kanaatımce...

Arkadaşım bana sormuşsun ama benim yetkim yok
Elif ablayla görüşebilirsin yada diger modlarla
konu başlıgını ben degiştiremem..

fikrinize katılıyorum artı türk toplumunun her zaman taze kana ihtiyacı var:CüvCüv:

durum değişti artık. eskiden bakabileceğin kadar çocuk yap derlerdi. şimdi okutabileceğin kadar çocuk yap deniyor.bu zamanda doğru bir tesbit.
bren bile bir oğlum var 2. yi isteyip istemediğime karar veremiyorum.
ama herkesin de bir kardeş hakkı vardır diye düşünüyorum.

Bende tamamen katılıyorum sana ama bunun fakirlikle değilde görmekle alakalı olduğuna inanıyorum . Bizler her şeyi görüyorken çocuklarımızın bunlardan ve daha iyilerinden mahrum kalabileceğini düşünmek beni çıldırtıyor , en basit örneği benimle aynı statüde biri çocuklarına her şeyin en iyisini sunar ben yapamazsam kendimi yer bitiririm ama ard arda konumunu düşünmeden doğuranlar ve doğurtanlar hiç bir şey görmüyorlar ki onun için doğal bir durum yani kreşe gitmiş , iyi eğitim almış , güzel giyinmiş , iyi bir vizyon edinmiş bunlar onun için mühim şeyler değil o yüzden rahatlıkla doğuruyor nasıl olsa devlet hastaneleri var , eee belli bir yaşa kadar da eğitim bedava sonrası çocuğun kabiliyetine kalmış ,yani bana sorarsan ben doğruyum o na sorarsan o doğru ortası yok bu işin .

sanırım bu allahın bir takdiri....
en azından ben öyle düşünüyorum....
herzaman bi sınav dünyasındayız diye söyler büyüklerimiz...
iyilikle kötülükle,varlıkla yoklukla sınanıyoruzz...
kulum bunlara ne kadar dayanabilcek ve sabredebilecek diye..
başlıktan çok etkilendimm dokundu yani banaa....
fakir ve zengin ayrımı yaparak çocuk muhabbeti üzdü beni....
fakirlerin bişeye hakkı yokmuş gibi........
kimse doğarken kendi statüsünü belirleyemiyor maalesef...
sadece anlayabilene bu ayrım...
bazen herşeyin hayırlısını istemek gerekiyor yaradandan........
zenginim fakirim,çocuğum olsun olmasın demekle olmuyor maaleseeff..​

Tamam, başlık olmamış ama konunun özü itibariyle aynı fikirdeyim...
Bi de peşpeşe bir sürü çocuk doğurup sonra da "devlet bize yardım etsin" diyenler var yaa ümüğünü sıkıveresim geliyor..
Yaparken kimseden yardım istemiyodun amaaa, noooldu şimdi...
Tövbee tövbeee yaaa...
O masum çocukların ne günahı var da kendi üç paralık zevkin için zebil ediyosun...
Çok sinirleniyorum, çoooookkk...
Ayrıca bazı arkadaşlar olayı farklı algılayıp alınmışlar sanırım...
Ama konuyu açan arkadaşın demek istediği (benim anladığım bu en azından) fakirler çocuk yapmasın, zenginler yapsın demek değil ki...
Herkesin evlat sahibi olmaya hakkı var..
Ancak bakabileceği, eğitebileceği, adam gibi yetiştirebileceği ölçüde olsun bu demek istemiş..
Evladı veren Allah rızkını da veriyor denir hep..
Evet verir elbette 1 litre sütle 1 ekmekten ne olacak..
Eğer rızık dediğiniz aç kalmamak, karnı bi şekilde doyurmaksa illaki doyar o çocuk...
Eğer sadece karnının doyması amaçlanıyorsa tabii...
Eğitimi, kültürü, geleceği önemsiz, sadece karnının tokluğu önemliyse herkes doğursun doğurabildiği kadar...kaydirigubbakcemile

geçen tv de izledim kadın 10. çocuğunu doğurmuş. 7 kilo. belki sizde izlemişsinizdir. muhtemelen anne şeker hastası falan deniyodu. neyse kadının konuşması ilginçti. kadın 35 ti sanırım yanlış hatırlamıyosam. 11.yi düşünüyormusun diye soruyorlar. bi kaç sene sonra kendimi toparlayınca diyor. :)
ve sonra devletimiz bize yardımcı olsun diyor.
bense sadece düşünüyorumCADIARZU

Benim bildigim "fakirin ekmegi cocuktur" yani belli bir cevre günümüzde bile cocugunu yaslilik icin bir garanti olarak görüyor...günümüzde hala cogu kadinin ne bir meslegi ne güvenilir bir emekliligi var...onun icin'de doguruyor...cünki o cocuklar büyüyünce annelerine bakacak??? Kisir bir döngü bu...

Tabi gaspçı, tinerci, eroinman, hırsız, şarapçı vs. olmazlarsa...
Elleri ekmek tutarsa... :uhm:

o eskidnemiş.:1closedeyes:

Tabi gaspçı, tinerci, eroinman, hırsız, şarapçı vs. olmazlarsa...
Elleri ekmek tutarsa... :uhm:

orasi ne yazik'ki öyle...riskida zaten bu oluyor ...sonucta sahip olmassa gider baskasindan koparir...mirmirmirmir...

kendi evladina acimayanin baskasina merhameti olacagina ben inanmiyorum...üzücü bir konu ama bir kac nesil daha bunun böyle devam edecegini düsünüyorum

o eskidnemiş.:1closedeyes:

öyle ama hala bu bakis acisi bence cok yaygin...yoksa neden bir insan günümüzde bile bunu yapsin ... ben herseyi düzgün yapacam diye treni kacirip cocuksuz kalanlarida biliyorum...umrunda olmayip kedi enceyi gibi dogurup dogurup atanida gördüm
ama söylesende fark etmiyor ...cünki umurlarinda degil

canım benim biz kullar plan yaparken allah yukarda gülümsermiş

düşünsene ya hiç olmazsa bebeğin bu planları boşa yaptım diye üzülmezmisin?

ben geçen yıl hamile kaldım ama bebeğim 2,5 aylıkken beni terketti hani hamile kaldım diye hamilelik elbisesi almak istedim ona kıyafetler almak istedim ama eşim alma dedi biraz daha vakit geçsin dedi

iyikide ısraredip almadım yani onun için hiç bir şey planlamadım çünkü o bizi terketti
eğer yapsaydım onlara bakıp daha çok üzülecektim

önce bebek olsun onların hepsi kolay bez parçası değilmi nihayetinde gider alırsın üç beş tane giydirirsin ayrıntıların önemi yok önemli olan o cana sevgini nasıl vermen gerektiği

haklısın ama kardeş olmak çok güzel birşey...
biz 3 kız kardeşiz keşke daha çok olsaydık dyoruz...

:1shok::1shok::1shok:inanırmısın bende o haberi böyle izledim:1shok::1shok:

kadın dedi ya 2-3 yıl sonra tekrar yapacam delirdim ya saçımı başımı yoldum inanın-tatlicadiarzu-

devlet bence de yardım etsin tüplerini bağlatma yada kışırlaştırma konusunda yoksa mazallahhhh.......... al gülüm ver gülüm:tomato::tomato::tomato:

Cahillik bunlar başka bişey değil...
Biz ne desek boş....
Tamam çoluk çocuk çok güzel bir şey ama 11 çocukta yaniii artik sözün bittiği yer...
O 11 çocuğun hangi birisi ile tam anlamiyla ilgilenebileceksin,hangisine sevgini,anne sicakliğini şevkati gösterebileceksin...
Allah herşeyin hayirlisini versinn ne diyelim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…