Meraklısına Yengeli Olaylar

Hello umutsuzvaka01 duyduğuma göre beni çok özlemişsin, yollarımı gözlemişsin

Yine saçmalardan seçmeler bir umutsuzla karşı karşıyayız, bir dediğin bir dediğini tutmuyor be güzelim.

-Üst katta mutfak yok
+Ben üst katta mutfak yok mu dedim buzdolabı yok dedim.
-Buzdolabı alacak imkanımız yok
+Maddi durumumuz çok iyi aslında ama annem izin vermiyor almamıza
-piremsesler gibiyim
+evde sözümün hükmü yok
-yengemle küsüm
+konuşuyoruz aslında öyle tam küs değilim.

Dur gelmişken biraz da hukuki bilgi vereyim sana. Abine vekalet vermişsiniz hepiniz. Vekaletlerde adı geçen kişi malı mülkü kendi üstüne yapamaz. Çakal abin de karısının üstüne yapmakta bulmuş çözümü. Teee kaç zaman önce vekalet verdiğinde iptal ettir demiştik sana, ettirmemişsin. İş işten geçmiş. Mallar mülkler yengeye devredilmiş. Şu saatten sonra sen hiç bir şey yapamazsın. Yapılacak şeyler var ama sen yapamazsın. Unut sen babanın evlerini arsalarını tarlalarını. Git aşağıdaki dolaptan bir bardak soğuk su al, iç üstüne.

Yapamazsın diyorum nedenini de anlatayım, üşenmedim şu an. Malları almanın iki yolu var. Ya yengeni ikna edeceksiniz annene satış yapacak (devir yapamaz) ya da dava yoluyla geri alacaksınız paylı tapular çıkartılacak. Annene satış yaptığında iki taraf içinde bir miktar (ev başına satış fiyatına göre %4) tapu harcı çıkacak. Eve buzdolabı almayan annen de ödemez bu parayı, annesinin dul aylığıyla geçinen abin de. Sen zaten hiç ödemezsin. Yani yatar o iş. Dava yoluna gitsen avukatıydı, mahkeme masrafıydı, tapu harçlarıydı yine senin cebinden bir sürü para çıkması demek. Hadi sen parayı vermeye razı oldun diyelim annen canına okur abine yengene dava açarsan. Hem elalem ne der? Ne demiştik, soğuk su, aşağıdaki dolaptan

Kiyamamm yaaa nasilda sevindi mutlu olduu
Gece gece beni mutlu ettin
Allah ta seni mutlu etsin umutsuz

Bak bu gece mal mülk lafları etmedim
Dün gece destanlar yazdım
O yengem yılan dedin çıktın

Aman o yengeye sahip çıkın bide bakmışsın ortadan yok olmuş

Umutsuz sabah nickle ilgili çok negatif değiştir evrene iSık saçan bir şey bul demistim ya ben bir şey buldum aklında olsun

Keyifdelisi yada prenses-keyif yada keyif-ehli olabilir
Iyi geceler tatlım

Neden utanacak misim pardon da
Bu olaylarda en cok zarar goren en cok yıpranan biri varsa o benim

Küs olduğun kadının sofrasına oturup yemeğini yemeye utanmıyorsan diyecek bir şey yok.
Bak AbsolutPromise yazmış önceki sayfalarda, "çocukken anneme küssem sofraya oturmazdım" diye. Böyledir bu çünkü. Çocuk da olsa insan gurur yapar.
Sen koca kadınsın, hem yengenle küssün hem yemeğini yiyorsun hem de gelip buraya gevrek gevrek "yemek keyfi yaptım" yazıyorsun.
Utanmayıp ne yapacaksın pardon da?

Diyelim ki tum söylediklerinin dogru
Bundan sonra ne yapmami onerirsin

Al bir mini buzdolabı, çık evinde yap yemeğini. Maaşın var sonuçta.
Baktım şimdi 1000 liraya mini dolaplar var. İkinci el de değil.
Kendi paranın bin lirasını bile nereye harcayacağına karar veremiyorsan, "ben evimde yiyeceğim, size kabile hayatınızda başarılar dilerim" diyemiyorsan da otur küs olduğun kadının, "alın 'bunu' da köye götürün" diyen abinin sofrasına, ağlaya ağlaya ye yemeğini.

Ayrıca evlenmek istiyorsun ama evleneceğinin garantisi yok.
Allah gecinden versin ama hiçbirimizin ailesi sonsuza kadar yaşamayacak. Gün gelip de annen vefat ettiğinde, abinle ve yengenle aranda duracak kimse kalmadığında dengeler değişir.
Yengenle abinin çocukları büyür, çocukların masrafları büyür, öncelik çekirdek aile olur. Bir bakmışsın bugün güya intikam aldığın yengenin borusu ötüyor, sen de evsiz barksız kalmışsın.
Abin senin için evinin huzurunu bozar mı sanıyorsun?
Bugün bin liraya buzdolabı alamayan halinle tek başına nasıl güçlü durup bir ev kurup geçinmeyi planlıyorsun o zaman?

Ama haksızlık yapıyorsun bugün kahvaltıyı umutsuz hazırlamış o masaya dahada bir gururla oturdu

Evler yengenin üzerine ve kudranin yazdigi sebeplerle ben de umutsuzun geri alabilecegini sanmiyorum.

Allah korusun ama umutsuz bekarken anneye bir sey olursa dimdizlak ortada kalacak. Ne ev var ne bark. Bu durumda yenge hala kahrini ceker mi, hic sanmiyorum.
O zaman da yenge intikam almaya baslarsa seyreyle gümbürtüyü.

Simdi gelip sıkar o biraz diyecek ama hepimiz bunun gayet buyuk ihtimal olduğunu biliyoruz.

Istanbuldan mi bulacaksin
Ah umutsuz ah. Sımdı sana nasıl guveneyım ben???? Resmen her önerilen adam ıcın cıddı mısın dıyıp mutlu oluyosun.
Cocugun basını yakmayım en iyisi senınle
Hayal kırıklığına ugradım.............

Belki de bu yüzden bu kadar çok evlenmek istiyor umutsuz. 25-30 yaşına gelmiş hiç kendi ayakları üstünde durmamış, bırak evle ilgili söz hakkı olmasını kendi hayatıyla ilgili bile söz hakkı olmamış. Baba gitmiş, allah gecinden versin anne de gittiğinde umutsuza sahip çıkacak kimse kalmayacak. O yüzden evlenmesi gerek. Onu koruyacak kollayacak, adına karar alacak biri lazım.

Beni yanlış anladin
Ben oyle demek istemedim
Onun şaka yaptiginin farkindaydim şakayı sürdürmek maksadiyla soyledim sadece

Amaaan biz ne diyoruz, o ne derdinde baksana. Yaşayıp görür artık napalım

Dün kedimin tüylerini taradım yanlışlıkla canını acıtmışım küstü bana. Sabah mamasını koyduğumda yüzüme bile bakmadı kenara gidip uyumaya devam etti

Sen psikologluk yapmayi birakta
Burda kulaklarini cok cinlattik nerelerdeydin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…