Mercanayse ile... Anne olmak isteyen, dostluğu, muhabbeti seven bayanların topiği

huzeyfe canım benim doktorumda bana bir hafta geri olabilir demişti.doktorumu değiştirdim yarın yeni gideceğim doktorum ne diycek bilmiyorum inşallah geri değildir.ben çatlatma iğnesiyle hamile kaldım nasıl geç dölleme oldu benimki anlamadım

ilk aylarda olabiliyo canım ama ilerki aylarda ama uyumlu oluyo onu kafana takma 5. 6. aylarda anca şimdilik henüz erken gideceğin doktorda aynını diyeblir sana merak etme canım beslenmene dikkat et bol bol su iç

kocamda kendim haşlayıp yemicemi bildiği için sabah üşenmeyip haşlayıp kaldırıyo beni bide sabahki ilacı içiyim die ilaç olmasa bende zorlamam kendimi
gene kan da pregesteronda düşük çıkmış

:emir_bebek:Hamilelik döneminde yüksek düzeylerde ihtiyaç duyulan kolin, folik asit ve riboflavin vitaminlerince zengin olan yumurta,nın bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde ve beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynadığı bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Parlat, yaptığı açıklamada, standart bir yumurtanın 6,5 gram kadar yüksek biyolojik değere sahip protein içerdiğini söyledi.

Bir yumurtada ortalama 6 gram yağ bulunduğunu dile getiren Parlat, bunun yüzde 65-70´inin doymamış, yüzde 30-35´inin ise doymuş yağ asitlerinden oluştuğunu bildirdi.

Tavuk yumurtasının, paranın satın alabileceği en besleyici ve en ucuz gıda olduğunu vurgulayan Parlat, şunları kaydetti:

´´Yumurta, yağda çözünebilen A, D ve E vitaminleri ve suda çözünebilen B grubu vitaminlerce zengindir. Yumurta ayrıca tiroid hormonlarının sentezi için gerekli olan iyot ile sağlıklı diş ve kemikler için ihtiyaç duyulan fosfor bakımından da, beslenme açısından yeterlidir. Hamilelik döneminde artan kırmızı kan hücresi formasyonu için gereksinim duyulan demir bakımından da zengin olan yumurtada bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için gerekli olan çinko ve selenyum elementleri de bolca bulunmaktadır. Yumurta, yine hamilelik döneminde yüksek düzeylerde ihtiyaç duyulan kolin, folik asit ve riboflavin vitaminlerince de oldukça zengindir.´´

Özellikle hamilelik dönemindeki yetersiz kolin ve folik asit alımının bebeğin beyin gelişiminin yetersiz olmasına ve doğum sonrası dönemde ciddi hafıza anormalliklerine veya kayıplarına yol açabildiğini ifade eden Parlat, ´´Bu yüzden hamilelikte düzenli yumurta tüketimi bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, beyninin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Özellikle hamilelerin günde en az bir yumurta tüketmeleri son derece önemlidir´´ dedi.

Parlat, son yıllarda özellikle hamilelikte yumurta tüketiminin artmaya başladığını, bilinçlendirme çalışmalarından verimli sonuç alındığını sözlerine ekledi

sibel canım sen ne ilaçları kullanıyosun ben vitamin ilacı kan ilacı folikasid kullanıyorum

Normalde vıtamıne 16 haftada baŞlanıyo
ben sadece 16 haftaya kadar folık asıt ıÇtım

bana doktor hamileliğim kesinleştiği gün vermişti vitamin ilacını

bende beslenmeme dikkat edeyim bundan sonra ozaman ama bulantılarım geçmesini bekliyeyim önce benim meleğimde erken olsun

herşeyde ya ihmal etme cnm ilk 3 ay çok önemli

evet canım
en son doktora nezaman gittin sen
bebeğin kaç kilo boyu nekadar

cnm boyunu hatırlamıyorumda geçen ay 1135 gr geldi ve yaşıtlarından 10 gün öndeydi boyunuda sölede ama çık hatırlamıyorum

kayra kaÇtı yaaaaaaaaaaaaa

yok acıktım yemek yemeye gittim gülüm

sibel canım ben yumurtayı yemiyorum yiyemiyorum.iyi yiyosun canım sen eşim soruyo yedinmi diye bende evet diyorum yalan söylüyorum ama yoksa herseyden midem bulanacak

bizde iyiyiz canım benimki güya geç döllenme olmuştu o yüzden geriden geliyodu şimdiki doktorum gayet normal adet tarihinle uyumlu o yüzden canım

allahım inşallah sağlıkla vakitlice kucağımıza almamızı nasip eder

kıslar sabahları bulantımla birlikte acı su geliyo ağzımdan bu normalmi

bulantınız olsa bile zorlayın kendinizi kızlar ben 3 ay boyunca yattım ve hiç bişey yiyemedim ve kuzum 3 aylık gelişimini geç tamamladı.şimdiki aklım olsa yerdim ama yumurtayı bende sevmem ıykkk

bide dr magnezyum verince ihmal etmeyin
arkadaşım doğum yaptı 2 hafta küvezde yattı bebek magnezyum eksikliğinden sebep ateşsiz havale geçirdi yavrucak şimdi iyi ama kalıcı hasar bırakabiliyormuş
ilaçlarınızı ihmal etmeyin

ben kan ilacı bide pregesteron kullanıyorum vitamin vermedi bana
pekmez iç dedi bide ama fazla içmicekmişim sabah akşam bi kaşık
çok yerseymişim kilo yaparmış kaş yapalım derken göz çıkarmayalım dedi

kilo alsan nolcek sanki valla ben 16 kilo aldım hiçde aldım diye hayıflanmıyorum

kilo problem değil kocam zaten gözümün içine bakıyo kilo alayım die
çatlamayım yeter

X